zaterdag, mei 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameKiezerslijsten Paramaribo en Wanica vol onregelmatigheden

Kiezerslijsten Paramaribo en Wanica vol onregelmatigheden

-

Does Travel - naar Suriname

Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) in Suriname heeft ernstige onregelmatigheden ontdekt in de kiezerslijsten van kiesdistricten Paramaribo en Wanica. Op ongeveer 75% van de adressen in Paramaribo en Wanica zijn er aantallen van 10 tot 150 personen die daar niet thuishoren, geregistreerd.

Dat blijkt uit een brief die het OKB naar minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken heeft gestuurd, meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. Uit informatie van diverse hoofdstembureaus is ook geconstateerd dat landelijk overleden personen voorkomen op de digitale kiezerslijst.

Het OKB vermoed dat het inactieve kiezersbestand is toegevoegd aan de kiezerslijst. De kiezerslijst is hierdoor zeer vervuild geraakt en geeft het aantal kiesgerechtigden niet correct weer, aldus Starnieuws. 

Of er sprake is van fraude is niet duidelijk. Het OKB zegt er gelet op de korte tijd naar de verkiezing toe, op dit moment geen diepgaand onderzoek naar fraude gedaan kan worden.

Het bericht van het OKB over de ontdekking van onregelmatigheden in de kiezerslijsten komt precies op het moment dat er op social media voorbeelden rond gaan van lijsten. In onderstaand plaatje zou te zien zijn dat er op 1 adres diverse personen geregistreerd staan.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het in dit geval echter gaat om een appartementencomplex van Jehova’s Getuigen, waar meerdere mensen al langer dan 20 jaren woonachtig zijn:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. Bingo : daar heb je al zo een corrupte foefje ! Als ik de garnizoenspad doorrijd richting saramacca dan zie ik dat er niet dicht bewoond wordt. Hoe kan dat ??? Er zoveel mensen zijn op zo een kort stuk weg gedeelte daar wonen???
  O.A.S. & Caricom , waar zijn jullie ?????


  Maak melding
 2. Het NDP-volk is te laf om eerlijk te zijn.
  Het NDP-volk is bang en onzeker, want ze hebben bewust het volk belazerd en het volk weet nu beter.
  Daarom is fraude en bedrog de enige manier om te winnen.

  Beste Surinamers,
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee. We weten dat de NDP zal saboteren, daarom laten wij geen risico nemen. En laten wij massaal gaan stemmen. Laten wij een overduidelijk verschil maken.

  Mama Sranang ab joe fa nodoe.
  Red Suriname. Krakti !


  Maak melding
 3. Op deze manier wil NDP de verkiezingen winnen.
  Suriname is nu eenmaal corrupt.
  Zelf die vijanden van Bouta die op 8 december 1980 opgeruimd zijn.
  Komen voor als kiesgerechtigden en zullen op 25 mei dus op de NDP hun stem uitbrengen.
  Zelfs militairen die niet meer leven hebben een stembiljet toegestuurd gekregen.
  Op deze.manier komt de NDP als de.grote winnaar uit de bus.


  Maak melding
 4. @Para Express,

  Ik deel jouw mening volkomen: Deze KRUKTUTERES moeten massaal afgewezen worden.

  Volk van Suriname: Stem massaal op de VHP


  Maak melding
 5. Dit zag je al van heide en ver aankomen. Het is daarom ook geen verassing te noemen.

  Democratie is ver te zoeken in Suriname.
  Corruptie viert hier al jaren hoogtij!

  En dat zal de komende dagen meermaals bevestigd gaan worden.


  Maak melding
 6. Op schonen van de kiezerslijsten kan altijd. Het kan alleen niet door een corrupt minister en corrupte ambtenaren. Er moet een procefure zijn om het af te dwingen.


  Maak melding
 7. Wat een stommelingen, hiermee schenden jullie de privacy van die mensen. Opzettelijk laten uitlekken van overheids informatie voor eigen gewin. Foei toch wtk. Dit is ook strafbaar, want nu moet ik verhuizen,vanwege achterstallige allimentatie, allemaal jullie schuld, bemoeizucht nanga dong.


  Maak melding
 8. “Van Dijk Silos zegt, dat ze nog nooit eerder zo een slecht georganiseerde voorbereiding voor de verkiezing heeft meegemaakt. Ook zegt zij, het gevoel te hebben, dat het ministerie van Binnenlandse zaken, zo min mogelijk toezicht wil hebben.
  Zoveel onzinnigheden heb ik nog nooit meegemaakt, zoveel blokkades om je werk gewoon goed te doen, heb ik nog nooit gehad. Ik vind het daarom vreselijk jammer, dat het dit keer zo toegaat, aldus de OKB- voorzitter.” Bron: de west.

  Dora is paars gelieerd. Ze heeft gediend als minister onder bouta. Ze is/was juridisch adviseur van bouta. Haar advocatenkantoor heeft heel wat juridisch werk gekregen v.d regering en haar dochter is geregeld geworden in posities (o.a. in het bestuur van Adek).
  Wanneer iemand als zij dus het bovenstaande zegt dan wilt dat zeggen dat al dat paars gesjoemel en gemanipuleer zelfs voor haar teveel is geworden.
  Het kan niet ontkent worden dat nu al de paarse boevenbende druk bezig is met het manipuleren v.d verkiezingen.
  De hoofdstembureau’s zijn volledig paars ingevuld. De DC’s (voorzitters v.d. hoofdstembureaus) zijn allemaal paars. Er moet dus verdomd goed toezicht gehouden worden op de verkiezingen en als er gesjoemeld wordt dan moeten de oppositionele partijen de resultaten van zo’n oneerlijk gehouden gemanipuleerde verkiezing absoluut niet gaan accepteren maar daartegen keihard in verzet komen.


  Maak melding
 9. Patricia Ethnel hou de NPS hoog, yu meki a paramang gagu. Jij hebt het recht om onze ongehoorzame zonen een oorvijg te geven en voor straf in de hoek te zetten voor 5 jaar.


  Maak melding
 10. oplossing 1: Alle op de NDP uitgebrachte stemmen in beide kiesdistricten onwettig laten verklaren als zijnde blanco.
  Zal ze leren.


  Maak melding
 11. Van de ndp moet j dit verwachten.demang sabie dat a heer show aw stopppp!!!!eenig wat ze kunnen doen is froude en niks meer!!meerens deel a volk ai opo kaba.als de ndp een schoon froudeloos verkiezing doet dan geloof my 10zetels is ook veeel wat ze gaan krygen..als je ook de doden wil laten stemen dan zie k al hoever de ndp is hahahah.ik zeg het weeeeer Chan 30zetels BAMMM!!!!!


  Maak melding
 12. Zelfs familieleden die al jaren op de begraafplaatsen liggen staan hun namen op de lijsten. Wat een schandalige toestanden. De verkiezingen horen uitgesteld te worden tot nader orde. Dit kan en.mag niet zo zijn. Waarom is het zo dat de ndp gasten nimmer te vertrouwen zijn.
  Zelfs in Afrika hebben ze een veel betere administratie. Shame on you.


  Maak melding
 13. Ik heb dit vaker gezegd dat de paarse parasieten gaan frauderen om aan de zadel te blijven. Zo te zien is het reeds gefraudeerd.

  Mevrouw Silos moet de uitslag van de verkiezingen verantwoorden en als ontevredenheid onstaat bij de uitslag dan heeft ze een probleem.
  Ze voelt het nu al de druk van de oppositie daarom schop zij de bal naar de minister van binnenlandse zaken.

  Goed gedaan mevrouw Silos!! Na de verkiezingen zal Chan u besparen en de rest naar boma laten verhuizen.

  More 1 week Sherriff Chan is coming back in the town.

  Beste mensen,

  Stem massaal op VHP / NPS deze 2 partijen kan Suriname redden.

  Krakti!!!


  Maak melding
 14. @zandloper, 16 mei 2020 At 00:31
  Wat een stommelingen, hiermee schenden jullie de privacy van die mensen. Opzettelijk laten uitlekken van overheids informatie voor eigen gewin. Foei toch wtk. Dit is ook strafbaar, want nu moet ik verhuizen,vanwege achterstallige allimentatie, allemaal jullie schuld, bemoeizucht nanga dong.
  Hallo @zandloper, dit is geen bemoeizucht of stommiteit. Dit legt gelijk bloot wat jij voor “vader” je al die tijd bent geweest. Tipisch het gedrag voor heel veel Surinaamse mannen. Zij lopen links en rechts kinderen te verwekken, maar voor ze zorgen, ho maar. En als zij door het gerecht worden veroordeeld om maandelijks allimentatie te betalen, dan ‘dokken’ ze, want ze hebben NOOIT geld. Jij bent 矇矇n van de vele varkens die g矇矇n greintje plichtsbesef hebben. Ik ben zelf slachtoffer van zo’n waardeloze vader. Mijn moeder heeft mij alleen moeten opvoeden en waarden aan
  geleerd. Daar ben ik dankbaar voor. Dus hou je grote gore waffel dicht. Wat denk je, weet jij hoeveel kinderen Bouta op deze wereld heeft gezet. Jullie denken alleen met jullie stinkende penis, want verstand hebben jullie nagenoeg niet. Kijk maar naar de zoon van Bouta, 40 kinderen op zijn leeftijd, en hij zit nu een straf uit. Wie zorgt er voor die kinderen? Jij? Je bvent een nutteloos stuk vreten voor de Surinaamse gemeenschap. Neem jou verantwoordelijkheid, ga werken op een eerlijke manier en ga voor de door jou verwekte kinderen, zodat ze trots opo je kunnen zijn en jij trots op hun. Alleen op die manier kun jij iets voor Suriname betekenen.


  Maak melding
 15. Ach, geleuter en deel van het bedrog van de oppositie. Het CBB heeft genoegzaam aangegeven hoe deze vervuiling in de achter ons liggende tientallen jaren is ontstaan en hoe daarmee wordt omgegaan. Zonder lijvelijk aanwezig te zijn, met stemkaart, in het stemlokaal, kan je niet stemmen. Als je op een adres staat ingeschreven of niet! Maar natuurlijk wordt hier door vooral de VHP, die de bui reeds ziet hangen, politiek mee gespeeld. Toen het Front aan de macht was, waren de archieven van het CBB al vervuild met namen van overledenen, mensenb die verhuisd zijn en dat nooit hebben aangegeven bij het CBB, mensen die naar het buitenland zijn vertrokken en noem maar op……en NU is het een probleem?? Sodemieter op, stelletje losers!!


  Maak melding
 16. @Lockdown: Ik snap dat je nattigheid voelt en naar mate de 25e nadert je luier steeds natter wordt en je steeds meer gaat stinken, maar err wordt helemaal niets uitgesteld! Neem je verlies, dat maakt je echt niet minder Surinamer hoor!(als je dat tenminste bent)


  Maak melding
 17. @Para-Express: Je hebt duidelijhk WEER je pillen niet ingenomen!! Wat een stom gebazel! Niet te geloven dat er zoveel onzin uit slechts 1 persoon kan komen! Overigens zit de VHP vol met dat soort losers, dus kan men het je niet echt kwalijk nemen!


  Maak melding
 18. @ Jogoman, Ik heb kinderen en kleinkinderen en heb voor hun scholing betaald, als ik zeg dat ik moet verhuizen vanwege schending van de privacy wet, dan geef ik direct het voorbeeld van hen die eronder zouden kunnen lijden. Maar jij hebt zodanig de drang om met de vingers te wijzen en uit te schelden, dat je het kwaad van wtk over het hoofd denkt te kunnen zien. Ik hoop dat de mensen wiens namen daar staan vermeld een klacht indienen tegen waterkant, vanwege het onterecht vermelden van hun namen en adressen bij een vermoedelijke fraudulese handeling.


  Maak melding
 19. @ djogoman, ik weet zeker dat jullie al die adressen zijn afgelopen om te weten wie ik ben, maar geloof mij, uit jouw relaas klinkt alleen frustatie. Weet je niet dat de kolonisator, de mannen tot dekstieren had gebombardeerd voor hun eigen financieel gewin? Ieder slavenkind was een kapitaal voor de overheerseres. Als ze niet wilden luisteren kregen zij zweepslagen, en na de slavernij gaven de moeders hun zonen zweepslagen. Het zijn de onwetende vrouwen en moeders, aan wie werd geleerd dat zij de baas zijn in huis. Ik zie dat je gefrusteerd bent door het gedrag van de vaders, en ondanks ik zelf een voorbeeldige vader ben, die leeft volgens normen en waarden, zijn er inderdaad velen die hun plicht niet kennen, en dokken.
  Nu er DNA testen mogelijk zijn, merk je ook dat heel wat toegewijde vaders voor kinderen hebben gezorgd, waarvan nu blijkt dat ze niet hun biologische vaders zijn. Uit je schrijven blijkt dat je een verstandig mens bent, maak dus een DNA test en zoek zelf uit wie je vader is, en confronteer hem, hiermee. Er zijn veel moeders die hun kinderen hebben opgevoed met haat jegens hun vaders, en die haat hebben overbrengt op hun kinderen, verder laat je begeleiden door een psycholoog, want je lijd misschien ten onrechte
  Succes


  Maak melding
 20. Men moet helemaal niet uit het oog verliezen dat het overgrote deel van de huizenbezitters in Suriname mensen zijn van NPS en VHP. Op hun adressen staan honderden mogelijk duizenden mensen ingeschreven die niet op de aangrgeven adressen meer wonen. NPS, VHP, Abop en PL gaan op grote schaal frauderen. Read my words.

  NPS,VHP,ABOP,PL GAAN OP GROTE SCHAAL FRAUDEREN.


  Maak melding
 21. Woooow. Robg is helderziende of heeft toegang tot de CBB files. Je bent een echte grappenmaker net als de rest van de Na Desi Poring. By the way. …woon je in Suriname Rob?


  Maak melding
 22. Volgens rob is er nooit een ziekte covid-19 geweest die het coronavirus veroorzaakt.
  Allemaal fake. Zijn maatjes waldo en lucien zijn het helemaal met hem eens. en als het er toch is dan is het de schuld van de vhp.
  arme jochies, nee toch niet gevaarlijke dwazen


  Maak melding
 23. @ RobG 16 mei 2020 At 14:39
  LOL. Die uitgeboelde paars getinte tranny huisslaaf RobGestoord lult weer eens een hoop onzinnige bullshit uit zijn/haar paarse snuit. Maar dat is de bekende paarse modus operandi vandaar dat niemand met gezond verstand ze vertrouwt. Ga maar lezen wat Van Dijk-Silos, die zelf paars gelieerd is, zegt over de voorbereiding van deze verkiezingen.


  Maak melding
 24. Die uitgeboelde shemale en leugenachtige paarse propagandist robg is heel grappig bezig door te beweren dat de oppositiepartijen gaan frauderen met de verkiezingen terwijl het een keihard feit is dat de organisatie v.d verkiezingen helemaal in handen is v.d ndp en hun hvb marionet noersalim.

  Heeft de paarse propagandist en bouta’s kontlikker die hier reageert onder de nickname RobG, wendy en hoogstwaarschijnlijk andere fake accounts niet door dat hij/zij/het zichzelf onsterfelijk belachelijk maakt met de onzinnige en leugenachtige bullshit die gepost wordt door zo’n figuur ? Die paarse figuur is hoogstwaarschijnlijk zo stom en verziekt dat ’t hem/haar/het gewoon niet kan schelen. Niemand met gezond verstand kan zo’n figuur serieus nemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES