dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse roept alle kiesgerechtigden op om maandag 25 mei te gaan stemmen

Bouterse roept alle kiesgerechtigden op om maandag 25 mei te gaan stemmen

-

Does Travel & Cadushi Tours

President Bouterse heeft zojuist het volk van Suriname toegesproken aan de vooravond van de vrije en geheime verkiezingen op maandag 25 mei 2020. Hij roept alle kiesgerechtigden op om te gaan stemmen. “Bij elke uitslag zal Suriname gewonnen hebben” aldus de Surinaamse president. Zijn speech is hieronder te lezen.

Volk van Suriname, brada nanga sa,

morgen ligt het aan u om te bepalen wie uw soevereine wil in de komende vijf jaren zal vertegenwoordigen. Het is uw voorrecht om te stemmen. De Republiek Suriname heeft sinds 1987, dus reeds 33 jaar, de reputatie van het houden van ordelijke en eerlijke verkiezingen.

Ik doe een beroep op alle partijen én hun ondersteuners om onze goede naam in dit opzicht hoog te houden. Wij mogen onderling van mening verschillen maar wanneer het gaat om de stembusgang, bent u de baas. U bepaalt. Het gaat immers om vrije en geheime verkiezingen. 

Vanuit de overheid blijven wij al het nodige doen om uw vrijheid van handelen en het geheim karakter te waarborgen. Niemand kan druk op u uitoefenen. Ook wat betreft Covid-19 zijn de nodige maatregelen getroffen om uw veiligheid te verzekeren.

Ons volkslied leert ons om op te staan. “Opo kondreman un opo”. Dit betekent dat wij allen samen, met de door u gekozen regering, de uitdagingen in ons land en in de wereld vastberaden tegemoet moeten treden. Dit moeten wij doen vanuit de grootst mogelijke eenheid. “Wans’ ope tata komopo, we mus’ seti kondre bun”.

Zoals alle 193 leden van de Verenigde Naties staat Suriname voor de uitdaging van een economische en een gezondheidscrisis die ongekend is in de geschiedenis van de mensheid.

Het gaat om een probleem dat ons allen raakt. Ik ben trots op u als samenleving dat u samen met de autoriteiten erin geslaagd bent om Suriname tot één van de drie landen in de wereld te maken waarin deze plaag geen ramp heeft veroorzaakt. 

De economische klap die dit geeft, vereist van ons één ding: wij moeten samenwerken! Bouwend op eigen kracht zullen wij ervoor moeten zorgen dat de rijkdom uit de olievondsten duurzaam wordt ingezet. Het meest duurzame is de Surinaamse mens. Een goed gehuisveste, gezonde en geschoolde Surinamer die zichzelf ontplooit in dienst van zichzelf, zijn gezin en de samenleving. Bouwend op eigen kracht moeten wij relaties ontwikkelen met de wereld die bevorderlijk zijn voor onze duurzame ontwikkeling, nogmaals ‘wans ope tata komopo! 

Wij kunnen alle stormen weerstaan als wij blijven werken vanuit de overtuiging dat de werkelijke macht bij ons volk ligt.

Ik nodig u nogmaals uit deze macht morgen te tonen, in wijsheid, in rust, in vrede en met respect voor elkaars gezondheid. Gaat u morgen stemmen. 

We hebben helaas één mensenleven te betreuren tijdens deze campagneperiode. Ons medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van het verkeersslachtoffer, als ook naar de A20.  

Op 26 mei zullen er mensen zijn die juichen en ook mensen die aangeslagen zijn. Dit is normaal. Maar één ding is hierbij zeker: bij elke uitslag zal Suriname gewonnen hebben. Het volk zal, zoals het democratisch hoort, gekozen hebben. 

Op 26 mei zullen daarom alle gelederen weer gesloten moeten zijn, om samen de opbouw van ons land ter hand te nemen.

Mag ik tenslotte onze gemeenschap, en in het bijzonder onze Moslim broeders en zusters, een hartelijk Ied Mubarak toewensen. 

Ik dank u.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

25 REACTIES
 1. Wie verder wilt pinaren in een onstabiele situatie met steeds stijgende wisselkoersen en winkelprijzen moet op de ndp stemmen net als degene die afhankelijk willen blijven van voedelpakketten en onderdrukt willen worden. Wie dat niet wilt moet de ndp wegstemmen.


  Maak melding
 2. Boutanisten kleuren jullie goed hoor no mek grap.
  Jah pres 3 wekkers, biologische, mobiel en die bim bam.
  Nog spang pres mijn paarse tenue ligt al gestreken klaar.
  We zijn ready van slapen komt niks terecht dat heeft paars over voor de pres.
  President 😘😘😘😘

  😏😏😏💩💩💩Willem van Orange MOVE 🐍🐍🐍🐍


  Maak melding
 3. De cambio’s zijn in bezit van???? dus wie zijn de proviteurs en uitbuiters vertel mij wat💩💩💩💩
  Dus alleen 💩💩💩💩praat van haters die nu met gezondheidsproblemen kampen loop AZ maar binnen en kijk wie er allemaal in de wachtkamers zitten met hoge bloeddruk suiker so so haat.


  Maak melding
 4. Dames en heren. De tijd is nu daar om je genoegen en ongenoegen kenbaar te maken. En dat gaan we niet doen door tegen elkaar op de vuist te gaan of uit te schelden. Al zijn onze idealen anders, maar we zijn allemaal Surinamers. Wij Surinamers gaan de wereld laten zien hoe wij hier omgaan met onze normen en waarden. Je bent vrij om je stemrecht te gebruiken en dat doe je in een stemhok. Senioren en jongeren van Suriname zijn niet dom. Laat je niet overrompelen door partijen die het niet menen men u en uw Suriname.Denk niet alleen aan wat je vandaag aan overlevingsmiddelen geschonken krijgt, maar denk ook aan morgen en overmorgen wat voor invloed deze schenkingen op je zal hebben. Stem bewust, maar stem zeker ook voor de toekomst van je kinderen en kleinkinderen. Laat niemand schulden gewicht creëren die jou kinderen en kleinkinderen het niet kunnen dragen.Wees niet bang, God is altijd met u. Amen.


  Maak melding
 5. Tijdens de telling hoop ik te genieten van de verwijdering van reclame materiaal van de verliezer. Ik heb gehoord dat de kleur paars in de ban gaat en alleen tijdens rouw nog maar gedragen mag worden. Er komt een grote testvlucht van de overtollige kist dus mensen kijk omhoog. Verder; WACHT EVEN WEES GERUST ALLES KOMT TERRECHT.


  Maak melding
 6. Surinamers bepalen vandaag of ze als Haiti verder gaan of Boerkinafaso. Deze indiaan zal,het de komende regering niet makkelijk op maken. Hij dankt het volk voor zijn welgevulde portemenee.


  Maak melding
 7. Surinamers, kiezers, waar kiest u voor een democratische rechtsstaat of een machtsstaat / dictatuur?

  Weg met:
  -de dictator ddb, eigenbelang, moordenaar, drugshandelaar, zich zelf verrijken/ zijn gezin, zie goud, diamant, heel hoge salaris, zeer slecht bestuur en beleid, goud, allerlei voorzieningen, zie centrale bank en alle banken skeer, Suriname voor de 4 de keer skeer, heel grote armoede in het land, hele hoge prijzen in supermarkten/winkels, heel grote criminaliteit, drugshandel, busgelden, bootgelden, geen medicijnen, mensen die dood gaan in ziekenhuizen, enz.

  Time4change!

  Stemt u massaal op:

  – VHP,
  – NPS,
  – ABOP,
  – PL
  – democratische rechtsstaat.,
  de koers omhoog uit het zeer diepe dal, waarin u en familie, Suriname zich bevindt, ook internationaal.
  – samen werken met zijn allen voor uw (klein)kinderen, uw zelf en Suriname.

  – algemeen belang en de toekomst.
  – redden jullie Suriname uit handen van de dictator.
  – zie Venezuela, Cuba, Noord- Korea, vele moslimlanden, vele Afrikaanse landen,
  Time4change!

  Deze bovengenoemde 4 politieke partijen hebben 36 zetels en meer nodig om U en Suriname, ook internationaal uit het dal te helpen.

  Leve:

  – VHP,
  – CS4pres!
  – NPS,
  – ABOP,
  – PL,
  – democratische rechtstaat,
  – goed bestuur en beleid,
  – het algemeen volksbelang, alles eerlijk voor iedereen delen,
  – de toekomst van Suriname/ Surinamers,
  – 36 en meer zetels voor deze 4 politieke partijen,

  Hoera, Hoera, Hoera!


  Maak melding
 8. Hopelijk is het geen paarse inkt !
  Volk van Suriname: denk goed na voordat U naar de stembus gaat, vraag eens waar is die gestolen 200 miljoen?
  Wat wil Ik eten asfalt of brood . Zeg het maar .


  Maak melding
 9. Kondremangs
  Dit was pure propaganda van de veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri. ….weer een nsdap scenario. …
  Tide na tide. ..a sori keba. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 10. Apintie wordt op zwart gezet
  Boutersche krijgt vrij spel met zijn sluikpropaganda. Bah
  Hebben jullie toch niet nodig. Stempassen opgekocht toch. Met zoveel economische fraude is vrauwde op dit gebied kinderspel voor jullie


  Maak melding
 11. Bouta. Wat een mooie speech. Jouw probleem is echter dat niemand je meer geloofd. Ik zal mij niet bekend maken, maar net zoals ik ben je ook opgegroeid in de ghetto van Suriname. Wij hebben samen op de Abra brok scholen gezeten. Wij hebben zelfs een keertje gevochten. Alleen was jij 3 jaren ouder en geen partij voor mij. Jouw grootste fout is dat jij de ghetto bent vergeten toen je de smaak van het grote geld hebt geproefd. Ik ben bang dat je vandaag ook door de ghetto wordt afgestraft. Jouw grote tegenstaander is Chan oftewel Sheriff en die is niet zo lief en vriendelijk als Venetiaan. Sheriff gaat jou pakken. Santo Boma wacht nu op jou. Heb jij je koffers als gepakt?? Interpol zal jou achtervolgen.


  Maak melding
 12. Volgens Bouterse
  “De economische klap die dit geeft, vereist van ons één ding: wij moeten samenwerken!”

  Hoezo samenwerken?
  Waar was de NDP en BEP om de vervangers van de 2 overlopers van de PL te vervangen?
  Een vrij simpel iets maar de coalitie (lees NDP) was afwezig waardoor er geen korum was.
  En mevrouw Simons speelde de wolf in schaapskleren.


  Maak melding
 13. Alleen als men massaal op de VHP gaat stemmen krijg je boutersche weg.
  Bij een niet al te groot verschil is fraude mogelijk.
  Ik hoop zo dat de opname waarin boutersche brunswijk beloofd af te maken/terug te pakken openbaar wordt gemaakt.
  Met mobieltjes kan je veel zonder dat de ander weet dat je hem opneemt


  Maak melding
 14. Met de installatie van een nieuwe DNA voorzitter zal het tijdperk Jennifer Simons afgesloten worden.
  Deze Simons zal dan kunnen gaan genieten van uitkering rot haar dood.
  Ik wens en spreek de hoop uit dat de nieuwe regering met ingang van 1 januari alle wetten die dit verkwistingsgedrag ondersteunen intrekken waardoor er niemand meer een uitkering krijgen. laat ze gaan werken. Simons is toch arts dus laat ze naar het binnenland als arts gaan werken


  Maak melding
 15. Stemadvies

  Kiezers van Suriname

  Paramaribo (totaal aantal zetels 17):
  Stem op:
  – VHP en de NPS

  Wanica
  Stem op:
  – VHP

  Marowijne
  stem op:
  – ABOP

  Commewijne:
  Stem op
  – VHP
  – PL in samenwerking met de ABOP

  Saramacca:
  Stem op
  -VHP

  Coronie:
  Stem op
  – NPS

  Nickerie
  Stem op:
  – VHP

  Para
  Stem op:
  – PL in samenwerking met de ABOP

  Brokopondo
  Stem op:
  – ABOP

  Sipaliwini
  Stem op:
  – ABOP


  Maak melding
 16. O, dus nu wel volk van Suriname, nu wel brada enz. Gisteren was het nog gewoon Suriname
  de minachting sprak eruit

  Gelukkig dat hij nu zit en niet staatdtd. zit hij op een stoel met een opening
  Bouterse bewijst dat door met een poepebroekoe te lopen
  waterkant.net/suriname/2020/05/24/president-komt-vanavond-met-verklaring-over-voortgang-verkiezingen/
  Lekkerrrrrrrrr

  Ma alle gekheid op een stok, als deze man z’n poepe niet kan ophouwe moet hij dan niet ophouwe pleesident te wille zijn.


  Maak melding
 17. Het politieke einde van de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse en zijn zgn first lady is definitief … KEBA !!!!!!!!!!

  MMDDB bedankt als parlementslid en treed ook af als voorzitter van de Nationale Dieven/Berm Partij.

  De Nationale Dieven Partij wordt stuurloos …. Abra{boef}hams …. de nieuwe voorzitter …. M’E BEGI JOE !!!!!!

  Zelfs de honden van worstman ROPA lusten Abra{boef}hams { $300 milj. OWV}… niet.

  Bouva … Misji-keba { de Naschoolse Opvang Dieven } … de psychisch gestoorde Ab{d}boel … misschien de opgefokte TEEF Simons … de nieuwe voorzitter NDP … we benne benieuwd!

  In elk geval ……. Nationale Dieven/Berm Partij ……… de niet te stoppen oranje karavaan gaat via de ” Bouterse Highway ” verder ……….!!!!!!!

  NDP ….. R.I.P


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES