NDP-parlementariër Erwin Linga overgestapt naar VHP

46
NDP-parlementariër Erwin Linga overgestapt naar VHP

NDP-parlementariër Erwin-Linga van het district Sipaliwini is vandaag uit onvrede overgestapt naar de VHP. Zijn structuren in het Ressort Boven-Suriname hebben hem aangeraden deze stap te doen omdat de NDP regering niets heeft betekend voor het boven-Suriname gebied, meldt de VHP.

Linga is door de structuren opgedragen om de kandidaat van de VHP in Boven-Suriname te ondersteunen. De parlementariër werd van harte verwelkomd door VHP-voorzitter Chan Santokhi en ondervoorzitter Asis Gajadien.

Linga heeft vandaag eveneens zijn VHP lidmaatschap uit handen van de voorzitter van de oranje partij mogen ontvangen.

- Advertentie -

46 REACTIES

 1. Dit is een trap richting de president.En nu wachten of het aankomt.Linga is volgens mij de eerste zittend assemblee lid van de NDP die overloopt naar de oppositie.Hij schrijft geschiedenis.


  Maak melding

 2. De NDP begint scheuren te vertonen en kraakt aan alle kanten. Het duurt niet lang meer voordat dat hele zooitje als een wankel kaartenhuisje inelkaar zakt. Linga ziet ook dat het zo niet langer kan. Een prima maar vooral verstandige beslissing! Hulde!!


  Maak melding

 3. @Jacobus
  In 2015 was dat Palhadsing die overliep voor de verkiezingen.

  Linga is natuurlijk wel bijzonder omdat velen het nog geloven dat VHPers en binnenland niets met elkaar hebben. Dat ze met pijl en boog weg gejaagd worden.
  Ook al haalt de VHP geen zetel in Sipaliwini is elke stem die niet komt of naar de VHP gaat een versterking voor de ABOP en BEP etc.

  Er zal bij een stemming over Boefdraad wel eens geen meerderheid kunnen zijn als de mensen die niet terug komen of overlopen niet komen voor die vergadering.
  Ik kan mij niet voorstellen dat alle NDPers die geen kandidaat zijn braaf voor Boefdraad gaan stemmen.

  Doekhi en Mangli hebben in Nickerie ook duidelijk laten horen dat stemmen op de NDP stemmen op rovers betekend. Nu gaat het om Petro Caribe dollars die ergens tussen wal en schik terecht gekomen zijn.


  Maak melding

 4. Linga??? wat is zijn trackrecord geweest in DNA en kan een van jullie sukkels hier vertellen wat zijn verdiensten zijn geweest voor Sipaliwini en Suriname in het bijzonder?


  Maak melding

 5. Meer DNA leden gaat niet stemmen voor boefdraad!ze dachten dat mensen die in binnenland wonen dom zijn.interview op stand vaste radion dat Gangarampandy kunnen niet bevestigd of hij voor stem.NDP over en uit nooit meer in macht centrum.


  Maak melding

 6. @Lucien
  Wijs naar een ander en er wijzen 3 vingers naar u zelf.
  Linga was voor de NDP belangrijk genoeg om hem verkiesbaar te stellen in 2015.
  Nu is hij voor u een nobody. Wie heeft hem geselecteerd en wie heeft van zijn stemgedrag genoten.

  Het zou beter zijn als u nota neemt van het hoe en het waarom en waarom een binnenland bewoner naar de VHP gaat zonder dat hij daar nog een zetel kan afdwingen.
  Laat een ding zeker zijn de VHP is nationaler dan u en RobG, Paraman en Wayambo etc zelf willen geloven.
  Overal valt de NDP in duigen.


  Maak melding

 7. @Lucien
  Zwijg toch!
  Zo zijn er duizend vragen waarom bouta van de ndp lijder is van Suriname!Zijn trackrecord is dat van een crimineel!De overstap van Linga bezorgt je nachtmerries.,hij is welkom bij de vhp .Hij is geen crimineel dus daarom welkom bij de vhp.


  Maak melding

 8. Ik heb anders nooit zijn stem gehoort. Laat hij partijen van mensen die op hem lijken om naar VHP te gaan.
  Verder horen we hem ook niet meer. Einde van zn politieke carriere


  Maak melding

 9. Luciën 11 mei 2020 At 22:31
  Wayambo 11 mei 2020 At 22:48

  Wel laf van Bouta-lovers om nu over Erwin Linga zo te praten.
  Erwin Linga en zijn achterban zijn zwaar telleurgesteld in de NDP. Ook zij zijn bedrogen door de NDP.
  Het volk is het zat.

  Nog minder dan twee weken. En dan wordt het duidelijk wat het volk wilt.

  Surinamers die nu nog twijfelen of nu nog van mening zijn niet te gaan stemmen, besef dat ook jouw stem belangrijk is. Jouw stem bepaalt niet alleen of het volk van Suriname zal winnen maar jouw stem geeft ook aan dat jij verandering en vooral verbetering wilt.

  Wij gaan massaal Suriname redden en wij hebben jou ook nodig. Doe mee.

  Mama Sranang ab joe fa nodoe.
  Krakti !


  Maak melding

 10. Jarenlang zak gevuld in DNA…..nooit gehoord. Volgens mij weet hij niet eens hoe die microfoon in de DNA werkt. Zoooo gemaakt staan die 2 orange hemden op die video……..zal meneer Linga het verschil maken. Zegt Linga tegen Chan. Voorie we willen een brug. Zegt Chan, maar er is geen rivier of kreek. Zegt Linga….dan graven we er 1. Maar die brug MOET komen……..,whaaaaa, ik ga stuk. Heel veel sterke…..Orange partij. Wat een aanwinst


  Maak melding

 11. Inderdaad was meneer Linga bankvulling,maar dat geld voor de meeste van die ja knikkers
  Wielzen praat over loslopende koeien in coronie
  Ramsahai is bezig met facebooknieuws
  Nading is bezig tijdens lockdown pakketten te verdelen
  En nog veel meer,niks zeggende mensen


  Maak melding

 12. Wat een aderlating voor de NDP……daar gaat je verkiezings winst…..Linga kom aub terug. Wat een poppenhuis. Chan ga een beetje sporten…..want je buik……!!!!!!!!


  Maak melding

 13. Vraagt Chan aan Linga, wat is uw visie…zegt Linga….Ajoemara krobia pataka etc etc, zegt Chan. Ai dan zit je goed bij ons. Kunnen we ze lekker klaarmaken in Massala…..whaaaaaaa. Heerlijk verkiezingstijd. Stelletje zakkenvullers


  Maak melding

 14. De NDP wordt vernederd door de Djukas.
  Deze Djuka Linga verlaat de NDP en die andere Djuka van ABOP.
  Brunswijk wil niet dat de Haitianen op de NDP moeten stemmen.
  Brunswijk op zijn propaganda gekleed in jungle commando kledij bedreigt de Haitianen.


  Maak melding

 15. Einde wedstrijd voor Linga!
  Linga kan niet meer voorkomen op een lijst,Linga is bijna nooit aanwezig.
  En volgende week gaat het parlement op reces.
  Wat gaat Linga nu doen dan?
  Hij gaat misschien op de olifant zitten en het gebouw schoonmaken.


  Maak melding

 16. Vraag me in gemoede af of we die goede meneer kwalijk moeten nemen dat niemand ooit zn stem heeft gehoord in DNA…..van anderen zoals Bouva die de hele dag lullen komt er ook niets zinnigs uit hun bek….


  Maak melding

 17. Dat is me toch een vreemde eend in de bijt, deze Erwin Linga. Deze figuur heeft evenveel charisma als een regenworm. Toen Bouterse x-aantal jaren geleden aangaf dat hij niet tevreden was met het hoofdbestuur, doelde hij ook op deze ondergrondse snuffelaar. Erwin is een type dat tot heden als hij een witte man tegenkomt, deze met ‘Bwana’ zal aanspreken. Op de ene of andere manier hebben toch een stuk of zestienhonderd mensen in Sipaliwini op hem gestemd. Nu weiger ik te geloven dat er zoveel dronkaards in Sipaliwini voorkomen. Kijk hem daar op de foto, zo gedwee kijkend ,echt een eersteklas sufferd. Yu Bobo! Kmopo dya yongu, a oso fu NDP de moro krin now! Yu vriendje, yu lagiman!


  Maak melding

 18. Erwin Linga en alle andere Surinamers die door misleiding en valse hoop door Boutisten naar de NDP zijn gelokt,
  lezen jullie hier goed hoe Bouta-lovers over jullie denken.
  Bouta-lovers denken alleen aan het persoonlijk belang van Bouta en zijn bende. Zij hebben totaal geen waardering voor jouw inzet in het belang van het land.

  Erwin Linga heeft een goede stap gemaakt. Hij is nu bevrijd van misleiding en bedrog. Van de VHP krijgt Erwin Linga een warm welkom maar belangrijker Erwin Linga krijgt zijn eigen trots en respect weer terug en kan hij weer met geheven hoofd lopen.

  Indien er nog eerlijke Surinamers bij de NDP zijn, bevrijd ook jezelf van misleiding en bedrog, bevrijd jezelf van intimidatie en voel de opluchting. Zie hoe Bouta-lovers uiteindelijk over jullie denken.
  NDP is nu een hebbie.


  Maak melding

 19. Zodra de achterban gaat morren over het gedrag, handelingen en uitspraken van bepaalde figuren valt het draagvlak voor deze figuren weg. Deze personen kunnen schadelijk zijn voor de partij of organisatie. Zij worden vervolgens aan de kant geschoven. Dit soort figuren die voorheen op een hoog voetstuk stonden binnen de partij en in devgemeenschap voelen zich erg benadeeld en hun eer is aangetast. Uit rancune lopen ze over naar de tegenpartij of zij gaan via de media de aanval inzetten op personen binnen de partij die hun voetstuk hebben afgezaagd.


  Maak melding

 20. Met dit aantal DNA-leden van de oppositie kan minister Boefdraad toch heel gemakkelijk in staat van beschuldiging worden gesteld. Of zie ik het verkeerd?


  Maak melding

 21. Kijk naar die geniepige krabdagoe Lingo tussen de bigibere Chan en gluiperd Asis! Terwijl de regering met sociaal programma’s bezig zijn, eten deze oranje mensen hun buik rond!


  Maak melding

 22. Wayambo 11 mei 2020 At 22:48
  Meneer Lingo is al een tijdje ziek en reeds lang afgeschreven door de NDP.

  Vraagje aan Wayambo
  Shame on NDP denk je als onpartijdige. Ga je zo om met je zieke aanhangers die je altijd hebben gesteund?
  Ik zou dan evenals Lingo dan geen deel meer willen zijn van zo een partij. Want de voorbeelden zijn er genoeg waarvan de bekendste is
  Doekhie
  Ma Dini
  Lingo
  en die grappenmaker van een Gangaram Panday die zegt even een pauze te nemen terwijl hij niet meer op de kieslijst voorkomt.
  Misiekaba wel die zal ook worden bedankt als minister


  Maak melding

 23. Linga is een rat, hij kruipt in ieder hol, waar er wat te vreten valt. Deze man is totaal niet te vertrouwen. VHP zou er goed aan doen, deze ratten naar hun eigen hol terug te sturen.🐁


  Maak melding

 24. Pakiragtigri, RobG, Wayambo afgeven op mensen die goed waren voor heel wat stemmen geeft aan dat u een beetje zuur bent. Linga was wel iemand die volgens Pakiratigri 1.600 stemmen achter zich had.
  Door Schreeuwer Afonsoewa naar Sipaliwini te verplaatsen kan dat aantal wel eens zodanig belangrijk worden dat de Zetels van de NDP en BEP in Sipaliwini verloren gaan als ze onder de kiesdrempel vallen. De zetel van Zeeman was over de rug van V7.
  Stel je voor dat naast de ABOP niemand de kiesdrempel haalt in Sipaliwini. Of dat ABOP en BEP de zetels halen.

  Doekhi roept nu over een Boevenbende binnen de NDP. Daar zal toch wel iets van waar zijn

  Gangaram Panday is niet blij en krijst ook rare dingen in de telefoon als hij een oor krijgt.

  Verder hoor je niemand van de NDP meer. Geen manifestaties etc. Alleen onderlagen binnen de partij die voor pakketten en SRD’s met vlaggen zwaaien maar geen enkele visie of een programma uitdragen.

  Boefdraad deelt nu geld uit dat na 25 mei pas echt beschikbaar zou moeten komen. Voor de mensen uit Flora etc is dat wellicht geloofwaardig. Dit is de zelfde belofte als die van Schotte op Curacao die beloofde dat de pasjes die hij uitdeelde na verkiezingswinst goed zouden zijn voor een bedrag aan boodschappen in de Supermarkt. De verkiezingen werden niet gewonnen en de boodschappen kwamen niet.
  Alle boefjes binnen de NDP zijn bezig met hun aftocht. Helikopter staat klaar


  Maak melding

 25. De vlucht route van NDP is nog niet bekent gemaakt .

  500 verworven heden NDP zeg men dat Dijk van Coronie door NDP is gebouwd .


  Maak melding

 26. Meneer Linga kan wel een van de volgende dc zijn van Sipaliwini. Hopelijk is hij dan geen ja knikker maar een actieve zelfstandige man.

  Goed voor hem om over te zwaaien naar een rationeel denkende psrtij.


  Maak melding

 27. Het is afgelopen met de Circus van Jenny Simons in DNA genoeg gelogen als Arts .

  Jenny Simons voorzitter DNA ben je de Grondrechten van de Inheemse en Marrons vergeten .

  Jenny Simons van DNA gaat de wetten fabriek nog open om de Grondrechten te bespreken .


  Maak melding

 28. De man die de ndp verlaat voor een andere partij is zooooooooo slecht
  De man die een oppositiepartij verlaat voor de ndp is een topper,
  totdat hij de ndp weer verlaat.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


  Maak melding

 29. Kondremangs
  Politieke prostituees zijn niet te vertrouwen. ….but DiDiBri. ..your ship is sinking. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 30. @jojo, er zit een verhaal vast aan het gebeuren rond Linga en Doekhie. Het zijn twee ego’s die gekwetst zijn. Linga is gepasseerd en zegt thans dat de NDP niets heeft gedaan voor de bewoners van Sipaliwni. Mijn vraag, wat heeft Linga als gekozen vertegenwoordiger van Sipaliwini zelf gedaan voor die regio. Ik heb nooit vernomen dat Linga met de vuist op tafel zijn claims voor Sipaliwini binnen de regering heeft verdedigd. Linga was geen dissident binnen de partij maar een onopvallende figuur, schaamteloos zonder een greintje zelfrespect.

  Het verhaal van Doekhie is een verhaal apart. Doekhie heeft in Nickerie belangrijk werk verricht voor de partij. Hij is een trouwe NDP-er die moeite had met bepaalde personen binnen de partij. Hij nam geen blad voor de mond. Dankzij Doekhie kwamen wij er achter dat Santokhi ook het een en ander in de cocaine business had te brokkelen en dat de ex van Santokhi warme financiële relaties onderhield met een Abop drugskoning alias Segebai.


  Maak melding

 31. Na 25 mei krijg je nieuwe volksvertegenwoordigers,a san disie e mik mi lafoe nanga na kiek foe a mang disie.
  Die man staat te denken wat overkomt mij nou hier,is het misschien een film!
  Deze man heeft in Den Haag gewoond,hij zei nooit iets.


  Maak melding

 32. Chan staat leuk naast de Surinamer Linga, ik hoop alleen maar dat hij hulp heeft gehad bij het tekenen van een eventueel contract bij de VHP. Ook zwijgers heb je nodig in je partij, jaknikkers, en dat is de Surinamer Linga absoluut niet, hij krijgt alleen meer ruimte en tijd om uit te rusten voor zijn bewezen diensten bij De NDP. Hij zal als boddy guard dienen wanneer Chan naar het binnenland gaat om de bewoners toe te spreken. Overlopers van de NDP, ma Dini, een bejaarde vrouw die geen genoegen nam met haar pensioen bij de NDP, en nu de Surinamer Linga, die misschien niet eens weet wat er over hem in de pers is geschreven.
  Ik denk eerder dat hij in de partij is opgenomen omdat zijn naam Linga, een bepaalde betekenis heeft in het sanskriet of hindu cultuur, als te zijn de fallus van Shiva. Misschien ziet Chan daarin zijn Goddelijke overwinning.
  Tje poti wat een afgang.


  Maak melding

 33. RobG 12 mei 2020 At 13:02

  ” … Dankzij Doekhie kwamen wij er achter dat Santokhi ook het een en ander in de cocaine business had te brokkelen en dat de ex van Santokhi warme financiële relaties onderhield met een Abop drugskoning alias Segebai. … ”

  Als dat zo was dan was het ook Bouterse die zei de helft van de VHP op te sluiten. Maar het was fake news.

  Reminder:

  ” … PARAMARIBO – Desi Bouterse, voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), heeft maandag een rectificatie geplaatst in het Surinaamse avondblad De West.

  Bouterse geeft in de advertentie aan dat zijn uitspraken over minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie niet op waarheid berusten.

  Bouterse gaf daarmee gevolg aan het vrijdag uitgesproken vonnis van de kortgedingrechter. Hij moet het bericht via alle kranten, radio- en TV-stations in Suriname laten bekendmaken.

  De NDP-voorzitter had Santokhi tijdens politieke bijeenkomsten ervan beschuldigd relaties te onderhouden met drugscriminelen. Zo zou de bewindsman betrokken zijn geweest bij de aankoop van een pand door zijn gewezen echtgenote bij een onlangs in Amsterdam doodgeschoten drugscrimineel. Santokhi heeft volgens Bouterse, ook voordat hij minister was, meegewerkt aan de voortijdige vrijlating van personen die werden verdacht van ernstige misdrijven. (ANP) … “


  Maak melding

 34. De kandidatenlijsten zijn al ingediend en definitief dus men kan niet zeggen dat hij overgelopen is om een positie te krijgen op de kandidatenlijst. Hopelijk gaat het niet om een spion of infiltrant voor de ndp en gaat het om een oprechte overstap maar sowiezo doet iedere partij er goed aan om voorzichtig te zijn met overlopers totdat ze zichzelf hebben bewezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.