zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameVismale tegen politici in Suriname: "Misbruik noden volk niet"

Vismale tegen politici in Suriname: “Misbruik noden volk niet”

-

Does Travel - naar Suriname

Directeur en programmamaker van stichting 1 voor 12, Louis Vismale, betreurt het dat Surinaamse politici in hun campagnevoering op weg naar de verkiezingen van 25 mei aanstaande, misbruik maken van de noden van de samenleving. Hij doet een dringend beroep op hen om dit achterwege te laten. 

Tijdens een bezoek aan familie Madaran aan de Mismakweg, een zijstraat van de Suralcoweg, trof Vismale een zeer erbarmelijke situatie aan. Op het adres woont een 60 jarige moeder (H.J) met haar 41 jarige zoon (J.M) in een woning die dringend aan renovatie toe is. Bij de minste en geringste regenbui, loopt het huis onder water, mede door het lekkend dak. Ook ontbreekt de noodzakelijke meubilair.  De vrouw des huizes heeft diverse operaties ondergaan en is halfzijdig verlamd. De zoon die aan hypertensie lijdt is werkloos.  

Wat Vismale erg steekt is dat er diverse politici, of aan hen gelieerden zijn langs geweest bij dit gezin en hen toch geen helpende hand hebben geboden. “Politici moeten zich nog meer inzetten om het volk te dienen en niet alleen langs gaan in verkiezingstijd om een vlag te plaatsen,” zegt Vismale met een brok in de keel bij het aanschouwen van de situatie waarin de familie verkeerd. “Mensen hebben het moeilijk, sommige situaties kun je niet eens beschrijven, als programmamaker kom ik op veel plekken, dus ik zie veel. We moeten de mensen echt helpen”. De programmamaker wil zich nu meer dan ooit inzetten om een fonds op te richten om de belangen van de sociaal zwakkeren te behartigen. 

Van directeur Vismale heeft de familie een bed, twee gezondheidsmatrassen, een complete kookset, levensmiddelen en een financiële bijdrage ontvangen. Dit alles heeft een totale waarde van SRD 3500,- . Stichting 1 voor 12 heeft weer eens het voortouw genomen maar vraagt de samenleving om deze familie, die dringend hulp behoeft ook te ondersteunen. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

37 REACTIES
 1. Heel goed initiatief van de stichting 1 voor 12 in Suriname. Dit soort stichtingen hebben we ook in Nederland die vaak mensen in dit soort situaties tegemoet komt. De opvang voor dak- en thuislozen is zo één!

  Ik roep maanden al dat de oppositie i.p.v. hun hysterisch gedrag richting de regering, ook wat sociaals zou kunnen doen! Maar nee, vanuit je luie stoel de hele dag artikelen opsturen voor de media over valutawet, fraude etc. gaat makkelijker.

  Is goed dat de regering met extra maatregelen is gekomen voor vooral de kwetsbaren in Suriname. Minister van Sociale Zaken, stuur één van je ambtenaren om te gaan kijken wat er precies aan de hand is!


  Maak melding
 2. Wat wil je anders verwachten van een stelletje paarse zakkenvullers, die zelf schuldig zijn, dat mensen in zo,n situatie verkeren, willen alleen een paarse vlag kunnen neerzetten, en adviseren om op hun te stemmen, maar verder bekommeren om deze mensen, dan zijn ze niet thuis.


  Maak melding
 3. Pijnlijk om te zien hoeveel gezinnen en ouderen lijden in Su. Mijn hart huilt oprecht!

  Er konden nog zoveel gezinnen en ouderen geholpen worden ipv dat het geld in laagje asfalt show projectjes wordt gestopt.

  De regering verzuimt hier de bevolking te helpen waar nodig.

  Keer op keer wordt er weer gefaald.


  Maak melding
 4. En de mensen van de oppositie lopen met een dikke buik rond te pronken zonder hulp te bieden aan de behoeftigen.


  gemodereerd
 5. Ik sta klaar om jou te komen helpen stichting 1 voor 12 ,wat woningbouw betreft kan ik een grote bij dragen leveren .

  Door de situatie kan ik na eind mei nog niet in Suriname komen het word augustus .

  De machines om een huis sneller en makkelijker heb ik al gekocht ,ze moeten nog op gestuurd worden .

  Wat Grond betreft en Grondstoffen zal ook niet moeilijk zijn om een bijdragen te doen naar jou doelgroepen .

  Veel sterkte met u stichting ik blijf u volgen ,met mijn vakantie geld mei zal ik wat voor u over maken een geld bedrag .


  Maak melding
 6. NPS staat ook klaar om i voor 12 te helpen wij gaan huizen voor allemaal die in deze situatie zijn .

  Wij van NPS gaan niet wachten wanneer de familie komen helpen ,wij gaan ook gratis woning voor ze bouwen .


  Maak melding
 7. Wayambo 13 mei 2020 At 14:28
  Heel goed initiatief van de stichting 1 voor 12 in Suriname. Dit soort stichtingen hebben we ook in Nederland die vaak mensen in dit soort situaties tegemoet komt.

  Hebben we ook in Nederland toch lafaard Waiambo die hier dokt en zeker niet in suribabwe wil wonen, daar waar zijn partij het al 10jaar voor het zeggen heeft,


  Maak melding
 8. Ons land kent al 10 jaar een chronisch falende regering bestaan uit zakkenvullers en eigen belang dienen. Het volk pinaart. Leven onder erbarmelijke omstandigheden. En juist bij deze mensen douwen ze een paarse vlag in hun maag. Alle paarse vlaggetjes letterlijk in Brand steken zou het beste zijn. Oprotten met deze paarse duivels die letterlijk schijt hebben aan het arme volk. Schandelijkgedrag.
  Boefdraad de leenbakroe blijft lenen, stelen, frauderen net als de rest. Hoop dat deze gasten gauw kapot gaan. Mensen stem bewust. Weg met ndp.


  Maak melding
 9. Stichting 1 voor 12 en andere organisaties doen tenminste iets voor de zwakkeren.

  Ga jij Waldo/Wayambo ook iets doen of zit je ook vanuit je luie reet in Holland uitkering te trekken en de praatjesmaker uit te hangen…


  Maak melding
 10. Wayambo,

  juist de corrupte, criminele paarse NDP Bouta-maffia is in gebreke gebleven…..waar is die zgn. “Volkspresident”.????

  Activeer die ene paranoïde, geïndoctrineerde diepvrieshersencel van je.

  Dan krijg je mogelijk een heldere kijk op de erbarmelijke situatie waarin land en volk verkeren na 10 jaar paars wanbeleid.


  Maak melding
 11. Beste familie Madaran,
  De regering komt burgers tegemoet met financiële steun ! Ik zet op een rijtje waarop u recht heeft vanaf eind mei. Ik hoop dat de heer Vismale dat ook aan u heeft uitgelegd!

  Waarop hebt u recht mevrouw en meneer;
  -AOV is verhoogd van 525 SRD naar 1050 SRD (alleen voor mevrouw dus)
  – Mensen met beperking van 325 SRD naar 1000 (voor beiden is dat 2000 SRD). kijk wel of u daarop recht heeft.
  – Zwakke huishoudens van 37 naar 250. voor beiden is dat 500 SRD.
  En de prijs van 23 basisgoederen zijn verlaagd.

  Kom wel voor je rechten op!!


  Maak melding
 12. Velen willen zijn als Dagobert Duck, de oom van Donald Duck, die liever een magazijn vol geld heeft en erin zwemt, maar toch iedere cent 100 keer omdraaien, voordat zij hun burgelijke sociale plicht vervullen. De kapitalisten van Suriname die een aristocratisch gedrag vertonen vergeten hun plicht, en nemen zelf het beleg van de arme hun brood. Ze pochen over hun rijkdom en kijken neer op anderen.
  Geen wonder dat ze worden beroofd


  Maak melding
 13. De ouderen (60+) krijgen een ouderen toelage in Su, maar wat is dat geld waard? 1euro = 15 SRD. Het geld is niet eens genoeg voor één week boodschappen. Ook al zouden ze tot hun zeventigste levensjaar willen werken; er is niet voor iedereen een baan. Schoonmakers, wachters en anderen die laag op de sociale ladder staan, kunnen niet rondkomen met hun salaris. Waar is die 200 miljoen USD van de banken? Wat doen ze met de olievondst?


  Maak melding
 14. @zandloper
  De rovers zijn stevige gezonde mannen, die niet willen werken. Ze zijn zelfs zo stevig, dat ze het dievenijzer gewoon kunnen wegdrukken. Dan moeten ze ook in staat zijn te werken!


  Maak melding
 15. @Wayambo
  Maar natuurlijk gaat de oppositie het volk uit hun noden en lijden helpen als het volk zich niet laat omkopen en wederom als een kip zonder kop op de paarse criminele ndp lijder bouta gaat stemmen!De paarsen hebben toegang tot staatkas en geld ,pe a moni de?!
  Als jij beweert dat de oppositie voor de surinamers moeten zorgen dan moet de ndp regering verdwijnen!!
  Surinamers gebruiken jullie je verstand en stem vhp!
  Stem geen ndp want dat is vragen voor nog meer nood en lijden voor straks en de komende jaren!!


  Maak melding
 16. Volk van Suriname
  Als je niet aan jezelf wil denken bijvoorbeeld omdat je te oud bent, denk dan ten minste aan je kinderen en kleinkinderen. Laat ze niet opgroeien zonder enig perspectief.
  Stem op de partij die ze een toekomst kan bieden. Stem op VHP


  Maak melding
 17. De ndp laat overduidelijk zien waar zij staat. Als ze in de coalitie zitten, dan bestaat de rest vh volk niet! Alleen ndp’ers worden geholpen aan baantjes en extra voorzieningen. “geholpen” want je hoeft niet te solliciteren, capaciteiten zero, vereiste; stem ndp.

  Stap over de drempel en kies voor een onafhankelijk leven zonder dwang.
  Het is abnormaal om te leven v paycheck naar paycheck. Zijn weinig inwoners in dat land. Iedereen kan minimaal op modaal niveau leven.
  Trap niet in de beloofde verhogingen. Er is niet eens geld voor salarissen. Na 25 mei worden alle beloften in de prullenbak gegooid.

  Naast acute hulp, heeft deze mevr dagelijks hulp nodig en de zoon een baan. Vlgs mij kun je werken met HB.


  Maak melding
 18. ddb, gezin, huidige adviseurs, huidige ndp-dna-leden, hvb, de 2 overlopers naar de ndp, dit hele kliekje is de de vijand van het Surinaamse Volk en de republiek Suriname.

  De gewapende machten, de legertop van het Nationaal Leger en het hele leger moeten weten dat deze bovengenoemde mensen ook hun vijand is en dat de legertop en het Nationaal Leger bij het Surinaams Volk behoren. Zie wat er van Suriname door uw vijand terecht is gekomen (inter)nationaal.

  De vijand van het Surinaamse Volk moeten daarom aan een kant worden gezet als deze kosten wat het kost aan de macht willen blijven.

  Kiest u daarom bewust als het om het Surinaams belang gaat. De hele wereld rekent op u. De jongens van wees paraat moeten de goede kant kiezen.

  Let op Surinamers wie u vijand is.


  Maak melding
 19. =Dit noemt men werken voor het volk. Ik hoop dat die snelweg uw naam Vismale krijgt, omdat u het verdient en NIET van Bouterse of zijn vrouw.


  Maak melding
 20. Wayambo

  Ik ben het helemaal eens met de heer Vismale en waar hij voor staat en doet met zijn stichting 1 voor 12.

  Maar het is wel schandalig wat jij Wayambo doet in je posting waar je aangeeft:
  Ik roep maanden al dat de oppositie i.p.v. hun hysterisch gedrag richting de regering, ook wat sociaals zou kunnen doen! Maar nee, vanuit je luie stoel de hele dag artikelen opsturen voor de media over valutawet, fraude etc. gaat makkelijker.

  Wayambo en dat is dus net wat je hebt gelezen wat Vismale vraagt namelijk om geen politie te bedrijven en dat is wat jij Wayambo dus nu dus doet.

  Flikker op met je opmerking Wayambo.
  Ik had liever gezien dat jij als smeerpijp 7 van de NDP eens iets positiefs zou bijdragen door bijvoorbeeld te zeggen:
  “ieder Surinamer dient zich het lot van dze soot mensen aan te trekken”

  Jij Wayambo gedraagt zich als een echte sluipmoordenaar door te roepen “kijk uit dat je niet vermoord wordt terwijl jij met de grootste bowi-mes en vuurwapen achter je rug de persoon moet vermoorden”
  Wat ben je een stuk verdriet voor je omgeving. Ik krijg er kippenvel van.


  Maak melding
 21. Wayambo of Waldo, in 2010 was SRD 2000 nog US$ 714 waard. Dezelfde SRD 2000 is nu US$ 142 waard. Dit betekent dat onze burgers veel minder kunnen inkopen met hun geld. Tijd voor een reality check.


  Maak melding
 22. Waarom heeft de Frontregering 10 jaar geleden geen goed huis voor dit soort mensen gebouwd. Koers was toch laag. In 10 jaar tijd gaat dak van je huis ook niet lekken.

  Frontregering heeft niets voor dit soort mensen gedaan, vandaar dat zij naar huis zijn gestuurd door deze zelfde mensen!

  De oppositie voert de slechtste campagne ooit op dit moment! Steeds de media plat bombarderen met allerlei berichten! Daarmee win je geen verkiezingen. Die mensen in het binnenland zijn niet de hele dag aan de media gekluisterd of zijn slecht bereikbaar . De sociaal zwakkeren hebben helemaal niet aan dat geleuter over valuta en fraude. Daarmee ga je zeker niet winnen, hoe zielig jullie dat ook vinden.

  De oppositie moest nu wel gaan tonen dat ze deze keer wel wat gaan doen voor de sociaal zwakkeren. Dat doe je niet vanuit je luie stoel en de media! Maar door naar hun toe te gaan!

  Hierbij bij WKN win je ook niet door stoere taal tegen anders denkenden te gebruiken! Geef je eigen mening en onderbouw dat! Is toch niet zo moeilijk!


  Maak melding
 23. Wayambo, je blijft maar afgeven op de oppositie. Waar ben je bang voor. De ndp wint de verkiezingen met 2 vingers in de neus toch ? 😉

  Vergeet niet dat jouw Revo helden incl Wijnbosch het land meerdere malen hebben vernietigd. Venetiaan / Front (beste President ooit) heeft het land tot 2x toe opgebouwd. Zelfs het Imf roemde zijn kwaliteiten. Natuurlijk kon Front niet iedereen voorzien van huisvesting. Het land moest van de grond opgebouwd worden, dus kom niet met je lul verhalen. Bouterse kan niet tippen aan de Internationaal gerespecteerde Venetiaan. Een echte staatsman cq gentleman.


  Maak melding
 24. @Wayambo, vraag je eerst af waar al dat geld naar toe is gegaan. Die Wijdenbosch brug is NOOIT betaald, maar Venetiaan heeft dit wel gedaan. Geld is in zakken van Bouterse en Wijdenbosch gegaan. Bewijsstukken liegen er niet om.
  Ik kan nog meer voor jou noemen.

  Bouterse heeft geroepen dat je stabiliteit niet kan eten, maar wat gebeurd er op de dag van vandaag???????????


  Maak melding
 25. Wayambo 13 mei 2020 At 18:00
  Leuk voor jullie, door de hele wereld geroemd en door je eigen volk verbannen! en daarom blijf ik lekker in Holland
  Groetjes
  Waldo


  Maak melding
 26. De regering heeft de staatskas en mag beleid maken. Keer op keer zien we miljoenen verdampen en de doelen niet bereiken. Het verdwijnt in de ndp zakken.

  Mensen die hulp nodig hebben als deze mevrouw en zoon krijgen alleen een paarse vlag. Ze zijn op organisaties als een voor twaalf aangewezen voor hulp terwijl de ndp het volk plundert.


  Maak melding
 27. nee de koers is per 13 mei vandaag meer dan 20 srd voor 1 usd.

  met het fonds van 400 en 300 miljoen wordt de koers 1 op 40.
  inflatie in 2 weken 100%

  dan wil hij gaan lenen bij banken en cbvs.
  want er is geen geld. fonds is leeg.

  wanneer sluiten ze hem met spoed op


  Maak melding
 28. @kolebri,sommige mensen kunnen er inderdaad groot en sterk uitzien, maar missen de intelligentie om bepaalde werkzaamheden uit te voeren, kijk maar naar de tracktor chauffeur, misschien bemiddeld maar geen intelligentie.
  Net zoals de mensen die spullen willen kopen buiten de wet om. Als je naar bepaalde documentaires kijkt, dan zie je dat er heel hard wordt gewerkt in Suriname, vele van de jongeren krijgen kansen, om te studeren er zijn tegenwoordig veel technische faculteiten, en men is vooral zeer innovatief. Je zal altijd rovers hebben, maar niet iedereen is een rover, dus is het niet eerlijk om te generaliseren. Het lijkt alsof enkele Surinamers de bakra’s willen napraten en bepaalde groepen stigmatiseren, vooral die de bakra’s slijmen en doen alsof zij het wiel hebben uitgevonden. Vele Surinamers zijn overgegaan op het zelf maken van stenen om een huis te bouwen, in Marowijne zijn ze bezig met landbouw van producten die er normaal niet groeien. Mensen die geen geloof hebben in eigen kunnen en Suriname alleen maar vergelijken met het buitenland, m.n Nederland, hebben nooit een project ontwikkeld in het belang van Suriname. Velen wachten erop om Suriname terug te geven aan de bakra’s, denkende dat ze goedkope slaven kunnen hebben en hun weer geselen om dit land vooruit te helpen. Er zijn geen slaven meer in Suriname, en iedere Surinamer weet, dat als je niet werkt, je ook niet zal eten. Alles moet stap voor stap gaan, er is een plan uitgestippeld, maar nu blijkt hoe corrupt men is, en wil dat Suriname mislukt. Steeds op de vingers getikt te worden is niet bevordelijk voor Su, vooral niet door haar eigen mensen. Er zullen enkelen meer geld verdienen dan anderen, maar de groep die saboteerd en een gezwel vormt voor de natie, moet worden opgeruimd. Onbetrouwbaarheid, verspreiders en fabriceren van leugens en helpen profileren voor de buitenlandse mogendheden zal stoppen. Ze zijn ratten en snitchen Maak de keuze, ben je Surinamer, voor de Surinamer of ben je een redi musu, die spioneert voor de vijand van Suriname. Wijze mensen weten dat Keulen en Aken niet in 1 dag zijn gebouwd. Als jullie positiever beginnen te denken en zijn, zou een ieder vredig in dit land kunnen leven. Europa zal het moeilijk krijgen, omdat hun opzet van regeren een van vernieteging is, en dat wordt niet meer getolereerd door moeder aarde en mama Sranang.


  Maak melding
 29. Vismale heeft een eigen partij als hij enkele kiezers weet te winnen zit hij goed en daarna mogen ze het bekijken.
  VB de christelijke DOE partij nul voor een Getal niets dus.


  Maak melding
 30. deze man heefd het recht om zich kanidaadt testellen, maak niet uit voor welke party want hy heefd niet stil gezeten maar is al die jaren bezig geweest ,menigeen heefd veel te zeggen maar zyn onzichbaar geweest en zyn alleen uit op een assemble salaris verder niets


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES