Guimar NV doneert 1500 gezichtsbeschermers aan Volksgezondheid

3

De directeur van Guimar NV, Leo Tjin A Djie, heeft afgelopen maandag namens de Wavin Group in Nederland 1500 persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE’s) gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid. Deze beschermingsmiddelen bestaan onder ander uit speciale gezichtsbeschermers die ontwikkeld zijn door de Wavin Group in Nederland.

De gezichtsbeschermers bieden volgens directeur Tjin a Djie redelijk goede bescherming aan het verplegend personeel tegen vocht overdracht bij de behandeling van patiënten. Aanbevolen wordt de mondmaskers, die nu gebruikt worden, samen met deze gezichtsbeschermers te blijven gebruiken.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid die de donatie in ontvangst nam, is het bedrijf zeer erkentelijk voor de geste en benadrukt dat de behoefte aan PPE’s voor het verplegend personeel, voornamelijk bij de repatriëring, zeer hoog is.  Volgens de minister staat Suriname in de bestrijding tegen het Covid-19 virus nu aan de top van de wereld en wil er alles aan doen het ook zo te houden.

Suriname behoort tot een van de vijf landen, die op dit moment geen geregistreerde Covid-19 besmettingen meer kent. Namens de regering bedankte minister Elias de directeur van Guimar NV voor de gedane geste waar de totale Surinaamse samenleving baat aan heeft.


3 REACTIES

 1. Het wordt hoogtijd dat ons land overgaat tot zelf productie van mondkapjes en gezichtbeschermers. Kunnen ze deze eenvoudige dingen niet zelf maken. Altijd maar hun handen omhoog houden voor een ander om.te krijgen. Wat een mentaliteit. Het land leeft van de ene donatie na de andere donatie. Er kan nieteens een.lepel geproduceerd worden. Alles komt uit het buitenland.
  gemodereerd

 2. Wavin heeft zowel in Nederland als ver daarbuiten een heel grote naam opgebouwd. Je kunt er bijna niet meer omheen.

  Prachtig om te zien hoe dit succesvolle bedrijf ook de helpende hand bied aan Suriname.


  Maak melding

 3. Straks gaat de paarse stoephoer gillen dat ze hun troep in Nederland konden houden want Suriname heeft andere dingen nodig. Dat ondankbare beest dat zich de koningin van Suriname waant.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.