‘In Nederland sterven migranten relatief vaak aan corona’

20
COVID-19 Suriname

Mensen met een migratieachtergrond in Nederland sterven relatief vaak aan corona. Dat blijkt uit onlangs gehouden onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek en de Universiteit van Amsterdam.

De hogere sterftekans kan ermee te maken hebben dat mensen met een migratieachtergrond beroepen uitoefenen waarbij meer contact plaatsvindt. Ook wonen migranten gemiddeld met meer mensen in één huis.

Daarnaast heeft deze groep meer last van onderliggende klachten, zoals een verhoogde bloeddruk of overgewicht. Dit zijn risicofactoren voor Covid-19.

Uit het onderzoek blijkt verder dat inkomen geen rol lijkt te spelen: arm en rijk worden in Nederland in dezelfde mate door het virus getroffen.

Lees ook het artikel in het Algemeen Dagblad of hier in Trouw.


20 REACTIES

 1. Wat een pech.
  Zitten migranten al niet in een hoekje waar de klappen vallen komt deze virus er nog bij.
  Ik dacht dat deze virus niet discrimineerde maar het tegendeel blijkt.
  Behalve als de grootte prijzen vallen van al die loterijen ,postcode enz.

  Meld je ziek als je geen mondkapje mag dragen in de zorg.

  Bijna 6000 doden hoeveel was migrant ben ik benieuwd, dan heb je duidelijkheid.


  Maak melding

 2. Sip 20 mei 2020 At 09:57
  Correctie

  Wat een pech.
  Zitten migranten al niet in een hoekje waar de klappen vallen komt deze virus er nog bij.
  Ik dacht dat deze virus niet discrimineerde maar het tegendeel blijkt.

  Net als de prijzen in de loterijen , postcode enz.

  Meld je ziek als je geen mondkapje mag dragen in de zorg.
  Bijna 6000 doden hoeveel was migrant ben ik benieuwd, dan heb je duidelijk


  Maak melding

 3. Sip@@ stel je vraag maar aan het Centraal Bureau voor Statistiek of aan de Universiteit van Amsterdam.
  Die hebben het juiste antwoord hier weet niemand het


  Maak melding

 4. Nederland heeft de bestrijding van het virus in het begin te slap aangepakt. Daardoor zijn er zoveel doden gevallen! In de verpleging/verzorging werken er veel migranten, vandaar relatief die vele doden onder hun. Ook in de tehuizen zijn er relaties veel doden gevallen! Er zijn ook tietallen Surinamers onder hun!
  Gelukkig dat het nu gestabiliseerd is!


  Maak melding

 5. Om eerlijk te zijn , in Nederland kent niemand in mijn vriendenkring of in mijn eigen familie iemand met migranten achtergrond (afkloppen) die iemand kwijt is aan de gevolgen van Convic-19 . Ik en mijn familie zijn migranten.En wij hebben best grote vrienden kring hier in nl . Maar niemand van ons heeft problemen ten gevolg van convic of Corona virrus . In tegendeel pakt dit virrus meer Hollanders en belgen sorry . In Amerika gaan veel migranten dood aan convic of Corona virrus . Maar niet in Europa of beter gezegd nl en België . Dus verslaggever heeft geen juiste informatie bij deze . Mensen met migranten achtergronden drinken kruiden enzovoort vooral bita vanuit su is heel belangrijk .


  Maak melding

 6. Nooit geweten dat de virus,
  “discriminatie” overgeslagen
  is op de coranavirus en aan het discrimineren is geslagen.

  Familie en vrienden uit Nederland laat weten:
  Als je naar de apotheek moet, het gegerandeerd is dat je met de nodige medicatie terug bent en dat geeft wederom een gevoel van vrijheid.


  Maak melding

 7. Jammergenoeg hebben alleen NDP-ers het verstand om over dit soort vraagstukken na te denken. De aanhang van de rest laat het afweten. Dit vraagstuk moet men bekijken vanuit de Ecologie of oecologische wetenschap. Migranten bevinden zich in Nederland niet in hun natuurlijke omgeving. Dit gegeven maakt dat veel migranten een achterstand hebben in de interactie tussen de mens en de omgevingsfactoren in het land waar men thans woont. Deze ” gap ” is heel lastig te overbruggen en is de oorzaak van vele somatische en psychosomatische aandoeningen bij veel migranten. Dit wordt ook versterkt door ten achterstelling, discriminatie op grond van ras en uiterlijk, enz. Dit verzwakt namelijk ook de gezondheids-en welzijnsbeleving van de mensen. Stress, hypertensie, diabetes mellitus, enz.enz. verzwakken ook de gezondheid en welzijnsbeleving van de mens. Zie daar de vele ingredienten die migranten vatbaar maken voor covid-19. De mensen zijn gewaarschuwd. Voorzichtigheid en waakzaamheid is geboden.


  Maak melding

 8. Tuurlijk als je in de zorg werkt, schoonmaakster in een ziekenhuis de Bobo’s zitten alleen op kantoor voor een computer dirigent te spelen.
  In Rotterdam zag ik vaak Antillianen de straat vegen en in Amsterdam de Surinamers, Turken en Marokkanen.
  Je emigeert toch niet naar een land met zoveel mogelijkheden om rommel op te ruimen voor de ex-kolonisten. Nee! Ik heb geen trauma overgehouden van Nederland tijdens mijn verblijf daar, ik ga er nog vaak heen.


  Maak melding

 9. In Su brengen de migranten en illegalen de dreiging van de ziekte het land in. Migranten zijn de gerepatrieerde suries.
  In de VS zijn minderheden meer vatbaar voor de ziekte door lage economische status. Daardoor hebben ze verschillende ziekte processen in hun lichamen en is de virus de druppel die de emmer doet overlopen.

  Persoonlijk denk ik dat de institionele discriminatie ook een rol speelt in de VS en NL.in de spreiding van de ziekte in monderheden.
  Voorbeeld in de VS. Een zwarte vrouw werkt in de lab van een ziekenhuis. Ze werd ziek en ging naar de emergency room. Ze werd weggestuurd en de test voor covid-19 niet gegeven. Ze werd nog zieker en werd weer weggextuurd zonder test. Ze kwam een derde terug met hoge lichaams temperaturen. Tegen haar werd gezegd dat ze weten dat zij de virus heeft maar dat zij geen test krijgt en ook niet opgdnomen wordt.Haar dochter vond haar cood in bed.
  De institionele discriminatie is het ergste discriminatie.


  Maak melding

 10. =Hetzelfde probleem heeft Griekenland ook gehad. Wat er vermeld staat klopt.

  Niemand kan deze virus met Suriname vergelijken, anders ben je echt DOM, dit omdat het maar een kleine bevolking is waar men verspreid woont.

  Buitenlanders houden er ook van om met teveel mensen bij elkaar te wonen. Zie hier het probleem.


  Maak melding

 11. Een paar Antilliaanse mensen relatief veel turkse mensen en Marokkanen,ook wat Hindoestanen,de meeste doden vallen toch onder bakra,


  Maak melding

 12. Komt omdat autochtonen sneller bang worden voor van alles dus ook voor de Corona. Zij nemen daarom waarschijnlijk meer maatregelen dan de allochtonen.


  Maak melding

 13. In Nederland heb virussen die door de winter is slaap gehouden worden en die dus velen malen gevaarlyker zyn dan de CORONA virus ,den daar maar goedt overna ,climaat verandering zal het een en ander teweeg brengen ,ach we komen voort uit de natuur alles is natuur en vergaan weer tot de natuur ,whats the problem ,och no cant take the money to where we go
  because thats not natuur


  Maak melding

 14. Geloof dit leugen niet.dit is allemaal op klopperij het valt reuze mee in Nederland. Plaatsen als de bijlmer of Rotterdam waar veel migranten vertoeven blijven ondanks de corona overeind. De mensen en plaatsen die hard werden getroffen waren meer waar witte mensen wonen zoals in Brabant en waar je weinig migranten tegenkomt. Dit fake nieuws was ook in Amerika dat vele donkere mensen werden getroffen door corona terwijl het wel mee viel en ook andersom was.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.