NDP’ers wijzen vordering van de pg in zaak minister Hoefdraad af

64
Hoefdraad wil wet aanpassen zodat hij niet meer aangeklaagd kan worden
Gillmore Hoefdraad, ex-minister van financiën in Suriname.

Het komt niet als een verrassing: De NDP-fractie in De Nationale Assemblee (DNA) heeft de vordering van de procureur-generaal (pg), die is ingediend bij DNA om minister Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen, afgewezen. Dat heeft de partij woensdag in een verklaring laten weten.

In april diende het Openbaar Ministerie in Suriname een verzoek in bij DNA om minister Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen, op grond van artikel 1 van de Wet in staat van beschuldigingstelling en vervolging politieke ambtsdragers.

Uit het onderzoeksdossier komt naar voren dat Hoefdraad voor het plegen van elf strafbare feiten als verdachte wordt aangemerkt. Hij zou de Surinaamse Bankwet, de Antie-corruptiewet en het wetboek van Strafrecht hebben overtreden.

In de verklaring wordt door de NDP gesteld dat pg Roy Baidjnath Panday een uiterst onvolledige, eenzijdige en bevooroordeelde onderbouwing zou hebben gegeven aan zijn vordering om de minister in staat van beschuldiging te stellen.

De NDP’ers zeggen tot deze conclusie te zijn gekomen, nadat verdenkingen tegen de bewindsman zijn afgezet tegen het verweer dat Hoefdraad woensdag heeft gevoerd ten overstaan van een parlementaire commissie.


64 REACTIES

 1. Hier mee bevestigen de assemblee leden van de NDP dat ze rijp en volwassen genoeg zijn om opgesloten te worden in Boma wegens medeplichtigheid.
  De minister heeft een heel land naar de klote geholpen en hoeft daarvoor niet gestraft te worden.Alleen Trikje heeft schuld.


  Maak melding

 2. Dit was de uitgelezen kans van de ndp om zichzelf en het Surinaamse volk een dienst te bewijzen. Maar ook hier falen zij weer in. Erg jammer en teleurstellend, want zo komt de waarheid nooit boven tafel. En dat terwijl het volk er wel recht op heeft.


  Maak melding

 3. “In de verklaring wordt door de NDP gesteld dat pg Roy Baidjnath Panday een uiterst onvolledige, eenzijdige en bevooroordeelde onderbouwing zou hebben gegeven aan zijn vordering”

  Het is de rechter die een oordeel moet vellen over de vordering v.d. P.G tegen boefdraad en NIET het parlement. De ziekelingen v.d. ndp fractie denken dat ze rechters zijn. Men neemt boefdraad in bescherming omdat anders criminele opperrat bouta in problemen komt aangezien boefdraad handelt in opdracht van bouta.


  Maak melding

 4. Was voorspelbaar, hadden bijvoorbaat al van hogerhand de opdracht gekregen, om tegen vervolging van paarse rat Boefdraad te stemmen, die zogenaamde commissie die een zogenaamd onderzoek moest doen naar de praktijken van deze Boefdraad, was een afleidingsmaneurvre, doordat de uitslag bijvoorbaat al vast stond, maar nu hoor je boeler Abdoel niet, dat paarse ratten van de coalitie, op de stoel van de Pg zijn gaan zitten.


  Maak melding

 5. De Puinhopen Van 10 Jaar NDP

  Beste Mensen

  OCER is de hoofdkwartier van de NDP

  OCER Staat Voor.. Organisatie Voor Creminelen En Rovers

  Ik vraag me af waarom Van Trik wel de bak in en hoefdraad niet


  Maak melding

 6. ##@ JK

  Om een lang verhaal kort te maken.. jij kiest voor armoede.. . Ik denk niet dat
  Ik geboren ben om in armoede te leven… Alle schijn wijst er op dat jij daar geboren voor ben.. en dat draag je weer over aan je kids.. en die zullen
  Dat ongetwijfeld weer aan hun kids over dragen..

  Ik snap je al hoor.. als je nix anders gewent ben… zet mm op he.


  Maak melding

 7. De Puinhopen Van 10 Jaar NDP

  Jong Suriname

  De meeste mensen die voor NDP stemmen zijn de laag opgeleiden mensen
  Zonder een toekomst visie of plan .. ze weten zelf niet wat hun doel van bestaan is..

  De armoedig bestaan waar ze in leven hebben ze geaccepteerd zo willen ze
  Blijven en zo willen ze ook dood gaan..

  Ik zeg Altyd 1 ding…. Armoede is een keus

  25 mei 2020 hebben de NDPers die een armoedig bestaan leven de keuze
  Of ze kiezen voor verandering met als Doel een beter bestaan in de toekomst of in armoede blijven leven


  Maak melding

 8. Jammer . K had 500 mensen zover gekregen om t stemmen op d ndp. Mr nu lopen ze massaal over nr d vhp. Deze ongeschiolde paarse rioolratten waannen zich rechters.


  Maak melding

 9. Ik ga lachen als jullie toch weer na de verkiezing in de opositie bank zitten tegenieten van de belasting gelden van die arme mensen want jullie zyn ook nog erger uitbuiters en denk je dat die mensen dat na tien jaar alweer vergeten zyn, kom nou


  Maak melding

 10. Deze Criminele Bende, de NATIONALE DESASTREUZE PARTIJ, waant zich heer en meester in Suriname.

  Deze Paarse VLOEK moet op 25 mei uit Suriname worden verdreven dus mensen stem deze VERVLOEKTE HEBIE massaal weg.

  ZE GAAN FRAUDEREN DAT STAAT VOOR MIJ ALS EEN PAAL BOVEN WATER


  Maak melding

 11. hoe wil je dat een party met mensen die anderen rioolratten noemt mandaadt krygt ,over tien jaar kyken we weer of jullie het afgeleerd hebben,het kan toch ook zonder zulke uitspraken want daar wordt ik ook bang van


  Maak melding

 12. @Ivanoff…..misschien omdat van Trikt echt iets deed wat niet kan?? Ik zal niks over autos zeggen, maar jouw eigen bedrijf bevoorrechten kan echt niet.

  Je mag zeggen wat je wilt, maar Hoefdraad heeft geen enkele connectue met welek bedrijf dan ook; voor zover ik kan zien, alleen het lands belang en volk telt. Kijk maar naar zijn inzet om covid-19 effect te verzachten….vooral voor ouderen en minderbedeelden.

  Het is simpel; suriname in beter af met dan zonder Hoefdraad op dit moment. Niemand anders heeft zoveel netwerk kunnen mobiliseren….nog 5!


  Maak melding

 13. Zolang er op een democratisch pad wordt gelopen, is er niets aan de hand. Dit is nog steeds het geval. De PG doet zijn werk en zo ook het parlement. Men (de NDP) heeft besloten dat in het belang van Suriname, het niet bevorderlijk is de heer en minister Hoefdraad te vervolgen.


  Maak melding

 14. De PG had 26 ezels gevraagd om de grote Boef in staat van beschuldiging te stellen.
  Dit was te verwachten dat het niet zou gebeuren. Zo zie je maar weer hoe ze mekaars reet aflikken en beschermen.

  @Ivanoff Limburg

  Als sommige mensen gewend zijn in stront te leven gaan ze het niet anders willen.
  Vergelijk ze maar met varkens.


  Maak melding

 15. Dit is een stemming om de schade enigszins beperkt te houden. Bedenk eens dat de NDP had toegestaan Hoefdraad te op non-actief te stellen en indien er binnen 1 week, want zolang zal de PG niet hebben want hij had alles reeds zorgvuldig voorbereid, de PG de voorlopige hechtenis van Hoefdraad had besloten dan was het hel van de dam.
  Bedenk dat hierdoor de NDP op schandalige wijze schade bij de 25 mei verkiezing zou lijden.

  Maar iedere nieuwe regering kan Hoefdraad vervolgens laten vervolgen door de PG.
  Vraag
  Indien Hoefdraad geen minister meer is kan die dan worden vervolgd?
  Ik ben geen jurist dus weet ik het niet


  Maak melding

 16. Paraman 14 mei 2020 At 04:52
  @Ivanoff…..misschien omdat van Trikt echt iets deed wat niet kan?? Ik zal niks over autos zeggen, maar jouw eigen bedrijf bevoorrechten kan echt niet.

  Paraman
  Abrahams heeft niets anders gedaan ten tijde van zijn ministerschap bij OW.
  Maar ook Bouterse bezondigd zich hieraan door zijn dochter in zijn kabinet op te nemen.


  Maak melding

 17. Flyer

  14 mei 2020 At 07:49

  FAILED STATE is nu een FEIT!!!!!!!!!

  ===============================

  En daarmee trek je de enige juiste conclusie. De rechtstaat is in Suriname dood en begraven.


  Maak melding

 18. Ik vraag mij af waarom er nooit iemand enkele hackers inhuurt uit bijvoorbeeld Nigeria, India, Indonesië om de sporen van het geld “money trail”op te zoeken en alle gegevens van de bekende personen die nu als boeven worden gezien, te beginnen bij Hoefdraad Abdoel Bouva Sardjoe etc.
  Hte moet toch een peulenschil zijn voor de hackers alle accounts te hacken ja zelfs de pc te hacken waar transacties en stukken op zijn geslagen.

  Het moet toch niet zo moeilijk zijn? 1 advertentie in bijvoorbeeld Mumbai en je kunt kiezen welke hackers groep je wilt inhuren


  Maak melding

 19. De vhp is NIET meer een hindoestaanse partij… Het is een Surinaams partij geworden.. De oude structuren zijn aan het veranderen.. Bijna dagelijks .. Een groot deel van het volk staat voor een enorme uitdaging in Suriname… Er is geen sprake van een redelijke democratie… Salarissen van het onderwijzend personeel en de politie kent geen koopkracht… Waardering is er ook niet..Cubaanse artsen plegen broodroof… Per contract worden ze met Amerikaanse dollars betaald.. Minister Hoefdraad worstelt met zijn eigen onkunde..Al sinds 2018.. Hij wijst naar van Trikt, en van Trikt wijst naar hem.. Hoefdraad is de kantoor beheerder op financiën..,. Hij.. Hoefdraad, heeft Suriname in een diepe schulden-gat laten vallen.. De srd scoort laag internationaal… Er bestaat een valuta wet dat meer schade aanricht aan slands economie.. Er is veel kritiek op het persoonlijk functioneren van veel ndp-ers.. Abrahams, een ndp strateeg verkoopt kunstmest aan Nickerianen… Hij rekent woekerprijzen.. Abrahams..een rat uit binnenstad paramaribo… is uit op persoonlijke gewin zegt ndp topman doekhie.. Vooral de landbouw minister wordt sterk bekritiseerd… Hij, parmesar.. ziet landbouwers die nauwelijks hun producten kunnen exporteren als melkkoe… Ja, mensen een blik sardines is nu in Suriname een luxe product geworden.. De ndp-regering regeert niet meer… Het volk verarmd..Een buschauffeur kan zijn gezin niet meer onderhouden.. . De ndp weet dat een eendrachtig volk hun macht aan het wankelen brengt en zetten met opzet mensen aan tot.., rariteiten… Zo ook deze vlag actie.. . Mensen sta op en kies voor verandering.. Zeg nee tegen de ndp… Zeg neee tegen de ndppp.. .,


  Maak melding

 20. matheus 19:16-26 kjv
  16 En zie, er kwam iemand die tot hem zei: Goede Meester, wat voor goeds zal ik doen, opdat ik het eeuwige leven kan hebben?

  17 En hij zeide tot hem: Waarom noemt gij mij goed? er is er maar één goed, dat wil zeggen God: maar als u het leven binnen wilt gaan, onderhoud dan de geboden.

  18 Hij zei tegen hem: Wat? Jezus zei: Gij zult geen moord plegen, u zult geen overspel plegen, u mag niet stelen, u zult geen valse getuigenis afleggen,

  19 Eer uw vader en uw moeder; en: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf.

  20 De jonge man zei tegen hem: Al deze dingen heb ik van jongs af aan onthouden: wat ontbreekt mij nog?

  21 Jezus zei tot hem: Als u volmaakt wilt zijn, ga dan heen en verkoop wat u hebt en geef het aan de armen, en u zult een schat in de hemel hebben: en kom en volg mij.

  22 Maar toen de jongeman dat zei, ging hij bedroefd weg, want hij had grote bezittingen.

  23 Jezus dan zeide tot zijn discipelen: Voorwaar, Ik zeg u: dat een rijk man nauwelijks het koninkrijk des hemels zal binnengaan.

  24 En nogmaals, ik zeg u: het is gemakkelijker voor een kameel om door het oog van een naald te gaan, dan voor een rijke man om het koninkrijk van God binnen te gaan.

  25 Toen zijn discipelen het hoorden, waren ze buitengewoon verbaasd en zeiden: Wie kan er dan worden gered?

  26 Maar Jezus zag hen en zei tot hen: Bij mensen is dit onmogelijk; maar bij God zijn alle dingen mogelijk.


  Maak melding

 21. Men gaat toch niet een wolf pakken in een wolven hol, er zijn heel veel bedenkelijke scenario’s of potentiële tactieken om hem eruit te lokken-met als laatste RED middel -= een kogel dwars zijn blauwe kop. Punt uit !!


  Maak melding

 22. Het loont nogal minister te zijn in dergelijke situaties. Dat is het voorrecht dat je niet zonder meer vervolgd kan worden. Het moet wel in correlatie zijn met het ambt. Als Hoefdraad bij wijze van spreken een moord zou hebben begaan of een bankoverval , zou hij de klos zijn geweest .Zo werkt het. Hoezo is iedereen gelijk aan elkaar? Hij kan altijd vervolgd worden als hij minister af is. Dan kan de PG het proces als het ware hervatten. Om beschermd te blijven zou hij indien de NDP weer wint ,wederom een functie moeten krijgen waar een meerderheid van de DNA nodig is om hem te vrijwaren. Dus wederom een ministerspost of een positie die gelijkwaardig is om de gang van zaken eerst door het parlement de revue te laten passeren. Democratie is een tweesnijdend zwaard en ongeacht welke zijde gebruikt wordt ,dient men te respecteren. De NDP is een volksvertegenwoordiger. Het volk, althans de meerderheid, heeft dus bepaald dat minister Hoefdraad niet vervolgd hoeft te worden. De NDP doet niets anders dan de wil van het volk tot uiting brengen. Het democratische proces staat nog rechtovereind. De PG heeft binnen zijn vermogen gehandeld en het volk ook. Maar goed ,we zijn er nog niet.


  Maak melding

 23. Dit is pure machtsmisbruik !

  Laat het nu duidelijk zijn:
  de NDP heeft lak aan wet en recht,
  de NDP heeft lak aan gerechtigheid,
  de NDP stimuleert en beschermt corruptie en criminaliteit.
  De NDP is een criminele organisatie.


  Maak melding

 24. Dit krijg je als de PG zo haastig te werk gaat om op verzoek van de oppositie zo snel als mogelijk en het liefst vóór de verkiezingen een klacht in te dienen tegen de minister van Financiën! Dan ga je brokken maken!

  Ik wil ook een keertje achter de waarheid komen op basis van FEITEN en geen FABELS. Zou een ONAFHANKELIJKE jurist de 11 beschuldigingen stuk voor stuk kunnen toelichten en onderbouwen met WETTEN etc. Alsjeblieft, geen types als Laurel&Hard (kries& Sunil), want die zijn er genoeg!


  Maak melding

 25. HEEL DE WERELD LACHT SU UIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  WAT EEN BENDE MET DE NDP……….LOOOOOOOOOOOOOOOSERS!!!!!!!!!!!!!

  MEN SPEELT VRESELIJKE MAFFIA.

  DIT GAAT FOUT!!!!!!!!!!!!!!!ERG FOUT.

  MENSEN ALS HOEFDRAAD MOETEN OP DE LIJST VAN INTERPOL KOMEN.
  SU KAN HET NIET.
  SCHANDE VOOR LAND EN VOLK.

  HEEL BROKOBAKA MOET OOK TERUG NAAR LANTI!!!!!!!!!!!!JAG A JONKI GWE NANGA MA PANG PANG FOE DRAPE.


  Maak melding

 26. Beste mensen,
  hier zie je het dan weer, althans als je niet doof en blind bent,dan kan je van deze zakkenvullers leren om hen nooit meer te vertrouwen. Criminelen zoeken altijd naar mogelijkheden om er onderuit te komen. Zie grote vb DDB veroordeelt maar probeert nog steeds zijn straf te ontlopen.

  En Zandloper, wat wil je eigenlijk zeggen door een deel van een Bijbeltekst aan te halen. Ik ben zelf voorstander van zo super goed boek, maar onderbouw het waarom je het gebruikt.

  Adios, Gado de wi fesi mang


  Maak melding

 27. Bokasa Bouterse kijk je ook naar 1 voor 12

  Boefdraad kijk je naar 1 voor 12 zie maar wat je vernield heb in 10 jaren .

  Leendert Boefdraad je heb meer vernield of gesloop dan opgebouwd met je NDP .

  wanneer komen de productie bedrijven van NDP opgang en wat gaan ze produceren .


  Maak melding

 28. Deutternomy 32:35
  Wraak is de Mijne en vergelding;
  Hun voet zal te zijner tijd wegglijden;
  Want de dag van hun rampspoed is nabij,
  En de dingen die komen gaan, bespoedig ze. ‘


  Maak melding

 29. @Wayambo
  Nou als d dna het OM de ruimte geefte geeft, dan kan meneer Hoefdraad toch een advocaat nemen, en dan kan die toch zijn juridisch oordeel over de tenlasteleggingen vellen.
  zo gaat het toch in een democratische rechtstaat?
  sinds wanneer beoordeeld het parlement, of Limbo een tenlastelegging??
  Suriname is een failed state…ik was boos toen die Ned. Minister dat zei…,
  maar je ziet steeds meer dat het klopt, sterker nog een BANANEN REPUBLIEK.
  Minister van Fin. in staat van beschuldiging, Governor van de centrale bank in de gevangenis,President in binnen en buitenland veroordeeld, zoon van president zit in de gevangenis, politieke partij verdeeld op staats voeding met partijkleuren, partijen halen elkaars vlaggen weg, intimidatie, bedreigingen, openlijke reclame op staatsmedia met belastinggeld.
  Een minister die allerlei steunmaatregelen aankondigd, maar op de vraag van een journalist, zegt dat het geld nog in binnen en buitenland gezocht moet worden… HUUH??
  Ratingburo’s die ons tot junk state hebben verklaard.
  en de jeugd kijkt er naar, en zegt neks no fout..

  What a bloody shame…
  en toch zijn er mensen, die dit proberen recht te praten..
  Surinamers stemmen niet op partijen vanwege een ideologie of zo..
  nee, ik hou van die man, hoij komt onder het volk, hij danst of zingt goed, hij lijkt op mij…enz…
  ze zijn een soort van fan/supporter…net als dat je van Barcelona ben..

  Wat een Land….


  Maak melding

 30. Wij moeten allemaal onze grondwet respecteren zonder aanzien des persoon!

  Artikel 140
  Politieke ambtsdragers staan wegens misdrijven, in die betrekking
  gepleegd, ook na hun aftreden terecht voor het Hof van Justitie. De
  vervolging wordt ingesteld door de Procureur-Generaal, nadat de betrokkene
  door De Nationale Assemblée in staat van beschuldiging is gesteld op een
  nader bij wet te bepalen wijze. De wet kan bepalen, dat leden van Hoge
  Colleges van Staat en andere ambtenaren wegens ambtsmisdrijven voor het
  Hof van Justitie terecht staan.


  Maak melding

 31. pakiratigri

  14 mei 2020 At 05:38

  Zolang er op een democratisch pad wordt gelopen, is er niets aan de hand. Dit is nog steeds het geval. De PG doet zijn werk en zo ook het parlement. Men (de NDP) heeft besloten dat in het belang van Suriname, het niet bevorderlijk is de heer en minister Hoefdraad te vervolgen.

  ==============================

  Dus als men in de Dna voor herinvoering van de slavernij stemt moeten we dat maar accepteren immers volgens jouw visie is democratie leidend. Nee beste man, de Ndp is de nagel aan de doodskist van de rechtstaat. Alles wat hun niet uitkomt wordt getorpedeerd. Laat 1 ding duidelijk zijn zodra een nieuwe regering aan de macht komt kan Hoefdraad als nog vervolgd worden. Ook kan men de Constitutionele hof opheffen alsmede de Amnestie wetgeving. Ook kan men besluiten haar eigen onderdanen uit te leveren middels het sluiten van nieuwe verdragen met het buitenland. Dit alles kan binnen 6 mnd geregeld zijn. De Ndp heeft een zooitje van gemaakt.


  Maak melding

 32. @ pakiratigri 14 mei 2020 At 05:38

  “Zolang er op een democratisch pad wordt gelopen, is er niets aan de hand. Dit is nog steeds het geval. De PG doet zijn werk en zo ook het parlement. Men (de NDP) heeft besloten dat in het belang van Suriname, het niet bevorderlijk is de heer en minister Hoefdraad te vervolgen.”

  beste Pakiratigri, Het is niet democratisch verlopen. De of een deel van de NDP fractie is op de stoel van de rechter commissaris / rechter gaan zitten door een oordeel te velen als zijn zij rechters. Indien het voorgelegde hun niet goed uit komt of niet goed genoeg is vereist dat aanvullend onderzoek door gekwalificeerd kader en niet door politici met een (eigen) belang.
  De NDP heeft geen besluit genomen en zeker niet in het belang van Suriname. Er is meer dan genoeg overlegd om deze minister als crimineel te kwalificeren. Het buitenland doet dat ook.


  Maak melding

 33. Dat de NDP bij het leven gaat willen frauderen is een niet uit te sluiten voornemen, maar het is toch afwachten.
  Dat Hoefdraad niet deugt staat als een paal boven water en wat er ook is, als je niks gedaan hebt doe je een stap opzij en laat je de PG zijn werk doen. Er is geen crimineel die zal zeggen inderdaad crimineel te zijn.
  Eigenlijk zou de NDP even moeten kijken hoe het in Guyana toegaat. Daar spelen de belangen van de buitenlandse maatschappijen, olie, en zie je dat hun belangen worden beschermd door Amerika, Europa en enkele andere internationale instanties. Ze doen er nu alles aan om aan de standaarden van eerlijke verkiezingen te voldoen want willen niet in de positie als Maduro geraken.
  Met Hoefdraad bij de PG kan een heleboel boven komen drijven. Dat is niet gewenst en daar zitten velen niet op te wachten. Velen, omdat u versteld zal staan van wie de paria’s van Suriname zijn als hij in ruil voor vrijwaring gaat praten.
  NDP-ers zijn eigenlijk landverraders, want hebben niks goeds voor met Suriname


  Maak melding

 34. “ wij van wc eend adviseren….wc eend”

  Niet de rechter bepaalt of Hoefdraad schuldig is maar criminele en corrupte Paarse Ratten.

  Suriname staat weer op de wereldkaart.


  Maak melding

 35. RobBrown is back.

  Tja, dat krijg je ervan als de minister jullie bij de ballen heeft niemand durft iets te doen allemaal criminelen . iets van You scratch my back, I scratch yours.


  Maak melding

 36. Telefoongesprek, Hoefdraad belt met Chan!! (van een columnist)
  ==========
  “Hallo, met president…euh…Sheriff.”

  “Fai go? Na mi, Hoeffie. Heb je een paar minuutjes?”

  “Tuurlijk”, antwoordt Sheriff en hij gaat rechter zitten in zijn stoel. “What’s up?”

  “Ik heb je hulp nodig. DNA kan moeilijk worden met dat dossier. Je weet toch dat ik niet heb gestolen?”

  “Ja, ik weet. Jij niet, maar y’e leni links y’e leni rechts. Je houdt me op. Weet je hoe lang al ik aan het plein wil zitten? Zonder die leningen was het al lang gebeurd.”

  “Yere. Un’ kan set’ wan sani. Bel Roy vo me noh?”

  “Welke Roy?”

  “Limesgracht, man”, zegt Hoeffie ongeduldig.

  “Oh, ok. Waarvoor?”

  “Zeg Roy: als hij mij tot kroongetuige maakt en bescherming tegen verdere strafvervolging biedt, geef ik hem een grotere vis.”

  “Welke vis?” vraagt Sheriff.

  “Tralala!”

  Het blijft een poos stil aan de kant van Sheriff.

  “Ben je d’r nog?” vraagt Hoeffie.

  “Ay, mi de ete. Ik kan je helpen, maar dan zou je eerst een gebaar moeten maken. Overlopen naar VHP net als Linga.”

  Sheriff wil nog wat zeggen maar hoort een klap aan de andere kant van de lijn, gevolgd door ’toet, toet, toet, toet, toet’. Hoeffie heeft boos neergelegd.


  Maak melding

 37. Als zelf de PG zich laat omkopen dan weten we hoe ver VHP gaat.
  Deze ellendeling moeten we vertrouwen??
  Vhp heeft hem aan zn ballen. Hij heeft 100% iets te verbergen.
  Hij stuurt informatie die hij wilt. In opdracht dus. Hij is ook al jaren bezig met onderzoek van carifesta maar hij kan niet een deel van de info weglaten dus laat hij de zaak zo.


  Maak melding

 38. Conclusie: hoefdraad heeft meer invloed op de ndp’ers dan bouta, want die is gewoon berecht.
  Die abdoel droomt vh presidentschap.

  Hoeveel ndp’ers zijn er over. Ben de tel kwijt na het heen en weer overlopen.


  Maak melding

 39. Ik verwacht een reactie van Doekhie na ramadan. Dat is officieel 23 mei in de echte wereld.
  Het feit dat er maar liefs 16 partijen in de race zijn, zegt genoeg. Het volk wil af vd ndp.
  Het is aan de suri’s.
  Kies je voor jezelf of voor abdoel.


  Maak melding

 40. @ harm je vraagd waarom ik steeds bijbelse teksten gebruik, simpelweg de bijbel is een geschiedenis boek van de Hebrew Israelites, en het bevat wijsheden en kennis voor hen. De wetten zullen altijd recht moeten spreken, maar niet de wetten van heersers van deze babilonische wereld. Op het geld in USA, staat”in God we trust”, bij het uitspreken van recht in een recht zaak, word er eerst een eed afgenomen op de bijbel. De bijbel is dus de leidraad van het uitspreken van de wet en om te komen tot een oordeel dat rechtvaardig is. De bijbel is een wetboek, dus er kan geen recht worden gesproken zonder de bijbel, het is het wetboek van God.
  @Bongo bita, ik ben geen pastor, ik ben een liefhebber van recht en wet, en daarom hanteer ik het wetboek, door God via Mozes aan de uitverkorenen gegeven, om het te toetsen en te onderwijzen. Ik ken Hoefdraad niet, maar ik weet vanuit verkregen kennis, dat hij mijn broeder is,HebrewIsraelite, en ook mijn naaste. Ik verdedig hem op grond daarvan, door onwaarheden te ontmantelen en te onderwijzen over hem, die kennis en wijsheid geeft.
  Het oordeel over hem9 hoefdraad) kan alleen komen van God, evenals vergeving alleen kan komen van God. In geval men het niet weet, het wetboek van God is de bijbel, en dat zullen wij moeten respecteren en evenzo de mensen die God heeft uitgekozen om recht te spreken.
  De witwassers die willen doen alsof zij dat recht hebben, zullen ook hun rechtmatige straf krijgen. Het is oog om oog tand om tand, dat Christelijk gedoe van iedereen te vergeven is een gemanipuleerde uitspraak van de vijanden van God.
  Zij die denken dat God, YHWH, geen vijanden heeft, en van iedereen houd slapen, lees of bestudeer de bijbel als een wetboek. Het is regel op regel, lijn op lijn, tekst op tekst, hier een beetje en daar een beetje, net zoals een kenner van het recht behoort te doen.


  Maak melding

 41. Typ in youtube

  Rado Tamara Damsko 13 mei 2020: Commentaar vanuit Nijmegen door Ludwich van Mulier

  Zie: wat ddb, ndp met Suriname doet.


  Maak melding

 42. passant 14 mei 2020 At 13:57

  ” … Typ in youtube

  Rado Tamara Damsko 13 mei 2020: Commentaar vanuit Nijmegen door Ludwich van Mulier … ”

  Passant, bedankt.

  De werkwijze van deze criminele organisatie, de NDP, wordt steeds duidelijker.

  Het wordt tijd dat ze opgerold worden.

  It’s time for justice. Krakti !


  Maak melding

 43. Zandloper, als je dit echt meende dan zou je de bijbel niet misbruiken.
  Ben je een nazaat van Moab of van Ben-ammi
  Vervloekt zijt gij, uw familie,uw naasten en allen die u liefhebt


  Maak melding

 44. Nex no fout. So eerst bepaalde de ndp dat bouta onschuldig is nu gaan ze bepalen wie on/schuldig is aan wat? Dus centrale bank gekaapt, gerechtelijke macht gekaapt.


  Maak melding

 45. @Mijke, ik ben een Hebrew Israelite, uit de stam van Benyahmin. Bewijs mij vanuit de bijbel, dat wat ik heb gezegd niet zou kloppen en waar ik de bijbel zou hebben misbruikt. De nakomelingen van slaven zijn verstrooit over de hele wereld, en overal is hun conditie hetzelfde. Als je kennis van de bijbel hebt dan zalje het vinden, vraag ook aan je pastoor om je de boeken beter uit te leggen en vooral de zegeningen en vloeken die we meekregen toen wij uit Egypte kwamen, en de wetten en geboden kregen van Mozis.


  Maak melding

 46. @mijke,
  mattheus 10:34 kjv
  34 Denk niet dat ik ben gekomen om vrede op aarde te sturen: ik ben niet gekomen om vrede te sturen, maar een zwaard.


  Maak melding

 47. Hoefdraad is schuldig hij heeft dingen gedaan wat niet mocht volgens de wet.
  Bouta hetzelfde.
  Heel de NDP trekt niks aan van de wet/wetten.
  Tevens maken ze zelf de wetten wat helemaal niet mag.
  Op deze manier blijft Suriname een boevenstaat.
  Komt nooit meer uit de dal.
  Vrienden van de NDP worden rijker en rijker.


  Maak melding

 48. @zandloper….ik denk dat je liever de Koran kan pakken; die is messcherp….maar voor de politiek, geldt dat niet.

  Daar heb je wetboek van strafrecht, grondwet of wat dies meer zei…afin, het is allemaal verkiezings retoriek. Na 25 mei, wilt iedereen aanschuiven bij pres en is alles weer vergeten en vergeven….mark my words; nog 5!


  Maak melding

 49. “Regering eist SRD 1.5 miljard uit reserves Centrale Bank”

  De dievengilde is weer bezig de rest van geld van de burgers te stelen.
  De Staatsbank die wordt ingezet voor deze transactie, is de SPSB, onder leiding van Ginmardo Kromosoeto.
  Wanneer heeft men (NDP) genoeg? Pas als alles op is?
  Vraag me af op welk moment Roemer opstapt?


  Maak melding

 50. @Paraman, Ik weet dat de Koran scherp is, maar de arabieren zijn de grootste racisten, en doen niets voor hun eigen moslimbroeders, zij kopen en verkopen hun eigen moslimvolk, dus blijf ik bij de bijbel en voornamelijk de wetten. Want dat houd ons bij elkaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.