Politie vermoedt: ‘Oom schoot neef dood en pleegde daarna zelfmoord’

12
Nog veel onduidelijkheid over dood aangetroffen mannen te Republiek
De twee dood gevonden mannen, links Izaak Bruinhart (53) en rechts Germain Derby (40).

De politie in Suriname houdt er ernstig rekening mee dat het in de schokkende zaak van de twee doodgeschoten mannen te Republiek, gaat om moord en zelfmoord. Hoofdinspecteur van de Surinaamse politie Humprey Naarden bevestigd dit vermoeden.

De twee mannen, de 53-jarige Izaak Bruinhart en zijn 40-jarige neef Germain Derby, werden op dinsdag 5 mei dood met schotwonden aangetroffen. Uit het politioneel onderzoek zou blijken dat Bruinhart zijn neef Derby van dichtbij in zijn achterhoofd zou hebben geschoten.

Het vermoeden bestaat dat hij daarna zichzelf heeft doodgeschoten. Wat het motief van de man is geweest, is niet duidelijk. Volgens de Surinaamse krant Dagblad Suriname zou het gaan om zaken in de relationele sfeer.

De redactie van Waterkant.Net sprak een nicht van de twee mannen en die gaf aan dat zij niets weet over mogelijke spanningen tussen de twee mannen. “Wat ik zag, is dat ze altijd goed op elkaar waren” aldus de vrouw.

Ze gaf aan dat er tot nu toe niets is vernomen van de politie en dat ze bovenstaand scenario in de krant heeft moeten lezen. Ook zijn de lichamen van de twee manen, die naast familie ook buren waren, volgens haar nog niet vrij gegeven.

Lees ook:


12 REACTIES

 1. Het gaat weer om een (verwaarloosbaar) geld bedrag vermoederlijk. En ja, de zittende regering is aansprakelijk hiervoor in mijn ogen. De broko so wan swit mooi kondre. God zal judgen en in minder dan 2 weken!!!

  Red Suriname, stem GEEN ndp.
  gemodereerd

 2. Had oom een homoseksuele relatie met neef ? Die gedachte komt bij mij nml op.
  gemodereerd

 3. Is er het moordwapen wapen bij ze gevonden!! ?? Omdat er bij de eerste berichtgeving er niet aangegeven is dat er bij de lichamen een wapen lag. En nu bij deze berichtgeving wordt er ook niet aangegeven dat ze het (zelf)moordwapen bij de lichamen gevonden hebben.


  Maak melding

 4. Dark Angel
  In een eerder bericht was aangegeven dat de (jacht)geweren naast de lichamen lagen.
  Al;leen vraag ik mij af of deze conclusie van de politie onderbouwd wordt door bijvoorbeeld ballistisch onderzoek en of er kruitsporen zijn onderzocht op de lichamen van de beide mannen
  maar of er ook onderzoek is gedaan naar de afstand van de schoten en het afgelegd traject van de kogel(s)


  Maak melding

 5. Wel, als je niet over een voldoende woordenschat beschikt, en ook niet het vermogen hebt, om dingen uit te kunnen praten🙄…….dan moet je elkaar maar voor de kop schieten, of doodsteken. Lekker makkelijk😏


  Maak melding

 6. De ene heeft de andere mans vrouw genaaid
  Dus ze hadden een geheime relatie totdat de neef er achter kwam.
  Het is simpel en heel duidelijk.
  Want die 2 gingen jagen natuurlijk nemen ze geweren mee.


  Maak melding

 7. De politie probeert te makelijk af te komen van deze zaak. Ze moeten deze zaak beter gaan onderzoeken. Waren er meer jagers in de buurt.
  gemodereerd

 8. Dark Angel, maar dat geven ze toch nooit vrij vanwege het onderzoek.
  Of ik kijk teveel crime dat ik dit weet.
  Een beetje vaag verhaal over relationele sfeer, hadden ze een relatie of gingen ze met elkaars vrouw.
  Zijn met elkaars geheimen het graf in gegaan. RIP en sterkte aan de familie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.