zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameAnti-Fraude Platform verontrust over onduidelijkheden aangaande verkiezingen

Anti-Fraude Platform verontrust over onduidelijkheden aangaande verkiezingen

-

Does Travel - naar Suriname

Het Surinaamse Anti-Fraude Platform is verontrust over de vele onduidelijkheden rondom de algemene vrije en geheime verkiezingen die op 25 mei, maandag aanstaande, in Suriname worden gehouden. Het Platform heeft een persbericht uitgestuurd en vraagt daarin met name duidelijkheid over de onderstaande kwesties. 

1) De huidige Covid-19 maatregelen waren afgekondigd door de President tot 17 mei. Er zou uiterlijk per die datum bekend moeten zijn welke maatregelen ingaande 18 mei 2020 gelden. Echter is vanuit de regering geen duidelijkheid gegeven over de maatregelen die vanaf 18 mei zullen gelden. 

2) T.a.v. de verkiezingsdag zelf is tot nu toe geen duidelijkheid over wel of niet opheffen van de lockdown in de kustvlakte en districten 

3) Het OKB heeft op 15 mei officieel aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken gevraagd de vervuilde kiezerslijst per ommegaande op te schonen. Conform Art. 17, lid 1 van de Kiesregeling is de Ministervan Binnenlandse Zaken ambtshalve bevoegd nodig gebleken wijzigingen en/of aanvullingen van de kiezerslijsten aan te brengen en zou hij binnen vijf dagen moeten reageren op zo’n verzoek. Het is vooralsnog niet duidelijk doorgegeven aan alle belanghebbenden, w.o. de politieke partijen of er gewerkt zal worden met een opgeschoonde kiezerslijst en wanneer deze beschikbaar zal zijn voor alle belanghebbenden. 

4) Op 16 mei heeft BiZa ongeveer 200.000 foutieve stembiljetten van de districten Paramaribo, Wanica, Marowijne en Sipaliwini vernietigd. Er is niet aangegeven wanneer de gecorrigeerde stembiljetten gereed zijn. 

5) ID kaarten, paspoorten en rijbewijzen zijn moeilijk te verkrijgen vanwege Covid-19 maatregelen. Ondanks het feit dat BiZa bekend heeft gemaakt dat zij vanaf gisteren weer ID kaarten zal verstrekken, zal dit gezien de verschillende Covid maatregelen nog steeds niet voor iedereen toegankelijk zijn. Dit vormt een belemmering voor vele kiezers in het kunnen uitoefenen van hun stemrecht. De overheid heeft verder geen duidelijkheid gegeven op welke wijze ze de kiezers hierin verder tegemoet komt. 

6) Tijdens de bespreking van BiZa met de politieke partijen op 5 mei j.l., is aanbevolen de openingstijden van stembureaus te verlengen ivm Covid-19 maatregelen (de handelingen die gepleegd moeten worden maken dat er per stemgerechtigde meer tijd nodig is om te stemmen). BiZa heeft geen aanwijzing gegeven hoe zij verder zal omgaan met de extra tijd die per stemgerechtigde nodig is voor het stemproces. 

7) I.v.m. Covid-19 social distance is aangegeven dat er 2 politieke waarnemers (1 coalitie en 1 oppositie) in het stemlokaal geplaatst zullen worden, indien de social distance van 1,5 m het toelaat. Er is tot op heden geen duidelijkheid over welke stembureaus wel zitplaatsen voor waarnemers van politieke partijen zullen hebben en welke niet. 

8) Er is vanuit het AFP ook gevraagd om duidelijk aan te geven en of toestemming te verlenen voor camera’s/video opnames in de stemlokalen indien de stemlokalen onvoldoende ruimte hebben in het kader van COVID-19 maatregelen. 

9) Het is een zorgpunt van het AFP dat autoriteiten van bij voorbeeld het kabinet van de President, uitspraken doen via de media over de organisatie van de verkiezingen die niet geverifieerd kunnen worden, maar wel onrust en onduidelijkheid creëren over de verkiezingsprocessen. 

10) Het is niet duidelijk aangegeven op welke wijze de stembureaus zullen communiceren met hun hoofdstembureau na afloop van de telling. Worden de processen-verbaal middels foto’s via sms, app, etc. verstuurd? Hierover dient duidelijkheid te bestaan. 

opening
Fernandes Express
BODO Party

52 REACTIES
 1. Op grote schaal wordt er gefraudeerd. Dit is pas het topje van de ijsberg. Er wordt bewust chaos gecreeerd.

  Dit zag je al van heide en ver aankomen!

  Iedereen weet dat, inclusief bouta stemmers!


  Maak melding
 2. Bouta moet winnen, kostte wat kost!! Dat weet iedereen!!! Anders heeft heel ndp een groot probleem, met name desie en boefie… Dus……., ndp moet en gaat winnen!! Ook dat is al bekend!!


  Maak melding
 3. Ik wordt echt kotsmisselijk van dit stelletje paranoia idioten, die de hele geen flikker te doen hebben! De Prins van Willem van Oranje houdt zich bezig met de flamingodans met een paar Haïtiaanse schoonheden en dit stelletje idioten zijn de hele dag met nonsens bezig! Gisteren waren deze, vooral de oranje huichelaars ook al de hele dag op de stoep van de Caricom-waarnemers luidkeels te schreeuwen, help help fraude fraude !!!Hysterisch stelletje nietsnutten!


  Maak melding
 4. Ten eerste wordt de lockdown niet opgeheven met die idioten die vanuit de buurlanden naar ons land vluchten om in een 3 sterrenhotel op gevangen te kunnen worden.
  Regering Stop daarmee aub zijn jullie helemaal gek geworden stuur ze terug.

  Ten tweede is het zo dat ieder weldenkende mens een mondkapje opzet tijdens het stemmen en 1,5 meter afstand houd en daarna gelijk naar huis, maar want uitstel van deze verkiezing is voer voor de oppositie en de diaspora’s. Sowieso moeten de mensen van de stembureau ”s allemaal goed beschermd zijn.

  En waarom komt deze anti fraude huppeldepup nu pas met dit???? Altijd weer zoeken naar een stok……


  Maak melding
 5. Beste mensen NPD gaat alles op alles inzetten om te kunnen frauderen. Het zijn criminele organisatie die geen rechtstaat erkent en waardeert, Bij NDP gaat eigen belang boven landsbelang. PG en OM wordt als criminele organisatie gezin en hoefdraad en bouta betekend alles voor hun.
  Ik hoop dat god, ziet wat goed en kwaad is en de kwade na 25 mei met wortels wordt vernietigd. En Suriname weer gaat bloeien zonder deze criminele regeringen en coalitie


  Maak melding
 6. jammer dat noersalim gewoon keihard doorgaat met frauderen!!!!!!!!!!

  hij luistert niet naar okb voorzitter.

  wat een kaulo ma pang pang achterlijke ndp javaan. bana ba soort.


  Maak melding
 7. Het volk van Suriname krijgt nu alle tools om een goede keus te maken.

  Beste mensen,
  maak er gebruik van.

  Leer van het moraal 😉

  ” … Overstroming

  Er is een overstroming en een priester die vast zit in die overstroming met het water al tot op zijn knieën. Er komt een motorboot langs met mensen erop die zeggen: Stap toch in, straks verdrink je nog! Maar de priester zegt rustig: Nee, god zal mij wel redden! Dus die motorboot gaat verder. Na een tijdje staat er water al tot aan zijn middel, komt er weer een motorboot voorbij met mensen die zeggen: Stap toch in, straks verdrink je nog! Maar die priester zegt rustig: Nee, god zal mij wel redden! Dus die motorboot gaat verder. Na een tijdje staat het water tot aan zijn kin, en weer komt er een motorboot voorbij met mensen die zeggen: Stap toch in, straks verdrink je nog! Maar die priester zegt rustig: Nee, god zal mij wel redden! Dus ook die motorboot gaat verder. Na een tijdje is de arme man verdronken. In de hemel vraagt hij aan de goede vader: Vader, waarom hielp u mij niet? Waarop God zegt: Man, ik stuurde je 3 motorboten! … “


  Maak melding
 8. Off topic:

  President Bouterse: ‘Het laatste woord is nog niet gezegd’
  DagBlad Suriname 20/05/2020

  Ik snap deze man niet. Hij probeert weer anderen de schuld te geven van zijn mislukkingen.
  Ja de koers is heel even omlaag gegaan na de valutawet, maar elke simpele ziel weet ook dat je niet iets met een wet kan proberen aan te sturen die afhankelijk is van vraag en aanbod. Je kan mensen niet verplichten te kopen en te verkopen.

  De enige manier om de koers omlaag te krijgen is een prudent monetair beleid zodat de Surinaamse Dollar in waarde stijgt. En dat kan voor Suriname alleen maar als je zowel op de korte- als de lange termijn de productie sector stimuleert. Suriname heeft export, heel veel export nodig en dan bedoel ik niet dat witte spul dat nu geëxporteerd wordt. Als al het geld die in show projecten en deels in de zakken van de NDP familie en vrienden zijn gestoken voor productie was gebruikt, was er nu sprake van een heel andere samenleving.

  Maar als je alleen maar kiest om corruptie gevoelige populistische projecten uit te voeren en twee maanden voor de verkiezing met een valutawet komt aan kakken, dan krijg je dit resultaat. Dit laatste is belangrijk voor de samenleven voor ze naar de stembus gaan. Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden dat deze regering pas het laatste half jaar zich is gaan realiseren dat zij iets voor het volk moest doen om zo zieltjes te winnen voor de komende verkiezingen. Dit is gewoon volksverlakkerij…..


  Maak melding
 9. @wayambo(ndp persdienst)
  Mijn oma zei altijd ‘wan lee mang, na wan tjierie man”
  Dus je kan alles verwachten van de Paarse moordenaars.
  Leugens???
  Op de vlucht doodgeschoten.
  Ik was niet daar, ik was bij mijn buitenvrouw (LAFAARD!!!!)
  Horb heeft zelfmoord gepleegd.
  ze waren bezig met een coup.
  De devaluatie komt door wereldcrisis (deze is echt grappig)
  Ik breng de koers naar beneden.
  de ontwaarding van de SRD komt door een buitenlandse aanval.
  De kasreserve is niet gestolen, maar even geleend (hahahaha).
  Het wanica ziekenhuis is een verworvenheid(onzin natuurlijk, geschenk vab China, zodat ze meer hout kunnen wegdragen)
  dan hebben we het niet eens over trein, fly overs enz…

  Dus Fraude bij de verkiezing gaat 100% gebeuren, waarom denk je dat de bussen nog niet mogen rijden??

  Let op !! na de verkiezing wordt de srd niet meer geteld bij aankopen, maar net als in Venuzuela GEWOGEN!!!


  Maak melding
 10. Bouterse weet dat zijn achterban niet bijster veel scholing heeft gehad, of zoals Julian With zei,
  ze lijden als het om politiek gaat aan een soort van chronische verstandsverbijstering.

  Beleidsadviseur….mie Gado, wat is er in Suriname gebeurd???


  Maak melding
 11. Ze moesten online formulieren zetten zodat men dat kan invullen. Met ID nummer.
  Of de formilieren delen en men hecht copie van hun nodige stukken erbij.
  Vhp daar zitten eerlijke moodenaars.
  Chan schiel jongeren dood, zijn mensen beschermen een rassen moordenaar.


  Maak melding
 12. @Waldo/Wayambo,

  Wat ben je toch een vieze vuile gore Pisvlek.
  Je hebt het constant over Willen van Oranje. Maar je zit wel in zijn LAND te vreten. Als je zo afgeeft op Willen van Oranje dan Rot je toch op uit zijn land.


  Maak melding
 13. De NDP hoeft helemaal niet te frauderen om de verkiezingen te winnen. Zij zullen de meeste stemmen krijgen. Ik ben er daarom ook voorstander van dat de partij met de meeste stemmen ook de president dient te leveren. Het kiessysteem dat men thans in Suriname hanteert is achterhaald. Het is een combinatie van de systemen die men o.a. in Europa en in Noord Amerika hanteert.

  @Sabaku,
  Jij loopt achter de feiten met jouw egoïstische kapitalistische economische visie. In Suriname is een groot deel van de samenleving afhankelijk van de overheid. Jij denkt zuiver kapitalistisch en dat is niet goed voor Suriname. Een groot deel van de bevolking komt buiten de boot te vallen en dat kan een gigantische revolutie tot gevolg hebben. Denk dus verder dan de de bast van je hersenen.


  Maak melding
 14. Surinamers alert zijn!
  Bouta gaat fraude plegen om de verkiezingen te winnen.
  Hij heeft zijn mannetjes overal staan.
  Blijf niet thuis.Ga stemmen. Stem VHP en combinatie .
  Zeg nee tegen bouta en de ndp!
  Het is nu of nooit.
  Niet stemmen is een stem voor bouta.Wie zwijgt stemt toe.
  Ga stemmen. Het is jou recht.
  Stem voor verandering.Stem voor verbetering.
  Stem VHP en combinatie.
  Je land Siriname zal je dankbaar zijn.


  Maak melding
 15. De regering heeft geen tijd voor dit soort flauwekul van de AHP( Anti-huichel-platform)
  De regering is druk bezig om de sociaal zwakkeren, die hard zijn getroffen door de crisis vanwege Covid-19 te helpen. En ze houden aan hun woord, want de uitbetalingen vinden nu reeds plaatst!
  Personen of categorieën personen die in aanmerking komen voor de werklozen uitkering zijn: krijgen SRD 1500 per persoon! Deze mensen hebben zich intussen gemeld bij het Covid-19 Support Center!

  Laat Chan en zijn gevolg maar de flamingodans gaan uitvoeren samen met een paar leuke ingehuurde dames!! En laat ze maar op de stoep gaan staan bij de Caricom waarnemers en Fraude, fraude help help uitschreeuwen!


  Maak melding
 16. “Informatie forensisch accountant al maanden bij Financiën”

  “Van Tewari blijkt gecertificeerd fraude-onderzoeker te zijn. Hij behaalde zijn accountancydiploma bij de Haagse Hogeschool en studeerde als fiscaal jurist af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In januari 2018 werd hij contractueel door het ministerie van Justitie en Politie aangetrokken om te ondersteunen bij onderzoeken die te maken hadden met het verkrijgen van informatie voor strafrechtelijke doeleinden.”

  Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald haar wel….


  Maak melding
 17. @Wendy
  Moordenaars bij de ndp worden lijders van het land
  vooral als ze een veroordeling aan hun mars hebben hebben worden ze nog meer vereerd door de ndp aanhansels.


  Maak melding
 18. De goede en welbekende naam die Suriname wereldwijd verworven heeft betreffende het organiseren van verkiezingen, zal behouden blijven. De oppositie is naarstig op zoek naar een nooduitgang. Ja toch ,we verliezen en vervolgens gaan we proberen Guyanese toestanden te creëren. Deze voorwaarde geldt alleen bij verlies. Mocht de oppositie winnen ,is er geen vuiltje aan de lucht. Ineens is dan alles wel wettig en goed geregeld. Ik hoop van harte en bid van harte dat de Surinaamse bevolking wederom op de huidige regering stemt. Het is de laatste stap die men mag nemen op weg naar definitieve vooruitgang. Streep alle fouten weg die er gemaakt zijn in het verleden. Wees bewust dat Bouterse en de regering wel degelijk om uw belang geven. Nanga yu leki mofinaman ini na mama Sranan , a lanti disi e taki. Geef de huidige regering de kans om het goede werk voort te zetten. Het is nu of nooit. De laatste loodjes wegen het zwaarst.


  Maak melding
 19. @Wayambo
  Al de crisis veroorzaakt in Suriname is /wordt vooroorzaakt door je baasje bouta!
  Suriname kent al crisis voor Corona epidemie.
  Kom hier geen stronterij verkondigen!
  Ern lijder met een strafveroordeling van 20 jaar is een hele crisis.
  Kom corona hier niet als smoes gebruiken.O,ja die gelden komen uit staatkas die door de belastingbetalers van Suriname gestort worden .Het komt niet uit de zakken van de moordenaar.
  Zijn witwas geld is in beslag genomen door Nederland.
  Kom dus geen reckame maken voor de moordenaar!


  Maak melding
 20. Off topic

  Hello japjapies nanga keskesies foe NDP tjek dja:

  Bron: de ware tijd

  ” … In andere correspondentie komt naar voren dat Hoefdraad in een brief van 17 juli 2017 aan zijn toenmalige collega van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Roline Samsoedien, geen bezwaar had aangetekend dat Samsoedien Van Tewari aantrok als forensisch accountant in verband met een fraude-onderzoek bij Stichting Bosbeheer en Bostoezicht.

  Van Tewari blijkt gecertificeerd fraude-onderzoeker te zijn. Hij behaalde zijn accountancydiploma bij de Haagse Hogeschool en studeerde als fiscaal jurist af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In januari 2018 werd hij contractueel door het ministerie van Justitie en Politie aangetrokken om te ondersteunen bij onderzoeken die te maken hadden met het verkrijgen van informatie voor strafrechtelijke doeleinden. … ”

  Hoefdraad e tak wan lo BS !


  Maak melding
 21. Natuurlijk gaan ze frauderen. Deze hele verkiezing draait om 1 persoon die zijn straf wil ontlopen. En ze trappen er allen in.

  Stem bawta, stem voor onderdrukking, een gebroke, een stuk asfalt en een brug, want jij bent onbelangrijk. Alleen bawta is belangrijk. Stem jezelf, je eergevoel en waardigheid weg! Doewet, want je stelt niets voor!


  Maak melding
 22. Moreel verval!!
  Zonder te oordelen, zal een goed mens te nimmer achter misdadigers aan hollen.
  En ja net zoals 2015 zal er zwaar gesjoemeld worden.
  De Hi Jet piloten zijn daar her bewijs van.
  Verder zijn de belangen enorm.
  De achterban, de leiders en vele anderen vrezen voor hun leven.
  Ze hebben gestolen, hebben wapens, huizen en veel boter op hun koppen.

  Ze gaan eerder dood dan de macht afgeven.
  Dus omkoperij en andere zwendel is deel van het spel.

  Een wonder alleen kan dit land redden.


  Maak melding
 23. Ieuw ieuw, whahahahaha, das nou iets typisch vrouwelijks. sharkmila faya pepre het restaurant v Ikea is gesloten. Dus je liegt weer. Fake nieuws.
  Jaloers op hr Santhoki omdat hij je uit zijn partij heeft gegooid.
  Zo makkelijk wordt je echt geen mi-nis-teres hoor.
  Zoveel vrouwelijke kandidaten binnen de VHP, top!
  Wat was er eigenlijk mis met die sharkmila.


  Maak melding
 24. Een verkiezing met avond klok is .

  Stem bussen en stem kaarten achter laten voor landrovers van NDP in avond klok uren .

  Na de verkiezing dag telt NDP nod 20 dagen voor dat deze schurken een uitslag hebben .

  Sharmila Massala heb je nog Roti voor Limbo en Slooten

  Shamila Massala ik heb je nog niet op de lijst van NDP oplichters gezien .

  Van Der San je dagen zijn ook geteld met je Dekolonisatie gedoe .

  Dekolonisatie van NDP is verloedering gewerden in plaats van verbroedering .

  Verbroedering van NDP maar jullie vreten als alleen op .

  Makelaar Boefdraad van beroep OPLICHTER .


  Maak melding
 25. eerlijk verkiezing onder NDP schurken is eerst zien dan geloven .

  Zelf OKB kan geen geld krijgen van de schurken om de verkiezing rond te krijgen .

  Kosten OKB maar 700000 SRD wanneer gaat de oplichter Boefdraad gel overmaken voor OKB .

  Eerts zien dan geloven deze stront zaken zijn erger dan de duivels .

  Elke de laatste dagen vraag ik mijn voorouders kracht om deze schurken van NDP te vernietigen .


  Maak melding
 26. Ik wordt enorm ongerust van dit bericht. De kans dat er zwaar gefraudeerd gaat worden is zeker aanwezig.

  Bouterse en de NDP zijn bezig met lijfsbehoud. Nu kan er van alles gedaan en beloofd worden om aan de macht te blijven.

  Ik wordt misselijk van dit schouwspel en de NDP propagandisten op WKN.

  Ik lees hun onzin niet meer aangezien het de spuigaten uit gaat . Gezien de staat op vrijwel alle fronten waarin Suriname zich bevindt, kun je niet moedwillig blijven volhouden dat deze corrupte regering iets voor het land van betekenis heeft gedaan in de positieve zin.

  Het is de ergste nachtmerrie voor de goedwilligen in Suriname; Nog 5 jaar Bouterse en de NDP!!!! NO WAY


  Maak melding
 27. Bouta kan zonder te frauderen niet winnen!
  Hij zal frauderen en zijn aanhangsels gaan samen met hem frauderen!
  Surinamers nu of nooit..stem de ndp weg!


  Maak melding
 28. Een potje pinda kaas 70 SRD NDP prijs

  Een kleine kip 75 SRD NDP prijs .

  Dagoe Hooghart met je Dekolonisatie gedonder .

  NDP is erger dan slavernij ,dan leven wij in 2020 dan moet men nog werken voor 90 USD per maand .

  Werken voor 90 usd bestaat alleen onder NDP Regering .

  In Nederland hoeft je niet te werken toch krijg je gratis geld .

  Wat of welke systeem heeft Bouterse op gebouwd in 40 jaren dat een schoonmaakster geen 90 USD verdient .

  Inspecteur van Politie verdient nu 4000 SRD is 200 EURO

  Een Militair verdient 4000 SRD is 190 USD .


  Maak melding
 29. Jullie van de oppositie in Nederland kunnen met een petitie naar torentje van Rutte gaan en luidkeels roepen, help, help, fraude, fraude in Suriname! Zeg me wanneer jullie gaan, dan kom ik een fatoe nemen!


  Maak melding
 30. Wayambo paarse poepsnuiver profiteer jy ook vn die paarse pakketten en vn ht geld v/h arme volk die jw moordende baas aan ht verdelen is onder zyn soort? Laffe sakka sakka dagoes.


  Maak melding
 31. Ik wordt echt kotsmisselijk van dit stelletje paranoia idioten, die de hele geen flikker te doen hebben,

  zegt het jochie die hier dag en nacht te vinden is.


  Maak melding
 32. Neem detective Ma Dini ook mee als jullie de petitie gaan aanbieden aan Rutte, dan kan ze alles zwart op wit vastleggen met haar bodycam! LOL!! succes!


  Maak melding
 33. Een Militair verdient 4000 SRD is 200 USD onder NDP Regering .

  Een Militair verdiende 4000 SRD was 1400 USD onder Front Regering .


  Maak melding
 34. De kiezers moeten ook hun eigen handschoenen aantrekken, want die potloden kunnen de virus overgeven. Of er moet op elke stembureau potloodcleaners aanwezig zijn. Bovendien moet de stembureauvoorzitter of iemand de mensen het stembiljet overhandigen. Als hij maar niet vergeet handschoenen aan te trekken. De verkiezing zou wel eens meer besmettingen kunnen opleveren dan het geval is tot nu toe.


  Maak melding
 35. als er geen vertrouwen is in de organisatie team die de verkiezingen organiseerd dan kan die hele verkiezingen uit gesteld worden voor paar maanden want de hele opositie is gewoon bang dat ze de verkiezing verliesen want als er geen geloofd en geen vertrouwen is dan kunnen we liever der mee stopen met het hele verkiezing met die zo genaam de platform fraude vhp


  Maak melding
 36. Nu dropt de valuta weer. Waarom???
  Hoger beroep en gelijk gaat het omlaag. Is dat normaal?????
  Laat die anti-fraude platform DAT onderzoeken.
  NDP is de enige partij die altijd gegroeit is. Ze zaten toen in de oppositie maar ze zijn gegroeit.
  Ze gaan dat blijven doen.


  Maak melding
 37. De NDP gaat waarschijnlijk de verkiezing weer winnen. Maar dit keer gaan ze er hard tegenaan. Ze zullen de criminelen dit keer hard aanpakken, want er moeten nu toch investeerders komen naar Suriname en in een onveilig land wil niemand komen. Zelfs China investeert niet meer in Suriname. Dat zegt heel veel. Inmiddels is men al over de hele wereld geweest met de bedelstaf, van Finland tot aan Kroatië, dus bedelen gaat ook niks meer opleveren. Het wordt straks dus pompen of verzuipen.


  Maak melding
 38. wendy 20 mei 2020 At 20:59
  Nu dropt de valuta weer. Waarom???
  ===
  Wendy, die koers van Bert snap ik niet, die blijft maar stijgen. Krijg hij die koers elke dag van de VHP en NPS door!


  Maak melding
 39. wendy 20 mei 2020 At 20:59
  Nu dropt de valuta weer. Waarom???
  ===
  Wendy, die koers van Bert snap ik niet, die blijft maar stijgen. Krijgt hij die koers elke dag van de VHP en NPS door!


  Maak melding
 40. wendy 20 mei 2020 At 20:59
  Nu dropt de valuta weer. Waarom???
  Hoger beroep en gelijk gaat het omlaag. Is dat normaal?????
  Laat die anti-fraude platform DAT onderzoeken.
  NDP is de enige partij die altijd gegroeit is. Ze zaten toen in de oppositie maar ze zijn gegroeit.
  Ze gaan dat blijven doen.
  ======================================================

  Vraag en aanbod domme Wendy, vraag en aanbod.

  Het volk heeft of verdiend niet voldoende SRD om vreemde valuta te vragen (=kopen).
  Niemand is op dit moment bezig met die wet.
  Ze moeten met die weinige SRD’s die ze hebben eten zien te kopen.
  Mensen pinaren in Suriname. Het land is bankroet.


  Maak melding
 41. RobG,

  Vraag je ook meteen af hoe Abrahams aan het geld komt zodat hij zich een nieuw prive vliegtuig kan permiteren, die gisteren in Suriname is geland.


  Maak melding
 42. De VHP is de gemoederen aan het ophitsen. Zij zetten mensen aan tot waanideeën en psychoses. Het lijkt mij daarom een goed idee van de heer der San om de verkiezingen uit te stellen. De verkiezingen moeten met een jaar uitgesteld worden totdat de kunstmatige onrust die de VHP veroorzaakt in de oppositie is bedaard. Mensen hebben de tijd nodig om te herstellen van wanen en psychoses.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES