zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSZF-kantoor geopend in Saramacca

SZF-kantoor geopend in Saramacca

-

Does Travel - naar Suriname

Het Staatziekenfonds Suriname (SZF) heeft op maandag 18 mei in het district Saramacca en wel het ressort Jarikaba een kantoor geopend. Het publiek kan er terecht voor het indienen van recepten. Hierdoor hoeft men niet helemaal naar Paramaribo om over de medicijnen te beschikken.

Districtscommissaris Sarwankoemar Ramai zegt dat Jarikaba in opmars is. Een jaar terug werd begonnen met het uitwerken van de plannen toen president Desiré Bouterse in het gebied was. Mensen hebben gevraagd om decentralisatie van zaken. Er werden eerder een incassokantoor, voor het betalen van water- en stroomrekening, en een CBB-kantoor geopend en recentelijk werden alle lozingen opgehaald. Met het SZF-kantoor en apotheek erbij hoeven burgers volgens de DC niet helemaal naar de stad voor indienen van recepten.

Humphrey Hasrat, hoofd medische dienst van het SZF, zei namens directeur Rick Kromodihardjo dat het beleid van de regering erop gericht is om maximaal service te bieden aan de Surinaamse bevolking. Het SZF heeft invulling gegeven aan deze opdracht. De introductie van de welbekende huisartsenposten is ook een succes gebleken. De patient kan elke dag, zeven dagen in de week terecht bij deze posten indien de huisartsen na 19.00 uur niet beschikbaar zijn.

Vanaf 1 november 2019 tot nu toe hebben 15.000 patienten gebruikt gemaakt van deze diensten. Aan de huisartsposten zijn ook apotheken gekoppeld die 1×24 uur open zijn en er zijn genoeg medicamenten beschikbaar. Er komt in de toekomst ook een huisartsenpost in de omgeving van het nieuwe SZF-kantoor.

President Desi Bouterse heeft na het officiele gedeelte kort een bezoek gebracht aan het SZF-kantoor en was ingenomen dat burgers nu dichtbij huis terecht kunnen om hun medische recepten in te dienen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

15 REACTIES
 1. Je kan je recept indienen maar je krijgt geen medicijnen,
  want
  er zijn geen medicijnen !

  Vraag het zorgpersoneel wat de knelpunten zijn in de zorg.


  Maak melding
 2. Gefeliciteerd mensen van Saramacca, met jullie mooie, brede verharde weg en nu een gloednieuw SZF-kantoor. Deze regering zorgt ervoor dat de dienstverlening steeds dichterbij huis komt! En niet wachten op hulp van ver weg aan de Noordzee! Er moet geen geld op de centrale bank liggen om mee te pronken, maar er moet ontwikkeling komen ten behoeve van het volk! Die boeven van NF hebben geen ontwikkeling kunnen brengen!


  Maak melding
 3. De planken op de achtergrond zijn leeg vanwege zwaar medicijntekort.

  Medewerkster: “goededag, waarmee kan ik u helpen”?

  Klant: “goededag, ik heb dit lijstje van de arts meegekregen om mijn medicijnen op te halen

  Medewerkster: “sorry mang, geen van deze medicijnen hebben we hier in Su, deze tent staat hier voor de sier, dus ga in holland vragen, daar hebben ze alles”!!!

  Klant ziet maar 1 oplossing. Bosjebrug!


  Maak melding
 4. Deze regering heeft in totaal bijna 6 miljard USD in handen gehad. Dus alle LENINGEN+INKOMSTEN

  EEN NIEUWE AZF GEBOUW OF WEG IS GEEN VERWORVENHEID.

  MAAR EINDSTAND: SRANANG SKEER

  PE A MONIE GO!!!


  Maak melding
 5. Herhaling:

  En er zullen nog een paar showprojecten worden opgeleverd. Een beetje asfalt hier en een beetje asfalt daar. Zonder rekening te houden met de verkeersveiligheid.

  Morgen weer bedelen voor basisgoederen.

  Nog een keer:

  Hallo NDPers,
  Denk even rustig na.
  Een voorbeeld:
  Zou jij voor een normale pot pindakaas van 350 gram van jouw favoriete merk 100 € (met de huidige koers 2.000SRD) betalen ?
  Nee toch.
  Maar dan waarom accepteren jullie dat wel van deze regering ? Waarom accepteren jullie dat deze regering fraudeert en steelt m.b.v. showprojecten ?

  Beste mensen,
  Is dit ontwikkeling ?
  Wat leert een volwassen mens als eerste om zelfstandig te kunnen worden ?
  Zorg EERST voor een INKOMEN !
  Het hangt van je beroepskeuze af hoe je moet scholen.

  Als je nu kijkt naar de werkwijze van deze regering: niet zelf verdienen maar lenen, asfalt storten voor 1 miljoen en het volk 10 miljoen laten betalen.
  Wat is dan de beroepskeuze van deze regering ?


  Maak melding
 6. Wayambo je reageert als een kip zonder kop. Je voelt het dat je nep president om gaat vallen en velen met hem.. zelfs jij wayambo kan niks meer recht lullen. Jullie zijn uitgekotst door de NDP en dan wat voor toekomst is er nog voor jullie lage honden.


  Maak melding
 7. Deze man durft in de territorium van de keizer Jogi te showen de mensen van Saramacca zeggen van heeft hij nog lef om bij ons te komen de lakens uit te delen!!

  Weg met deze ka!!


  Maak melding
 8. Mooie foto op voor de 2 idioten met lege schappen op de achtergrond. Echt doordacht, Jogie en zijn makkers kunnen zich kapot lachen.


  Maak melding
 9. En dit moet je land vertegenwoordigen. help help
  Mie gado wat is er met dit land gebeurd.

  O, hij is zogenaamd een van ons noh, weer ing pet. Wel me go.
  Donder op achterlijke hond.
  Crimineel stuk stront


  Maak melding
 10. Een vooruitgang voor de mensen. Misschien kan de SZF-apotheek tegen een kleine vergoeding de medicijnen ook bij de mensen bezorgen wanneer de voorschrijver het rechtstreeks naar SZF mailt.


  Maak melding
 11. Vanaf volgende week heeft het mooie Academisch iekenhuis geen test materiaal meer,mensen kunnen niet getest worden,operatiemateriaal is op, rontgen aparaten kapot,hoezo,minister blijft maar gebouwen openen en na volgende week gaan mensen dood. Ga naar een apotheek,voor bijna alle medicijnen moet je flink bij betalen.Stem deze maffia weg,want wo dede echte ,echte.


  Maak melding
 12. In plaats van een nieuw tarief voor ligdagen te betalen aan de ziekenhuizen zodat zij geld hebben om hun crediteuren te betalen zet szf apotheken op met lege schappen. De huisdokters wachten ook op tarief verbetering die maar niet komt. De szf moet de verzekeringen de inning van en betalingen aan providers verzorgen en het geld niet aan dingen uitgeven.
  Maar boutetse lapt alles aan zijn laarse en laat szf zijn verkiezings stunts opzetten. Zand strooien in de ogen van het volk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES