Bouterse: ‘Personen in quarantaine mogen stemmen op 25 mei’

21
Eerste repatrianten uit Nederland mogen vandaag uit quarantaine
Archieffoto: De eerste groep repatrianten uit Nederland, ging bij aankomst in Suriname in quarantaine.

Personen die in quarantaine zijn in Suriname, zullen in staat gesteld worden om op 25 mei hun stem uit te brengen tijdens de algemene, vrije en geheime verkiezingen in Suriname. Zo merkte president Desi Bouterse op in zijn televisietoespraak op zaterdag 9 mei 2020.

Het staatshoofd, dat een gefaseerde versoepeling van de COVID-19 maatregelen aankondigde, benadrukte echter dat voor alle personen die komen vanuit het buitenland de 14 dagen verplichte quarantaine van kracht blijft.

Afgelopen week kwamen bijna 400 gestrande reizigers uit Nederland, Brazilië, Cuba en Curaçao terug naar Suriname. Die zijn meteen in quarantaine geplaatst maar zullen voor de verkiezingen eruit komen.

Op 17 of 19 mei komt er nog een vlucht uit Nederland met ruim 300 personen. Deze zullen op verkiezingsdag in quarantaine zijn, maar mogen dus wel stemmen.


21 REACTIES

 1. Ik heb geen moment getwijfeld aan de oprechtheid van de regering van Suriname. Suriname staat in de wereld bekend om zijn eerlijke en democratische verkiezingen. Vanaf 1980 heeft Front al vier verkiezingen gewonnen! Het is dan ook campagnevoering van de oppositie om steeds te roepen dat er gefraudeerd gaat worden bij de komende verkiezingen op 25 mei.
  Kom met iets beters dan te zeuren over fraude, campagnevideo’s, valse beschuldigingen en diefstal van vlaggen!
  @ Hoe gaan jullie Suriname straks tot ontwikkeling brengen?
  @ Wat gaan jullie voor de sociaal zwakkeren doen, dat is het overgrote deel van de Surinaamse bevolking! Ga naar het volk toe en leg hun dat uit! Je moet niet steeds vanuit je kantoor roepen “we gaan Suriname redden”.
  gemodereerd

 2. Bouterse is bang geworden voor de bedreigingen van Brunswijk. En hoe is het nu gesteld met de Surinamers die aan de oostkant van de Marowijnerivier wonen. Mogen die niet stemmen? Wel eens gehoord van een mobiele stembureau??. Brunswijk: stel je eisen. Bouterse is bang. En accepteer geen enkele fraude zoals Para in 2015. Daar zijn meer stemmen uitgebracht dan het aantal kiezers. En houd die van Dijk Silos in de gaten. Ze had deze uitslag geratificeerd. Ik vertrouw haar voor geen cent.


  Maak melding

 3. Stemmen ja.Masr hoe? Stembus naar ze toe zodat quarantaine niet gebroken wordt. Of te voet of per bus naar oorspronkelijke stembus? Wie betaalt voor de bus?

  Aan de franse kant suries stemmen op de consulaat met paspoort als id? Checken voor besmetting is een dure grap.Hoeveel testkits zijn er nodig en hoeveel kosten ze.
  De Suries in NL moeten ook op de ambassade tercht. Alle Su politieke partijen moeten vertegenwoordig zijn bij stemmen en tellen van stemmen.


  Maak melding

 4. Brunswijk blijft erbij: Er is gefraudeerd
  10 May, 00:00
  foto
  Werknemers van districtscommissariaat Paramaribo Zuidwest op het CBB-kantoor. Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, heeft beelden de vertoond.

  Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP, blijft erbij dat er gefraudeerd is door het commissariaat Paramaribo Zuidwest met oproepingskaarten op het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Hij kwam tijdens zijn online massameeting zaterdag terug op deze kwestie. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en districtscommissaris Eric Grauwde hebben beiden ontkend dat er sprake is van fraude. Zij zeggen dat zoals het overal aan toegaat er controle van de oproepingskaarten plaatsvindt. Dit heeft niks met fraude te maken volgens hen.

  Brunswijks heeft meegedeeld dat de brief naar de procureur-generaal over minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken nog zal worden geschreven. “Yu de minister ete. Yu e sroto”, zei Brunswijk. Zelfs als hij geen minister meer zal zijn, wordt hij vervolgd. “If yu du handelingen san no bun, yu sa syi san o miti yu”. De politicus toonde beelden waar te zien is dat heel wat ambtenaren van het commissariaat op CBB bezig zijn. “No wan fu den sma e wroko na CBB”. Paramaribo Zuidwest heeft compleet overgenomen.

  “Dan zeggen ze dat ik lieg”, riep Brunswijk. Hij merkte op dat hij overal mensen heeft die zaken in de gaten houden. Hij deelde mee dat de klacht ook ingediend is bij Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, maar de zaak is volgens de politicus niet onderzocht. “Nu wijs ik het live. Laat de wereld zien”. De ABOP-topman voerde aan dat er administratieve fraude wordt gepleegd. Paramaribo Zuidwest heeft gewoon overgenomen bij CBB. Hij riep iedereen op om alert te zijn. De mensen zullen er alles aan doen om aan de macht te blijven. Hij waarschuwde ervoor dat ABOP geen enkele fraude zal tolereren. De verkiezingen moeten eerlijk aan toegaan. “Laat mevrouw Silos het zien en laat ze gaan onderzoeken”, stelde Brunswijk.

  De ABOP voorzitter voerde aan dat NDP misbruikt maakt van staatsmiddelen door Covid-pakketten in het binnenland te verdelen. Ook dat moet volgens hem onderzocht worden door OKB. Hij vraagt zich af waarom NCCR niet belast is met verdelen van de pakketten, waarom moet NDP de pakketten verdelen. “Ala den moves den meki mi e volg den op de voet”.


  Maak melding

 5. Wayambo/Waldo,

  Lees je reactie eens en vraag je af wat je heb uitgekraamd. In 2015 hebben jou holmaten flink gesjoemeld met de stembiljetten. Weet jij nog de helikopter crèche inkjet binnenland????


  Maak melding

 6. Wayambo, op internet circuleert een (video) internieuw met Santhoki en Frans Pinas van Stanvaste Radio. De VHP legt haarfijn uit hoe Suriname gered gaat worden. Alles wat Santhoki zegt snijd hout. En laten we nu eerlijk zijn 10 jaar NDP aan de macht was geen succes. Tijd dat iemand anders aan de knoppen mag zitten.


  Maak melding

 7. Er wordt openlijk gefraudeerd en niemand kan dat stoppen, niemand die actief protesteert en in actie komt. Brunswijk is nog steeds bezig met een brief voor de PG.

  Openlijk pronken NDPers in NDPtenneu met staatsmiddelen, openlijk steelt NDP vlaggen. En wat doen de DC’s en kolonel Doewet Veira ? Niks. Veira zegt dood leuk zij kan geen regels maken mbt kledingdracht en de politie spreekt ook de NDP niet aan maar praat oppervlakkig in het algemeen tegen alle politieke partijen. Dan is er nog de fraude met identiteitskaarten, etc.

  En nogmaals ten tijde van Front waren er eerlijke verkiezingen. En daar teert de NDP ook op. Want in 2015 had de NDP de verkiezingen verloren maar door fraude en bedrog zijn ze aangebleven. En niemand heeft wat kunnen doen.

  Daarom indien wij af willen van de vloek van Bouterse dan hebben wij maar 1 keus:
  Laten wij massaal Suriname redden.
  Laten wij met ons allen 1 duidelijk boodschap geven.
  Wij zullen allemaal ons bijdrage moeten leveren om de puinhopen van de NDP op te ruimen. Daarom zullen wij eensgezind moeten zijn.

  Doe ook mee!
  Allen voor een beter Suriname. Krakti !


  Maak melding

 8. Wayambo 10 mei 2020 At 09:57
  Ik heb geen moment getwijfeld aan de oprechtheid van de regering van Suriname. 😁😁
  Vanaf 1980 heeft Front al vier verkiezingen gewonnen! 🙄🙄

  john 10 mei 2020 At 10:04
  Bouterse is bang geworden voor de bedreigingen van Brunswijk. En daarom koopt hij hem straks weer om. Brunswijk wil niet winnen. Brunswijk wil geen sores alleen the money

  Koos 10 mei 2020 At 11:19
  De VHP legt haarfijn uit hoe Suriname gered gaat worden. Dit interesseert het grootste deel van volk helemaal niets. Ze begrijpen er geen ene hol van, misschien 5% wel
  Populistisch gelul dat willen de jongens horen.
  Hoe verklaar je anders dat ze steeds op criminelen stemmen die ze de afgrond inbrengt.
  Het gaat ze niet om het land, het gaat ze om een bordje vreten morgen, het gaat ze om lekker even dronken te worden vandaag, het gaat ze erom om lekker te schelden
  het gaat ze erom om lekker op de blanke mogen schelden.
  En als ze wakker worden uit hun roes, dan draaien ze zich om en slapen verder.


  Maak melding

 9. Mooi om te zien dat bout alvast aan het zwichten is voor de internationale druk. Hij zal al op de vingers getikt zijn, want er zou geen sprake zijn van democratie als mensen in quarantine niet zouden mogen stemmen. Maar gelukkig kijkt de internationale gemeenschap met een schuin oog mee, om de regering bij te brengen wat democratie inhoud. Want ze lijken na tien jaar nog niet helemaal te begrijpen hoe je een democratisch land eerlijk en oprecht moet besturen.


  Maak melding

 10. Op naar de 100.
  Als je zeker weet dat je onschuldig bent, dan neem je geen advocaat. Er staat veel op het spel, privé en je carrière. Je zorgt er dus persoonlijk voor, dat je asap getuigd, zodat alle beschuldigingen worden witgewast. LOL.
  Maar wat doe je, je neemt een advocaat in de hand en weigert te getuigen. Daarnaast belast je de volksvertegenwoordigers met jou sores. Die moeten jou probleem oplossen.
  Tot overmaat van ramp, ga je via een omweg rustig door met leningen aanvragen. Op naar de 100 leningen. Miss buitenl zkn vraagt nu in Caricom verband een lening aan. Graag ook kwijtschelding v schulden en o ja, het is voor covid, en by the way er zijn verkiezingen, graag ook waarnemers.


  Maak melding

 11. Met de oproep van de minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken aan haar collega’s, om namens de Caricom een waarnemersmissie te zenden naar Suriname, met het oog op de aankomende verkiezingen op 25 mei, bewijst deze regering voor de zoveelste keer dat zij de democratische waarden heel hoog in het vaandel draagt. Mijn complimenten!


  Maak melding

 12. Het grootste democratisch land ter wereld is India, leg uit wat er goed is aan democratie.
  Dezelfde pen die het scerario over Democratie heeft geschreven heeft die van het Communisme geschreven. Achter alle bij staan zionisten of te wel fake jews.


  Maak melding

 13. Ze mogen gaan stemmen, maar of ze daar zin in zullen hebben is de vraag. Ik denk van niet.
  gemodereerd

 14. Het volk krijgt weer de keuze om te beslissen of het blijvend in armoede wil leven of dat het daarin verandering wil brengen, want met de keuzes die je maakt, daarmee zal je moeten leven. En wie nooit van mening is veranderd, heeft niets geleerd. Het is ook gebleken dat als een land met alles fraudeert, waaronder ook met verkiezingsuitslagen, er geen verandering zal plaatvinden waardoor hij daarmee zijn eigen economie de das omdoet en het volk daardoor gedoemd is om te verarmen en daarmee de misdaad de pan uit stijgt. Dus volk van Suriname, dit hebben jullie zelf in de hand. Wees verstandig en stem bewust.


  Maak melding

 15. Mooi zo, dat is goed nieuws dat deze mensen ook mogen stemmen, maar sowieso niet op de NDP! En wanneer ze toch in machtscentrum blijven, wordt die koers zeker 25 srd voor 1$.Dus beste sranangmang, stem bewust, kies bewust voor een goeie regering.


  Maak melding

 16. Iedereen praat over zelf hier leest ik dat stem bewust. Vraag kan men mij iemand aanwijzen die niet bewust stem of kan iemand mij dat vertelen. Of is het zo dat als ik niet op jou partij stem dan ben jij of ik niet bewust bezig


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.