dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Bouterse komt vandaag met Covid-19 statement

President Bouterse komt vandaag met Covid-19 statement

-

Does Travel - naar Suriname

President Desi Bouterse zal vandaag op de nationale radio en televisie een statement afleggen met betrekking tot Covid-19 in Suriname.

Ook zal het Surinaamse staatshoofd ingaan op de versoepelde maatregelen die op zondag 10 mei zijn ingegaan. De totale lockdown voor de grensrivieren werd aangepast naar een partiële lockdown van 18.00u – 06.00u. Daarnaast werd de partiële lockdown in de rest van Suriname aangepast van 23.00u tot 05.00u.

Het aantal positief geteste mensen in Suriname is tot en met vandaag elf. Op dit moment heeft Suriname slechts één active case. Negen personen zijn genezen verklaard en één persoon is overleden. Momenteel zitten 576 personen in quarantaine op overheidslocaties.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

59 REACTIES
 1. Bouterse moet je in DNA gaan doen,je dagen zijn geteld tot maandag 25 mei 2020 weg met de onderdrukker .

  Wij gaan voor een nieuwe President die geen Alcohol drinkt en over zit te roken .

  Bouterse 40 jaren politiek en je heb zo een armoede veroorzaakt in Suriname .

  Bouterse je mag al het geld van CBVS meenemen als je maar weg ben ,een lege staats kast laat je achter .

  Bouterse 2 naam is verbroedering naar verloedering .

  Wij gaan het samen doen en samen denken zeg NDP .

  Niemand wel met deze duivels van NDP samen werken ,zelf een hond loop weg van NDP.

  Oppositie heeft meerdere President Kandidaten voor 25 mei 2020 .


  Maak melding
 2. Opmerkelijk is dat het precies 1 dag na de versoepeling in Nederland door premier Rutte, Deze seniele, fossiele, demente dorpsidioot, exact hetzelfde doet.

  Nederland napraten en nadoen, wat een schoolpleinnivo.
  🤮💩🤮💩🤮💩


  Maak melding
 3. Bouterse na 25 mei 2020 krijg je ,meer tijd om alcohol en snuiven .

  Bouterse na 25 mei 2020 heb je dan tijd om jou zoon Dino te bezoeken .

  Bouterse heb je de Inheemse grondrechten al geregeld in 40 jaren .

  Een schoonmaakster verdient onder NDP Regering 1200 SRD is 90 USD

  Een schoonmaakster verdiende onder Nieuw Front Regering 1000 SRD was 325 USD .


  Maak melding
 4. Off Topic
  De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft tijdelijk de SRD-kasreserveverplichting van de commerciële banken met 7.5% verlaagd. De handelsbanken moeten verplicht 35% kasreserve aanhouden bij de banken. Nu is dit percentage teruggebracht naar 27.5%.

  Dus toch heeft Roemer de opdracht van Hoefdraad in slaafse houding uitgevoerd. Tja wat had je anders verwacht?
  Dus nu staat het de minister van Financiën vrij om de SRD verder in waard te laten dalen.

  Ik hoop echt dat de andere banken Hoefdraad geen geld lenen, zoals eerder de CEO van de Surinaamse Bank heeft aangegeven, doch natuurlijk zullen de SPSB en de VCB dit voorbeeld van Couthino niet volgen.

  Bousaid zei dat de regering de bedragen wil financieren, door opname van leningen bij de banken. Daarnaast heeft hij de Centrale Bank opgeroepen de kasreserve te verlagen en ruimte ter beschikking te stellen voor de financiering van de uitgaven. Dit is volgens Bousaid zeer gevaarlijk, omdat deze uitgaven monetair gefinancierd zullen worden ten overstaan van de monetaire financiering van de afgelopen maanden.


  Maak melding
 5. Wij zijn MOE na 40 jaren onderdrukking van NDP landrovers .

  Wij zijn moe van de verbroedering van NDP .

  Wij zijn moe van deze alcoholisten van NDP .

  Wij zijn moe van deze snuivers van Cocaine .

  Een Militair of Politie verdiende tijdens Front Regering 4000 SRD was 1350 USD

  Een Militair of politie verdient onder NDP Regering 4200 SRD dat is 300 USD waard .


  Maak melding
 6. Een potje pinda kaas onder NDP Regering kost 65 SRD

  Een potje pinda kaas onder Front Regering was 3 SRD .

  Waar zijn de productie bedrijven van NDP ,de Cassave fabriek word 25 mei 2020 geopend door de schurken van NDP .


  Maak melding
 7. Een DNA lid verdiende tijdens Front Regering 16000 SRD was 5300 USD

  Een DNA lid verdient nu onder NDP Regering 18000 SRD 1000 USD

  Hooghart joe dagoe verdient 20000 SRD 1200 SRD .

  De lonen van NDP zijn beter ,daarom blijven ze altijd voor stemmen

  Ramon Abraham grijzen gaat het geld voor jullie verhogen .

  Van Der San verdient nu 25000 SRD is maar 1350 USD toch gaat hij ten strijde voor NDP .


  Maak melding
 8. We zijn moe Bokasa Bouterse met deze stront lonen wel je een land opbouwen .

  Is het Nederland die zulke lonen betaald erger dan slavernij is NDP .


  Maak melding
 9. Bouterse praat maar in sranang tongo .

  Bouterse jou Nederlandse gepraat ,klop nooit met de werkelijkheid .

  Bouterse je gebruikt Nederlandse taal om je eigen volk te onderdrukken .

  40 jaren is het je nooit geluk om deze dappere Surinaamse volk te onderdrukken .


  Maak melding
 10. Deze coke snuivende tralala dorpsidioot wil maar al te graag meten met gerespecteerde staatshoofden. Realiteit is dat hij geen ene reet snapt van zijn ambt. Hij moet snel op donderen naar Santo Bomo. Daar hoort deze junk thuis. Deze man gijzelt Suriname.


  Maak melding
 11. Bouterse is zelf de dodelijke virus in ons land. Hij is erger dan de coronavirus die hij heeft verspreidt in het land onder zijn ndp aanhangers. Roven, moorden,liegen, drugscriminaliteit. Go home Bouta.


  Maak melding
 12. De mensen aan de Noordzee worden wild van spanning, want vandaag komt hun favoriete leider aan het woord! Even geduld, beste mensen! Geniet een beetje van de ochtend zon, drink een lekkere koffie in je tuin of terras en wacht rustig af!


  Maak melding
 13. Ndp aanhangers wijzen met de vingers… A no oenoe… Wij zijn het niet… Maar wie zijn het dan wel.. . Een schijnvertoning dat het goed komt met de economische ramp dat Suriname nu teistert… Mensen U hebt heel wat verloren jaren zien voorbijgegaan met de ndp… De staatsschuld is hoog in Suriname… Hoefdraad heeft heel wat uit te leggen… Hij is letterlijk met de kasreserve vandoor gegaan… Winkeldiefstal, dat is de staat van beschuldiging., in Paramaribo … De export staat stil… .. Valuta stroom naar Suriname is stil komen te staan.. De srd scoort laag… Er komt wat geld naar Suriname.., voor de familie.., via western union.. . Niet noemenswaardig.. Er staan wat mensen in de rij…, ., bij western union… Amsterdam.. IK herken een paar.. Het is een warme dag hoor ik ze zeggen..Pina ting..in sranang.. . Voor de rest wordt er gezwegen…De landbouwproducten kunnen niet geëxporteerd worden… De landbouw-minister is met zijn eigen familie bedrijven bezig… Tijd voor andere zaken heeft hij niet…Zegt hij zelf… ndp strateeg Abrahams verkoopt kunstmest en andere landbouwproducten in Nickerie.. Hij vraagt woekerprijzen.. Suriname heeft een relatief jonge mensen populatie.. Coronavirus is niet hard binnengekomen als in Nederland… Tekorten aan belangrijke geneesmiddelen en medische hulpmiddelen.., maakt een land extra kwetsbaar…Ik heb begrepen dat de minister van volksgezondheid, Elias.. 150 miljoen us dollars zal uittrekken om geneesmiddelen zoals voor suikerziekte te importeren… Hij zou het geld en de verdere afwikkeling van.. vandaag.., uitvoeren…Heel transparant.. en..internationaal… ., Een verkiezingsstunt of doet hij het echt met harde bewijzen…, dat zien wij..,.. vandaag…


  Maak melding
 14. Bigi Sma 21 mei 2020 At 07:40
  Off Topic
  De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft tijdelijk de SRD-kasreserveverplichting van de commerciële banken met 7.5% verlaagd. De handelsbanken moeten verplicht 35% kasreserve aanhouden bij de banken. Nu is dit percentage teruggebracht naar 27.5%.

  Dus toch heeft Roemer de opdracht van Hoefdraad in slaafse houding uitgevoerd. Tja wat had je anders verwacht?
  Dus nu staat het de minister van Financiën vrij om de SRD verder in waard te laten dalen.

  Ik hoop echt dat de andere banken Hoefdraad geen geld lenen, zoals eerder de CEO van de Surinaamse Bank heeft aangegeven, doch natuurlijk zullen de SPSB en de VCB dit voorbeeld van Couthino niet volgen.
  =====
  Beste Bigi Sma, zie jij op dit moment een andere OPLOSSING om de sociaal zwakkeren en de getroffen bedrijven tegemoet te komen! Het Financieel huishouden in dat land kennen wij allen, dus dat hoef ik niet te weten. Verwijten, weten wij ook allemaal, dus dat hoef ik ook niet te horen. Mijn vraag is welke OPLOSSING is er op dit moment om deze getroffen groep te compenseren!!!

  Ik wil straks ook mijn visie daarop geven, maar ook zonder verwijten naar wie dan ook. Puur, hoe los je dit probleem nu op!!!


  Maak melding
 15. Wayambo de oplossing is jou coke baas en rovers naar huis sturen. En jij zal de eerste zijn die zal bedelen als de witte man komt opbouwen.


  Maak melding
 16. Moet het statement wel doorgaan aangezien de reacties al binnenstromen überhaupt vóór de arme Excellentie zijn zegje gedaan heeft? Surinamers mankeren van alles, maar aan helderziendheid niet! Wakti noh , timer even. Meki a man taki ,dan baka dati i kan was’ go. Srananman mus’ de yere. Soso lobi.👍😄😂🤣.


  Maak melding
 17. Pakiratigri, zijn Covid 19 statement interesseert ons niet. In zijn recente intervieuw haalde deze dorps idioot uit naar de oppositie. Het zinde hem niet dat valutawet opgeschort is, de PG Hoefdraad wil vervolgen, de rechter op de stoel van de politiek zit etc .Waarom legt hij nooit verantwoording af in het Dna. Daar kan hij ook zijn beklag doen. Waarom heeft hij gisteren niet meegedaan aan het VES debat ? Hij vind zichzelf een geweldige president toch.

  Antw laat zich al raden. Deze clown heeft Suriname in 1 groot avontuur geduwd. Deze strontzak durft het debat niet aan te gaan.


  Maak melding
 18. Sang, eerst mocht adhin het woord voeren, bouterse werd naar het binnenland gestuurt, mocht gaan toeren en zn drankje drinken, sins adhin over zn uien en aardappelen uit gegeleden is moet hij zn smoel houden. of zit die hete aardappel nog in zn strot


  Maak melding
 19. Ik heb gewacht met een reactie en terecht . Die Bouta is klootviool die maar aan eigenbelang denkt . En die verpleegster die hem omhelst is ook eentje die waarschijnlijk via vriendjes politiek het werk doet. Alle verpleegkundigen worden big geregistreerd en weten dus dat ze tijdens een pandemie alle veiligheidsmaatregelen dienen nageleefd worden. Zo zie je maar weer dat bouta en zijn kornuiten lak hebben aan het volk . Worden jullie wakker aub en red het land van deze moordenaar.


  Maak melding
 20. Wayambo 21 mei 2020 At 09:35

  ” …
  Mijn vraag is welke OPLOSSING is er op dit moment om deze getroffen groep te compenseren!!!

  Ik wil straks ook mijn visie daarop geven, maar ook zonder verwijten naar wie dan ook. Puur, hoe los je dit probleem nu op!!!
  … ”

  Hoe je dit probleem oplost zal ik aangeven met een voorbeeld zodat iedereen van elk niveau het kan begrijpen:

  Iemand heeft een tuin en wilt gewassen telen met het doel inkomsten te genereren. Hij weet dat er een mol is die constant al zijn aanplant opeet of vernietigt. Hij heeft zelf geen tijd en huurt dus iemand in die verstand van zaken heeft.
  Deze beheerder plant en oogst maar houdt ook die mol in de gaten. En telkens wanneer die mol bij de gewassen komt stuurt hij die mol weg. Dus hij plant en oogst en ze maken winst.
  Maar die mol heeft honger. En een knaagdier die niet kan knagen krijgt lange tanden. Dus die mol ruikt al dat verse eten en krijgt honger maar hij kan er niet bij. Intussen hebben meerdere mollen dat verse eten geroken en allemaal willen ze knagen en knabbelen. Maar ze kunnen er niet bij.
  Op een gegeven moment zegt de eerste mol tegen al die andere mollen; we moeten die beheerder eerst uitschakelen dan kunnen we eten hoeveel we willen.
  Zo gezegd zo gedaan, die mollen hebben de beheerder uitgeschakeld en profiteren nu van al die gewassen.
  Het probleem blijft. Wie gaat die tuin beheren en hoe zodat die tuin gaat bloeien zonder constant vernietigt te worden ?

  De grondbezitter moet dus een landbouwer inhuren, iemand die niet alleen verstand heeft van zaken maar ook “technisch” inzicht heeft.Want die landbouwer weet dat als je gaat planten zolang die mol er is het geen zin heeft. Een landbouwer weet als je veilig wilt zaaien en veilig wilt oogsten moet je EERST zorgen dat je grond veilig is. Dus eerst de mol uitschakelen.

  M.a.w.

  Wat nu eerst moet gebeuren is eerst de oorzaak aanpakken van alle ellende.
  En daarna beginnen met wederopbouw.

  Ala masra doro prani kasabo aur koro. Krakti !

  Riddle: wie is wie ?

  Steekwoorden:
  Suriname, het volk, NDP, Bouterse, NPS, VHP, Jogi.


  Maak melding
 21. ze moeten deze man gewoon levend begraven.

  hij gaat niet zomaar dood gaan. gado no wang a mang.

  teveel gezondigd op deze aarde.

  sorry dat ik het zo moet zeggen maar is de enigste oplossing.


  Maak melding
 22. Ook dit keer weer afwezig bij het ves-debat.
  162e plaats vd 190 landen van ‘doing business’. Dit betekend niemand wil investeren, is klaar.
  Staatsschuld 26,8 srd miljard. Etc.
  Ze hebben geen idee hoe ze dit moeten oplossen, daarom vraagt sharkmila aan bigi sma, alsjeblief kom met een oplossing, whahahahaha.

  Enne vd san, eugene, als jullie willen kunnen jullie de verkiezing uitstellen. Wat niet uitgesteld wordt is de 20jr straf v bawta.


  Maak melding
 23. Bigi Sma, de A4 van de CBVS van 5 mei en 15 mei is gepubliceerd. Ik mis de analyse van jullie, weer circa SRD. 300 miljoen in de min op de gewone rekening van de Staat! Maar AUB niet teveel nullen gebruiken om mensen af te schrikken(;-).


  Maak melding
 24. Gdm lieve mensen,
  Ik heb het idee dat Bouterse vandaag niets nieuws zal zeggen. Ik denk dat hij allen bezig is met de verkiezingen die hij zal verliezen. Het Surinaams volk is er klaar mee. A keba.
  Ben bang dat hij de verkiezingen zal uitstellen.


  Maak melding
 25. Wayambo
  Mijn vraag is welke OPLOSSING is er op dit moment om deze getroffen groep te compenseren!!!

  Wel wel Wayambo, in vogelvlucht enkele actiepunten / speerpunten die op korte termijn wat lucht aan de overheid zou kunnen geven om datgene te doen wat nodig is om de mofina wang tegemoet te komen.
  1 – belastingtechnisch om een ieder dezelfde te geven.
  Bijvoorbeeld: de inkomstenbelasting tijdelijk de eerste schijf opschorten zodat deze grote groep koopkracht krijgt
  2 – belastingtechnisch
  Iedereen die in het bestand van de belastingdienst voorkomt splitsen in groepen bijvoorbeeld:
  a – iedereen die meer dan x aan bezittingen heeft aanschrijven en een voorlopige aanslag opleggen.
  b – iedereen die als bedrijf en of eigenaar is van een bedrijf een voorlopige aanslag opleggen aan de hand van een x bedrag
  c – aan de hand van dit bestand alle bestanden hiermee linken en sorteren en eruit halen wie deze wel en wie niet heeft betaald de afgelopen 2 jaar. Een werkgroep die binnen 6 maanden moet hebben onderzocht waarom niet en deze mensen oproepen om het e.e.a. uit te leggen

  Wayambo
  Er zijn zoveel bestanden aanwezig om met elkaar te matchen om achter antwoorden te komen.
  Zeker alleen maar lenen en niets doen helpt niet.
  Ik zou als eerste groep uitnodigen en onder de loep nemen
  Sardjoe
  Kuldipsingh
  Combe markt
  Abrahams
  Hoefdraad
  Alle DNA leden
  Wijdenbosch
  Bouterse
  Wetende dat heel veel niet op naam staat geregistreerd doch dat velen stichtingen hebben en hun kinderen hebben bezittingen op hun naam staan

  Wayambo
  En dat is het eerste wat ik zou oppakken


  Maak melding
 26. Wayambo
  De daling van de kasreserve van 35% naar 27,7% (verscheen gisteren in de krant dus op 20-05-2020) kun je niet zien in de weekbalans van 15 mei 2020
  Trouwens de kasreserve die zal dit pas als een mutatie laten zien op het moment dat de miljoenen SRD’s wordt opgenomen door de regering.
  Dus Wayambo, dat je niet in staat bent om dit kennelijk te begrijpen neem ik je niet kwalijk. Indien RobG dit had aangegeven dan had ik zijn onwetendheid kunnen toeschrijven aan zijn pseudo economische opleiding.


  Maak melding
 27. Bigi Sma 21 mei 2020 At 12:21
  Wayambo
  En dat is het eerste wat ik zou oppakken
  ==
  Oke, dus jij zou op korte termijn de financiële bijdrage aan de gedupeerden niet kunnen betalen (vanaf mei 2020 en de daarop volgende maanden)!
  En juist dat was mijn vraag!


  Maak melding
 28. Bigi Sma 21 mei 2020 At 13:07

  Wayambo
  De daling van de kasreserve van 35% naar 27,7% (verscheen gisteren in de krant dus op 20-05-2020) kun je niet zien in de weekbalans van 15 mei 2020
  Trouwens de kasreserve die zal dit pas als een mutatie laten zien op het moment dat de miljoenen SRD’s wordt opgenomen door de regering.
  Dus Wayambo, dat je niet in staat bent om dit kennelijk te begrijpen neem ik je niet kwalijk. Indien RobG dit had aangegeven dan had ik zijn onwetendheid kunnen toeschrijven aan zijn pseudo economische opleiding.
  ===
  Waar heb ik het over de kasreserve gehad!!!!! Ik zie het niet!
  Je hebt mijn vraag nog steeds niet beantwoord!


  Maak melding
 29. Bigi Sma 21 mei 2020 At 13:07
  ===
  Probeer de feiten niet te verdraaien! Ik heb nergens over de kasreserve gehad, dus dat heb jij echt uit je duim gezogen! Toon geen Ma Dini gedrag !!! En zoals gewoonlijks probeer je mijn vraag te ontwijken.


  Maak melding
 30. Bigi Sma,

  Ik had ook aangegeven, dat ik mijn mening zou geven over desbetreffende onderwerp.
  Ik ga ervan uit dat de regering op dit moment GEEN financiële middelen heeft!
  Ik ga er ook van uit dat de oppositie en aanhangers weten dat de regering de financiële middelen niet heeft!
  Wat voor zin heeft het dan om steeds datzelfde verhaal te komen verkondigen, als je GEEN oplossing hebt! Dat was mijn punt en tevens vraag aan jou!

  @ Die punten welke jij aangehaald hebt, zijn meer voor de lange termijn, waarbij ook nog wet- en regelgeving nog opgesteld moeten worden. En een groot deel is ook nonsens, meer met politiek te maken! Zie je dat allemaal tijdens de coronacrisis en de verkiezingen eind mei al gebeuren! NEE!!!

  @ Ik citeer jou “Ik hoop echt dat de andere banken Hoefdraad geen geld lenen”.
  Dat is zeer asociaal, dus volgens jou kunnen de sociaal zwakkeren in Suriname naar de klote in deze crisisperiode! De meeste westerse landen moeten geld lenen. Het enige verschil is dat die landen een sterke economie hebben, dus gaat het bij hun gemakkelijker. Suriname heeft het zeer moeilijk op dit moment, dus gaat het veel lastiger!

  @ En omdat de regering die financiële middelen zelf niet heeft, moeten ze gaan lenen. Welke verantwoordelijke regering gaat in deze periode aan zijn volk zeggen, jullie kunnen stikken beste mensen. Dat hoopt de oppositie natuurlijk al te graag!

  @ Dus de snelste manier om de sociaal zwakkeren tegemoet te komen op dit moment is, om bij de banken te lenen. Er is geen andere oplossing meer voor de komende 6 maanden(inclusief mei)

  @ Tenzij het IMF gunstig gezind is en hulp aanbiedt in de vorm van een goedkope lening!

  Ik had je ook al een keertje gezegd, probeer niet steeds de deskundige uit te hangen en je negatief over anderen uit te laten! Iedereen mag een mening hebben!

  Neem een goed voorbeeld aan Rutte, die de jongeren zelfs oproept om met hun ideeën te komen om gezamenlijk bepaalde problemen te bespreken! Probeer je emoties een beetje onder controle te houden!!!


  Maak melding
 31. Mensen er komt geen devaluatie ondanks dat de koers van 7.59 is achterhaald .Pas na 25 mei wordt er beslist wat het komt nu niet goed uit stay tuned on bakana bullshit voor meer informatie.A no wo dede ina film maar wo dede echte.


  Maak melding
 32. Wayambo 21 mei 2020 At 14:24

  ” …
  @ Dus de snelste manier om de sociaal zwakkeren tegemoet te komen op dit moment is, om bij de banken te lenen. Er is geen andere oplossing meer voor de komende 6 maanden(inclusief mei)
  … ”

  Dit is een zeer bekrompen, kortzichtige, gevaarlijke en onverantwoorde oplossing !

  Er zijn betere oplossingen.


  Maak melding
 33. Wayambo 21 mei 2020 At 11:50

  Bigi Sma, de A4 van de CBVS van 5 mei en 15 mei is gepubliceerd. Ik mis de analyse van jullie, weer circa SRD. 300 miljoen in de min op de gewone rekening van de Staat! Maar AUB niet teveel nullen gebruiken om mensen af te schrikken(;-).
  ===
  Ik zeg dit maar erbij!!!!
  Dit was trouwens sarcastisch bedoeld! zie smiley. Iedereen weet welke betalingen worden gedaan vanuit de gewone rekening van de Staat, dat nu op 0,9 miljard in de min staat!


  Maak melding
 34. Wayambo
  Je vraag waar in de weekbalans de lening van 300 miljoen te zien is?
  Die heb ik geantwoord.
  In een CBO van de weekbalans tussen april en 15 mei kun je geen mutatie zien. Wacht maar af wanneer de weekstaat van 22 en 209 mei wordt gepubliceerd.

  Weet je wat asociaal wil zeggen?
  Dat jou gedrag in doen en laten geen rekening houdt met anderen.
  Welnu de dieven van de coalitie hebben tijdens hun stelen en roven, ja zo wil ik het noemen, geen rekening gehouden met hun medemens.
  Wayambo dat is asociaal gedrag door anderen door hun handelen de burgers in Suriname te laten opdraaien voor hun gedrag, lening terug betalen, terwijl zij niet hun broekriem hoeven aan te halen.

  Wayambo t.a.v. de belasting, deze kan gelijk ingaan dus bij de eerstvolgende salarisbetaling.
  De voorlopige aanslag zal niet langer dan 2 maanden op zich hoeven te laten wachten.

  Wayambo t.a.v. de algemene banken,
  Vraag het Couthino waarom hij geen geldt meer zal lenen aan de overheid.
  De Surinaamse bank is een bedrijf die geen verlies wilt lijden. Want dat is een verlies voor de burgers. Lenen aan de overheid leidt gelijk tot het nemen van een verlies.

  Wayambo
  Indien de regering geld zoekt (SRD’s) dan moet zij deze gewoon laten drukken met alle gevolgen van dien want dat wilt de regering doen door geld te lenen van de algemene banken en van de CBvS (monetaire financiering) dus monetair financieren door bij de banken te lenen kun je net zo goed geld laten drukken.
  Geld drukken is de enige wijze om aan geld te komen op korte termijn.

  Wayambo
  5 maanden geleden was de koers 1 op 8 anno heden is de koers 1 op 20.
  Wiens schuld is dit dat Suriname skeer is? Wiens schuld is het dat de koers zo de lucht in schiet? Vraag maar aan Chotelal die de US$ van de Bank of America heeft gebruikt om zogenaamd de koers mede te bepalen.

  Wayambo
  Als je geen geld hebt om uit te geven, al is het aan de sociaal zwakkeren, dan moet je niet iets beloven dat je niet kan verwezenlijken.
  Denk toch even na en laten door je grijze cellen heengaan de vraag “ik heb geen rijst en toch beloof ik rijst aan mensen. Ik heb geen geld om rijst te kopen en toch zeg ik jullie kunnen rijst komen halen maar alleen diegenen die zijn geregistreerd bla bla bla”.
  De man die Suriname een 2e Dubai heeft beloofd moet de vragen van jou beantwoorden “waar haal ik het geld vandaan” en niet eerst beloven en later aanpassen en nog later zeggen het komt nog

  Wayambo I rest my case want anders treed ik steeds in herhaling


  Maak melding
 35. Deze schurken van NDP kunnen zelf niet bij de banken in Suriname geen geld meer lenen .

  Abraham en Graanoogst hebben jullie nog wat te lenen de schurken van NDP .


  Maak melding
 36. Suriname is geen democratische rechtsstaat maar een machtsstaat. Een schoolvoorbeeld hiervan is hoe de DNA bij de laatste vergadering over Hoefdraad heeft gestemd.

  Als er op 25 mei 2020 eerlijke Algemene En Geheime Verkiezingen voor de DNA plaats vinden, zouden ze grandioos worden verslagen door oa de VHP, NPS, ABOB, Pl, enz. Dit ook dat de Surinamers zwaar lijden onder het financieel- economisch wanbeheer van het kabinet ddb – adhin. Zie de grote armoede en grote ellende bij de bevolking. Alles wordt duurder. Sranan(sma) skeer.

  Zie ook dat bij alle stembureau alleen ndp-ers deze vemannen en onder leiding hebben. Het zegt al meer dan genoeg dat de ndp gaat frauderen.


  Maak melding
 37. Oom Bert, is al geregeld!
  De banken zullen in staat gesteld worden om nieuwe kortlopende kredieten te verstrekken aan bedrijven en instellingen in de private sector en aan particulieren die getroffen worden door de Covid-19 crisis. Tegen een zachte rente. Ze hebben nu ruimte voor circa
  SRD 0, 4 miljard van waaruit ze leningen kunnen verstrekken!

  Zie onderstaande berekening!
  Kasreserve Banken circa SRD 5,2 miljard (stand 15 mei, 2020)
  SRD-kasreserveverplichting verlaging 7,5% van de kasreserve is circa SRD. 0,4 miljard!


  Maak melding
 38. Na-aper, Nederland versoepeld maatregelen en jij gaat dat ook doen. Is dat toeval? Trouwens, alleen die domme massa geloofd je nog. En geloof me er lopen in su genoeg intellectuelen rond om je op 25 mei massaal weg te stemmen. Een slapeloze nacht toegewenst!


  Maak melding
 39. Bigi Sma 21 mei 2020 At 15:30
  Wayambo
  Je vraag waar in de weekbalans de lening van 300 miljoen te zien is?
  Die heb ik geantwoord.
  In een CBO van de weekbalans tussen april en 15 mei kun je geen mutatie zien. Wacht maar af wanneer de weekstaat van 22 en 209 mei wordt gepubliceerd.
  ====
  Was geen lening, maar een reguliere mutatie van de Staat! Is mutatie stand 24 april en 5 mei !
  Gewone rekening van de Staat!
  Stand op 24 april was SRD -564530,1
  Stand op 5 mei was SDR -866690,5
  Mutatie is circa -300 miljoen.

  Was sarcastisch bedoeld, want is een gele kaart waard toch!


  Maak melding
 40. Wayambo t.a.v. de algemene banken,
  Vraag het Couthino waarom hij geen geldt meer zal lenen aan de overheid.
  De Surinaamse bank is een bedrijf die geen verlies wilt lijden. Want dat is een verlies voor de burgers
  ====
  Klopt niet helemaal, de DSB was bijna failliet en de meeste cliënten zijn toen overgelopen naar de Finabank en Hakrinbank. Couthino speelt een politiek spelletje om de weg gelopen cliënten terug te halen!


  Maak melding
 41. Wayambo
  Dit staat in de West
  “Afgelopen weekend is er ofschoon het Surinaams luchtruim officieel gesloten is, een privé vliegtuig hier geland. Volgens bronnen zou het in deze gaan om een toestel van de beleidsadviseur van de president R. A., die zijn landing maakte op het vliegveld te Zorg en Hoop.”
  Slijngaard zei geen verdere informatie te hebben met betrekking tot het toestel, echter vernemen wij dat het zou zijn gekocht in de Verenigde Staten (VS) door R. A. en zijn neef, die eigenaar van de luchtvaartmaatschappij Pegasus is.

  Wayambo
  Weet jij wie de R.A. is, de afkorting is geen register accountant RA?

  Wayambo
  En dat bedoel iknou net met de rijken die een voorlopige aanslag moeten ontvangen.
  Ik ken er zeker 1000 personen waarvan ik zeker een voorlopige aanslag van 100.000 SRD zou kunnen opleggen zodat de belastingdienst als ontvangen zeker 100 miljoen op korte termijn zou moeten kunnen ontvangen


  Maak melding
 42. Wat gaat mamapiema bouta uitleggen…dat hij lekker de corona regels aan zijn laarzen kan lappen en kan feesten met verplegend pesoneel van academisch ziekenhuis die evenals hem geen moer geven om internationale regels die gelden voor hoe coronavirus te onder controle te houden.


  Maak melding
 43. Wayambo
  Als je geen geld hebt om uit te geven, al is het aan de sociaal zwakkeren, dan moet je niet iets beloven dat je niet kan verwezenlijken.
  Denk toch even na en laten door je grijze cellen heengaan de vraag “ik heb geen rijst en toch beloof ik rijst aan mensen. Ik heb geen geld om rijst te kopen en toch zeg ik jullie kunnen rijst komen halen maar alleen diegenen die zijn geregistreerd bla bla bla”.
  ===
  De sociaal zwakkeren gaan eind deze maand die extra middelen uitbetaald krijgen! Is dus beloofd en ook uitgevoerd! Ik gun hun dat!


  Maak melding
 44. Wayambo 21 mei 2020 At 16:04

  In jouw oplossingsmodel ga je er van uit dat de “mol” blijft regeren.
  En dat is juist de clue / het probleem.


  Maak melding
 45. R.A. Is Ramon Abrahams.
  Een foto slingert al rond bij “meanwhile in su” en faya pepre.
  Mister delaila slipper heeft effe inkopen gedaan, pfffff.

  Na ramadan verwacht ik een reactie v je mr. Doekhie!
  Manglie beaamt in een andere krant dat de ndp uit criminelen bestaat.


  Maak melding
 46. Esmerald 21 mei 2020 At 16:33

  ” …
  Manglie beaamt in een andere krant dat de ndp uit criminelen bestaat.
  … ”

  Waterberg ook, hij noemt het een “kartel”. Volgens Waterberg is er een kartel in de regering.


  Maak melding
 47. Klopt @Para Express
  Saramacca & Nickerie zijn ze sowieso kwijt.
  Schijnt dat die adviseurs dik geld ‘verdienen’.
  Geen openbare aanbestedingen, woekercontracten, witwas valuta etc.


  Maak melding
 48. Wat een onzin is het te beweren, dat in Suriname een versoepeling van de regels wordt aangekondigd omdat Nederland dat ook heeft gedaan.
  Vergelijk het aantal besmetiingen/overlijdens tussen Suriname en Nederland en zie dat er een significant verschil is tussen beide landen.
  In Suriname is er maar 1 overlijdensgeval bekend, terwijl in Nederland al bijna 6000 mensen zijn overleden.
  Dat er mensen nu tegen Bouterse tekeer gaan – met het oog op de naderende verkiezingen – kan ik begrijpen.
  Maar de zaken moeten wel in het juiste perspectief worden bekeken.
  Getlet op het onderwerp van dit artikel vind ik dat er enorm wordt geraaskald zonder dat men inhoudelijk ingaat op het onderwerp. Sommigen hebben een diarree van woorden nodig om hun frustraties te uiten. Eigenlijk best wel zielig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES