Politie gaat af op melding gewapende Brazilianen en vindt wapens en patronen

6
Politie gaat af op melding gewapende Brazilianen en vindt wapens en patronen

De politie van Brokopondo is afgelopen woensdag gestuit op enkele wapens en patronen, die mogelijk toebehoren aan een groep Brazilianen. De politie kreeg die dag namelijk een melding dat vier gewapende Brazilianen, nabij de aanmeerplaats van Afobaka in Suriname waren gesignaleerd.

Toen de gealarmeerde politie ter plaatse arriveerde, was de groep reeds vertrokken met achterlating van hun spullen. Deze bestonden uit twee wapens namelijk een five shooter en een enkelloop geweer, een flink aantal jachtpatronen, bivakmutsen en handschoenen en nog wat andere spullen zoals op de foto te zien is.

Uit onderzoek van de Surinaamse politie blijkt dat het viertal een bootsman had benaderd om ze via het stuwmeer over te brengen naar een goudveld nabij Brownsberg. Het vermoeden bestaat dat ze van plan waren een overval te plegen op een goudzoekerskamp.

De politie heeft de achtergelaten spullen in beslag genomen voor onderzoek.


6 REACTIES

 1. Ze moorden elkaar uit voor een klein stukje goud dus de Brazilianen komen ook helpen met roven en moorden. Jaag alle Brazilianen weg uit ons land.


  Maak melding

 2. Brazilianen gaan met ons goud er vandoor.Dat ding dat ze belasting noemen komt niet in hun woordeboek voor.En men vraagt van de surinamer dat zij dat wel doet.Fa dang?


  Maak melding

 3. Ik snap niet waarom Suriname geen inburgeringscursussen heeft voor buitenlanders!! Zoals vele praten Brazilianen nauwelijks tot geen Nederlands noch Surinaams en toch hebben ze werk in Suriname?? Hoe wil je als land vooruit komen dan???


  Maak melding

 4. Jullie zijn grappig! Er wonen al meer dan 100.000 Brazilianen in su.
  Deze mensen hebben in de mijnen gewerkt, garimperos, en Noord uitgekocht.
  Suri’s willen niet in de mijnen werken. Plus hebben vele fambanden met Brazilianen, zoals bouva en veel ndp mannen.
  Alle 14 kids v dino zijn brasiong.
  Tuurlijk is goud delven een grimmige business met veel criminaliteit. Maar…. de overheid vind het maar best.


  Maak melding

 5. In het binnenland kunnen ze gewoon geëxecuteerd worden zonder een diepgaand onderzoek. In de jungle kan van alles gebeuren, een ongeluk schuilt in elke hoek…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.