zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenEconomieCovid-19 Managementteam werkt met organisaties aan nieuwe veiligheidsprotocollen

Covid-19 Managementteam werkt met organisaties aan nieuwe veiligheidsprotocollen

-

De Nationale Carrierebeurs

Deze week zijn de gesprekken van het Covid-19 Managementteam met de horeca- en toerismesector in Suriname opgestart. Het doel hiervan is om samen te komen tot nieuwe veiligheidsprotocollen en readiness plannen voor mogelijke crises of rampen in de toekomst. Het eerste onderhoud vond plaats op dinsdag 12 mei.

Namens het Covid-19 Crisis Managementteam zaten aan: Luitenant-Kolonel Daniëlle Veira van Nationale Veiligheid, DC Nerkust en namens Volksgezondheid Onderdirecteur Morpurgo-Dest en dokter Ruben Del Prado. Zij gingen in gesprek met vertegenwoordigers van de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA), de United Tour Guides Suriname (UGTS) en de Stichting Uitgangscentrum Paramaribo (SUP). De gesprekken zijn goed verlopen en zullen worden voortgezet.

Horecabedrijven, sportcentra, religieuze organisaties, vermakelijkheidsgelegenheden en openbaar transportbedrijven zijn vooralsnog niet toegestaan om diensten te verlenen aan het groter publiek. Dit kan pas nadat met het Covid-19 Crisis Managementteam overeenstemming is bereikt over het introduceren van algemene en sectorspecifieke veiligheidsregels om verspreiding van het coronavirus in Suriname te voorkomen.

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HIT) gaat tijdens de reguliere Covid-19 persconferentie van vrijdag 15 mei nader hierop in

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

3 REACTIES
 1. Gooi alles weer open. Overdag zit het volk toch al op elkaar. Er wordt geen afstand gehouden. In de nacht gaan criminelen ook op pad. Al deze maatregelen zijn nutteloos in ons land. Kijk maar bij aanrijdingen staan ze bij bosjes naast elkaar. Niemand neemt afstand. Sommige mensen denken dat zij onschendbaar zijn voor de virus. Alle noodfondsen opdoeken en de gedoneerde gelden terug geven. Doewet kom met deze regels die totaal niet voldoen aan de leefwijze van het volk. Doewet is enkel blablabla. Doewet is het kwartje nog niet gevallen bij jouw?


  Maak melding
 2. Velen willen gaan sporten en tegen elkaar worstelen, boksen, basketballen enz.
  Houden zij wel rekening met het feit dat indien ze besmet raken, alles voor niets is geweest.
  In landen waar men test, weet men wie ziek is en wie niet, het Covid team weet bliksemsgoed dat er per capita te weinig getest is in Su. 500 tests maar op 500000 personen.
  Hoe wil je dan mensen laten in- en uitademen tegen elkaar op korte afstand?

  In zelfs de grootste landen met een prof status, waar alle sporters getest zullen worden, mag men afzonderlijk en samen op het veld met een ruimte van 2 meter sporten.

  In Brazilie is de Pandemie net begonnen en ernstig, Guyana ook en wij testen te weinig.
  Nu is er een terugkomst van vele landgenoten. Die moeten nog de maatschappij in.

  Om geen risico te nemen met de kinderen, ouders en ouderen, is het advies om zaken net zo voortvarend aan te passen.

  Ook is het goed om als 1 van de eerste landen een dag van rouw uit te roepem voor de slachtoffers. Wij die over zijn gebleven willen feesten alsof wij geleden hebben.
  Maar zij die dood zijn kunnen er niet over na vertellen.

  Laat wijsheid de boventoon vieren in deze rare tijd en weet dat het nooit meer hetzelfde zal zijn.

  Dit is pas het begin


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES