OAS meeting met Centraal Hoofdstembureau in Suriname

2
OAS meeting met Centraal Hoofdstembureau in Suriname

De verkiezingswaarnemingsmissie van de Organisatie Amerikaanse Staten heeft afgelopen weekend gesprekken gevoerd met diverse stakeholders in verband met de verkiezingen in Suriname op maandag 25 mei. Zo waren er zondag gesprekken met het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) en de VHP.

Zondag had het hoofd van de verkiezingswaarnemingsmissie, Gonzalo Koncke, ook een ontmoeting met Eugene Merkus, hoofd van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) (foto). Het CHS is de Surinaamse coördinerende instantie van alle hoofdstembureaus. 

Het CHS verzamelt de verkiezingsuitslagen en bepaalt het aantal zetels dat de partijen hebben behaald voor drie organen: De Nationale Assemblée, de kiesdistricten en de ressortraden. Het zorgt na de verkiezingen voor de bekendmaking van de uitslag door een proces-verbaal te sturen naar het OKB en de president van Suriname.

Tijdens de meeting heeft het CHS haar werkwijze toegelicht aan de OAS waarnemingsmissie.


2 REACTIES

 1. Stemadvies

  Kiezers van Suriname

  Paramaribo (totaal aantal zetels 17):
  Stem op:
  – VHP en de NPS

  Wanica
  Stem op:
  – VHP

  Marowijne
  stem op:
  – ABOP

  Commewijne:
  Stem op
  – VHP
  – PL in samenwerking met de ABOP

  Saramacca:
  Stem op
  -VHP

  Coronie:
  Stem op
  – NPS

  Nickerie
  Stem op:
  – VHP

  Para
  Stem op:
  – PL in samenwerking met de ABOP

  Brokopondo
  Stem op:
  – ABOP

  Sipaliwini
  Stem op:
  – ABOP


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.