Biza gestart met vouwen circa 800.000 stembiljetten voor DNA en RR

7
verkiezingen-stembiljet-uitslag-suriname
Archieffoto - Medewerker van een stembureau laat een stembiljet zien.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) is op woensdag 13 mei gestart met het vouwen van de stembiljetten in Suriname. Het gaat om circa 800.000 stembiljetten voor DNA en RR. De medewerkers die gaan helpen bij het vouwen van de stembiljetten, zijn vooruitlopend hierop geïnstrueerd over de werkzaamheden.

Het vouwen van de stembiljetten vindt plaats bij het Roeli’s Event Venue aan de Kronenburgweg te Magenta. “De zaal is groot waardoor we met in achtneming van de Covid-19 maatregelen op voldoende afstand van elkaar met een grotere groep de werkzaamheden kunnen verrichten”, zegt Henk Sidoel, hoofd van de afdeling ICT van Biza.

De stembiljetten worden eerst geperforeerd. Daarna worden ze gevouwen, afgestempeld, geteld en verpakt. Vervolgens worden ze gedistribueerd naar de verschillende Surinaamse hoofdstembureaus. Volgens Sidoel zijn er acht tot tien dagen nodig om de werkzaamheden te voltooien.

De werkers zijn verdeeld in twee groepen en elke groep telt ongeveer 280 mensen die in de zaal de werkzaamheden uitvoeren, terwijl een twintig tot dertigtal buiten de zaal bezig zullen zijn met het perforeren, tellen en verpakken. Ruim omvattend met de ondersteuners gaat het om 350 tot 400 man die op dag basis de werkzaamheden uitvoeren, vertelt Sidoel.

De werkzaamheden vangen aan om 12.00 uur en eindigen om 20.00 uur, dit vanwege de partiële lockdown, waarbij eenieder om 23.00 uur thuis moet zijn. Des zaterdags beginnen de activiteiten vanaf 08.00 uur tot 20.00 uur, meldt Biza.


7 REACTIES

 1. Het gaat om circa 800.000 stembiljetten voor DNA en RR.
  ====
  ( Op 25 mei worden twee verkiezingen in één keer gehouden voor DNA en RR. Dus heb je twee stembiljetten nodig)

  In Nederland hebben wij aparte verkiezingen voor de Tweede kamer en Gemeenteraad!


  Maak melding

 2. Wat betekent 25 mei voor mij.
  Dan is het den 25e van de maand en dan wordt weer mijn pensioen keurig netjes bijgeschreven op mijn bankrekening.
  Voor de rest mag die dag me echt aan mijn reet roesten.
  Verkiezingen in Suriname? De ver van mijn bed show.


  Maak melding

 3. @Wayambo/Waldo 14 mei 2020 At 10:02

  Het gaat om circa 800.000 stembiljetten voor DNA en RR.
  ====
  ( Op 25 mei worden twee verkiezingen in één keer gehouden voor DNA en RR. Dus heb je twee stembiljetten nodig)

  In Nederland hebben wij aparte verkiezingen voor de Tweede kamer en Gemeenteraad!
  ========

  Wat betekent het woordje “wij” in de tweede alinea???
  Sinds wanneer praat jij over “wij” in Nederland??


  Maak melding

 4. Waldo verdient zijn geld hier maandelijks stort de ndp wat stuivers voor hem daarnaast heeft hij zijn uitkering en kan hij de gehele dag niet zijn onzin komen verkondigen. Ma hij gaat niet in suriname wonen. hij is niet gek


  Maak melding

 5. Kondremangs
  Ik hou ze hier op Creola. ..Uitkijk in de gaten. …..de DiDiBri lovers hier proberen uit alle macht stemmen te kopen. ….met vlaggen en truien. .petten en pakketten van de DPS. …..
  Zodra de stembussen hier gebracht worden. …zullen de stembureaus dag en nacht in de gaten worden gehouden. ….en op 25 mei zal er geturfd worden hoeveel kiezers er zijn geweest en er zal tijdens de telling van de stemmen gecheckt worden of de aantallen overeenkomen. ……
  En niet alleen hier zal dat gebeuren. ……dus ze kunnen zoveel stembiljetten drukken als ze willen. .de nsdap …..maarre. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.