Moslims in Suriname vieren vandaag Id-Ul-Fitre na einde ramadan

9
Moslims in Suriname vieren vandaag Id-Ul-Fitre na einde ramadan
ARCHIEFFOTO: Javaanse moslims vieren het einde van de ramadan op het onafhankelijkheidsplein in Suriname (2016)

Vandaag, zondag 24 mei, vieren bijna alle moslims over de hele wereld het einde van de ramadan. Ook in Suriname wordt vandaag Id-Ul-Fitre door alle moslims gevierd. En dat is niet altijd het geval. Een deel van de moslims volgt namelijk de kalender en weet vooraf wanneer het einde van de ramadan is.

Een ander deel werkt volgens de zogenoemde ‘maanwaarneming’. Als de nieuwe maan gezien wordt dan is het de volgende dag Id-Ul-Fitre. Is dit niet het geval dan wordt er een extra dag gevast en is Id-Ul-Fitre een dag later.

In Suriname is Id-Ul-Fitre, door Javaanse moslims ook ‘Bodo’ genoemd, een nationale vrije dag. De Surinaamse overheid heeft deze dag vastgesteld op maandag 25 mei. Dat is ook de dag waarop in Suriname de verkiezingen plaats vinden.


9 REACTIES

 1. Oude foto’s. Maar goed ook.
  Een gezegend Ied Mubarak moge onze schepper in het bijzonder het volk van Suriname, wijsheid en kracht schenken in tijd van voor- en tegen spoed .
  Succes morgen alvast . Ik mag helaas niet stemmen. Ik sta aan de kant toe te kijken .
  Allah zegen jullie allen. Inshaa Allah .


  Maak melding

 2. Idd mubarak broeders en zusters. En op 25 mei verdrijf de duivels reincarnatie uit het presidential paleis met al zijn valse profeten.


  Maak melding

 3. Beste mensen vooral in Suriname, een gezegende dag vandaag. Speciaal voor jullie feestdag heeft de president de avondklok opgeheven! Geniet er ervan!
  Soso lobi!!!!!!


  Maak melding

 4. Wayamgo je moet wel erg laag zijn om jou moordenaar te preizen voor de avond klok te verschuiven. Op deze mensen hun godsdienst dag noem jij de naam van een moordenaar in één zin. Geeft aan hoe laag mens jij bent om een moordenaar op te hemelen. Je bent een duivel geen menswaardig.


  Maak melding

 5. Morgen staan weer langen rijen bij moskeeën waar gratis de offers voor niet moslims te halen is…zou fijn zijn als de huidige regeringen hier een voorbeeld van kunnen nemen…geloof maak geen onderscheid …propoganda wel…ons samenleving kan het…Eid mobark moslim gemeenschap…ik zal deze rundvlees met me buurman delen…heeft al 2 maanden geen vlees gegeten…regering zuiver jullie ziel voor ons samenleving…Bless Su


  Maak melding

 6. Moslims in Suriname moeten een voorbeeld zijn voor anderen moslims geen bombarie over hun geloof en heilig doen met gewaden.
  Je hart moet rein zijn anderen vergeven dan zal jij ook vergeven worden. 👏👏👏👌


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.