woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMilitair schoot op buurvrouw en familie omdat ze hem bedreigden met houwers

Militair schoot op buurvrouw en familie omdat ze hem bedreigden met houwers

-

Does Travel - naar Suriname

De militair die afgelopen zaterdag drie mensen neerschoot met zijn dienst vuistvuurwapen, deed dat omdat ze op hem afkwamen met houwers. Dat blijkt het officiële persbericht hierover, van het Korps Politie Suriname. De slachtoffers zijn een buurvrouw van de militair, haar zus en haar broer.

Volgens het voorlopige politie onderzoek leven de militair en zijn buurvrouw O.S. in onmin met elkaar. Kort voor het schiet incident waren beide partijen op het politie bureau Santopolder om te praten over hun verstoorde relatie. De politie trad bemiddelend op waarna partijen weer naar huis mochten.

Buurvrouw O.S. bleek echter niet content te zijn met wat op het politie bureau afgesproken was, want zij schakelde haar zus P.S. en broer B.S. in. Gezamenlijk gingen zij zaterdagmorgen 16 mei, gewapend met houwers, naar de woning van de militair.

De militair gaf aan dat hij ernstig bedreigt werd door de buurvrouw en haar familie. Dat hij eerst een waarschuwing schot loste met zijn dienst vuistvuurwapen en dat toen dat niet hielp hij genoodzaakt was gericht te schieten op zijn belagers.

Hij schoot daarbij gericht op hun onderbenen en raakte alle drie. Per ontboden ambulances zijn broer en zusters overgebracht naar het ziekenhuis om medische hulp te krijgen. De politie van Santodorp droeg het vuurwapen en de militair over aan de Militaire Politie.

Er zal een gezamenlijk onderzoek worden verricht door de politie en de Militaire Politie, meldt het Korps Politie Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Wayambo zit je samen met Robg veilig aan de Noordzee zijde, met een oranje paspoort te genieten van jullie daroes en achter je PC te reageren wat er allemaal in Suriname gebeurd ?
  Waarom hebben jullie ons mooie Suriname verlaten?


  Maak melding
 2. Hij kon geen hulp inroepen van de politie door in zijn huis te gaan en wachten voordat hij naar zijn wapen greep.
  Sommige gewapende machten voelen zich met hun wapens geweldig onaantastbaar.

  Mensen kunnen je uitdagen natuurlijk uit jaloezie of iets anders maar ik zou het overlaten aan de politie.
  Op me erf moet je niet komen met een houwer dan sta ik in mijn recht.


  Maak melding
 3. Deescaleren….hebben ze niet geleerd bij het leger, vermoed ik. Ad andere kant, wat de ruzie ook is geweld en bedreiging werkt nooit…praten hoort ook bij de opvoeding en zeker op school.

  Sterkte allemaal. Het is al moelijke genoeg op het moment om hoofd boven water te houden…ieg op Para.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES