zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisWaterkelder uit 18e eeuw ontdekt in Suriname

Waterkelder uit 18e eeuw ontdekt in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Naast de oude bakstenen waterput uit 1772 die onlangs in Suriname is ontdekt tijdens graafwerkzaamheden, is er nu ook een oude bakstenen waterkelder blootgelegd. De graafwerkzaamheden worden vericht t.b.v. de aan te leggen fundering voor de herbouw van het in 1996 afgebrandde monumentale pand van het Ministerie van Algemene Zaken aan de Henck Arronstraat no. 6. Het gaat om het oude woonhuis van Gouverneur Jan Nepveu.

Op de dag van de ontdekking van de waterput was er vlak ernaast een restant van een bakstenen muur gevonden. In eerste instantie werd gedacht dat het een fundering was van een oude paardenstal. Nader onderzoek bij verdere uitgraving heeft uitgewezen dat het gaat om een oude bakstenen waterkelder. De waterkelder werd gevoed met regenwater afkomstig van het dak, terwijl de put door grondwater.

De ontdekte put is de tweede bakstenen waterput die recentelijk is ontdekt tijdens graafwerkzaamheden voor de herbouw van het oud DNA-gebouw en Algemene Zaken. Voor aanvang van de graafwerkzaamheden was bekend dat de kans groot was dat er op het achterterrein van het DNA-gebouw een put gevonden zou worden en dat was ook het geval. De put komt voor op een oude perceelkaart uit 1772.

opening
Fernandes Express
BODO Party

5 REACTIES
 1. Dit is cultureel erfgoed en dat moet men koesteren en voor het nageslacht bewaren
  Een volk wat zijn cultureel erfgoed vernietigd is een volk zonder ziel en herinneringen


  Maak melding
 2. Hoe moet deze dingen gepreserveerd worden voor het nageslacht? Toeristen mogen Su een dollar munten in de put gooien en een wens doen. Als de put vol is aan financien geven of voor zweef tekie van de eerste persoon.


  Maak melding
 3. Nu moeten ze het gangenstelsel dar bij1komt onder het gebouw van financien het voormalige woonhuis van Susanna d P. het loopt naar daar waar ze nu graven #8 van thuis loopt het ook naar Boksoeosso en naar het tennisveld tussen vd voet en het postkantoor Kerkplein en er is nog 1 die hou ik voor mezelf


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES