woensdag, februari 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameOpening Stichting Palulu Woon- en Werkcentrum

Opening Stichting Palulu Woon- en Werkcentrum

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft de Stichting Palulu Woon- en Werkcentrum in het leven geroepen om het probleem van woningnood aan te pakken. Op vrijdag 22 mei heeft minster André Misikaba de opening gedaan in aanwezigheid van DNA-voorzitter Jennifer Simons en andere gasten. Het centrum dat staat aan de Magnesiumstraat kan 130 gezinnen accomoderen.

Intussen heeft de eerste groep reeds haar intrek genomen. Deze groep woonde onder slechte omstandigheden te ‘Mi Abrie’ op de hoek Rode Kruislaan en Maystraat. Zij bestaat uit 85 gezinnen met 154 kinderen. Hun eerdere woonsituatie was onmenswaardig en kindonvriendelijk. Ook moesten deze Surinamers het doen zonder goede sanitaire voorzieningen. Losia Orisa en Sabrina Ceder van Mi Abrie zijn de Surinaamse regering heel dankbaar voor hun ondersteuning. Zij zijn nu ondergebracht in een woonruimte met de basisvoorwaarden en zullen een menswaardig bestaan lijden.

De stichting heeft ook als taak om deze groep verder te helpen in zelfredzaamheid en sociaalweerbaarheid. Werkgelegenheid en ondernemerschap zijn onderdeel hiervan. Op deze manier kunnen zij doorstromen naar hun permanente huisvesting in Suriname. Dit alles gaf minister Misikaba aan tijdens zijn toespraak.

Tijdens deze plechtigheid is de onthulling gedaan van de naamborden van Stichting Palulu Woon- en Werkcentrum en het Businescentrum. Daarnaast heeft de installatie van het bestuur van de stichting plaatsgevonden. Joan Dogojo is de voorzitter die ondersteund wordt door vijf personen. Ook hebben de aanwezigen een rondleiding gehad op het complex.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

10 REACTIES
 1. Dit is een politieke stunt vlak voor de verkiezingen van Misikaba.Na de verkiezingen worden deze gezinnen op gedonderd en weer aan hun lot overgelaten.
  Deze gezinnen komen allemaal uit de binnenlanden van Brunswijk en Misikaba.
  Bouw woningen voor ze in de binnenlanden waar ze thuis horen. Er is al licht en water dus opzouten met hun. Deze gasten lopen ons land vooral de stad ernstig te vervuilen.
  Gaat Misikaba hun troep opruimen?
  Deze psychisch gestoorde dominee Misikaba die allemaal leugens loopt te verkondigen mag ook met deze groep gezinnen terug het bos in.
  Mi takie


  Maak melding
 2. Beste mensen, vooruitgang in de binnenlanden…… ZEKERS. Iedere Surinamer moet de kans krijgen om de beste scholing, etc ontvangen. En een functionele gebouw, maar dit gebouw is vast gebouwd door een iemand die geen verstand heeft van bouwen.
  In de binnenland airco en een gebouw zonder optimale ventilatie?
  Beste mensen denkt toch ff na als je een gebouw bouwt. Bouw een gebouw dat efficiënt is en maakt gebruik voor natuurlijke ventilatie.

  Deze manier is al een strop sinds Suriname onafhankelijkheid heeft gekregen!!!!!!

  Gado de wi fesi mang


  Maak melding
 3. Airco. Nog erbij op die hoogte. Vraagt om problemen. En hoe zit het met de Ebs rekening? Komen deze mensen straks in financiële problemen.


  Maak melding
 4. Er zijn ook heel veel arme Hindoestanen. Voor hen wordt niks gedaan. Enerzijds omdat ze zich schamen om hulp te vragen. Anderzijds heeft de overheid totaal geen oog voor arme Hindoestanen. Alle geld gaat naar criminele neeeeggghhers, die vaak genoeg binnenkrijgen vanuit diefstal en roof. De overheid (neeeeegherbestuur) denkt dat alle Hindoestanen rijk zijn, maar weet echt wel dat dit niet het geval is, maar zo bespaar je dan geld t.b.v. de criminele djoeka’s.


  Maak melding
 5. Ja we weten het alweer . de NDP geeft grond aan Surinaamse bevolking wat zegt de vhp het is een stunt. De NDP bouwt huizen voor de bevolking, wat zegt de vhp het is een stunt. De NDP bouwt ziekenhuizen wat zegt de vhp het is een stunt. De ndp bouwt bruggen, wat zegt de vhp het is een stunt. De ndp heeft in kaart gebracht de duizenden projecten die ze in zijn 10 jaar regeerperiode hebben gerealiseerd, wat zegt de vhp het is een stunt . de vhp heeft samen met de nps 30 jaar geregeerd en hebben niks gedaan dan de boel leeg geroofd wat zegt de vhp het was geen stunt maar kunst!


  Maak melding
 6. Gewoon stunt met een oud huis geverfd met photoshopped airco, kijk naar die oude kaptte stoep. Miesieka ley no KA dit is geen nieuwe huis.


  Maak melding
 7. De ware kunstenaars zitten bij de ndp… Normale zakelijke handelingen doen ze niet…Alleen 10 us dollars ontvreemden ook niet… Wat wel…, ze nemen de gehele kasreserve van de Surinaamse nationale bank mee.. Hoefdraad loopt weg.., met het geld.. . Hij wijst naar van Trikt… Van Trikt gooit de bal terug.. Hij zegt het is hoefdraad die als minister van financiën verantwoordelijk is, de goede orde op zijn ministerie heeft hij al lang verlaten.. Er loopt een rechtelijke onderzoek, met veel politieke tegenwerking van de ndp.. Het nieuwe Suriname noemt de ndp top het.. Dit is wat onze klantenservice is.. Niet zo best dus . .. Het verdriet is groot bij mensen in Suriname die graag willen rondkomen van hun salaris… Onderwijzend-personeel, buschauffeurs en politie-personeel zien weinig koopkracht in hun inkomsten…. Om de gewone man nog erger in de verdrukking te brengen zijn toppers van de ndp zelf in de portemonnee van de andere gedoken… Abrahams verkoopt kunstmest aan Nickerianen…, en dat doet hij tegen woekerprijzen.. Er is veel kritiek binnen de ndp op wat abrahams doet zegt Doekhie op radio Nickerie.. Doekhie noemt Abrahams een schurk uit paramaribo… De ndp ontwricht zo het bestaansrecht van de landbouwers.. Ook de export is grotendeels stilgevallen.. De landbouw-minister is meer actief in zijn familie bedrijven.., de groothandel in auto-onderdelen . .Ook een dokter die jouw alleen maar beter maakt heeft weinig of geen bestaansrecht..In dit nieuwe Suriname gaan ndp-toppers en mensen met geld naar Cuba. Daar is voor hun de behandeling gratis.. . De medicijnen-voorraad van veel ziekenhuizen in Suriname zijn de laatste tijd niet meer aangevuld.. Aan pijnstillers kom je alleen via, via.. Dit heb ik hier op waterkant kunnen vernemen… Nee mensen.., kies dan vooral voor een betere toekomst voor u en uw kinderen.. . Kies anders dan de ndp…


  Maak melding
 8. Deze groep woonde onder slechte omstandigheden te ‘Mi Abrie’ op de hoek Rode Kruislaan en Maystraat. Zij bestaat uit 85 gezinnen met 154 kinderen. Hun eerdere woonsituatie was onmenswaardig en kindonvriendelijk.

  Even voor de goede orde: Ik ken de wijk maystraat/rode kruislaan uit mijn jeugd als een hele chique buurt, waar ik van droomde. Nu lees ik dat onze binnenlandse bewoners deze buurt tot een ghetto hebben gemaakt. Raar he, In het binnenland zijn ze zo schoon en in Paramaribo maken ze alles kapot. Sorry, ik mag niet discrimineren maar zonder een inburgeringscursus mogen deze mensen niet naar de stad. Wedden dat deze nieuwe wijk, gebouwd door Misikaba voor mensen die op hem lijken binnen de kortste keren een ghetto wordt???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES