VIDEO: Militair schiet op zijn buren na ruzie

20
Een van de gewonde mannen wordt weggedragen.

In Suriname heeft een militair die werkzaam is bij de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD), vanmorgen rond 9.30u op drie van zijn buren geschoten. Het gaat daarbij om twee vrouwen en een man. De redactie van Waterkant verneemt dat dit gebeurde na een burenruzie, aan de Toellaweg in het district Wanica.

De redactie verneemt verder dat militair en de slachtoffers vaker geschillen met elkaar zouden hebben. Zo was dat vanmorgen weer het geval. Partijen gingen naar het politiebureau en het geschil werd daar uitgesproken. Vervolgens keerden de buren weer naar huis.

Bij aankomst thuis was één van de vrouwen het toch niets eens met de manier waarop de zaak is afgehandeld op het bureau. Zij riep haar oudere broer samen met haar zus en gingen naar de woning van de militair. De drie waren gewapend met houwers en vielen daarbij de militair aan.

De militair loste een waarschuwingsschot maar dit bracht zijn buren niet op andere gedachten. Uit zelfverdediging heeft hij toen de drie buren geschoten in hun onderbeen. De politie kreeg de melding van het voorval en ging ter plaatse voor onderzoek.

Een ambulance werd ingeschakeld om de slachtoffers te vervoeren naar de Spoedeisende Hulp. De militair werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar is hij vervolgens overgedragen aan de Surinaamse Militaire Politie die de zaak verder onderzoekt.

https://www.facebook.com/ActionnieuwsSuriname/videos/677711759462779/


20 REACTIES

 1. Je hebt het recht je lijf en goed te beschermen, en als een waarschuwingsschot hen niet tegenhoud, dan maar gericht. Het wettig gezag had het al opgelost


  Maak melding

 2. Die militair heeft gelijk, welke recht hebben de 3 mensen om gewapend met houwers de militair aan te vallen. En de militair op zich heeft een waarschuwingsschot afgevuurd en dan toch kwamen de 3 gewapend met houwers op hem af.

  De zaak is toch besproken op het politiebureau, bij je niet eens neem je een advocaat in handen. Maar je gaat niet voor eigen rechten spelen.

  De militair heeft op grond van noodweer gehandeld al was ik het ook.


  Maak melding

 3. Ik heb dit eerder gezegd, ik ben NPS er, maar als ik in Bouta zijn schoenen stond als bevelhebber van het Nationaal leger, dan zouden meer dan 15
  mensen zijn doodgeschoten. Verraders verdienen de kogel, so simple like that.
  De echte moordenaars in dit land zijn zij, die hand en spandiensten verlenen aan internationale verraders en moordenaars, zoals de bakra’s. Bill Gates en Monsanto, proberen ons ras uit te roeien, en bepaalde groepen in Suriname spelen mee.


  Maak melding

 4. @ zandloper.
  We zullen nooit weten wat waar is vd complot theorieen.
  Maar om een hele bevolkingsgroep te betichten van allerlei shit is wel erg ziek.
  Ik hoop dat je snel psychische hulp gaat zoeken.
  Kan mij niet voorstellen dat de ene bevolkingsgroep in Su de andere de dood toewenst.
  Echt ziek.


  Maak melding

 5. Gelul,het was toch uitgesproken op het poltieburo,dan toch weer met houwers erop af gaan.Waarom kunnen mensen,iets niet laten rusten.??Het lijkt wel of een ieder aan het doordraaien is.Nu liggen ze in een ziekenhuis waarschijnlijk met hun poten kapot.🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.Hai,baja.


  Maak melding

 6. @ Abrabrokie@ Astaman, het klopt wat je zegt, maar we zullen wel weten over de complot theorien, en hebben voldoende voorbeelden om te weten hoe men te werk gaat, maar de Surinamers zijn allert. Onderling zullen wij het opknappen. We hebben geen verdeel en heers politiek meer nodig. Wie niet voor ons is,is tegen ons.


  Maak melding

 7. In dit geval mocht de militaire blij zijn dat zijn dienstwapen thuis had.hij had het anders niet na verteld. Zo kun je het ook zien. En eindelijk iemand die weet hoe hij moet schieten. Aan de andere kant vindt ik dat dienstwapens van politie,militairen ,beveiligers en al na hun dienst ingeleverd moeten worden. Mensen die met hun drieën op iemand afgaan met messen houwers en wat dan ook vindt ik grote lafaards. Is goed dat ze alle drie een kogel hebben gehad. Jammer dat deze militaire een goede opleiding heeft genoten en gericht kan schieten zonder daarbij slachtoffers vallen(doden). Ik hoop dat die 3 ook vast komen te zitten en de militair vrij gelaten wordt. Ze kwamen op zijn erf dus zelfverdediging. Zeer duidelijke zaak


  Maak melding

 8. Dotveba.. Je blijft je maar focus op Afrika. Weet jij hoeveel moorden op deze aardbol worden gepleegd doemdenker ? Je hoort iets in de Nederlandse pers over Rwanda en direct ga je misbruikt van maken. Zelf Tutsi’s kan je niet eens schrijven. Suriname ligt in Zuid-Amerika en Rwanda in Oost Afrika. Jij stemt zeker voor de PVV. Wat een slim allochtoon ben je zeg!!!
  gemodereerd

 9. HELEMAAAAAAAAAAALLL EENS MET PA WINTI DUIZEND PROCENT GELIJK. BEPAALDE GROEPEN HOUDEN ERVAN OM OP JE HOOFD TE STAAN . MILLITAIR HET GELIJK SOET DING MARS ALS ZE KOPPIG DOEN. NIEMAND WIL VERLIEZEN DAT NA SANIE DOE A GROEP .


  Maak melding

 10. Zandloper

  Een beetje vermoeiend ben je wel. Waarom etnisch profileren? Bakra’s als Bill Gates enz. Nu ben ik ook geen fan van hem maar ook niet van bijvoorbeeld Barack Obama. Hoe zou ik deze laatste volgens jou nu moeten duiden?


  Maak melding

 11. @Zandloper: Ik zie het al, jij en bouta kunnen heel hard op jullie hoofd vallen maar zullen nooit een hersenschudding krijgen. Waarom? Laat het me weten als je het antwoord niet weet hor…
  Pa Winti & Ab Rabroki: ik ben het helemaal met jullie eens.
  Er lopen veeel hersenloze Surinamers rond…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.