Nederlandse vrouw (25) aangehouden in zaak doodgeschoten Cubaan

29
Tijdens het optreden van de politie is een onschuldige persoon, Eric Baldew, in de been geschoten.

De Surinaamse politie heeft een 25-jarige vrouw met de Nederlandse nationaliteit aangehouden in de zaak waarbij zondagavond een 28-jarige man met een VHP t-shirt werd doodgeschoten te Commewijne. Het slachtoffer, de Cubaan Leosbel Izquierdo Noriego, zou een woordenwisseling met deze vrouw, Charisma B., hebben gehad die haar vriend erbij haalde. Deze vriend schoot de Cubaan vervolgens dood en raakte een andere Cubaanse vrouw daarbij.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat de overledene met anderen zat te borrelen bij een Car Center na een optocht van een politieke partij. Op een gegeven moment ontstond er een woordenwisseling tussen Noriego en Charisma B. Zij liep vervolgens naar haar vriend die op straat stond en vertelde hem waarschijnlijk dat zij in een woordenwisseling was geraakt met Noriego.

De vriend van Charisma, wiens personalia nog niet bekend is bij de politie, stapte naar Noriego toe om hem rekenschap te vragen. De confrontatie tussen deze twee mannen liep zodanig uit de hand dat de vriend een vuistvuurwapen te voorschijn haalde waarmee hij enkele schoten loste.

Een kogel raakte Noriego in zijn borststreek en hij viel dood neer. Een 32-jarige Cubaanse vrouw M F, die dichtbij Izquierdo Noriego stond, liep een schotverwonding op aan haar linker boven arm.

Nadat de schoten gevallen waren renden Charisma en haar vriend weg van de locatie om kort daarop een autobestuurder, die toevallig over de Oost West verbinding kwam aangereden, tot stoppen te dwingen waarna zij onder bedreiging met het vuurwapen in de auto stapten en de bestuurder dwongen om met hun weg te rijden.

Verschillende politie eenheden reageerden op het gebeurde en kwamen erachter in welk voertuig Charisma en haar vriend zich bevonden. Toen zij door hadden dat de politie hun achterna kwam dwongen zij de autobestuurder om het voertuig voor een houtzagerij te stoppen. Charisma en haar vriend sprongen uit het voertuig en renden het terrein van de houtzagerij op.

De politieambtenaren renden het terrein op en kwamen daarbij te staan tegenover de eigenaar van de houtzagerij, die een gaspistool in zijn hand had. Er ontstond een misverstand tussen de politieambtenaren de eigenaar van de houtzagerij omdat de politie dacht dat hij de schutter was. Het gevolg was dat eigenaar van de houtzagerij in zijn linker onderbeen is geschoten door de politie.

In de directe omgeving van de houtzagerij eigenaar trof de politie een vuistvuurwapen met drie scherpe patronen aan. Het vermoeden bestaat dat dit wapen door de vriend van Charisma op het terrein was weggegooid tijdens hun vlucht. Behalve dat gaspistool is ook het vuistvuurwapen door de politie in beslag genomen.

Het is de politie gelukt om Charisma aan te houden maar haar vriend wist te ontkomen. Charisma bleek 12 XTC tabletten in haar bezit te hebben. Zij is inmiddels in verzekering gesteld ter zake overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Charisma, B. maakt gebruik van haar zwijgrecht in zoverre dat zij zelf niet bereidt is de naam van haar vriend prijs te geven aan de politie.

Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood vast van Leosbel Izquierdo Noriego. Zijn lijk is in opdracht van het Openbaar Ministerie, ter obductie, in beslag genomen. De gewonde Cubaanse vrouw en de eigenaar van de houtzagerij zijn medisch behandelt en verkeren buiten levensgevaar


29 REACTIES

 1. De verrotte vislucht die van dit drama komt aanwaaien is zeer penetrant . Dit zaakje stinkt behoorlijk. De VHP wilde met een snelle verklaring de gemeenschap misleiden. Er was helemaal geen ruzie tussen twee Cubanen. Een prominente bestuurslid van de VHP schijnt het dodelijke schot gelost te hebben op een weerloze Cubaan. Waarom wilde de VHP een grote oom binnen hun gelederen in bescherming nemen?


  Maak melding

 2. Kondremangs
  Dit is de officiële lezing tot nu toe en niet die fake nieuws die de DiDiBri lovers wirdo Wendy en wayamboko hebben verspreid. ….ook de linkeroksel van limbo goebbels …..kenneth slootwater. …heeft zijn braaksel moeten slikken voor de rechter wegens smaad en laster jegens rodney Cairo. …..overal lopen ze blaka bal met al toppunt. ….de val van DiDiBri en zijn boevenbende over exact 1 week. ……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 3. Steeds meer mensen lopen rond met een vals nederlands paspoort in Su, want iedereen wil aan de noordzee wonen. Zo ook deze meid die met verkoop van xtc een reis naar nederland wou bekostigen. Want ook zij is de ellende in Su meer dan zat. Echter heeft zij nu ook een bijdrage geleverd aan de verslechterde situatie in Su en heeft daarmee definitief een mooie toekomst in Ned verspeelt!

  Nu nog de echte dader oppakken en zsm achter slot en grendel!


  Maak melding

 4. Racist Waldolul zit weer eens aan de sopie en sosa. Deze agoe probeert de aanslag in de schoenen te schuiven van de Vhp. Hoe zielig ben je dan.


  Maak melding

 5. Nee Koos,
  zijn uitkering is stopgezet. te lang werkeloos geweest, in de bijstand tereght gekommen,
  betaaldt werk als beleidsmedewerker van robrown geweigertd.
  dan krijg je niks, nu krijgt hij wat en z;n familie in su ook


  Maak melding

 6. Beste mensen,

  de verkiezingen staan voor de deur iedereen “kraakt” voor zijn / haar favoriet. Emoties kunnen daardoor oplopen, dit hoort erbij. Maar laten wij ten alle tijden ons eigen respect niet verliezen.

  Houd onderstaand incident / voorbeeld goed in je achterhoofd.

  ” … De man die onlangs op een intimiderende en bedreigende toon sprak tegen VHP politica Soeshma Bahadoer en haar gezin, heeft zijn excuses aan haar aangeboden. … ”

  Hierbij gaat het niet om de politieke boodschap / kleur maar om het uiteindelijke respect en begrip voor elkaar !

  Iedereen een fijne en vooral veilige voortzetting van de campagne.

  Uiteindelijk willen we allemaal Suriname redden. En zijn wij allemaal gebaat bij een veilig Suriname.

  Krakti !


  Maak melding

 7. Man in VHP trui doodgeschoten?
  Vriendin van schutter had drugs op zak?
  Is niet heel waarschijnlijk dat iemand van de VHP op een mede partij genoot heeft geschoten.Zou eerder een lid van de paarse khmer dat doen.


  Maak melding

 8. De oranje partij kan detective Ma Dini inschakelen, met haar verborgen bodycams kan ze zo zwart op wit bewijsmateriaal verzamelen.


  Maak melding

 9. Hierbij gaat het om een vrouw die de Nederlandse Nationaliteit bezit.
  En de dodelijke slachtoffer is een Cubaan in VHP t-shirt.
  Waar ging de ruzie over.
  Politiek
  Aanranding.
  Drugs
  Niks is nog bekent gemaakt.
  Waarom worden politieke partij naar voren gehaald.
  Stem gewoon op de VHP EN NPS.
  Die paarse ratten moeten weggestemd worden.


  Maak melding

 10. Ze mogen hem schuil houden.
  Ik hoop dat ze het hele huis met kogels beschieten als ze hem gaan halen.
  Je ziet het. 1000 VHPers waren er en die kloot is gevlucht. Hij laat dat wijf stikken. Ze moeten haar in mannen cel gooien. Ze denkt dat politie van Su trappen maakt. Nu ziet men de ware aard van deze mensen.b
  Als een zwarte man de schutter was kende iedereen zijn onderbroek kleur.


  Maak melding

 11. @RobG en Wayambo
  U haalt samen van alles uit uw dikke duim. De politie verklaring is gedaan en daarin staat de toedracht. Alle namen zijn bekend en er is duidelijk geen enkel verband met een politieke partij.

  U maakt in een land waar containers met Cocaïne verscheept worden van iemand met 12 XTC pillen een drugsbarones.


  Maak melding

 12. De vuist vuurwapen moet naar vinger afdrukken en dna materiaal gezocht worden. Wznneer opgepakt moet de dader’s hand naar kruid residue worden onderzocht.

  De vrouw moet voor medeplichtig voor moord worden aangehouden. Jammer van de Cubaan. Zijn vrij leven in Su is geeindigd. RIP.

  Ik weet niet hoe cubanen discusieren vooral na een borreltje. Maar het lijkt wel persoonlijk beledigend.


  Maak melding

 13. Mensen mensen gebruik je menselijkheid, die bij geboorte een volmaakte mens heeft gemaakt, wayambo Wendy rob,g,die zijn zieki dagoes voor deze waardeloze honden bestaat geen medicijnen,ik lees nooit iets van hun maar wel van mensen die reageren op hun schrijven, trouwens een advies aan iedereen no reageer op dit soort mensen die hebben de dag niks te doen,ze zitten vol met frustratie en op waterkant kunnen zij,hun gal spuwen en schrijven, laat je niet gek maken mensen stem op VHP of nps,onder deze twee komt Suriname weer bovenop, nooit meer NDP,de ndp heeft kansen, IPV land regeren hebben zij het land aan het leeg roven, en nog geloven zij in hun eigen leugens,bouta yoe koullo dagoe en boefdraad jullie zijn geboren leugenaars en criminelen,kijk hun voorouders zijn maar deze heren bezitten miljoenen op buitenlandse banken en nog zijn een paar Surinamers die beweren hoog en laag dat zij het goed doen
  Na de verkiezingen moet men deze mannen hard aanpakken geen genade duivel familie Bouterse dibdiberie de


  Maak melding

 14. @Iwan
  verdere discussie met jou heefd geen zin aan jouw taal gebruik kan ik uit maken dat jy je mondt met chloor gespoeld moet worden ,zelfs heb ik aan tandpasta genoeg
  je moet weten dat ik geen leider heb want ik ben geen kudde dier zo als jy idioot


  Maak melding

 15. ik zit heerlijk achterover met pinda en een lekkere soft. terwijl ik aan het lezen ben hoe de idioten hier hun best doen om de aandacht af te leiden .Je mag doen wat je wilt de eerste verklaring is de waarheid Veel mensen hebben het zien gebeuren enzullen ook weten wie de schutter is.Was het niet beter als de VHP zich meteen had gedistansieerd ,voor een emotionele reactie met fataal gevolg?Al de deskundigen van de partij blijken toch niet zo deskundig te zijn.Ik denk dat er een groot onderzoek moet plaats vinden naar hun papieren want dit knullig optreden is erger dan erg.Je kan nou eenmaal niet iedereen controleren,En hier geeft de vhp blijk van nog niet klaar te zijn om belangrijke beslissingen te kunnen nemen.


  Maak melding

 16. Ik snap nu helemaal niks meer van. Iedereen komt met zijn eigen versie.

  Ik wacht de onderzoek maar rustig af. Het is hier meer van horen zeggen. Ik zwijg liever.


  Maak melding

 17. Ik dacht altijd dat in een rechtstaat de PG een persbriefing moest houden, zodat er in iedere media eenzelfde versie van het verhaal naar buiten komt. Hier bepalen aanhangers van partijen wie schuldig is en wie niet. Intussen is E.Baldew helemaal uit het verhaal gewerkt.
  Heeft de PG dit onderzoek verricht?Wanneer heeft de hoofdcommandant van politie iets bekendgemaakt? Is Chan reeds undercoffer, in functie getreden als sherrif?
  Ik mis Iwan Vismale, met zijn programma” Vreemde Dingen”.


  Maak melding

 18. VERMELD DE VROUW HAAR COMPLETE NAAM IN DE KRANT.

  DAN WEET HEEL SURINAME EN NEDERLAND GELIJK WAT DE NAAM VAN DE VRIEND IS DIE ZE BESCHERMD!!!!!!!!!!!!!!

  HET LAND IS KLEIN.


  Maak melding

 19. Suriname is GEEN Nederland blijf zwijgen daar blijf je zitten junkie want ze hebben hier alle tijd van de wereld vrouw.
  Politie 🙌👏👏👏👏👌👌zijn geen BOA van Nederland met gummi stok😀😀😀😀😀we praten niet teveel of pamperen geen criminele diaspora’s

  Vrouw zit die straf uit voor je moordenaar vriendje vooral hier in onzer zero steren hotelgevangenis ik zou het zeker doen voor mijn prins die nu zonder paard gevlucht is.
  Hij komt niet verder want corona gooit roet in het eten van alle criminelen😂😂😂😂😂😂😂

  Zoveel scenario’s van vhp tijdens hun propaganda oefenen ze al hoe ze letterlijk gaan regeren als ze aan de macht komen is een ieder die vogelvrij verklaard die niet op ze lijkt word een lijk😲🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫


  Maak melding

 20. Zandloper de welke journalist houdt niet van sensatie en wil niet de eerste zijn die fake news publiceert en vooral met de verkiezingen moet paars zwart worden.

  Maar weer gooit vhp hun eigen glazen stuk soso om te winnen.
  Eerst was een vhp’er in oranje shirt doodgeschoten en toen was het ineens een Cubaan en nu een diaspora die denkt misschien ook onder vhp rijk te kunnen worden Als ze gaan winnen NOT!!!!
  Zo gaat het niet lukken met leugens en bedrog en fake news en modder gooien. Onbetrouwbaar die ik chan cherrif

  Niet teveel lullen maar poetsen zou ik zeggen.
  Bruggen gebouwd, niet op 1 hand te tellen.
  Straten gemaakt,Zwatenhovenbrugstr,Saramaccastr en nog veel meer
  AOV 250>>>>>>500
  AKB 3>>>>50
  Huisvuil wordt 2x week gratis opgehaald enz.
  Velen hebben een perceel met grondpapieren op naam.


  Maak melding

 21. De medialogica van de VHP is er een van leugen en bedrog. Dat zie je ook in de media die door hen wordt gemanipuleerd. Zij wilden de indruk wekken of doen alsof geen enkele VHP-er betrokken was bij het schietincident. Hun persbericht was duidelijk gericht op ” victim blaming ”. De schuld werd vakkundig afgeschoven naar Cubanen die een onderlinge vete hadden vereffend terwijl het slachtoffers die liep in een VHP shirt door een prominente partijlid werd gedood. Het is hard maar het mag gezegd worden. Nu is duidelijk dat buitenstaanders zich nooit ‘ sociaal veilig ‘ kunnen voelen in deze politieke partij. Je bent en blijft een buitenstaander. Stem daarom op de NDP. In de NDP voelen alle bevolkingsgroepen zich in een sociaal veilige omgeving.


  Maak melding

 22. Suriname is love 19 mei 2020 At 13:06
  Niet teveel lullen maar poetsen zou ik zeggen.
  Bruggen gebouwd, niet op 1 hand te tellen.
  Straten gemaakt,Zwatenhovenbrugstr,Saramaccastr en nog veel meer
  AOV 250>>>>>>500
  AKB 3>>>>50
  Huisvuil wordt 2x week gratis opgehaald enz.
  Velen hebben een perceel met grondpapieren op naam.
  =====================================================

  Je vergeet die snelweg,
  Vervolgens hebben ze niet te vreten want de boodschappen zijn te duur. Moni no de.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.