maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameMultipurpose kunstgrasveld Geyersvlijt geopend

Multipurpose kunstgrasveld Geyersvlijt geopend

-

Does Travel - naar Suriname

Het ressort Blauwgrond heeft een sportaccommodatie erbij, namelijk een multipurpose kunstgrasveld. De onthulling werd op zaterdag 23 mei gedaan door president Desiré Delano Bouterse en aanwezig waren ook de First Lady Ingrid Bouterse-Waldring en minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken. De aanleg van het kunstgrasveld geschiedt door de regering c.q. het ministerie van Sport- en Jeugdzaken met als projectuitvoerder de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) en het Suriname Sportontwikkelingsfonds als financierder.

Kenneth Jaliens, vertegenwoordiger van de KNVB, heeft benadrukt dat de visie die het ministerie van Sport- en jeugdzaken heeft, niet alleen gefocust is op de gezondheid van de jongeren, maar ook cursisten van de omgeving die opgeleid zijn als “World Coach” die een belangrijke rol spelen in dit project. Zij zijn verantwoordelijk voor de voetbal, sociale en maatschappelijke begeleiding van jongeren waar lifeskills aangeleerd worden. Ingrid Andries, buurtvertegenwoordiger van Geyersvlijt, heeft een beroep gedaan op de buurtbewoners om niet alleen samen gebruik te maken van het kunstgrasveld, maar ook samen te werken aan het onderhouden daarvan.

Minister Lalinie Gopal heeft een speciale dank uitgebracht aan de KNVB en het Suriname Sportontwikkelingsfonds voor het mede mogelijk maken van opleveren van dit multipurpose kunstgrasveld. Gopal geeft aan dat het doel van het aanleggen van dit kunstgrasveld is om invulling te geven aan de uitvoering van het sport- en jeugdbeleid. Verder heeft de minister een beroep gedaan op de gemeenschap om er zorgvuldig mee om te gaan en de Covid- 19 maatregelen die door de autoriteiten zijn vastgesteld, te blijven handhaven. Het veld kan behalve voor voetbal, ook voor andere takken van sport gebruikt worden. De bewindsvrouw heeft de beherende organisatie op het hart gedrukt om conform de gegeven handleiding te zorgen voor de implementatie van een gedegen beheers- en organisatiestructuur.

President Bouterse heeft in zijn toespraak aangegeven dat de mens centraal staat en dat er alles aan gedaan moet worden om de mens verder te ontwikkelen. Volgens hem wordt er door het beschikbaar stellen van sportfaciliteiten invulling gegeven aan dat beleid. Verder heeft de president aangegeven dat beweging en sociaalcontact ook te maken hebben met de mens, waarbij de Surinaamse samenleving gezond gehouden kan worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. ” …
  De aanleg van het kunstgrasveld geschiedt door de regering c.q. het ministerie van Sport- en Jeugdzaken met als projectuitvoerder de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) en het Suriname Sportontwikkelingsfonds als financierder.
  … ”

  Wat wordt bedoelt met ” financierder ” ?
  Nog een schuld dat moet worden afbetaald door het volk?
  En wat zijn de kosten dan ?

  Dekolonisatie ?
  Is Willempie van Oranje nu wel goed ?


  Maak melding
 2. Ze zijn er altijd als de kippen erbij als er met andermans geld gepronkt kan worden.
  En dan zetten wij even het dekolonisatie proces on-hold.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES