SLM probeert met alternatieve methoden hoofd boven water te houden

22
SLM op luchthaven van Suriname
Archieffoto: SLM op luchthaven van Suriname

Ook de luchtvaartsector is zwaar getroffen door de Covid-19 pandemie. Nu bijkans alle landen een lockdown hanteren, vinden er nauwelijks vluchten plaats. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is ook niet bespaard gebleven, maar hanteert alternatieve methoden om het hoofd boven water te houden. Dit zei directeur Radjesh Radjkoemar in het programma ACTUA. 

De focus is nu gericht op de chartermarkt en cargovluchten om toch nog wat geld in het laadje te brengen. Er zijn goede afspraken met ondermeer groenteboeren in Suriname om zo op regelmatige basis groenten te exporteren. Radjkoemar beseft dat zolang de Covid-19 pandemie voortduurt, de problemen voor de luchtvaartsector groter worden.

Er is daarom ook een pakket ingediend bij de regering om zich te buigen over financiële steun. De situatie heeft ervoor gezorgd dat de directie na afstemming met de vakbond binnen het bedrijf zaken als toelagen heeft bevroren. Verder wordt op dagbasis de cashflow van de onderneming goed in de gaten gehouden.

Directeur Radjkoemar hoopt dat de situatie zich gauw normaliseert. De nieuwe kist, de Boeing 777, moet nog  de ETOPS-certificering ondergaan voordat zij ingezet kan worden voor commerciële vluchten. De SLM-directeur garandeert dat de maatschappij niet stilzit, maar er alles aan doet om haar voortbestaan te garanderen.


22 REACTIES

 1. De nieuwe kist, de Boeing 777, moet nog de ETOPS-certificering ondergaan voordat zij ingezet kan worden voor commerciële vluchten.

  Boi dit verhaal hoor ik al enkele maanden.
  Jojo heeft hierover vaak een op gewezen in een posting.
  Ik vraag mij af of het een kwestie is van
  – geen geld hebben om de certificering te laten uitvoeren
  – technische onvolkomenheden niet kunnen worden uitgevoerd omdat daar geen middelen voorhanden zijn

  Directeur Radjkoemar
  Je bent even gered door de corona maar dat houd een keertje op
  Waarom duurt het zo lang


  Maak melding

 2. Slm te log met name teveel werknemers in dienst. In normale wereld situatie hebben ze al moeite om winstgevend te zijn. Vakbond en regeringen zijn medeverantwoordelijk. Met huidige aantal werknemers moeten ze hun prijzen met minimaal 50 procent verhogen. Nou dan vliegt er ook niemand met hun. Maar is ook zelfde verhaal met lantiman. Inwoners aantal in verhouding met ambtenarenk is heel erg scheef. Gren enkel regering durft er iets aan te doen. Hoe ga je dan investeren. Al het geld gaat naat salaris. Hoe lang ga je het volhouden?


  Maak melding

 3. Hopelijk heeft TUI hun geld al gehad van de verleende diensten in crisistijd want ook daar is Mr Hardtime wezen aankloppen. Ook TUI heeft het moeilijk. Wanneer zal Air Turkey een vlucht uitvoeren? Air Belgium heeft hopelijk hun lesje ook al geleerd. KLM denkt zakelijk en vooruit mede dankzij de Nederlandse overheid en de Franzen die geen rotzooi willen in hun overzeese deel.


  Maak melding

 4. Steun van de regering is nagenoeg uitgesloten.
  Voordat corona zijn intrede deed in Suriname..was de schatkist van de staat al zo goed als leeg.
  Het word een moeilijk verhaal voor SLM.


  Maak melding

 5. RARE ZAAK:

  MAAR PER VANDAAG LEES IK AL TIENTALLEN NIEUWSBERICHTEN DAT HET VLIEGTUIG NOG STEEDS NIET GECERTIFICEERD IS. WAT VOOR KA IS DAT. NU AL 1/2 JAAR AAN DE GROND.
  ZIJN JULLIE GEK BIJ DE SLM.

  iK DENK DAT RADJES RADJKOEMAR GEWOON NOU MOET OPDONDEREN ALS DIT NIET DEZE WEEK GEREGELD IS. DIT KAN NIET. IEDERE KEER BULLSHIT STORY,S.
  ALS HET DEZE WEEK NIET GEREGELD IS DONDER DAN OP BIJ SLM.


  Maak melding

 6. Breaking

  Off topic

  ” … Advo van Blokland: de beschuldigingen van Blokland zijn volkomen gefundeerd. Er zijn whatsapp berichten en er ligt een aangifte van de eigenaresse van het diamantbedrijf Glomac #diamantroof #suriname … “


  Maak melding

 7. Zoals mofokoranti zei : de helft van de personeel moet weg. Eén toestel en zo veel mensen in dienst. Kan toch niet. De winst wat ze maken in één maand gaat naar de werknemers.


  Maak melding

 8. Hoeveel jaren gaat slm wachten op certificatie van de B777? Belachlijk toch. Geen wonder dat het altijd slecht gaat met de slm, deze directie moet toch incompetent zijn.


  Maak melding

 9. Koos 15 mei 2020 At 09:04
  Het bedrijf SLM is ziek….
  ========================================

  Koos Suriname is ziek.
  Zolang het volk dat niet inziet en er geen leiders opstaan die dit het volk genoegzaam kunnen uitleggen, blijft Suriname ziek. Men leeft daar vanaf de onafhankelijkheid van dag tot dag. Het enige belangrijke is hoe men een “nyang” gaat maken als er weer strubbelingen zijn in het land.
  Ik blijf erbij, NDP is een criminele organisatie en heeft nooit iets goeds gedaan voor land en volk. Het is altijd het eigen belang geweest van de NDP familie. Ze zouden verboden moeten worden.


  Maak melding

 10. Klm heeft gelijk miljarden gehad van de staat en toch hebben ze duizenden mensen ontslagen.
  Nu smeekt Klm om in juli nr Su te mogen vliegen. Ze kunnen niet zonder dat geld. Su is een land met kleine gemeenschap en ook nog half leeggeroofd door jullie geweldig nederland. Nu willen debielen als Chan en Wolff Su weerv leeg laten roven. Mooi niet.
  Als Wolf zo geweldig is waarom gaat hij niet in nederland de politiek in en helpt Su van daaruit om al de gelden te krijgen voor de ellende van al de jaren???


  Maak melding

 11. Wendy…..

  Paranoïde huilie, huilie teef.

  Nederland, dus ook o.a. KLM, is zo sterk en high-educated dat ze probleemloos overeind blijven.

  Als zwaarst getroffen land in WO II hebben we de handen uit de mouwen gestoken en behoren nu tot de aller-welvarendste landen ter wereld met een ijzersterke economie.

  En ook de bankencrisis van 2008-2013 is moeiteloos overwonnen en hebben in de jaren daarna een dusdanige financiële buffer opgebouwd, dat tijdens deze crisis miljarden steun gegeven kan worden.

  Dat is wel andere koek dan in dat corrupte, criminele narcoland waar jij wekelijks vooraan staat bij het uitdelen van een schaars voedselpakket.

  Neem dit op in je paranoïde, paars geïndoctrineerde kokosnoot met die ene diepvries hersencel.

  Treurige, kansloze en hersenloze types als jij, zonder enig toekomstperspectief, kunnen alleen maar met jaloerse blikken kijken naar een geciviliseerd land als Nederland.

  🥳🖕🥳🖕🥳🖕🥳🖕🥳🖕🥳


  Maak melding

 12. Het beste alternatief is om de Paraanse dames op de hoek bij de afslag naar J.A.P. te gaan concurreren met de verkoop van doosje (dósi) aan passanten.
  Omzet verzekerd en het vergt zero kennis van organiseren en governance aspecten.


  Maak melding

 13. En door op grote schaal met witwas praktijken bezig te houden komen ze altijd bovenop!
  Kijk maar naar die miljarden witwasgelden van ING en ABN-AMRO!


  Maak melding

 14. @Loesbere: Er komt niemand meer langs die stopt m te kopen want er vertrekt niemand en de aankomenden zitten in quarantaine. Exporteren is een mogelijkheid maar verdacht omdat zulk lekkers meestal wordt op/bijgevuld met een verboden soort samengeperste witte poeder. Zelfs Parakoranti is vaag want daar zit het als toegevoegd ingrediënt in en dat kan/mag niet.
  Kow sit sranang baka!


  Maak melding

 15. @Wendy
  Je bent een ezel.
  KLM doet business met Suriname en daarom dat ze Suriname vraagt om vluchten te hervatten.Denk je werkelijk dat ze zitten te wachten op Suriname?!Ze voeren duizenden vluchten over de wereld op een dagelijkse basis.
  Ze gaan het niet missen en ook niet voelen wanneer ze geen toestemming krijgen om vluchten van en uit Suriname te voeren .
  Ze hebben niks te verliezen.De enigen wie het zullen voelen zijn de surinamers!Nederland kan ook het signaal geven dat geen enkel slm of ander vliegmaatschapij van uit Suriname op haar bodem mag landen.
  Heb je dan geen commen sense?!Of klets je zomaar in de ruimte?!


  Maak melding

 16. Hou maar op Wendy.

  Klm staat op plaats 14 beste maatschappijen ter wereld. 133 bestemmingen in 69 landen. En een vloot van 168 vliegtuigen!

  Dus nee, ze zitten niet te smeken!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.