Covid-19 patiënt overgebracht naar ICU SZV

4
Intensive Care

De Braziliaanse man die recentelijk als de elfde Covid-19 besmette persoon in Suriname is genoteerd, is uit voorzorg overgebracht naar de Intensive care unit van het St.Vincentius Ziekenhuis. Na de positieve uitkomst van de test is hij in isolatie geplaatst in het Regionaal Streekziekenhuis Wanica. Dit deelde directeur Minouche Bromet van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) mee tijdens de Covid-19 persconferentie van vrijdag 22 mei.

Het is op dit moment de enige actieve casus in Suriname. De patiënt is naar de ICU van het SZV overgebracht voor verdere medische ondersteuning. De directeur zei dat na meting van de zuurstofsaturatie van de patiënt in het Wanica Ziekenhuis is komen vast te staan dat die aan het dalen waren.

In het Wanica Ziekenhuis worden volgens de BOG-directeur personen in isolatie medisch heel close gemonitord: “Daar is komen vast te staan dat de saturaties in het bloed wat betreft zuurstof aan het dalen waren. Uit voorzorg is de persoon overgebracht naar de intensive care van het SVZ, waar hij de intensieve en ondersteunende zorg kan krijgen”. Bromet benadrukt dat de patiënt geen ademhalingsmoeilijkheden vertoonde.


4 REACTIES

  1. Wayamgo en Wendy Suriname was toch beste land in de wereld tegen het virus? Wel,het is nog lang niet afgelopen Suriname komt ook nog aan de beurt. Brazilië is land met de grootste besmettingen en een buurland van Suriname. Denk daar maar eens over na met één hersencel.


    Maak melding

  2. Het is zeker niet afgelopen , maaar!!!!! als een ieder zich houd aan de richtlijnen en in zijn land blijft , waar er een pandemie heerst dan overval je Suriname niet met besmettingen. deze braziliaan had in brazil moeten blijven en niet naar Suriname over te gaan of verstaat en begrijpt hij niet wat Covid 19 betekent, je bent geen Surinamer maar houd nu een bed bezet en krijgt gratis geneeskunde uit de zakken van de Surinamers in Su wie gaat daarvoor betalen, terwijl een president in brazil alles met een korreltje zout opneemt en zijn mensen daar aan het moorden is, waarom geen Lockdown in Brazil Suriname howft niet zo erg aan de beurt te komen . blijf thuis anderhalve meter afstand, was je handen regelmatig of vaak met zeep desinfect, hoest in je elleboog, maar zet vooral een mondkapje op als je de straat opga, vooral waar er heel veel mensen samen zijn blijf thuis en geeft ongeregeld heden door aan de Politie is voor ons allen het kan ook jou overkomen die commentaar geeft. ook ik


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.