vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenMedia en literatuurJournalist ontkent positief stuk over Suriname in Washington Post te hebben geschreven

Journalist ontkent positief stuk over Suriname in Washington Post te hebben geschreven

-

Does Travel & Cadushi Tours

Via social media wordt de afgelopen 24 uur een nieuwsbericht verspreidt, dat afkomstig zou zijn van de gezaghebbende Amerikaanse krant The Washington Post. In het artikel met de titel ‘Suriname a symbol of hope in a global pandemic’ wordt de Surinaamse regering geroemd om haar goede aanpak tijdens de corona crisis. Maar het bericht is gewoon fake.

De journalist wiens naam als auteur bij het artikel staat, Lenny Bernstein, heeft eerder vandaag namelijk verklaard dat hij het artikel absoluut niet heeft geschreven. Bernstein is Health and medicine reporter voor de krant en schrijft alleen over Amerika.

De vraag die vervolgens rijst is: wie heeft het dan wel geschreven en de wereld ingestuurd. Sommigen, waaronder de Surinaamse krant De Ware Tijd, insinueren dat het artikel geschreven is door een zekere Steven Dijksteel, die PR werk voor de NDP zou hebben gedaan. Dat zou blijken uit de meta info van het PDF bestand. De naam van Dijksteel zou daar te zien zijn.

Mocht dit zo zijn, dan zou dat wijzen op een bewuste fake news actie vanuit de regeringspartij de NDP. Dijsteel zelf heeft vandaag meteen gereageerd en zegt dat hij er niets mee te maken heeft. Hij zegt het volgende erover:opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

58 REACTIES
 1. De CIA zou er snel achter kunnen komen over de bron van dit bericht en dat zij pijlsnel actie ondernemen tegen de dader/s van de bron. Hopelijk dat de Amerikaanse Ambassade en CIA van de USA in Suriname dit bericht ook onder ogen hebben gehad en het aan een grondige onderzoek onderwerpen/een nadere investigation. De dader/s uitschakelen, eens maar nooit weer. Een tweede kans moeten ze niet krijgen.


  Maak melding

 2. Waarom doet de oppositie zo veel moeite om een eventuele positieve bericht in de The Washington Post, zicht zo negatief te laten. Het is toch een feit voor iedereen in de wereld dat Suriname het fantastisch heeft gedaan om verspreiding van het virus in te dammen tot nul op dit moment. Dat zou toch iedere rasechte Suriname met trots kunnen vertellen aan de rest van de wereld.


  Maak melding

 3. Waarom doet de oppositie zo veel moeite om een eventuele positieve bericht in de The Washington Post, zich zo negatief te laten. Het is toch een feit voor iedereen in de wereld dat Suriname het fantastisch heeft gedaan om verspreiding van het virus in te dammen tot nul op dit moment. Dat zou toch iedere rasechte Surinamer met trots kunnen vertellen aan de rest van de wereld.


  Maak melding

 4. Whahahaha wkn, een search op WP voor ‘suri’ levert alleen hits voor weather-reports op.
  Maar……..
  Een search op bouterse levert 12 hits op;
  -Iets met 20 years prison,
  -Police arrest foster son in robbery.
  -Suriname leader’s son pleads guilty to taking money drom hezbollah.

  Deze mensen moet je met feiten om de oren klappen.


  Maak melding

 5. Wayambo. Ie tjaar neng. Alle Surinamers helpen Suriname Corona vrij te houden. Ook aanhangers van alle partijen leveren hun bijdrage. Maar daarmee hoef je geen Fakenieuws goed te praten. Heb je echt geen normen en waarden. Schaam je diep.


  Maak melding

 6. Het is jammer dat Suriname steeds negatief in het nieuws komt.
  Daarom moet er zeer goed gekozen worden voor de leiders van het land.
  Ongeacht wie wint.
  En het gaat om ministerieel niveau, parlementair enz.
  1. De leider moet van onbesproken gedrag zijn
  2. Een goede staat van dienst
  3. Mag geen mensen voortrekken
  4. Moet zich aan wet en recht houden.
  5. Mag niet veel rijker worden dan voor het ambt
  6. Moet een goede uitstraling hebben
  7. Een goede ontwikkeling hebben
  8. Moet werken in het vakgebied waarin hij of zij gestudeerd heeft of gewerkt heeft
  9. Moet natie gericht zijn
  10. Moet besluitvaardig zijn.

  Dit geldt nogmaals voor alle leiders.
  Hierdoor zal de opinie van de buitenwereld en het volk beter zijn.
  Je zal gerust slapen.
  Natuurlijk gaat men de zaak kritisch begeleiden.
  Maar dit is het uitgangspunt.
  Goed imago, goed bestuur, goede resultaten.
  De rest komt dan terecht


  Maak melding

 7. Maar daarmee hoef je geen Fakenieuws goed te praten
  ===
  Als je niet met je neus, maar met je ogen had gelezen, dan zou je gezien hebben dat ik bewust dat woord “eventueel” gebruikt hebt. Dat wil zeggen, al klopt dat bericht niet, je moet je als oppositie wat minder asociaal gaan opstellen om alle moeite te gaan doen om het tegendeel te bewijzen. Vooral als het om iets positiefs gaat over Suriname. Dan ben je asociaal tot op de bot! De oppositie moet zich diep schamen, is schaamteloos gedrag!

  Iedereen in de wereld weet dat het in Suriname heel goed gaat wat de bestrijding het virus betreft. Daarvoor heb je geen fakenieuws nodig, als dat zo is!


  Maak melding

 8. Wayambo zit je samen met Robg veilig aan de Noordzee zijde, met een oranje paspoort te genieten van jullie daroes en achter je PC alles goed te praten wat de huidige regering allemaal aan financiële schades heeft veroorzaakt.
  Waarom hebben jullie ons mooie Suriname verlaten?


  Maak melding

 9. Als je bekend maakt dat de hele wereld Suriname uitlacht, en de Washington Harald schrijft z’n bericht, met als schrijver een zekere Lenny Bernstein. En dan komt een ontkenning van een zekere Stevan Dijksteel, dan weet je dat het fake is


  Maak melding

 10. Wayambo en Robg hebben dit bericht geschreven en doorgezet naar Washington Post. Zelf wonen ze veilig in Nederland en praten alles goed wat deze regering heeft verkloot. Waarom hebben jullie ons mooie Suriname verlaten ?


  Maak melding

 11. Er zou en moest iets positief eruit geperst worden.Toen hij heel het land verknoeit had,kwam hij op de proppen met in zijn speech waarin een klein niet groot kan zijn.”De SLM serveert het lekkerste eten” zou in de krant hebben gestaan.En dat hield hij de ezels voor.


  Maak melding

 12. Fake nieuws, leugens en verdraaide onzin verspreiden behoort tot de overbekende modus operandi v.d. verziekte paarse rioolratten. Dus dit verbaast mij niet en de ontkenning v.d. paarse Steven Dijksteel komt zeer ongeloofwaardig over.


  Maak melding

 13. Een leugen blijft een leugen al zou dat Suriname in een beter daglicht plaatsen.
  Keurig om de leugenaar te ontmaskeren
  Liegen is een tweede natuur geworden van de ndp. Bah


  Maak melding

 14. In Nicaragua worden momenteel corona doden in het geheim en diep in de nacht begraven. Pandemie wordt daar stevig ontkent.

  Ben bang dat dit in Su ook aan de gang is.


  Maak melding

 15. Ik denk dat Dewanand de auteur is zal niet de eerste keer zijn dat hij zijn schrijverskunsten loslaat op iets spraakmakens dat controversieel is.


  Maak melding

 16. Ik denk dat deze Stevan Dijksteel familie is van Cheryl Dijksteel en Stanley Dijksteel van de VHP. Deze Fake bericht is bewust door de VHP geplaatst door Steven Dijksteel in opdracht van de VHP. Deze filmscenario kan alleen bedacht zijn door het mediateam van de VHP!
  Schaamteloos gedrag van deze oranje figuren! Net als al die fakeberichten van Laurel&Hardy (Kries&Sunil). En Idris Naaipal maakt nu ook al overuren met nepnieuws voor de VHP! bah, bah!!!


  Maak melding

 17. Iedereen kan dit gedaan hebben natuurlijk. Je maakt een PDF file aan. Zorgt dat je een naam in de metadata zet en tipt de redactie van de krant. Ik zou zeggen move on. Je komt er toch niet achter of Dijksteel liegt of dat de oppositie erachter zit. Kan zelfs een individuele actie van een mafkees zijn geweest.


  Maak melding

 18. De bron is altijd te achterhalen. En dat moet ook gebeuren. Dit soort acties zijn totaal onacceptabel. Die Steven Dijksteel zou in NL wonen, wel dan kan de klacht ook daar gedeponeerd worden om het tot op de bodem uit te zoeken.


  Maak melding

 19. Wayambo en Robg hebben dit bericht geschreven in oprdracht van beleidsmaakster Wendy en doorgezet naar Washington Post. Zelf wonen ze veilig in Nederland en praten alles goed wat deze regering heeft verkloot, Waarom hebben jullie ons mooie Suriname verlaten ?


  Maak melding

 20. Wendy 16 mei 2020 At 15:15
  Waarom zie ik het bericht over Suriname nergens???
  WASHINGTON POSTS HEEFT LOVEND ARTIKEL GESCHREVEN OVER SURINAME.
  Nederland hoeft ons niet te prijzen. Komt uit andere hoek
  Maar dat mag de normale man niet zien dus we houden ons stil.
  Wel de ogen in de grote wereld kijken naar ons. Zoveel olie voor onze kust gevonden. Su covidvrij in de regio mt de covid gasten in onze buurlanden.

  Eerst doen ze trots, en nu blijkt dat dit fake news is komen ze met smoezen en schuiven ze(waldo, robG) de schuld in de schoenen van de oppositie!

  Enkel Wendy moet nog reageren!


  Maak melding

 21. De schrijver in persoon is onbelangrijk. De opdrachtgever des te meer.
  Dat kan maar 1 partij zijn. Wie wordt opgehemeld.
  Precies.
  Je kan niet zomaar zeggen: zand erover. Dit is heel kwalijk. Onderzoek is op zijn plaats


  Maak melding

 22. Iedereen in de wereld weet dat Suriname coronavrij is. Dat zie je dagelijks op de site van de WHO. Waarom zou de regering dan fakenieuws moeten verspreiden daarover, denka a torie!
  In al die Nederlandse kranten heeft ook gestaan, dat Suriname coronavrij is!

  The Washington Post moet een aanklacht indienen tegen de asocialen van de oppositie, die misbruik heeft gemaakt van hun naam! Foei, misselijkmakend! Hoe laag kan je nog vallen als oppositie!


  Maak melding

 23. LOL. Die uitgeboelde paarse tranny waldo/wayambo probeert nu de schuld in de schoenen v.d. oppositie te schuiven terwijl iedereen met gezond verstand kan inzien dat zo’n fake bericht alleen maar uit de paarse koker kan komen aangezien dat hun bekende modus operandi is. Maar ach, logisch redeneren is toch niet besteed aan de paarse ziekelingen want daar missen ze het verstand voor.


  Maak melding

 24. Jay, ga jij lekker daroe drinken en met je soortgenoten dat soort praktijken uitvoeren. Neem ook een Bollywood video mee voor de ontspanning! Ordinaire smeerlap!


  Maak melding

 25. @ Wayambo 16 mei 2020 At 21:58

  LOL. De druiven zijn zo te zien heel zuur bij de paarse ratten en uitgeboelde travestieten zoals wayambo aka waldo nu ze weer eens door de mand zijn gevallen met hun paarse fake nieuws/propaganda. Ik moet alleen maar lachen om de paarse sukkels die hier onder allerlei fake accounts reageren om hun paarse bullshit propaganda te verspreiden.


  Maak melding

 26. Wayambo en Robg samen met beleidsmaakster Wendy vormen een goed team,voor NDP we can do the Job.
  Waarom hebbrn jullie ons mooie Suriname verlaten?


  Maak melding

 27. Jay 16 mei 2020 At 22:05
  ==
  Ja, zie dat vanwege daroe die hersenen van je behoorlijk beschadigt zijn. Ga lekker met je vrienden maar rotzooien, waarin je zo goed bent! Waar het hart vol van is loopt de mond van over, omdat je zelf een boeler bent praat je de hele tijd daarover! Is geen schande dat je er openlijk voor uitkomt! Veel plezier!


  Maak melding

 28. Dit fake artikel is afkomstig uit de gelederen van de oppositie. Ik vermoed dat de VHP hier de hand in heeft. Naast de positieve aanpak van de corona crisis wordt een sneer uitgedeeld aan de regering van Suriname. In het artikel staat dat Suriname of de Surinaamse regering van alle drie ratingbureau’s een downgrading heeft gekregen. Natuurlijk zit de oppositie hierachter. Vervolgens willen zij een NDP-er de schuld geven over het schrijven van dit artikel.


  Maak melding

 29. Wayambo en Robg hebben dit bericht geschreven en doorgezet naar Washington Post. Deze gasten zijn terroristen Zelf wonen ze veilig in Nederland en praten alles goed wat deze regering heeft verkloot. Waarom hebben jullie ons mooie Suriname verlaten ?


  Maak melding

 30. @ waldo/wayambo,
  Uitgeboeld worden laat ik over aan debiele figuren zoals jij die de hele ndp top moeten ‘servicen’ in ruil voor wat kruimeltjes. Heb je nog wat meer paarse onzin of fake nieuws om te posten?? Doe het maar mietje, zodat ik nog meer kan lachen om je paarse bullshit. Misschien kan je die andere uitgeboelde paarse travestiet robg aka wendy ook zover krijgen om met je mee te doen want iets beters dan de hele dag leugens en onzin posten kunnen jullie toch niet doen met jullie mislukte leventjes, stelletje paarse clowns.


  Maak melding

 31. Jay 16 mei 2020 At 22:40
  ===
  Jay Beta, ik weet dat jullie hindoestanen genieperig doen over jullie geaardheid. Maar ga het rustig aan je Maai en Baba vertellen, dat je een behut behut barka boeler bate. Ze zullen je begrijpen en accepteren hoe je bent. Je hoeft niet op WKN stoer te doen! Je Maya en bappa zullen het wel begrijpen dat je een barka barka boeler bent!
  Succes en doe je best!


  Maak melding

 32. Wayambo en Robg hebben dit bericht geschreven en doorgezet naar Washington Post. Zelf wonen ze zelf veilig in Nederland en praten alles goed wat deze regering heeft verkloot en laten de bevolk8ng in hongersnood!!!!!!!!!!.
  Waarom hebben jullie ons mooie Suriname verlaten?


  Maak melding

 33. Anton 16 mei 2020 At 22:51
  De firma LIST EN BEDROG op zn best.Deze Steven Dijksteel is wel degelijk gelieert aan de NDP!
  ===
  Beste Anton, kan je mij uitleggen waarom zo’n (fake)artikel zo belangrijk is voor de NDP om te plaatsen in de Washington post. Waarom is dit bericht niet naar de Surinaamse media gestuurd. En waarom is dit bericht alleen op de facebook van “Mijn Suriname” geplaatst, welke aan de oppositie is gelieerd!

  Is een feit dat het een fakebericht is, dus daarover geen discussie!


  Maak melding

 34. Net als Idi Amin, de hele troep een enkel reis geven. Suriname heeft dit niet nodig, ze verpesten en destabiliseren Suriname, opruimen die troep.


  Maak melding

 35. Dewanand wordt steeds bozer en grover in zijn taalgebruik hetgeen zijn echte id verklapt hij noemt anderen oeler maar eigenlijk is hij dat ook eigenlijk te vergelijken met een oude vinyl schijf die aan beide zijden bespeelbaar is. De namen met een W ontmaskeren hem keer op keer ook als hij vrouwtje speelt die klasse kip eet gebruikt hij een passende naam met een W Hij is een echte Agama met een lange kleverige tong.


  Maak melding

 36. LOL. De leugenachtige paarse rioolratten en uitgeboelde shemale motjo’s zoals robg en waldo/wayambo bitch zijn boos omdat de doorzichtige poging v.d paarse partij om via een gefabriceerd/fake WaPo artikel bij de bevolking een goeie sier te maken faliekant mislukt is.

  Vandaar dat die hersenloze sukkels nu zo verzuurd reageren en valselijk de schuld op de oppositie proberen te schuiven. Wat natuurlijk zeer onlogisch is aangezien liegen/onzin/fake nieuws verspreiden de overbekende paarse modus operandi is.

  Wat veel waarschijnlijker is dat de ndp opdracht heeft gegeven aan deze steven dijksteel om dit fake WaPo bericht te fabriceren is en dat die steven gewoon vergeten is om zijn naam te verwijderen v.d. metadata.
  Nu zijn ze tegen de lamp gelopen en doen steven dijksteel en de paarse propagandisten aan damage controll door valselijk te ontkennen en valselijk de oppositie te beschuldigen. Dat is de typische paarse afleidingsmanouvre.

  Na 25 mei zal het afgelopen zijn voor de paarse rioolratten. Dat weten ze dondersgoed vandaar dat ze allerlei capriolen uithalen om dat te voorkomen maar het gaat ze niet helpen.


  Maak melding

 37. Dit bericht is uitgezonden door de VHP om de regering negatief te bekladden. Lafe mentaliteit van de VHP want ze voelen de hitte al dat ze gaan verliezen


  Maak melding

 38. Alles in de Surinaamse media gaat over criminele activiteiten in het land en m.n. de politiek.

  Hieruit blijkt dat het een land en volk is wat louter bestaat uit leugenaars, bedriegers, bedelaars, oplichters, fraudeurs, dieven, rovers drugsbaronnen en moordenaars.

  Zo kent de gehele wereld deze FAILED STATE .


  Maak melding

 39. L.Nuchter 17 mei 2020 At 06:44
  Wat een dom welles/nietes gelul hier. Het lijkt wel een kleuterklas.

  en jij komt hier om het te lezen.


  Maak melding

 40. In Suriname krijgt men artikelen uit de buitenlandse pers te lezen die er nooit ingestaan hebben.
  Hoe wanhopig zijn de media mensen van de NDP.


  Maak melding

 41. Als je facebook artikelen van “mijn Suriname” (roddelsite van de oppositie) in de media plaats dan zie je wat een smerig spel de oppositie speelt op dit moment!! bah!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES