zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidBraziliaan in Suriname positief getest op Covid-19

Braziliaan in Suriname positief getest op Covid-19

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname is een illegale Braziliaan positief getest op Covid-19. Dat heeft minister Antoine Elias van Volksgezondheid zojuist meegedeeld op een persconferentie.

Cleopatra Jessurun, directeur van Volksgezondheid, liet weten dat de illegale Braziliaan samen met 9 anderen zaterdag is opgepakt op de marinebasis van Nieuw-Amsterdam. Hij is momenteel in isolatie. De anderen zijn ook al in quarantaine geplaatst.

Vanmiddag zal er tijdens de reguliere Covid-19 update van het managementteam meer details verschaft worden.

In Brazilië zijn nu al meer dan 15.000 mensen omgekomen door het coronavirus en zijn al 230.000 besmet geraakt. Brazilië is volgens de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit het op drie na zwaarst getroffen land ter wereld.

De groei van het aantal besmette personen in Belém is zo groot aan het worden, dat men het bijna niet meer aankan. Dit heeft als gevolg dat veel Brazilianen op een illegale manier Suriname proberen binnen te komen via boten.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de Braziliaan in kwestie ook van een boot is gehaald.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Blakaboy, mijn hoofd werkt heel goed hor. Ik zeg niet dat het niet waar is, maar ze kiezen wel hun moment om het kenbaar te maken. Ze wisten het het


  Maak melding
 2. Dus die hele show van wij komen je halen want we weten wie je bent was grootspraak. Deze zat bijna in de stad als hij er nog niet is geweest. Ik moet ook aan het auto slachtoffer denken!


  Maak melding
 3. De belangen zijn groot.
  Bijna de gehele politieke elite steelt, liegt en bedriegt.
  Nagenoeg alle politici van de afgelolen 45 jaren hebben gerommeld.
  Ze kunnen te nimmer elkaar opsluiten en strenge wetten maken en naleven.
  Ja ook de oppositie.
  Ook zij regelen hun mensen straks.
  Maar moorden doen zij niet allemaal.

  De verkiezingen 2020 zijn een verloren strijd voor de huidige regeerders.
  Gevangenisstraffen en ontmaskering van hun diefstallen staan voor de deur.
  Drugsbazen zetten miljarden om door te kunnen exporteren.

  De verkiezingen gaan voor 80 procent niet door. En indien die wel doorgaan.
  Zal er 100procent zeker gefraudeerd worden.

  Ja een ellendige situatie, waar de oude politiek door allerlei redenen van angst en bedrog en slechte regelgeving debit aan is.
  Ook Nederland is Debit aan dit alles. Ze hebben 1 hem in het gareel geholpen en 2. Hem nooit opgepakt.
  Nu zijn er meer dieven en andere boeven op de loer.

  Wat nu?


  Maak melding
 4. Daar heb je het al iedereen is hier welkom in Suriname en mag vrij rond huppelen.sterker nog hij wordt ook vriendelijk ontvangen door de Surinamers. noem mij maar rechts, maar ik heb niets aan die mensen die niets toevoegen aan ons land .Zijn laag opgeleid en belasten ons infrastructuur die daar niet op berekent is. scholen, ziekenhuizen, woningmarkt, verkeer. Wij zijn geen geen rijk land en kunnen niet het afval putje van Zuid-Amerika en de Cariben zijn. Een groot deel van ons bevolking leeft onder de armoede grens en is laag opgeleid, waar wij ons handen nog vol aan hebben. Politici zijn hier ook debet aan om de mensen binnen te halen en als stem vee te gebruiken. Het isnjammer, maar het is niet anders. In het WOP van de VHP zie ik niets hiervan terug hoe en als met dit überhaupt wil aanpakken.


  Maak melding
 5. dus kortom er zyn duizende ambtenaren die in hun plicht verzuimen om wat voor reden dan ook maar de burgery doet het nog erger ,niemandt moet nu gaan janken want daar is het tevroeg voor, de revolutie zal herleven en een iedere zyn plekje aan wyzen
  het hele zootje heefd verzaakt niet de regering alleen want die krygt alles in zyn schoenen geschoven .begin maar in jullie eigen boezem tekyken en je zal versteld staan van de mistanden ,maar we moeten ervan leren en door gaan want de tydt tikt door
  LEVE SURINAME


  Maak melding
 6. Het is heel aannemelijk dat vroeg of laat ook in Suriname een echte corona uitbraak gaat plaats vinden. Dat is bijna niet te voorkomen. Het feit dat er nu weinig gevallen zijn maakt de mensen nonchalant en vergroot het risico op een ernstige uitbraak.


  Maak melding
 7. Klaas de Groot u heeft het bij het juiste eind.
  Men wil hier al boksen, zwemmen, samen sporten en veel meer.
  Terwijl wij echt geen Corona problemen moeten krijgen!!!!!!!!
  Maar door arrogantie van de meesten is er een groot gevaar
  Zo begeleiden ze ook de politici.
  Die geven de burgers een aalmoes en feest of een foute baan en men is blij😅
  Wat een gedoe.
  Hopelijk gaat de avondklok weer in en juist strengere regels
  Voorkomen is beter dan genezen.


  Maak melding
 8. Klaas de Groot 18 mei 2020 At 18:03

  Is een grote zorg. Echter zie je wel dat de 2 meter regel relatief goed in acht genomen wordt. Verder moet je overal je handen wassen waar je komt en de mensen die ik ken hebben ook allemaal handgel in de auto. Dus helemaal onvoorbereid zijn we hier niet. Laten we hopen dat het klein blijft en niet vreselijk uit de hand zal lopen.


  Maak melding
 9. Surinamers blijven niet thuis, als er een grote besmetting uitbreekt is iedereen DOOD😷 Er zijn niet voldoende middelen om goede medische zorg te kunnen verlenen. Maar de mensen zijn te achterlijk om ze dat wijs te maken, ze blijven niet thuis, want hun leven speelt zich af op straat. En ze houden van rond rijden, het liefst hard en met luide muziek. Gezien en gehoord worden is de motto, en als er eentje dood valt schreeuwen ze hun frustratie uit, om vervolgens een kwartier erna weer keihard weg te rijden alsof er niets gebeurd is.🙄


  Maak melding
 10. mica 18 mei 2020 At 21:18

  In Nederland gingen ze carnaval vieren met alle gevolgen van dien. Je kunt onderling contact nooit helemaal voorkomen. Maar alles wat je doet helpt al om R0 te houden of lager. In dat geval zou het ook hier in Suriname onder controle moeten kunnen blijven.


  Maak melding
 11. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Braziliaan in Suriname positief getest op Covid-19.
  Deze Braziliaan is met een Korjaal, illegaal via Frans-Guyana in Suriname aangekomen.
  Vorige week was het ook nog een illegale Braziliaanse vrouw met een pasgeboren baby, via de Oostgrens Suriname met een Korjaal binnengekomen.

  Na de 14 dagen in quarantaine, dienen deze illegale Brazilianen met een Korjaal uit Suriname te worden verwijderd naar hun idiote president Jair Messias Bolsonaro in Brazilië.

  Er moet ook schoonschip worden gemaakt met de vele illegale Brazilianen aan de Tourtonnelaan te Paramaribo.

  Ook de illegale Brazilianen op de Goudvelden in het binnenland moeten nu aangepakt worden.


  Maak melding
 12. Persoonlijk vindt ik het jammer maar was te verwachten men blijf illegale het land binnen brengen met alle risico’s voor hun gezin en suriname maar zijn die agenten getest of moeten thuis blijven anders voor dat je denk zitten we weer aan zware maatregelen


  Maak melding
 13. Belem is vlak om de hoek. Zodra de braziliaanse schoeners de franse wateren hebben verlaten en in Su wateren zijn moeten ze onderzocht worden op illegalen. De matitieme politie kunnen op visserboten de grens bewaken. Het kost meer geld dan op de monding van de Su rivier te liggen en de schoeners en vissersboten te checken.

  Een van lab maatschappijen heeft een veel belovende vaccine ontwikkeld. Gezonde vrijwilligers werden de vaccine gegeven. Er werden met drie doses gewerkt. De twee lagere doses waren meer geschikt als vaccine. De hoogste had ongewenste side effects. Op muizen werd de vaccine getest en de muizen kregen de virus toegediend en werden niet ziek. De antibodies voorkomt de virus te dupliceren.Nu worden testen gedaan op grotere schaal.


  Maak melding
 14. Niet alleen Brazilianen komen illegaal het land binnen. Ook de.Chinezen.moet men eens onder de loep nemen. In.Brazilië kan je niet zomaar binnen dringen, ze hebben regels. In Suriname kan alles, ze verrijken zich met het goud, vernietigen het land brengen criminaliteit met zich mee. De politie in Su is er niet tegen opgewassen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES