Telegraaf rectificeert bericht over vervolging witwassen minister Hoefdraad

33
Hoefdraad wil wet aanpassen zodat hij niet meer aangeklaagd kan worden
Gillmore Hoefdraad, minister van financiën in Suriname.

De Nederlandse krant De Telegraaf zal een rectificatie plaatsen naar aanleiding van een door haar gepubliceerd artikel, waarin staat vermeld dat Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is aangeklaagd in een witwasschandaal. Het desbetreffend bericht is gepubliceerd onder de kop: ‘Surinaamse minister van Financiën aangeklaagd in witwasschandaal’.

Volgens de advocaat van de minister, Aroon Gonesh, is dit is onjuist aangezien de minister van Financiën niet wordt verdacht van witwassen. Gonesh heeft de Telegraaf aangegeven dat de vordering waarbij de Procureur-Generaal het parlement heeft gevraagd om de minister in staat van beschuldiging te stellen helemaal geen betrekking heeft op witwassen.

Na een sommatie van de raadsman aan de Telegraaf om over te gaan tot rectificatie aangezien het bewuste artikel en de koptekst geen steun vinden in het beschikbare feitenmateriaal, heeft De Telegraaf de kop van de bewuste publicatie inmiddels gewijzigd. Ook zal de Telegraaf overgaan tot het plaatsen van de volgende rectificatie onder de bewuste publicatie:

De kop boven dit artikel is aangepast. In een eerdere versie van dit artikel van 23 april 2020 met een update op 24 april 2020 luidde de kop: “Surinaamse minister van Financiën aangeklaagd in witwasschandaal”. Daardoor werd ten onrechte de indruk gewekt dat het Surinaamse openbaar ministerie minister Gillmore Hoefdraad van Financiën strafrechtelijk wil vervolgen in verband met witwassen. De eerdere kop vond geen steun in het beschikbare feitenmateriaal.”

- Advertentie -

33 REACTIES

 1. De telegraaf heeft in Nederland niet zo’n goede reputatie en wordt bijna door niemand serieus genomen, en krijgt daarom ook vaak de bijnaam ‘televaag’. Daarom was deze rectificatie wel te verwachten.

  Maar dat neemt niet weg dat boefdraad gewoon een echte boef is.


  Maak melding

 2. Rectificatie of niet je bent een oplichter Boefdraad en dit zal het volk met hart op de juiste plaats je nooit vergeven. Domme kul die je bent. Leenbakroe van de laagste orde.
  Pe a moni de van het volk. Een rectificatie pleit je nog niet vrij. De hele wereld is op de hoogte hoe het volk bestolen is. Ook witwassen staat Boefdraad op het lijf geschreven. Frauderen. Schaamteloos gedrag.


  Maak melding

 3. Had ook niet wat anders verwacht dan rectificatie door de Telegraaf. De Nederlandse media zal nu ook wat voorzichtiger zijn om nieuwsberichten uit de meestal aan de oppositie gelieerde media uit Suriname klakkeloos over te nemen! Goed van WKN om dit bericht te publiceren!

  De Surinaamse media is behoorlijk verziekt en te partijdig! Bepaalde van ze lijken meer op roddelbladen voor vrouwen dan wat anders! Tegenwoordig verschijnen er dagelijks cartoons van de Nederlandse huurlingen van de oranje partij Laurel@Hardy (Sunil@Kries) vol met roddel en valse beschuldigingen.


  Maak melding

 4. Hoefdraad wordt verdacht van overtreding van de bankwet en niet witwassen. De PG heeft een ijzersterke zaak tegen Hoefdraad.
  Een beetje minister zou aftreden en volledig meewerken maar dat gaat Hoefdraad te ver.


  Maak melding

 5. Hahaha

  Oke, hoe jij het wilt.

  Een bal is niet rond, het is een kubus zonder hoeken.

  Ik bespaar mijn proceskosten wel.

  Hahaha

  Tja go. Set kong !


  Maak melding

 6. Morgen in de telegraaf

  Boefdraad verdachte in zaak VERDUISTERING $200 MILJOEN AAN KASRESERVE’S
  WITWASPRAKTIJKEN DOET ZIJN SCHOONPAPA


  Maak melding

 7. Wayambo, Hoefdraad kan na ministerschap ook vervolgd worden. Grote kans dat de ndp hem het hand boven het hoofd houd echter zodra de vhp aan het roer is kan Hoefdraad het schudden. Het is uitstel meer niet.


  Maak melding

 8. Dit is voor Surinaamse consumptie.
  De Telegraaf heeft op 23.04 de volgende kop en niets over een aanklacht over Witwassen.

  “Surinaams OM wil minister van Financiën vervolgen”

  Gebakken lucht voor Surinamers die zich opwinden over niets maar even vergeten dat er 11 heel zwaarwegende klachten liggen om onderzocht te worden.


  Maak melding

 9. Telegraaf, hold your horses!
  Misschien een onderzoeksartikel over de reputatie v d mini-ster, vanuit het perspectief van internationale organisaties. En een onderzoek naar de mogelijke financiële schade voor het land Suriname, veroorzaakt door deze mini-ster.


  Maak melding

 10. Hij heeft gestolen van hardwerkende Surinamers….Hij os een grote lul….ex schoonzoon van die Lummel. Het is een grote familie schurkenbende….


  Maak melding

 11. De Boutisten vieren nu een klein feestje echter een PDF bestand van bijna 140 pagina’s, bevattende het onderzoeksdossier in de zaak tegen Hoefdraad ligt al een paar dagen op straat. Ik heb het gelezen en de aanklacht is niet mals. Hoefdraad wordt daarin corruptie, overtreding Bankwet, oplichting en ambtsverduistering verweten.
  Dit zijn serieuze aanklachten. We hebben het niet over het stelen van een kip of een mobiele telefoon. Bij een veroordeling verdwijnt Hoefdraad voor een lange tijd de bak in.


  Maak melding

 12. Wat wilt hoefdraad hiermee bereiken ik snap het even niet.
  Dankzij hem is Suriname in een situatie belandt dat het de leningen die zijn afgesloten door hem niet kan aflossen.
  Hoefdraad heeft heel veel geld zelf gekregen om deze leningen af te sluiten.
  Dief, Boef, Klootzak
  Je hoort in Santa Boma thuis.


  Maak melding

 13. Waldo alias Wayambo, koeta, madher chod speel je professor daar in Nederland, terwijl de Surinaamse bevolking hier in armoede leven. Waarom woon je niet in Suriname?


  Maak melding

 14. Schuldig of niet, de vraag blijft de gemoederen in Suriname bezig houden.
  Het volk van Suriname wil weten waar al de vele miljarden van het land zijn gebleven.


  Maak melding

 15. Sabaku
  Ga naar optiek ninon voor een nieuwe bril dan zal je wel zien waar dat geld is gegaan. President zet uw werkt ongestoord voort want deze mensen die niks te doen hebben zijn gewoon jaloers op u want zoveel ontwikkeling in een korte periode heeft de NF nooit kunnen realiseren want ze keken maar hun zak alleen. Tekens moesten ze naar de kleermaker om hun zak te laten vergroten er was maar een klein groep die ging profiteren van dat gelden. Dank aan DDB zijn er zoveel kleine ondernemers gaan groeien


  Maak melding

 16. Terechte correctie van Telegraaf….ook journalisten maken fouten.

  Kwaalijker, zijn de commemtaren vd orange beweging; behalve dat de rechterlijke macht onder hun duim hebben, denken ze ook eventje op die stoel te gaan zitte!

  Wacht tot over 2 weken….nog 5!


  Maak melding

 17. Het Surinaamse Parlement heeft een commissie benoemd om de ingediende stukken te bestuderen en verslag uit te brengen aan de DNA. Geen conclusies over het feitenmateriaal.


  Maak melding

 18. I blessed my eye this morning
  Yah sun is on the rise once agan.
  Ik heb vanmorgen mijn ogen gezegend
  Yah zon komt weer op.
  psalm 1
  1 Gezegend is de man die niet wandelt in de raad van de goddelozen, noch in de weg staat van zondaars, noch zit in de zetel van de spotter.

  2 Maar zijn vreugde is in de wet van de Heer; en in zijn wet mediteert hij dag en nacht.

  3 En hij zal zijn als een boom geplant aan de rivieren van water, die zijn vrucht voortbrengt in zijn tijd; ook zijn blad zal niet verdorren; en al wat hij doet, zal voorspoedig zijn.

  4 De goddelozen zijn niet zo: maar zijn als het kaf dat de wind aandrijft

  5 Daarom zullen de goddelozen niet in het oordeel staan, noch zondaars in de gemeente der rechtvaardigen.

  6 Want de Heer kent de weg van de rechtvaardigen, maar de weg van de goddelozen zal vergaan.

  I’m a soldier in Yah army


  Maak melding

 19. Whahahahahahahawhahahahahawhahahawhahahahahaha. De Telegraaf is op zijn bek gegaan. Zo hoort het. In het kielzog ook de oranje gasten die er overtuigd van waren dat er geen rectificatie zou plaatsvinden. Het is immers Nederland, daar heeft men recht op vrije meningsuiting . Daar heeft Suriname niets in de melk te brokkelen enz. Het is kansloos. Stop die nonsens maar weer in je broekzak. Houd je oranje slurf dicht voorlopig en ga wapperen met je grote oren, of geef ruiterlijk toe dat je het voor de zoveelste keer weer mis hebt. Whahahahahahawhahahahahawhahaha. Op 25 mei zijn er algemene vrije en geheime verkiezingen. Op 26 mei volgen er vrije algemene en openbare trappen. Een tip wil ik wel meegeven. Yu musu weri extra ondrobruku bika a skopu san yu o kisi a no dya un’ de yere!


  Maak melding

 20. daar ik een krant lezer ben ,,heb ik geen rectificatie gezien in de telegraaf ,de laatste dagen niets van dat,,dus denk dat het ,grootspraak is,, of misleiding,,


  Maak melding

 21. Oorspronkelijk bericht in de Telegraaf:
  Surinaamse minister van Financiën aangeklaagd in witwasschandaal.
  23-4-2020
  ======
  Rectificatie Telegraaf
  Surinaams OM wil minister van Financiën vervolgen.
  Updated 08 mei 2020
  23 apr. 2020 in BUITENLAND


  Maak melding

 22. Wayambo

  op 8 mei was de tekst al “Surinaams OM wil minister van Financiën vervolgen.” ik heb namelijk direct toen de rectificatie eis op 9 mei gesteld werd gezocht naar het artikel met de kop over witwassen. Die was er niet meer.

  De eis van Boefdraad is alleen maar gedoe, mosterd na de maaltijd zonder de feiten te checken. Volgordelijkheid is voor NDPers in het algemeen een beetje moeilijk.

  Artikel “Surinaams OM wil minister van Financiën vervolgen.” is van 8 mei.
  De eis te rectificeren is van 9 mei.
  In het 8 mei artikel staat nergens dat het een rectificatie is op een voorgaand artikel. Boefdraad en LImbo doen net als of het een rectificatie is.


  Maak melding

 23. JoJo 13 mei 2020 At 13:34

  Wayambo

  op 8 mei was de tekst al “Surinaams OM wil minister van Financiën vervolgen.” ik heb namelijk direct toen de rectificatie eis op 9 mei gesteld werd gezocht naar het artikel met de kop over witwassen
  ===
  Klopt, Telegraaf zag de bui al hangen(;-) dus snel aangepast op 8 mei!


  Maak melding

 24. henk 13 mei 2020 At 11:26
  daar ik een krant lezer ben ,,heb ik geen rectificatie gezien in de telegraaf ,de laatste dagen niets van dat,,dus denk dat het ,grootspraak is,, of misleiding,,
  Volledig juist. haha

  Whahahahahahahawhahahahahawhahahawhahahahahaha. De Telegraaf doet helemaal niets. Zo hoort het. In het kielzog ook de ndp kankerlijers die gelijk uit de hol van bouterse kwamen kruipen hun gezicht nog vol met schijt
  het enige dat ergens in de archieven terug is te vinden is de kop die is veranderd. Die niemand behalve waldow is gaan opduiken.
  get a life boy


  Maak melding

 25. @de Telegraaf
  Geeft niet.Heel Suriname weet dat Boefdraad een crimineel is en zich schuldig maakt met wiswas praktijken.Grappig trouwens dat de ndp regering alleen in het buitenland bedelt om een rectificatie.In Suriname durven ze niet dezelfde grap uit te halen.Het is zoveel duidelijk dat Nederland meer invloed heeft op de surinamers daarom dat bouta en co .hulp smeken aan Nederland.
  Boefdraad een atikel wijziging kan je niks helpen.Ga Nederland vragen om de veroordeling van je schoonpa ongedaan te maken als je durf hebt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.