dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieIllegale gouddelvers stormen wederom concessie Boss Enterprises binnen

Illegale gouddelvers stormen wederom concessie Boss Enterprises binnen

-

Does Travel - naar Suriname

Illegale Surinaamse gouddelvers van Balingsoela in het district Brokopondo zijn zondagmiddag wederom de concessie van mijnbouwbedrijf Boss Enterprises binnengestormd. De illegalen drongen de concessie gewapend met houwers en machines binnen.

Waterkant verneemt dat de politie van het gebied ter plaatse ging na de melding te hebben ontvangen van het voorval. De wetsdienaren maanden de illegale goudzoekers aan om het gebied te verlaten. Echter weigerden zij de aanmaning en hebben aangegeven dat zij in de consessie zullen blijven. De gouddelvers zijn de mening toegedaan dat de consessie in hun gemeenschapsbos zit en het dan mogelijk moet zijn dat zij op een deel van de concessie goud zoeken. 

Het is niet de eerste keer dat Boss Enterprises last heeft van illegalen op haar goudconcessie. Maart dit jaar stormden de illegalen voor de zoveelste keer ook gewapend de consessie binnen. Daarbij werd het aanwezige personeel ge√Įntimideerd, geslagen en met de dood bedreigd. Ook werden bedrijfseigendommen vernietigd. Het bedrijf in Suriname werd toen voor enige tijd gesloten. De medewerkers die daar vertoefden werden met de meeste spoed naar Paramaribo gebracht.

Eerder heeft directeur Narpath Bissumbhar van Boss Enterprises laten weten dat het bedrijf sinds 1996 activiteiten ontplooit in het gebied. Dat jaar heeft het een exploratievergunning gekregen en in 2012 een exploitatievergunning. In 2016 is Boss Enterprises begonnen met haar operaties en naar zijn zeggen waren al daarvoor mensen van het gebied tegen de activiteiten. Volgens Bissumbhar bevindt het bedrijf niet in het gemeenschapsbos en daarnaast is er in de omgeving ook een andere goudconsessie. Naar zeggen van de directeur viel er vroeger wel een deel van het gemeenschapsbos in zijn consessie, maar dat is sinds 1998 komen te vervallen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Het is een Surinaamse grond gebied dus van alle Surinamers, geef deze mensen werk en denk ik dat misschien wat zij willen inkomen


  Maak melding
 2. Waar is de Ordening Goud Sector gebleven.
  Politie staat er bij en kijkt er naar.

  Er wordt niet geregeerd.

  Net zoals social distancing rondom de First Lady geheel afwezig was.


  Maak melding
 3. Ze hebben altijd in het bos gewoond en konden het fruit en podosiri van de bomen vrij plukken.En nu ze uit het bos zijn,zien ze anderen hun bezittingen als laaghangend fruit die geen eigenaren hebben en naar harte lust kunnen plunderen.


  Maak melding
 4. Als ze lui waren zouden zij geen illegale goudzoekers zijn,ze werken voor zichzelf, maar werken doen ze. Nickerie is van jouw, zoek daar naar goud, so simple like that.
  Er waren verdragen gemaakt, en iedere regering dient zich aan deze verdragen te houden. Als de Brazilianen in Suriname worden gedoogd om goud te zoeken, dan moet men niet komen aan de rechtmatige grondbezitter van dat gebied.


  Maak melding
 5. PRADE: KNAL DIE MA PANG PANGS DAAR NEER.

  DE MAN HEEFT FORSE INVESTERINGEN GEDAAN.

  OF ZIT NDP HIERACHTER?????????????????????

  VEIRA WAAR BEN JE MET JE KOEIE KONT?????????WAAR IS JOU TINGI GROTE BEK ALS VAN EEN OLIFANT????????KAULO MA PANG PANG.


  Maak melding
 6. Bosvolk,denkt dat ze alles met geweld mogen afpakken ,ze moete goed opgevoed worden en leren om zich in de grote beschaafde wereld volgens de gangbare normen te gedragen en anders terug het bos in.


  Maak melding
 7. -Als deze mensen zich niet aan wetten en regels houden, wat verwacht men dan van hun kinderen?????????
  En maar klagen dat ze niet vooruit komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES