Dit jaar al meer dan zestig auto’s over de kop in Suriname

18
Auto op z'n kop na zware aanrijding tussen twee voertuigen

In Suriname zijn in de maanden januari tot en met april al meer dan 60 auto’s over de kop gegaan. Te hard rijden zou een van de oorzaken zijn waardoor auto’s over de kop slaan, zegt de voorzitter van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) tegen de Surinaamse krant Times of Suriname.

Volgens voorzitter Helmut Gezius zouden in april meer auto’s over de kop zijn geslagen, omdat automobilisten zich naar huis moesten haasten vanwege de ingestelde avondklok. De cijfers komen van de afdeling Medische registratie van het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo.

Het aantal verkeersdoden in Suriname bedraagt tot nu toe 22. Hoeveel van deze slachtoffers over de kop zijn gegaan is niet duidelijk. Afgelopen weekend ging deze auto nog over de kop, omdat de slipper van de bestuurder bleef hangen achter het gaspedaal:

18 REACTIES

 1. Deze gasten beseffen het nog steeds NIET en zullen het nooit verleren wat voor klote MenTaliteiten ze hebben.
  Bigi fasi dat ze in een “gefinancierde” auto Mogen rond rijden is een grote intrinsieke struikelblok. A No mi is dan de 2-de struikel blok en als laatste “winti..wai..lanti..e..pai..!


  Maak melding

 2. En we zitten pas in Mei!

  Dat is vaak het gevolg van gaten in de weg, verzakkingen en slecht onderhoud. Ook de auto’s zijn veelal matig tot slecht onderhouden. Zo rijdt men vaak met gladde banden en afgebroken vering. Ook is er vaak geen gordel aanwezig of is deze defect, waardoor de bestuurder kilometers de lucht in vliegt.

  Met het ingebruik nemen van de Xi Jinping highway zal het aantal ongelukken, gewonden en doden fors toenemen.


  Maak melding

 3. @koos
  Stuur je vrouw voor me dan ga ik haar rijden. Je lult met dat Surinamers niet kunnen rijden. In Nederland is het erger wat rijgedrag van verkeers deelnemers dan kom je Surinamers beoordelen


  Maak melding

 4. Volgens voorzitter Helmut Gezius zouden in april meer auto’s over de kop zijn geslagen, omdat automobilisten zich naarhuis moesten haasten vanwege de ingestelde avondklok.

  En toch zijn er van die achterlijke gasten hier die het toch beter weten
  Het staat duidelijk in het artikel en toch verklaren ze iets of jullie lezen niet of snappen en niks van


  Maak melding

 5. Een auto is een vervoermiddel,om van a naar b te rijden, maar te denken dat sranangmang willen schijnbaar vliegen,rij netjes en geduldig je komt heus op je bestemming??


  Maak melding

 6. Jk 19 mei 2020 At 12:49

  @koos

  Stuur je vrouw voor me dan ga ik haar rijden. Je lult met dat Surinamers niet kunnen rijden. In Nederland is het erger wat rijgedrag van verkeers deelnemers dan kom je Surinamers beoordelen

  =============================

  Vergelijk mijn vrouw als een maat kostuum.
  Met je BBR buik pas jij daar niet niet. SURI’S kunnen niet rijden omdat het niveau van de rijlessen dramatisch is. Zelf in Nld met bij 18 mil hebben we niet zoveel ongelukken mongol. Ga beter je huiswerk doen


  Maak melding

 7. Koos in Su kunnen ze niet rijden alsof alleen in Su aanrijdingen voorkomen Kijk eens naar de programma’s van Wegmisbruikers Idioten op de weg en Stop politie dan zal je anders lullen


  Maak melding

 8. De overheid moet vaker boete uitdelen, leren ze tenminste fatsoenlijk rijden, heb mijn rijbewijs maar durf niet te rijden vanwege zulke roekeloze rijders die hun verstand op nul hebben staan.

  Snap het eigenlijk niet, de meesten rijden zo hard om op de plek te komen, éénmaal daar moeten ze soms wel een halve dag wachten voordat ze aan de beurt zijn of gaan ergens heen zonder afspraak blijkt deze niet thuis te zijn en weer uren wachten, Suriname is traag toch rijden ze zo hard ten koste van mensenlevens.

  RAAR TOCH???


  Maak melding

 9. MOET 600.000 WORDEN DAN ZIJN DE WEGEN WEER VEILIG.

  KAN JE WEER FIETSEN ALS VROEGER.

  MINDER BENZINE
  MINDER ONKOSTEN.

  GEWOON ALLES MET BUS.


  Maak melding

 10. Wayambo 19 mei 2020 At 13:23
  Na 25 mei gaat de hele Vatan Hitkari Party over de kop! (;-) LOL!!!
  **********************************

  @@@Wayambo/V.V.Waldo{singh} de uit de VHP ….weg gejaagd … hindoestaan … wonende in de Bijlmermer …. Steuntrekker … trouwe gast van de Ned. Voedselbank …. heeft dringend psychiatrische hulp nodig.

  Misschien kan de zgn … zelf benoemde bisschop Meye … VERKRACHTER …. je genezen.

  We benne benieuwd !!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.