Ontevredenheid bij Surinaamse Politiebond, leden willen verkiezing

17
politie in Suriname
Archieffoto: politie in Suriname

Leden van de Surinaamse Politiebond hebben afgelopen week een brief naar de huidige voorzitter van de bond gestuurd, waarin ze aangeven niet tevreden te zijn over een aantal zaken. Ook hebben de leden in het schrijven aangegeven dat ze het vertrouwen in bondsvoorzitter Raoul Hellings hebben opgezegd en een bondsverkiezing eisen.

Een van de zaken die in de brief genoemd wordt is dat de leden vinden dat ze als kinderen behandeld worden, doordat hooggeplaatst hoofdofficieren zonder opgaaf van reden, om de twee weken gemuteerd worden. Leden worden op een vrijdag voorgehouden dat ze de maandag daarop naar een andere afdeling zijn gemuteerd en hun werkzaamheden daar moeten aanvangen, zeggen zij.

De leden geven verder in de brief aan dat zij de mening zijn toegedaan dat de huidige voorzitter niet meer dezelfde vechtlust heeft als toen. Ze willen snel verkiezingen zodat een ander bestuur gekozen kan worden.

Revelino Eijk, woordvoerder van de Surinaamse Politiebond, zegt aan Waterkant.Net dat de genoemde brief het bestuur nog niet heeft bereikt.


17 REACTIES

 1. Dit is de kern van de zaak waarom het gaat “doordat hooggeplaatst hoofdofficieren zonder opgaaf van reden, om de twee weken gemuteerd worden”
  Om corruptie te voorkomen worden deze mensen vaker van plaats gemuteerd. Als ze te lang op dezelfde plek blijven zitten, dan creëren zij een netwerk van corruptie om zich heen!
  Dus een heel goed systeem en niets te maken met politiek.


  Maak melding

 2. Hoofdofficieren, zal wel hoge officieren zijn. De eerste vind men bij het O.M, parket. Wat doen ze dan allemaal dat ze zo hooggeplaatst zijn. Ze kunnen dan overal werken voor korte tijd. Goed om het vak van alle kanten te kunnen. Allround.


  Maak melding

 3. De politie moet veel beter betaald worden, dat is zeker.
  Ze moeten ook beter gescreend worden niet alleen bij aanname ook tijdens hun loopbaan.
  Hoeveel liquidaties hebben ze opgelost?
  Dan praat ik niet over moorden.
  Liquidaties: Brielle, Oemrawsingh, On the Run, de vermiste 2 Nederlanders en veel meer.
  Zijn ze opgelost?
  Daarom is het gevoel bij het volk, dat je ze niet kan vertrouwen, de misdaad is daar ingeslopen.
  Net als in Venezuela.

  In Nederland( ja ze zijn slecht zullen de gekken zeggen) is Riduan Taghi opgepakt, is Holleeder opgepakt.
  Dan kan je gaan klagen over salaris en overplaatsing.

  Ze weten wat ze doen.
  Be Blessed en doe je werk en pak eens die moordenaars op.


  Maak melding

 4. “Om corruptie te voorkomen worden deze mensen vaker van plaats gemuteerd. Als ze te lang op dezelfde plek blijven zitten, dan creëren zij een netwerk van corruptie om zich heen!
  Dus een heel goed systeem en niets te maken met politiek.”

  Snel een noodwet aanmaken en dit goedwerkende systeem toepassen in de politiek. Probleem opgelost!


  Maak melding

 5. Alleen Amzad kan goeie wetten maken en het parlement laten goedkeuren. De rest van de oppositie zijn slappelingen. Zitten te vaak op hun luie stoel cartoons te schrijven voor de media!

  Hij heeft inmiddels de amnestiewet doorgestuurd naar het CH om te laten toetsen.


  Maak melding

 6. Wayambo
  Om corruptie te voorkomen worden deze mensen vaker van plaats gemuteerd. Als ze te lang op dezelfde plek blijven zitten, dan creëren zij een netwerk van corruptie om zich heen!

  Wayambo
  Goh ongevraagd heb je waarschijnlijk het licht gezien door de lichtschakelaar op ON te zetten.
  Mutatie is één van de actie die de organisatie inzet om samenspanning welke kan leiden, ja Wayambo die kan leiden, tot corruptie.

  Dus Wayambo zoals in het geval van Hoefdraad en zoals Abdoel en Bouva en Misiekaba lopen te schreeuwen, Hoefdraad is heeft geen geld in eigen zak gestoken, dat zij het verzoek van de PG niet zullen honoreren omdat zij “menen”dat Hoefdraad niet heeft gefraudeerd etc.

  Dus Wayambo
  Het is dus best mogelijk dat door samenspanning Hoefdraad de mogelijkheid heeft gegeven tot het frauderen en daarvan ook dus deel van uitmaakt.

  Dus Wayambo
  Waarom kom je nu tot de ontdekking dat het goed is om hooggeplaatsten te muteren naar een andere functie.

  Dus Wayambo
  Waarom, waarom heeft men Hoefdraad nooit gemuteerd om samenspanning te voorkomen wetende dat hij al 9 tot 10 jaar bezig is te frauderen
  Waarom Wayambo kan jij deze vraag nu beantwoorden?
  Want je hebt het onbewust goed gezien muteren om SAMENSPANNING te voorkomen.
  Wayambo
  Samenspanning is één van de aspecten waarmee rekening wordt gehouden bij het inbedden van controle maatregelen binnen de AO/IC van een organisatie.

  Ai Wayambo
  Controle technisch heb je dus gelijk muteren om samenspanning te voorkomen dus om fraude te voorkomen of moeilijker te maken
  Een ander controle middel is “het voorkomen van splitsen van bevoegdheden” maar ook nog “tekeningsbevoegdheid verkleinen en of vergroten met anderen”om fraude te voorkomen

  Ai Wayambo dit is een weetje en een kans voor open goal.
  Mi e tjek yu


  Maak melding

 7. Wayambo
  Goh ongevraagd heb je waarschijnlijk het licht gezien door de lichtschakelaar op ON te zetten.
  ====
  Ongevraagd, zeker niet. AO/IC klinkt altijd als muziek in mijn oren!


  Maak melding

 8. Sinds de 3 criminele stooges en zwarte racisten: hellings, atompai en gentle het roer hebben overgenomen is de politiebond heel diep gezakt als gevolg van allerlei uitspattingen van bestuursleden. Het zou een heel goede zaak zijn als ze opgedonderd worden want nu is het aanzien en respect voor de politie nul komma nul en dat ligt aan de bovengenoemde 3 stooges.


  Maak melding

 9. Deze tandem zijn de grootste cortuptelingen binnen het korps. Vanaf ze zitten hebben ze geen financiel verslag gegeven. Zelfs de jaarlijkse kerstpakketten worden niet meer gegeven aan de leden. Ga even kijken welke woningen door deze 3 zijn opgezet in een korte tijd. Ik bedoel vanaf zij de spb leiden. Om niet te praten van voertuigen. Leden mogen fluiten naar kerstpakketten, maar om hun ( buiten)vrouwen mee te nemen naar Curacao tijdens de politiespelen kan wel met contributies betaald door de leden aan spb en de sportcentrale.


  Maak melding

 10. Deze hele corrupte politici aanhangers van de ndp zullen blijvend misbruik maken van de dienders. Schaamteloos gedrag van de laatste orde. Getrouw met zijn grote walapa bel strooit enkel met mooie woorden maar daden blijven uit. Wat een waardeloos figuur. Jongens stem die hele ndp rotzooi weg.


  Maak melding

 11. Eijk en Hellings zijn toegetreden tot de paarse partij zoals hooghart en die andere die nu directeur is geworden van de belastingdienst,ndp probeert zoveel mogelijk voorzitters van bonden aan zich te binden.
  Allemaal eigen belang van deze 3 gasten .


  Maak melding

 12. Wayambo 13 mei 2020 At 19:22
  Wayambo
  Goh ongevraagd heb je waarschijnlijk het licht gezien door de lichtschakelaar op ON te zetten.
  ====
  Ongevraagd, zeker niet. AO/IC klinkt altijd als muziek in mijn oren!

  Wayambo
  AO/IC was mij n vak als docent en het is een levendig vak en ja ik kan mij voorstellen dat het als muziek klinkt.
  Alleen vraag ik mij af, omdat ik jou postings al een tijdje belees, of je niet het belangrijkste bent vergeten namelijk
  Klinkt als muziek maar mi no kang dansi daarom mi plak tap mi stoeroe.
  Al je postings duiden op iemand die niet op dit muziek kan / wil dansen.

  Wayambo
  De opdrachtgever van een fraude onderzoek moet specifiek de opdracht geven om een fraude onderzoek te doen.
  Binnen de NBA zijn er regels waaraan zo een onderzoek moet voldoen. Van Trikt moet die dus kennen.

  Wayambo
  Ik vraag mij af waarom de regering geen fraude onderzoek durft te geven aan één van de Big Four accountantskantoren?
  Een extern kantoor is beter dan de CLAD want ondanks dat de CLAD ook accountants in dienst heeft heeft de CLAD de schijn tegen (onpartijdigheid) want de CLAD rapporteert nog steeds aan haar opdrachtgever die tegelijkertijd zijn broodheer is.

  Wayambo
  Zo moeilijk is het niet hoor. Hoefdraad huurt een vliegtuig voor een vlucht voor US$ 80.000, dit geldt had hij kunnen besteden om een fraude onderzoek bij de SPSB te initiëren door een extern kantoor die geen belanghebbende is.

  Wayambo kun jij je hierin vinden????????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.