Politie houdt illegale vreemde valuta opkopers en wisselaars aan

13
US dollars

Een gemengde politie eenheid bestaande uit onder andere medewerkers van de afdeling Fraude en Economische Delicten, heeft op maandag 11 en woensdag 12 mei met behulp van informatie vanuit de samenleving opgetreden tegen illegale vreemde valuta opkopers en wisselaars. Dat meldt het Korps Politie Suriname zojuist.

Zo heeft de politie op maandag 11 mei opgetreden tegen de illegale vreemd geld opkopers: Clifford L. (36), Feleroo A. (24) en Emerzeer B.(32). Deze mannen zijn aangehouden ter zake overtreding van de Wet Economische Delicten en de Wet Bedrijven en Beroepen. Na overleg met het Openbaar Ministerie in Suriname zijn deze verdachten heengezonden, nadat zij bij proces-verbaal zijn verhoort.

Op woensdag 12 mei is de 43-jarige Radjkoemar, R. te Meerzorg aangehouden. Radjkoemar hield zich ook bezig met het illegaal opkopen van vreemd geld. Bij hem is een geldbedrag in Euro’s en in Surinaamse dollar aangetroffen en in beslag genomen. Deze strafzaak is buiten proces afgehandeld. Het vreemd geld is verbeurt verklaart en Radjkoemar heeft een fikse boete in Surinaamse dollar betaalt, meldt de Surinaamse politie.


13 REACTIES

 1. Sang, mensen lopen te klikken voor anderen. Gaan ze ook klikken als ze weten dat hun buur een heler, kindermisbruiker, drugsdealer of oplichter is…

  Niet alleen klikken als iemand een beetje hosselt om aan valuta te komen, ook als ze zwaardere misdaden plegen vind ik.


  Maak melding

 2. We moeten beginnen bij de kleinere misdaden, want een kruimeldief kan uitgroeien tot een econoom in de regering, en het maakt niet uit, een econoom op straat of een econoom in de regering.
  Al ze vanaf de straat worden aangepakt,kan je het doortrekken naar regeringen. Vaak genoeg kopen deze straat economen diploma’s. Misschien ook iets voor het Ministerie van Onderwijs om alle diploma’s na te trekken.


  Maak melding

 3. DE PRESIDENT DIE MEER DAN 20 MOORDEN HEEFT GEPLEEGD MAG WEL VRIJ RONDLOPEN.
  ZWART OP WIT.
  WAT EEN SITUATIE.

  KRUIMELDIEVEN PAKT MEN AAN.

  DE GROTE DIEVEN VAN MILJOENEN ZITTEN TE LACHEN EN PROOSTEN


  Maak melding

 4. Wayambo zit je samen met Robg veilig aan de Noordzee zijde, met een oranje paspoort te genieten van jullie daroes en achter je PC alles goed te praten wat de huidige regering allemaal aan financiële schades heeft veroorzaakt.
  Waarom hebben jullie ons mooie Suriname verlaten?


  Maak melding

 5. If yu no wan pai in srd, of yu lek Nederlander wan kon bepaal omeni un moni de warti, dan yu no af fu kong in Sranang nanga vakantie. Blijf weg, want Suriname is niet in de uitverkoop. Ga dan naar India, daar krijg je voor $1= 86 roepia.


  Maak melding

 6. Ali 16 mei 2020 At 18:41
  =============================================

  Ali,

  Het is net als in drugszaken. De kleine jongens worden altijd gepakt en de grote jongens mogen lekker hun gang gaan.
  Maar neem van mij aan dat er een moment komt in de geschiedenis van Suriname dat al deze criminelen zwaar gaan boeten voor hun daden tegen het volk van Suriname.


  Maak melding

 7. ‘Buiten proces afgehandeld‘, mmmm….,en de Kerstman bestaat echt?
  Men moet zich terdege afvragen wat tegenwoordig echt en nep nieuws is, alles lijkt geoorloofd in SU


  Maak melding

 8. En Hoefdraad steelt 200 miljoen en wordt beschermd door de DNA. De kruimeldieven gaan wel de gevangenis is en Hoefdraad gaat verder met de staatskas plunderen. Zo typisch voor Suriname onder Bouterse.


  Maak melding

 9. Petitie ‘valutawet’: Onmiddellijk hoger beroep aantekenen
  16 May, 12:58
  foto
  De petitie om hoger beroep aan te tekenen tegen de opschorting van ‘de valutawet’ wordt voorgelezen. President Desi Bouterse heeft deze in ontvangst genomen. (Foto: NII)

  President Desi Bouterse heeft petitie ontvangen vrijdag waarin geëist wordt dat de regering onmiddellijk hoger beroep aantekent tegen het vonnis van de rechter over de opschorting van de wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren (valutawet). De petitie werd overhandigd aan de president bij de opening van de Desiré Delano Bouterse Highway, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

  “Wij, allen burgers van Suriname, die gebukt gaan onder de gevolgen van abnormale koersopdrijving eisen van de regering van Suriname, alle acties die nodig zijn om de opschorting van de Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren door de rechter, teniet te doen.” Verder wordt gevraagd dat de regering onmiddellijk overgaat tot uitvoering van het bepaalde in de valutawet, waarbij de Centrale Bank een wisselkoers publiceert, hetgeen wordt gehanteerd bij alle transacties van handel en dienstverlening.

  Ook wordt geëist dat er stringent wordt opgetreden tegen eenieder die zich schuldig maakt aan het illegaal kopen en verkopen van deviezen. De indieners eisen ook dat de regering de financiële steun aan de rechterlijke macht stopzet, die bewezen heeft de belangen van enge politieke belangen te verkiezen boven de bescherming van de burgers van Suriname.

  De Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren (valutawet) is door De Nationale Assemblee aangenomen en afgekondigd door de regering onder andere met het doel om de burgers van Suriname te beschermen tegen de door speculatie stijgende wisselkoersen van vreemde valuta, wordt aangevoerd in de petitie. “De groep is tot de actie overgegaan, omdat er na aanname van de valutawet, de wisselkoers binnen 4 dagen drastisch omlaag gegaan is op de zwarte markt van SRD 15.00 naar SRD 8.50 voor de Amerikaanse dollar. Direct na opschorting door de rechter in opdracht van de NPS en de VHP, de wisselkoers een ongecontroleerde vlucht heeft genomen vanwege speculatie en bewuste koersopdrijving en nu reeds SRD 18 voor de Amerikaanse dollar is,” staat in de petitie.

  Als gevolg van de ontstane situatie hebben burgers van Suriname, zwaar te lijden onder handelaren en dienstverleners die een hoge wisselkoers hanteren bij het prijzen van producten en diensten. Ook is gebleken dat bij aflossingen van onder andere huizen en auto’s door de bedrijven hoge koersen worden gehanteerd die onbetaalbaar zijn voor de burgers.

  De kennis op school gaat flink onderuit. Via Internet kan jij je kennis opvijzelen en dan kom je er achter dat het valuta probleem een economisch probleem is dat niet langs een juridische weg kan oplossen. In mijn tijd was de jonge intelligentia werkelijk intelligent. Nu heb ik geen bewondering meer voor ze. Het lijken een stelletje domme koekenbakkers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.