Vanwege corona regels nu maximaal 300 Noodfonds registraties per dag

18
Vanwege corona regels nu maximaal 300 Noodfonds registraties per dag
De situatie in de ochtend van woensdag 20 mei.

Vanaf vandaag, woensdag 20 mei, zullen per dag maximaal 300 personen worden geholpen bij het COVID-19 Support Center aan de Gongrijpstraat in Suriname. Dit Noodfonds is vanaf maandag 18 mei 2020 operationeel. Op sociale media verschenen direct na de eerste dag beelden, waarop te zien is dat mensen gewoon chaotisch dicht op elkaar staan en geen rekening houden met de COVID-19 veiligheidsregels.

Ook vandaag was het weer druk getuige de foto hierboven en onderstaande video. “Na evaluatie is gebleken dat de COVID-19 veiligheidsregels onvoldoende in acht worden genomen door de honderden mensen die zich op dag 1 en 2 zijn komen opgeven voor financiële steun vanuit het COVID-19 Noodfonds” meldt de Surinaamse overheid.

In de groep die zich als eerste heeft aangemeld, zijn onder meer crafters en personen die werken in de entertainmentindustrie. Zij ontvingen na goedkeuring van hun aanvraag een goedkeuringsbewijs voor uitbetaling, welke vanaf woensdag 20 mei 2020 zal geschieden door het Ministerie van Arbeid.

Registratie kan van 09.00 tot 13.00 uur, met een maximum van 300 personen per dag.

Aan allen die zich komen registreren wordt een beroep gedaan zich te houden aan de COVID-19 veiligheidsregels: handen reinigen, afstand houden, hoesten of niezen in een zakdoek/tissue of de elleboogholte. En als u griepverschijnselen heeft, blijf thuis.

De uitkering van personen die reeds vóór COVID-19 in aanmerking kwamen voor een werkloosheid uitkering, wordt voortgezet onder de geldende voorwaarden.

https://www.instagram.com/p/CAaQkZDA09c/?utm_source=ig_web_copy_link


18 REACTIES

 1. Op dit punt ligt Suriname wel ver achter met implementeren van moderne technologie.
  Bijna iedereen heeft een smartphone, ze konden een app laten bouwen voor de registratie.
  Wie niet in staat is om digitaal te registreren die kan dan persoonlijk gaan. Er zouden dan niet zulke lange rijen zijn.


  Maak melding

 2. HongKongFree 20 mei 2020 At 15:28

  HongKongFree,

  Wat dacht je van internetregistratie. N.A.W. gegevens invullen, bankrekening en whalah.
  Maar nee, want dan moeten ze voor 25 mei betalen en hebben ze geen excuus om te zeggen dat het administratief proces zo lang duurde.
  Mark my words, deze geregistreerden zien nooit never ever een cent. Moni no de!!!


  Maak melding

 3. Correctie!
  Vanwege grootschalige corruptie praktijken, zullen Surinamers de rest v hun verdere leven in de rij staan voor een gebroke.
  Geeft corona niet de schuld, want jullie hebben niet eens 1 persoon kunnen redden.

  Stem bawta, DOEWET
  Dan wordt de rij nog langer. Kunnen jullie om de beurt in de rij. Gezellig hoor, heerlijk in die zon. Jullie gaan nog vo 5 tok.
  Oeng tja go!


  Maak melding

 4. @meanwhile in su en faya pepre,
  Dit is breaking news tok.
  Waar is sharmila of limbo of vandersan of al die ophitsers. Ze zitten thuis “tap a bankstel” en nemen een fatoe op jullie!
  DOEWET, stem onbewust, want je hebt geen recht op meer. Een stuk asfalt en een brug is goed genoeg.


  Maak melding

 5. Niets mis mee met rijen, als mensen in Nederland op zondagmorgen goedkoop willen gaan ontbijten bij IKEA in Delft, dan krijg je ook een hele lange file! Heel erg hinderlijk voor het normale verkeer!! Dan lijkt het ook alsof je in een derdewereldland bent beland. Als je dat als Nederlander niet weet, dan loop je zeker met een burka rond!!


  Maak melding

 6. Suriname 2020…..uren in de rij voor een aalmoes.

  10 JAAR paars corrupt, criminele wanbeleid, heeft het volk aan de bedelstaf gebracht.

  Sluit dat paarse gespuis voorgoed op.


  Maak melding

 7. Nederlanders moeten hun shit zelfs gaan vreten en niet op Surinaams gebied komen bemoeien. Voor 75 hebben al Suriname genoeg gerooft. Rovers Bakra basie kaba


  Maak melding

 8. Terwijl anderen hard werken in Suriname, is Prins Willem van Oranje de flamingodans aan het uitvoeren met ingehuurde Haïtiaanse beauty’s!!! Ga die bigibere van je liever trainen met buikspieroefeningen dromedaris!


  Maak melding

 9. Odi sortu belang den rij? Feit is dat mensen geholpen worden. Het probleem met internet is het manipuleren daarvan. Als de overheid geen systeem heeft dat de kans op manipulatie minimaliseert, moet zij het wel op de ouderwetse manier doen. Ook in de westerse wereld moet je echt lijfelijk verschijnen om business te doen. Bepaalde zaken kunnen uiteraard wel digitaal geregeld worden ,maar gewichtige zaken niet.


  Maak melding

 10. @jk
  Dank zij Nederland praat je het nederlands en communiceer je met nederlanders en surinamers jij ezel!
  Dank zij Nederland ben je niet ergens steken in Afrika of waar dan ook.
  Dank je voorouders en Nederland voor de kans die je geboden is ondankbare stont!


  Maak melding

 11. @ray
  Ja je heb gelijk dankzij Nederland zijn wij Surinamers beland in deze ellende.
  Dankzij Nederland zijn wij flink uitgebuit
  Dankzij Nederland is er binnenlandse oorlog geweest
  En nog veel meer. Alles doen ze om Suriname kapot te maken. Liever blijven ze ver van Suriname die stront Nederlanders


  Maak melding

 12. Hoe mooi!So so nostalgie mang.De hoogste verworvenheid van de pikin ingi boi vanaf ’80.Trouwens,de indianen willen niet dat hij zich nog pikin ingi boi noemt.


  Maak melding

 13. @Wayambo en zijn kornuit Robg die aan de Noordzee zijde met hun Oranje Wilhelmus paspoort veilig zitten te reageren wat er allemaal gebeurd in SU. SU VOLK Stem deze paarse kornuiten met hun paarse rioolratten weg op 25 mei.
  Waarom hebben jullie ons mooie Suriname verlaten?


  Maak melding

 14. Ik krijg maar niet genoeg van de beelden bij deze tekst.Zo hebben we vanaf ’80,langer dan 20 jaren in de rij gestaan voor alles en nog wat.Spijsolie,sigaretten,rijst,brei bonkie,benzine noem maar op.En dan komen zeggen dat het land vooruit is gegaan.


  Maak melding

 15. In de VS heb je op het postkantoor 4 tot 5 ambtenaren achter de loketten. Er is een rij maar het gaat veel sneller. Tegelijk worden 4 kanten geholpen. Als het heel druk is 5 tegelijk. Naast de voorgestelde ICT oplossingen hoeft het publiek niet zolang in de rij te staan.


  Maak melding

 16. Volgens de de top Econoom Abdoel gaat het heel goed met de Economie er is geen reden tot paniek met een top minister van Financiën Hoefdraad. Suriname komt om in het geld er wordt zelfs geld verdeeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.