Ambtenaren komen niet in aanmerking voor SRD 1000 extra kinderbijslag

8
SRD: geld uit Suriname

Ambtenaren komen niet in aanmerking voor SRD 1000 extra kinderbijslag per huishouden vanuit het Covid-19 noodfonds in Suriname. Er is enige onduidelijkheid ontstaan in wie wel of niet ervoor in aanmerking komt. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) benadrukt dat het in deze uitsluitend gaat om personen die niet via hun werkgever kinderbijslag ontvangen. Het geldt dus niet voor ambtenaren.

Er is een verschil tussen Algemeen Kinderbijslag (AKB) en Kinderbijslag (KB). AKB wordt uitgekeerd aan personen die niet via hun werkgever kinderbijslag ontvangen en zich hebben geregistreerd bij het ministerie Sozavo. Kinderbijslag (KB) wordt uitgekeerd aan Surinaamse ambtenaren die dit jaarlijks kunnen aanvragen. Kinderbijslag wordt samen met het salaris gestort.

De Covid-19 noodfonds maatregel van SRD 1000 extra per huishouden wordt uitsluitend uitgekeerd aan de groep die geregistreerd staat bij het ministerie van Sozavo. Voor de ambtenaren geldt dat de heffingskorting voor belastingen van SRD 125 verhoogd is naar SRD 750 per maand.


8 REACTIES

 1. Wat een chaotische BEDROG , dus mensen die niet geregistreerd staan bij de sociale dienst hebben niet voor de ndp gestemd .
  Dan weet ik al wat de resultaten gaat zijn op 25 mei . Als de zon ten onder gaat om 19:00 u, gaat ndp idd ten onder !


  Maak melding

 2. Gierig!!! Maak een uitzondering voor deze groep. Anders krijgt de bosjebrug het nog druk!

  Dus niet zo gierig en trek die portemonee open!


  Maak melding

 3. De eenmalige druppels van 1000 srd die deze regering her en der uitdeelt, verdampen voordat ze de gloeiende plaat hebben bereikt. Met de huidige valutakoersen kan een gezin ongeveer 1 week vooruit met 1000 srd . Daarna is het weer bijten op een houtje.

  Na 25 mei wordt het helemaal pinaren want dan worden de subsidies op water, electra, benzine , bustarieven en noem maar op afgeschaft en moet Su toegeven dat de rente en aflossing op overheidschulden niet meer kunnen worden betaald.

  Wie op 25 mei voor de NDP stemt is een masochist pur sang.


  Maak melding

 4. De praktijk wijst uit dat iedere keer wanneer er extra SRD’s in de economie gepompt wordt de koers omhoog gaat gevolgd door de winkelprijzen. De verhogingen van AKB, AOV, pensioen etc zijn van TIJDELIJKE aard (max. 6 maanden) . Na een paar maanden houdt het op gaat men terug naar het oude niveau maar zit men wel opgescheept met een hogere koers/hogere winkelprijzen. Men wordt nu gewoon i.v.m. de verkiezingen tijdelijk blij gemaakt met een dooie mus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.