zondag, december 3, 2023
HomeNieuws uit SurinameSamenwerking VHP en Haïtiaanse gemeenschap in Suriname

Samenwerking VHP en Haïtiaanse gemeenschap in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Na aftastende gesprekken met de VHP heeft een groep Haïtianen besloten om samen te werken met de VHP. Dat heeft de partij dinsdag in een persbericht gemeld. Op maandag 18 mei 2020 vierde de Haïti gemeenschap samen met de VHP, de vlaggen-dag van Haïti in het partijcentrum van de VHP. 

“Deze groep is erg blij dat de VHP, de Haïtiaanse gemeenschap wil ondersteunen voor een beter bestaan in Suriname. Ze zal ook haar ondersteuning geven aan de VHP bij de komende verkiezingen van 25 mei 2020. Ze heeft al plannen op papier die ze wil uitvoeren in de komende jaren en dat de Haïtianen die hier wonen erkenning krijgen van de overheid” aldus de partij.

VHP voorzitter Chan Santokhi gaf in zijn speech aan dat de vlaggen-dag een historisch moment is, een historische dag voor Haïti en voor de Haitiaanse broeders en zusters die hier wonen, ze zijn allemaal Surinamers.

“Voor VHP is 18 mei ook een belangrijke dag, bekroning voor de VHP, want 6 jaar terug is het transformatieproces van de VHP begonnen. We hebben nu alle bevolkingsgroepen in onze partij” zei de voorzitter. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

53 REACTIES
 1. Uitstekend uitstraling van ons toekomstige President van Suriname.

  Meneer Santokhi u zult Suriname redden wij als volk van het land hebben vertrouwen in uw wijsheid, kennis en kunde.

  Landgenoten stem massala VHP en redelijk Suriname.

  Krakti!!


  Maak melding

 2. @Rohan
  Ik ga ook voor een combinatie van VHP en NPS deze 2 hebben alle middelen in huis om Suriname te redden bovendien hebben ze het ook bewezen me een goed klik met elkaar.


  Maak melding

 3. Wat een uitstraling van een waardig nieuwe president! Hier kan bouta in Hawaï shirt en slippers niet aan tiptippen. Een pres die tussen het volk kan lopen kan het ook regeren en meer laten presteren . Nu is het roven en stelen,moorden,met een moordenaar als pres.


  Maak melding

 4. Wederom blijkt dat de VHP een multi etnisch agenda heeft. Daarmee is de VHP een echte volkspartij. Een combinatie VHP/NPS/ABOP zie ik wel zitten.


  Maak melding

 5. Eerlijkheidheid gebiedt mij te zeggen, dat “Chan Santoki” een integere en vooral daadkrachtige man is! Bijzonder aan hem is dat hij echt geen onderscheid maakt in etniciteit, maar dedicated bezig is met zijn politieke taak, te weten hoe het land goed te besturen! Nog maar enkele jaartjes terug bibberden criminelen van zijn optreden EN werd hij internationaal geprezen! Het is 5 voor 12 voor Sur en er voltrekt zich een enorme drama voor het volk, waarbij alle rassen grote verliezer zijn! De huidige regering zet het volk “meesterlijk” tegen elkaar op, zodat zij onderwijl alles kunnen doen wat God verboden heeft, en zij zichzelf lekker aan de malaise kunnen onttrekken! Dit is een eeuwenoude tactiek!!! Open uw ogen dan toch eindelijk en laat de openbaring geschieden en red uzelf en uw naasten. Stem bewust AUB, want u bent medeverantwoordelijk voor hetzij de definitieve en totale vernietiging van het land hetzij de wederopbouw van onze mooie Suriname! De innerlijke strijd en haat tegen welk medemens dan ook is uiteindelijk niets waard!!


  Maak melding

 6. Gelijk na de racistische opmerking van Jogi de schreeuwer in het parlement, hebben de mediamaniakken van de oranje partij overuren gemaakt om dat te herstellen. De snelste oplossing was om 2 leuke Haïtiaanse danseressen in te huren voor de show van de Vooruitstreven Huichel Partij. Zo zie je maar waartoe deze oranje huichelaar in staat zijn om te manipuleren!

  Patricia, waarom huurt Rusland ook niet 2 van deze leuke danseressen!


  Maak melding

 7. Juist! Nieuw zuurstof is er nodig om Suriname nieuw leven in te blazen. Su hapt momenteel naar adem en is bijna aan het stikken.

  Met de juiste stemkeuze zal het land weer kunnen ademen en een mooie toekomst tegemoet zien.

  Je moet er niet aan denken dat bij nog 5 jaar het land zijn laatste adem zal uitblazen.


  Maak melding

 8. Een nieuwe regering VHP, NPS en wellicht nog 1 of 2 kleinere partijen geen enkel probleem.
  Deze partijen moeten duidelijker zijn naar het volk zijn, hoe ze de verdwenen gelden denken terug te halen.
  Zolang er maar voorgoed afgerekend wordt met de NDP.
  De NDP heeft, ook op de achtergrond, te lang en teveel criminele macht uitgeoefend in de samenleving. Onder een dekmantel van dekolonisatie, hebben ze keer op keer laten zien het land naar de afgrond te brengen en zichzelf te verrijken.


  Maak melding

 9. Prachtig reacties van de sideliners, de maritieme officieren langs de lijn. Sterker, verblijven in het buitenland en maar bekritiseren, dat zijn de helden💪🏾👍🏾


  Maak melding

 10. @gp.vhp n nps kan schyt ete.niemand kan ons redden.en vergeet nit.d haitianen zyn dor ndp gehaalt n zyn onder chotelal gebracht,dus z gan vor ndp stemmen.vhp gat mt ndp samewerke dat s d combinatie.r s geen ander optie.s politiek.zo t zien hebe julie geen kaas gegete vn d surinamse politiek.


  Maak melding

 11. Volk van Suriname, als wij schoonschip willen maken dan moeten wij eensgezind stemmen. Laten wij een overduidelijk signaal geven aan corruptie en criminaliteit in politiek Suriname.

  Eensgezindheid is nu belangrijker dan ooit !

  Besef de ernst van de situatie
  Er zijn ongeveer 100.000 oproepkaarten niet afgehaald / bezorgd. Waar gaan deze kaarten naar toe ?
  Van de 285.000 kaarten zal een aantal, om wat voor reden dan ook, niet gebruikt worden.
  Bouta heeft een harde kern Bouta-lovers van ongeveer 35.000 paarse ezels.
  Dus de NDP heeft veel ruimte om met behulp van fraude en bedrog de uitslag weer te manipuleren.

  Daarom beste verstandige Surinamers,
  blijf niet thuis, speel geen struisvogel en ga je stem verzilveren !
  Mijn advies:
  1e keus VHP
  2e keus NPS
  3e keus DA’91, PRO, STREI
  Zij moeten de nieuwe coalitie vormen.

  Wij willen een beter Suriname, ook voor jou en voor jou dierbaren !

  Suriname is van ons.
  Yu kondre ab yu fanodoe. Krakti !


  Maak melding

 12. Bij deze feliciteer ik Haiti met hun vlaggendag, twee mooie Haitiaanse vrouwen, die als voorbeeld kunnen worden gesteld voor de strijd om bevrijding uit de slavernij.
  Haiti is het enige land dat heeft gestreden voor haar onafhankelijkheid, en daarbij de Fransen hadden verslagen. Een hardwerkend volk dat daarna door heel Europa en America werden geboycot. Corruptie van hun leiders heeft gemaakt dat ze als armste land ter werel worden gezien.
  Revelation 2:9
  King James Version
  9 I know thy works, and tribulation, and poverty, (but thou art rich) and I know the blasphemy of them which say they are Jews, and are not, but are the synagogue of Satan.


  Maak melding

 13. @Ron, Als alle criminelen bibberen voor Chan, en de meerderheid in Suriname, criminelen en ongeschoold zijn, dan krijgt Chan geen enkele zetel. Hij kan in z’n eentje niets uitrichten, en Nederland kan hem niet helpen. Het was Osho, die tegen een crimineel zij, om alles wat je doet, doe het bewust, dus steel bewust was zijn advies. Toen hij het probeerde, om bewust te stelen, kon hij het niet. We hebben geen sheriff nodig, we hebben een leider nodig die het volk kan leren om bewust te zijn.


  Maak melding

 14. dat stel niks voor die santoki is alleen maar show die 2 gehuurde dames hij als president kan hij mooi vergeten hij wordt geen president van het land de partij wie de meeste zetels haalt wordt de president van het land dus 28 zetels kan hij vergeten de ndp wint het weer kijk hoe veel projecten in die 10 jaren gereliseerd zijn door de ndp regering ,en de vhp kan dat niet aan tippen en dat moeten jullie niet onder schatten daar voor zegt ik de ndp wordt weer de grootste partij van het land en dat zullen jullie zien 25 mei en wij gaan weer voor 5


  Maak melding

 15. Ik had verwacht dat Krishna en Reshma deze flamingodans zouden uitvoeren samen met de Prins van Willem van Oranje! Maar ik kijk liever naar deze mooie, slanke en knappe Haïtiaanse dames hoor! Stel je eens voor, Reshma en Krishna in deze danskleding, ieuw, ieuw!!!


  Maak melding

 16. @Schoot Hond Wayambo 20 mei 2020 At 09:18 he, wanneer houd jij je bek een keer dicht over de VHP, de redder van SURINAME, jouw volk is meer een afbreeker dan een opbouwer, waarom denk je dat er zoveel VHP in NDP zitten, omdat ze capabeler zijn dan jou volk, WAYAMBO stront schoot Hond van ND.


  Maak melding

 17. Wayambo, jouw pedofile president voert een paringsdans met 15 jarige meisjes. Op de bepaalde sites kun je het bewijs vinden.
  Kan me haast niet voorstellen dat je naar vrouwen kijkt. Je zit vuistdiep in de hol van je meester. Onmogelijk. De rest mag jezelf invullen halve zool


  Maak melding

 18. Jupiter8 20 mei 2020 At 10:38
  waarom denk je dat er zoveel VHP in NDP zitten
  ====
  Je hebt helemaal gelijk hoor! Dus daarom, ze zijn moe van dat huichelachtig gedoe van die oranje huichelaars!


  Maak melding

 19. Het is in decennia bewezen dat de nps en de vhp altijd samen het land heeft geregeert hoe krom of scheef, maar sme was nogal stabiel … De tijd is nu weer aangebroken dat deze 2 partijen het land weer verder zal besturen …


  Maak melding

 20. Men praat hier steeds om niet te discrimineren.maar waarom als het komt om een hindstaan als president te zyn dan meeste foe deng mpp blaka mang go ai prietie??sorry dat k het zo moet zeggn maar zo is het.dus a blakamnag kang sidong wiens ano mang doe geen moer.maar a hindustni no mag sidong.iedereen voeld die crisis nu in su.koesr 1op 20.als je naar de winkel gaat dan wil k byna huilen als j by de kassa moet betalen.en dan nog zien mense kans om bouta voorkeur te geven???no mang ik ben niet eens met jullie.en ja inderdaad heeft ndp heel wat gedaan in dit 10jaar maar hoe????lening van a tot z!!!je werkt aan de vooruitgang van het land dat is heel goed.maar t volk mag niet eronder luiden tog.a rotsoi dies moes stop now mang.en ik ga voor VHP stemmen omdat ik een beter toekomst wil voor me kindren en voor dit land!!!bouta heeft altyd misbruik gemaakt van zyn macht.misgn zyn bepaalde van jullie de geschiedenis van hem vergeten maar ik niettt.in bouta tyd was t zo je kreeg in spysolie plas.in pindakaas was er poep.in suiker had j zand.de jongeren weten dit niet.vraag aan j opa of oma dan ga j horen wat er allemaal in gebeurd in bouta tyd.bouta heeft elke keer bewezen dat hy geen land kan besturen .elke keer is de kas leeggemaakt door bouta .en nooit wist iemand waar al dat geld is gegaan.ma aven of oe ai no ook now dan wo tang in a shit dies jere brada nanga sa.dus sab dat je doe!!!!!


  Maak melding

 21. Het is een wijze move om de gevestigde Haitianen uit te nodigen. Zij voelen ook de pijn van de lage ranking van de economie van het land. De Haitianen kwamen hier voor een beter leven en willen de slechte toestanden niet.

  De VHP wil net als zij een beter leven in Su. Het samen optrekken is een goed idee. Alle etnische groepen hebben een plaats in de VHP. Dat is de nieuwe Volkdpartij op wie je moet stemmen.


  Maak melding

 22. Een samenwerking tussen de NPS en VHP zou inderdaad de beste optie voor Suriname zijn, maar dit is alleen mogelijk als beide partijen samen minimaal 26 zetels halen. Zowel de PL als de ABOP zijn minder betrouwbaar gebleken en het is te hopen dat de overige partijen zoals DOE en Strei enkele zetels behalen. Anders wordt het erg moeilijke een stabiele regering te vormen.


  Maak melding

 23. =In ieder geval is het goed dat de Haïtianen met VHP of welke partij dan ook willen samen werken, maar NIET met ABOP. Een Haïtiaan die naast Brunswijk staat heeft geroepen dat ze allen uit Afrika komen en dezelfde kleur hebben. Zijn ze werkelijk in Afrika geboren!!!!

  Als ze in Nederland geboren waren en ook nog een Nederlandse paspoort hadden, dan zou je hun mond horen van in ben een Nederlander.

  Wel, ik vraag mij dan af wanneer sommige afro mensen voorruit zullen komen en samen gaan werken. Zijn ze dan geen Surinamers???

  Als deze zelfde mensen in het buitenland wonen stemmen zij toch ook niet voor een afro partij!!! die niets voor ze kunnen betekenen?

  Ik gun een ieder zijn partij, en ben gewoon een realist en heb geen partij.


  Maak melding

 24. @Wendy jou soort is al door de stront gezakt, wij gaan ze proberen uit de stront te halen, zoals nu met heel afri ka aan de hand is. No spang Chan e kon, we frede no al, omdat al pur ka djie ding blackman criminelen, moordenaars, oplichters, en van de onbetrouwbare volk, hij maakt korte mette met jullie luie soort, die een vol bek hebben, maar als het op werken komt verdwijnen ze allemaal. Jij bent een schoot hondje van die ka stront lopers. VHP gaat jullie redden, want jullie verzuipen voorlip in jullie eigen stront.


  Maak melding

 25. Als een VHP’er zijn eigen Afro landgenoot Japi Japi kan noemen, wat zijn dan deze (buitenlandse) Afro mensen in de ogen van de VHP ??

  Deze zullen zeker niet hoger worden ingeschat dan de doorsnee Afro Surinamer, dus Haitianen laten jullie je niet inpakken door deze glibberige, gluiperige, gemene en gewiekste bhai !


  Maak melding

 26. GOED ZOOOOO HAITIAAANEN. JULLIE ZIJN NU OOK SURINAMERS.
  LAAT NIEMAND JE ZIEL KOPEN.

  ALS JE STEMP OP VHP EN NPS KAN JE ALTIJD AAN US DOLLARS KOMEN OM VOOR JE FAMILIE TE STUREN IN HAITI.

  DENK NA EN STEM OP VHP EN NPS.

  JULLIE WERKEN HARD. DUS DENK NA OP WIE JE GAAT STEMMEN. NOGMAALS VHP OF NPS ZAL JULLIE EEN BETER LEVEN GEVEN.


  Maak melding

 27. @ Nako
  president L.F Ramdat Missier 8 febr 82 tot 25 februari 88
  president R. Shankar 25 febr 88 tot 24 december 1990

  vice presidenten
  Jules Adjodja 1991- 1996
  Pretab Radakishun 1996-2000
  Jules Adjoja 2000- 2005
  Ramdien Sardjoe 2005-2010
  Robert Amerali 2010-2015
  Ashwin Adin 2015- 2020
  De Hindustanen zijn er altijd bij betrokken geweest, Ik denk dat de VHP de grootste fout heeft gemaakt om een nationale partij te worden. Misschien dat de VHP over een tiental jaren zal beseffen wat in ons volkslied staat
  Opo! Kondreman, oen opo!
  Sranangron e kari oen.
  Wans ope tata komopo
  Wi moe seti kondre boen.
  Stré de f’stré, wi no sa frede.
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.


  Maak melding

 28. Wie in de coalitie ook mag zitten in de komende regering, belangrijkste is dat de partijen mensen aanleveren die allemaal in belang van het land handelen, integer en goed gekwalificeerd zijn. En hele zware backgroundchecks en screening van de kandidaten!!!

  Geen vriendjespolitiek, geen nepotisme meer. Geen zelfverrijking maar betere verdeling van de rijkdommen van het land.

  Wie er ook aan de macht komt, het word een heel zware taak om het land uit het diepe dal te halen.


  Maak melding

 29. Bouta-lovers,

  niet alleen Afoesensie is een japjapie maar ook Vidjai Chotkan.
  Hebben jullie hem niet zien springen op het podium ?


  Maak melding

 30. Ga naar olifant en vraag een echte VHPer of die een creoolse partner heeft. Jullie mogen hier ook met namen van VHPers komen.
  Ze nemen liever braz of columbiaanse.
  Ik wacht op reactie. Kom me gern verhaaltjes vertellen. Ik geloof niet in sprookjes


  Maak melding

 31. Allen,

  Wees allemaal eerlijk, hij straalt als een President, geen sigaret of whisky in zijn hand.
  Goed voorbeeld, denk dat het tijd wordt dat deze meneer President wordt van Suriname, en hopelijk zal hij voor veranderingen zorgen.

  SUCCES.


  Maak melding

 32. Als ik aan Chan denk , moet ik altijd het lied van wijlen James Ingram tevoorschijn halen. “I did my best, but i guess my best wasn’t good enough cause here we are back where we were before.” Just Once, heet dat lied. Ik denk aan Chan. Tye pôti, hij doet zijn best, maar ik vrees dat zijn best doen niet genoeg is.


  Maak melding

 33. Wayambo alias Waldo en Robg zitten veilig aan de Noordzee zijde, achter hun PC. met hun oranje Wilhelmus paspoort. Wij hier in Su merken de prijsstijgingen dagelijks. Volk van SU stem deze paarse kornuiten van de paarse rioolratten op 25 mei weg.
  Waarom hebben jullie ons mooie Suriname verlaten?


  Maak melding

 34. Dotveba 20 mei 2020 At 13:18 Sorry kerel, maar de Haitianen komen oorspronkelijk ook uit AFRIKA. Lekker betrouwbaar ben je zeg!!!NOT


  Maak melding

 35. Rectificatie / correctie

  In mijn vorig bericht (zie hier onder) heb ik een fout gemaakt. Daarom zeg ik sorry tegen Vidjay Chotkan en aan zijn lovers.

  ” …

  Para Express 20 mei 2020 At 15:23

  Bouta-lovers,

  niet alleen Afoesensie is een japjapie maar ook Vidjai Chotkan.
  Hebben jullie hem niet zien springen op het podium ? … ”

  Bij deze corrigeer ik mijn bericht.

  Vidjay Chotkan is geen japjappie maar een keskessie.


  Maak melding

 36. Effe wat anders.——Wat een uitstraling.wat een verschil met uitschot dat aan de alcohol zit dat vrouwen ongewenst streelt.
  Effe wat anders ——wat kunnen wij voor jullie doen wat kunnen wij doen om te laten thuis voelen. In plaats van wat kunnen jullie voor ons doen. Bedankt voor
  een zwembadje
  een weg
  repareren van een weg
  de leningen
  Door wie wil het volk vertegenwoordigd worden
  Boutershe of CHAN


  Maak melding

 37. Als ik de pedofiel, de moordenaar, de dictator, de drugs veroordeelde zie dan denk ik aan dit lied
  Vluchten kan niet meer. Ik zou niet weten hoe
  Vluchten kan niet meer. Ik zou niet weten waar naar toe
  Hoe ver moet je gaan? Vluchten kan niet meer
  Vluchten kan niet meer, ‘ k zou niet weten waar ,schuilen kan nog wel, schuilen bij elkaar
  Vluchten kan niet meer, Vluchten kan niet meer
  Vluchten kan niet meer, ’t heeft geen enkele zin
  enz


  Maak melding

 38. Wendy, ik vermoedde al een tijdje dat je een oogje hebt op Santokhi. Maar helaaaaaaas voor jou, Herrenberg is het beste wat je kunt krijgen…..


  Maak melding

 39. Wayambo 20 mei 2020 At 19:02

  Wees allemaal eerlijk, hij straalt als een President, geen sigaret of whisky in zijn hand
  ===
  Wel een hangbuik!

  @Wayambo alias Waldo met zijn Kornuit RobG die veilig samen zitten aan de Noordzee zijde met hun Oranje Wilhelmus paspoort. Hebben jullie je zelf weleens in de spiegel gekeken ? Wij de Surinaamse bevolking weten wat we dagelijks moeten mee maken onder het bewind van deze regering. Volk van SU stem deze kornuiten samen met hun paarse rioolratten weg!!
  Waarom hebben jullie ons mooie Suriname verlaten ?


  Maak melding

 40. Wat een verschil in uitstraling
  Zie ik een oude gerimpelde fossiel in het ziekenhuis tussen de ingehuurde verpleegsters en deze man.
  ja door wie zal je willen worden vertegenwoordigd


  Maak melding

 41. @Wayambo

  De zittende president is nergens meer welkom en kan alleen een gescript verhaal de wereld in krijgen via een bevriende journalist.
  Chantohki fileerde bij de Boefdraad behandeling de hele NDP fractie in een kort en bondige weergave van feiten.
  1>> Het verzoek van de PG is kort en bondig 3,5 pagina’s en niet de 145 pagina’s aan bijlagen waar u overspreekt.
  2>> U gaat op de stoel van de rechter zitten.
  3>> Er is duidelijk een verschil tussen hoe Boefdraad tegen de feiten aankijk en hoe het OM de feiten presenteert. Boefdraad zou wel de eerst dief zijn die direct roept in ben een dief. Er is dus genoeg reden voor een onderzoek.
  4>> De DNA moet geen bescherming bieden dat doet de wet en de rechter.

  Chantohki is wel degelijk presidentieel geworden want hij weet waarover hij het heeft. Bouterse is een bange grappen maker. Laat hem als Suri Flopper in de Meervaart komen optreden.


  Maak melding

 42. Iedereen moet de grondwet respecteren! Hoefdraad kan niet door de PG zomaar vervolgd worden zonder toestemming van het Parlement. En de hele beschuldiging was niet zuivere koffie, te amateuristisch vanwege goedkoop gehuurde Hbo’er als forensisch deskundige! Je moet daarvoor een echte registeraccountant inhuren en geen consulent!

  Trouwens, waarom zoveel haast zo vlak voor de verkiezingen!! Het ruikt naar rotte aardappelen!

  Ik heb het reeds eerder gezegd, als je een leeuw wil vangen, dan moet je geen huiskat op afsturen. Dan vraag je om problemen!

  By the way, Chan kan prima flamingodansen! Tussen die Haïtiaanse schonen zag hij er vrolijk uit(;-)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES