Ambtenaren komen niet in aanmerking voor SRD 1000 extra kinderbijslag

9
srd-geld-suriname

Ambtenaren komen niet in aanmerking voor SRD 1000 extra kinderbijslag per huishouden vanuit het Covid-19 noodfonds in Suriname. Er is enige onduidelijkheid ontstaan in wie wel of niet ervoor in aanmerking komt. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) benadrukt dat het in deze uitsluitend gaat om personen die niet via hun werkgever kinderbijslag ontvangen. Het geldt dus niet voor ambtenaren.

Er is een verschil tussen Algemeen Kinderbijslag (AKB) en Kinderbijslag (KB). AKB wordt uitgekeerd aan personen die niet via hun werkgever kinderbijslag ontvangen en zich hebben geregistreerd bij het ministerie Sozavo. Kinderbijslag (KB) wordt uitgekeerd aan Surinaamse ambtenaren die dit jaarlijks kunnen aanvragen. Kinderbijslag wordt samen met het salaris gestort.

De Covid-19 noodfonds maatregel van SRD 1000 extra per huishouden wordt uitsluitend uitgekeerd aan de groep die geregistreerd staat bij het ministerie van Sozavo. Voor de ambtenaren geldt dat de heffingskorting voor belastingen van SRD 125 verhoogd is naar SRD 750 per maand.

- Advertentie -

9 REACTIES

 1. Wat een chaotische BEDROG , dus mensen die niet geregistreerd staan bij de sociale dienst hebben niet voor de ndp gestemd .
  Dan weet ik al wat de resultaten gaat zijn op 25 mei . Als de zon ten onder gaat om 19:00 u, gaat ndp idd ten onder !


  Maak melding

 2. Als mensen niet begrepen hebben voor wie de financiƫle bijdrage is bedoeld, dan kunnen ze aansluiting bij groepje van Ma Dini!


  Maak melding

 3. Gierig!!! Maak een uitzondering voor deze groep. Anders krijgt de bosjebrug het nog druk!

  Dus niet zo gierig en trek die portemonee open!


  Maak melding

 4. De eenmalige druppels van 1000 srd die deze regering her en der uitdeelt, verdampen voordat ze de gloeiende plaat hebben bereikt. Met de huidige valutakoersen kan een gezin ongeveer 1 week vooruit met 1000 srd . Daarna is het weer bijten op een houtje.

  Na 25 mei wordt het helemaal pinaren want dan worden de subsidies op water, electra, benzine , bustarieven en noem maar op afgeschaft en moet Su toegeven dat de rente en aflossing op overheidschulden niet meer kunnen worden betaald.

  Wie op 25 mei voor de NDP stemt is een masochist pur sang.


  Maak melding

 5. Ambtenaren Boi now ung sabie tak ung na 2e hands burgers , no spang maandag mogen jullie Olifanten melk drinken. Zo dat werken ook beloond moet worden wat niet het geval is. Toen ik in Sept. 2019 in Suriname was had ik enige hoofd agenten van Politie gesproken , is gewoon schandalig wat een Inspecteur in Suriname verdiend . En normale Nederlander met een Modale Inkomen van 42.000 euro per jaar zou normaal 3 personen een maand loon kunnen betalen. Is een zee goeie beslissing van mijn vrouw geweest ,om te zeggen we blijven hier en kopen een huis . In tussen hebben we ook onze bedrijf in Suriname opgedoekt ook de grond verkocht. In de gezondheidszorg van Nederland is iedereen gelijk. AZ is een mortuarium stinkt . Als je die verpleegster van daar ziet schrik je rot, doet gelijk denken aan LEBA’s na baka jarie. Na mijn pensioen zou ik terug kunnen komen met zo een 2800 euro per maan En de pensioen van me vrouw zo een 1800 euro . maar nee hoor niet als Bouta en zijn Boeven daar de baas zijn om me inkomen te roven van de Bank. Mik Bouta jang Pang pang. A mang I jang Blik.Daarom is zijn hersen verrot.


  Maak melding

 6. De praktijk wijst uit dat iedere keer wanneer er extra SRD’s in de economie gepompt wordt de koers omhoog gaat gevolgd door de winkelprijzen. De verhogingen van AKB, AOV, pensioen etc zijn van TIJDELIJKE aard (max. 6 maanden) . Na een paar maanden houdt het op gaat men terug naar het oude niveau maar zit men wel opgescheept met een hogere koers/hogere winkelprijzen. Men wordt nu gewoon i.v.m. de verkiezingen tijdelijk blij gemaakt met een dooie mus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.