Bestuur Stichting Streekziekenhuis Atjoni geïnstalleerd

6
Bestuur Stichting Streekziekenhuis Atjoni geïnstalleerd

Het Streekzienhuis Atjoni wordt een feit. Voor het waarborgen van kwalitatief goede, betaalbare tweedelijns- en eventueel derdelijnszorg in het Boven-Suriname gebied en omgeving, werd er een bestuur voor het Streekziekenhuis Atjoni geïnstalleerd. De installatie vond plaats op 8 mei op het ministerie van volksgezondheid door minister Antoine Elias.

Minister Elias benadrukte dat het bestuur werk aan de winkel heeft. “Het wordt een zeer belangrijk ziekenhuis met de hub voor het achterland”. De bewindsman deelde het bestuur alvast mee dat er door de regering twee ambulances en twee ambulanceboten besteld zijn voor het ziekenhuis. Elias eindigde zijn toespraak met het voorstel van de Surinaamse regering eerst de plaatselijke bewoners in de gelegenheid te stellen bij de werving en selectie van personeel voor het ziekenhuis.

De voorzitter van het bestuur, Rick Kromodihardjo gaf aan dat het bestuur pionierswerk zal moeten verrichten, omdat ook het directieteam nog gevormd dient te worden. Al met al is Kromodihardjo de mening toegedaan dat met de diverse specialiteiten die de leden van het bestuur bezitten, het werk gedaan zal worden.

“Gezondheidszorg wordt tot in het verre achterland gebracht. De mensen in het achterland die hebben evenveel recht op gezondheidszorg als iemand die in Paramaribo woont”, aldus de voorzitter. Het is de bedoeling dat er ook basis specialismen in Atjoni gevestigd zullen worden, waardoor de bewoners in hun eigen woonomgeving behandeld kunnen worden en families van patiënten worden bespaard van reis- en verblijfkosten, die zij zouden bekostigen als zij van het binnenland naar de stad zouden af reizen.

Verder benadrukte hij dat met het Streekziekenhuis dat in Atjoni geopend zal worden, de volksgezondheid in Suriname naar een hoger niveau wordt getild. Tot slot bedankte hij het Mungra Medisch Centrum (MMC) voor alle inzet die gepleegd is bij het opstarten van het ziekenhuis.

Het MMC heeft de opstart van het Streekziekenhuis Atjoni gedaan. Mevrouw Zorida Mohamed, directeur van het MMC stelde dat het een eer is geweest de opstart te mogen doen voor dit project en bedankte de minister voor het vertrouwen dat hij heeft gesteld in het MMC. Tot slot gaf zij aan bereid te zijn nog hulp te verlenen waar nodig.

Het bestuur is te rekenen van 24 maart 2020 ingesteld voor een zittingsperiode van drie jaar en bestaat uit de volgende leden: de heer R. Kromodihardjo als voorzitter; mevrouw A. Gopalrai; de heer M. Hunker; de heer E. Noordzee en mevrouw J. Misiekaba.


6 REACTIES

 1. Ha ha,ha, en dan durft het bagger uit de rioolput nog te vragen ” waar is het geld” . De regering Bouterse brengt vooruitgang voor het land. De schaarste aan vreemde valuta hebben de handelaren veroorzaakt. De macht van deze handelaren moet aan banden worden gelegd. Zij doen een beroep op de voorraad vreemde valuta om heel veel auto’s,tuinaarde, bronwater, frisdranken, houtskool, briketten, diepvries sperziebonen, diepvries kool, diepvries bonen, diepvries broccoli, afbak broodjes en bolletjes, diepvries berlinerbolletjes, diepvries pastamaaltijden, gedroogde tomaten, enz.enz te importeren. Zij hebben de voortaan vreemde valuta aangesproken en niet de regering.


  Maak melding

 2. Wat wou nou uitleggen Rob g?dat jij door de paarse stront in je hoofd de waarheid blijf omzeilen. Waarom een stichting kan gewoonn bestuur van een flut ziekenhuis waar nog niks werk en half is afgebouwd. En waar is de rest van 199 miljoen want geld voor dit ziekenhuis is vorig jaar besteed,dus waar is de rest van het geld ? Je had met deze artikel weer even hoop dat je wat te vertellen had,maar alleen paarse stront ui jou strot. Een vuile lage hond ben jij en je weet dat dit soort stichtingen alleen maar corruptie met zich brengen volgens de NDP stijl. En ik hoor je niet over de bijdrage van India aan 3e wereldland Suriname.


  Maak melding

 3. Redskin jij en de jouwen zijn ziende blind en. Jullie gaan natuurlijk alles ontkennen en naar beneden praten zodat jullie hallucinaties waarheid worden. Het ziekenhuis staat daar en is niet gratis gebouwd. Het heeft geld gekost. Als ik de aanval inzet tegen de oppositie in Suriname beschouw jij dit als een aanval op India. En wat heeft India hiermee te maken? Jij bent letterlijk gestoord.


  Maak melding

 4. Ben ik nou achterlijk🙄🤨 Wie gelooft wie ???
  Zoals de Surinamers willen geloven, deze man is hun God, alles wat uit zijn demente hersendode brein komt is bagger.😤
  Waarom de al bestaande zorginstellingen niet financieren, dat ze weer optimaal kunnen functioneren? Wat is dit nou weer voor een project, om stemmen te trekken??? Is dat het belangrijkste???? En dan nog ons landje verpanden , wie is het dit keer, China, India de Turken😠


  Maak melding

 5. #RG. Je bent duidelijk ook hersenloos.😪😓 bijscholing zal ook niet meer helpen.🙄 Je zou er beter aan doen om weer naar Suriname te gaan, om ook in dezelfde shit te leven als de mensen daar, dan kan je ook iedere maand naar een pakket uitkijken.. Want daar draait het om, op Bouta stemmen, en vervolgens de mensen in Holland bedelen om een pakket.


  Maak melding

 6. @RobG

  Er is nog geen ziekenhuis maar een paar muren en een dak.
  Even de reputatie van deze regering:
  1>> Ziekenhuis Moengo verdwenen.
  2>> Ziekenhuis Albina ondanks 10 jaar bouwen en franse Finaciering nog steeds niet Af.
  3>> Ziekenhuis Nickerie (plan en financiering Front) nog 5 jaar geduurd voor het gereed was.
  4>> Academisch Ziekenhuis Wanica (luchtkasteel).
  5>> Ziekenhuis Wanica start november 2014 door Sardjoe. Niet afgebouwd is nu iets anders wel SRD 10.000.000 gekost.
  6>> Actueel ziekenhuis Wanica. is nog niet af en niet bemenst. Wel bestuur en directie. Meer management dan gebrukte bedden.
  7>> vernieuwing AZP gesneuveld omdat er IsDB belazerd werd waardoor $ 3.000.000 verspilt is. Nu een wanstaltige renovatie waar elke paar maanden een feestje gevierd wordt als er een verdieping af is.
  8>> Ziekenhuis Atjoni niet meer dan een ruwbouw zonder ramen, vloeren, afwerking, stroom en water maar wel 5 bestuurders en binnen kort een directeur, een onder directeur en 2 secretaresses auto’s etc.

  ja waar blijft het geld beste RobG


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.