India stuurt medische voorraden naar Suriname in strijd tegen coronavirus

37
India stuurt medische voorraden naar Suriname in strijd tegen coronavirus

India stuurt als vriendschappelijk gebaar medische voorraden naar Suriname in de strijd tegen het coronavirus. De coronavirus-pandemie heeft een ongekende, wereldwijde crisis van immens grote proporties veroorzaakt, waarbij landen over de hele wereld zich geconfronteerd zien met zowel een catastrofale noodsituatie op gezondheidsgebied als een enorme economische schok. Vanaf het begin van deze crisis is de focus van India onder leiding van premier Narendra Modi naar buiten gericht en heeft het de noodzaak van wereldwijde betrokkenheid erkend.

India is ook regelmatig in contact geweest met wereldleiders en heeft veel moeite gedaan om een verantwoordelijk lid van de internationale gemeenschap te zijn met een vooruitziende blik die goed van pas zal komen in de post-pandemische wereld. India zet zich in om haar vrienden en partners te steunen in de collectieve strijd tegen de pandemie, onder meer door hen te voorzien van essentiële medische benodigdheden. Wereldwijde toegang tot medicijnen, vaccins en medische apparatuur om Covid-19 te bestrijden is cruciaal voor alle landen en volkeren. India is van mening dat medisch onderzoek, nieuwe geneesmiddelen en vaccins gratis en vrij moeten worden gedeeld.

In lijn met deze gedachte heeft India positief gereageerd op de plotselinge wereldwijde vraag naar hydroxychloroquine en heeft de productie opgevoerd om deze (en vele andere medicijnen) aan landen in elke regio van de wereld te leveren. Ondanks de enorme vraag in deze periode van lockdown, kon India middels gezamenlijke inspanningen van de regering en de particuliere sector, na te hebben gezorgd voor voldoende binnenlandse voorraden, grote hoeveelheden HCQ en paracetamol leveren aan consumenten over de hele wereld. Vanwege haar farmaceutische industrie van wereldklasse met welbekende merken, die haar in alle regio’s en op alle markten de favoriet maakt als producent van essentiële medicijnen, is de rol van India als ‘apotheek van de wereld’ scherp in beeld gekomen.

India besloot eerst HCQ en paracetamol te schenken aan haar directe buren en vervolgens aan andere zwaar getroffen landen in Afrika, het Midden-Oosten, Centraal-Azië, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Als blijk van vriendschap heeft India ook grootschalige commerciële export van HCQ met licentie toegestaan en is paracetamol uit licentie gehaald voor productie. Rapid Response Teams (RRT) bestaande uit artsen, verpleegkundigen en paramedici (van de strijdkrachten) zijn al ingezet in de Malediven, Nepal en Koeweit op verzoek van hun regeringen.

Naast het leveren van deze medicijnen omvat de humanitaire hulp van de regering van India de levering van essentiële medicamenten, antibiotica, medische verbruiksartikelen en andere laboratorium- en ziekenhuisapparatuur aan een aantal landen, waaronder Suriname. Ondanks het feit dat de lockdown de logistiek van de humanitaire noodhulpoperatie uiterst complex heeft gemaakt, worden innovatieve middelen gebruikt om levering te garanderen.

India ontpopt zich als wereldwijde leverancier van gezondheidsbeveiliging en vergroot haar reputatie als ‘apotheek van de wereld’. Zij stelt haar expertise op het gebied van medische gezondheid en volksgezondheid ook ter beschikking van de hele Zuid-Aziatische regio. Er is een Covid-19 noodfonds voor SAARC-landen opgericht op basis van vrijwillige bijdragen. India heeft voor dit fonds US$ 10 miljoen beschikbaar gesteld.
India heeft zich altijd ingezet voor kleine naties en kleine eilandstaten, met name met betrekking tot kwesties die rechtstreeks van invloed zijn op het levensonderhoud van de mens, zoals duurzame ontwikkeling en klimaatverandering.

India heeft met haar sterke vermogen op het gebied van digitale technologie en informatietechnologie bijgedragen aan de ontwikkeling van een ‘SAARCCOVID19 Informatie-uitwisselingsplatform (COINEX)’ platform dat door alle SAARC-landen (de Zuid-Aziatische Vereniging voor Regionale Samenwerking) kan worden gebruikt om de uitwisseling van gespecialiseerde informatie en tools tussen de aangewezen Covid-19 gezondheidswerkers in de regio te vergemakkelijken. Het SAARC Disaster Management Center in Gandhinagar, India, heeft een website (http://www.covid19-sdmc.org/) opgezet die is gekoppeld aan officiële Covid-19 websites van individuele SAARC-landen, welke voortdurend wordt bijgewerkt.

De Indiase medische professionals hebben ook online trainingen gegeven voor hun tegenhangers, niet alleen in de SAARC-regio, maar ook in andere regio’s, en hebben hen op die manier geholpen hun essentiële capaciteiten verder te versterken. India overziet ook een massale inkomende en uitgaande evacuatie voor alle regio’s. Uitgaande evacuaties van meer dan 58.000 buitenlanders van meerdere locaties in India naar 72 landen zijn gefaciliteerd. In de vroege stadia van de crisis had de Indiase regering onder zeer moeilijke omstandigheden 2.465 Indiase staatsburgers en 48 buitenlanders uit China (Wuhan), Iran, Japan en Italië geëvacueerd in speciaal daarvoor ingerichte vluchten. Nog eens 1.609 gestrande Indiase burgers werden met commerciële vluchten gerepatrieerd uit Maleisië, Singapore, Amsterdam en Parijs nadat de reisbeperkingen waren opgelegd. Er zijn ook een paar honderden Surinaamse burgers gestrand in het buitenland.

Premier Modi heeft deelgenomen aan virtuele G20-, SAARC- en NAMbijeenkomsten, waarbij hij de intentie van India om een verantwoordelijke wereldburger te zijn kenbaar heeft gemaakt. Hij heeft ook tientallen ontmoetingen gehad met zijn tegenhangers over de hele wereld. India reageert met innovaties en met een gecoördineerde inspanning op de beperkingen die worden opgelegd door de wereldwijde lockdown en bouwt een grotere, wereldwijde consensus om de huidige en post-Covid-19 pandemie aan te pakken.


37 REACTIES

 1. Wat is er met Bouterse ?
  Hij verschijnt alleen op een vooraf opgenomen persconferentie waarvan de tekst nogwel voorgekauwd is.
  Ashwin Aloedhin had ook zijn plaatsvervangen bij de benoeming van het CH.


  Maak melding

 2. In tijden van crisis leer je wie je echte vrienden zijn! India, China en Cuba zijn echte vrienden van Suriname en het Surinaamse volk!


  Maak melding

 3. Als de NDP weer wint en een coalitie kan vormen dan wordt Suriname overgenomen door China.
  Als de VHP wint en een coalitie kan vormen dan wordt Suriname overgenomen door Nederland en/of India.
  Bouterse en Brunswijk zijn veroordeeld in Nederland voor drugshandel.
  Zij moeten in Nederland de gevangenis in.
  Stem op de VHP en laat deze criminelen aan Nederand leveren.
  Zodat ze hun straf in Nederland kunnen uitzitten.
  Landgenoten denk goed na.
  SANTOKHI gaat de meeste surinamers met geld terughalen uit NED voor de opbouw van het land.
  Alle criminelen zoals Dilip Sardjoe zullen opgepakt worden en naar SANTA BOMA.


  Maak melding

 4. Ik denk dat de foto gewoon als voorbeeld dient.
  Mooi gebaar van India maar het stoort mij dat India in eigen land de mensen laat pinaren en afhankelijk maakt van ontwikkelingshulp en wc’s dichtbij huis zodat vrouwen en meisjes niet de bosjes in hoeven in het donker voor hun behoeften en verschoning. De hindostanen/Ex Indiërs in de diaspora hebben het duizendmaal beter dan velen in India. Laten ze investeren in hun eigen mensen en hun hygiëne maak ze daar sterk gezond en weerbaar en kijk daarna naar andere landen.


  Maak melding

 5. Sint 10 mei 2020 At 19:45

  ” … Als de VHP wint en een coalitie kan vormen dan wordt Suriname overgenomen door Nederland en/of India. … ”

  Misschien begrijp ik je verkeerd. Maar hoe het zo staat ben ik het er niet mee eens. Als men kijkt hoe de VHP nu bezig is is het duidelijk dat de VHP het Surinaams belang voorop stelt. In het wederopbouwplan van de VHP staat herstel en opbouw van de eigen waarde / eigen kracht van Suriname centraal. Het internationaal netwerk van de VHP zal zeer zeker ook een belangrijke ondersteuning kunnen leveren. Maar van Suriname over nemen zal geen sprake zijn. Ik denk niet dat de VHP dat bedoelt met “red Suriname”.
  Naar mijn inzien is de vernieuwde VHP nu een organisatie geworden dat de eigen waarde van Suriname wilt waarborgen.
  De vernieuwde VHP is nu een vereniging van Surinaamse patrioten. Steun is welkom maar Suriname heeft een eigen identiteit.

  Krakti !


  Maak melding

 6. De voorspelling is dat eerst China het rijkste land ter wereld wordt en dat India het daarna overneemt. Als de creolen in Suriname slim zijn beginnen ze zelf hard te werken en hun kinderen te stimuleren een opleiding te volgen. Stop met het pakketten gedoe en alles gratis willen hebben, anders wordt de achterstand op de Hindoestanen alleen groter en groter. Wake up.


  Maak melding

 7. @Paraexpres: VHP en belang van Suriname voorop??? Geloof jeje eigen woorden wel? Want een grotre kolder bestaat er niet. Het belang van de VHP is de economische macht verwerven in Suriname en niets anders, o ja, en het etnisch belang! Dit is ons nu meer dan duidelijk na de kant gekozen te hebben van de valutahandelaren en de koersopdrijvers. Wellicht in opdracht van de sponsoren van de partij. Heb je trouwens de oorverdovende stilte gehoord na de reactie van het volk op de uitspraak van de rechterb inzake de valutawet? Als je geschoren wordt moet je stilliggen, maar dit gaat niet over en zal de genadeslag zijn op 25 mei!


  Maak melding

 8. Hoewel deze regering van alles gratis krijgt, is dit een mooi gebaar van India om landen die financieel aan de grond zitten te helpen waar nodig. In deze zware tijden mag de gewone burger die naar hulp snakt zeker niet vergeten worden.

  Een oprechte dankwoord naar de Indiase regering in de vorm van een televisietoespraak zal zeker gewaardeerd worden.


  Maak melding

 9. Overigens paraexpress zie ik dat je steeds meer de revo jargon gebruikt, ligt lekker in de mond he, patriot? Over originaliteit van jou partij gesproken zal ik maar zwijgen!


  Maak melding

 10. Sint hahaha. Denk je dat de Hollanders zitten wachten om Suriname over te nemen. Reken maar niet op .. Dromen zijn bedrog zeg ik maar. Laat Wilders je niet horen.


  Maak melding

 11. Luciën 10 mei 2020 At 20:33

  @ Lucien, ik heb je toch gezegd een dobble shot palm en blaka té samen is niet goed voor jou. Het is het een of het ander. Beide kan je duidelijk niet verdragen.
  In ieder geval beterschap.


  Maak melding

 12. Luciën 10 mei 2020 At 20:33

  By the way Lucien, wat bedoel je met revo jargon ?
  Jouw revo-master, Bouta, heeft alle bezittingen van Suriname overgedragen aan het buitenland. In ruil voor cash. Bouterse en zijn bende hebben totaal geen ontwikkeling gebracht, in tegen deel heeft Suriname nu meer achterstand in ontwikkeling dan ten tijde van de kolonisator.

  Dus die revo jargon van jullie ndpers is BS.


  Maak melding

 13. Arme Luciën heeft nog steeds niet door dat prudent economisch beleid de koers bepaalt en geen enkele valutawet. Koers USD is op dit moment 15. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je spaart in SRD. Dan ben je sinds het aantreden van de NDP 80procent van je spaarcenten kwijt alleen al door koersverlies. Ongelooflijk dat mensen weigeren na te denken. Maar als je van pakketten leeft hoef je je niet druk te maken. Je wordt door de staat verzorgd.


  Maak melding

 14. Vergeet niet dat in India ondanks de economische groei een enorm aantal mensen in grote armoede leeft. Veel mensen sterven de hongersnood en Modi moet ook aandacht aan de Dalits besteden. Al de lofzang over India is voorbarig want dit land kent grote interne problemen … armoede, hygiene en Hindoe fundamentalisme.


  Maak melding

 15. Breaking !

  Off topic.

  Bron: Sr Herald

  ” … Wij hebben de echtheid van een document kunnen achterhalen, waaruit grootschalige corruptie blijkt. Het originele document (machtiging) kunt u hier inzien. De volgende analyse is op dit document gebaseerd.

  Wat is er gebeurd?
  Op 12 september 2019 besloot president Desi Bouterse een machtiging te verlenen aan minister Vidjai Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), om een bedrag van ongeveer 14,5 miljoen (SRD 14.557.701,16) ter beschikking te stellen aan S.L. Group N.V. & Transportbedrijven van het district Saramacca. Dit bedrag wordt door de minister van Financiën, Gilmore Hoefdraad, als het ware geleend bij S.L. Group en ter beschikking gesteld voor het uitvoeren van een project door S.L. Group. …”


  Maak melding

 16. Dit noem je nauw vrede mede lievendheid.
  En niet te vergeten de ,,barmhartige,,.
  Welk andere land kan dit doen dan India en vergeet niet, zonder tegenprestatie. China zou al een deel van het oerwoud hebben opgeeist. En de gorilla’s zouden al gegeven hebben. De kleurlingen in Sur hebben zo’n hoogmoed voor Cuba en Afrikaanse landen. Waar zijn die nu gebleven wanneer de nood het hoogst is.
  gemodereerd

 17. Zelfs in eerste instantie vind ik dit een dubieus gebaar.
  Voedselpakketten? En dan…. jouw stem.

  China is al bezig het beste hout weg te kappen in Suriname en te exporteren.

  Bauxiet – – – > weg
  Goud – – – > weg
  Olie – – – > weg
  Groente en fruit – – – > weg als alles is weggekapt
  Hout – – – – – > wordt in snel tempo weggekapt

  En wat wil India van Suriname ?

  Zoveel rijkdommen en de Surinamers hebben nooit geprofiteerd van hun eigen bezittingen.
  Verkoop je zelf maar weer voor een ‘voedselpakket’


  Maak melding

 18. Breaking !
  Off topic.
  Bron: Sr Herald

  Haha, is een stuk van Laurel@Hardy (Kries@sunil), tekstschrijver van de oranje partij!
  Er verschijnt nu elke dag zo’n cartoon! leuk hoor!
  Veel leesplezier!!!


  Maak melding

 19. Weer een gunning zonder openbare aanbesteding aan een ndp’er nr3 lijst Saramacca. Hij dacht slim te zijn door werk op rekening uit te voeren en niet het hele bedrag in 1 keer te laten storten. We zullen zien wie slim is, over 2 wkn is het dag lal.
  Weer een rectificatie, LOL.

  Als je de doopceel licht van alle ndp kandidaten, kom je wel aan het totale vermiste bedrag. Ze doen het allemaal voor geld, geen enkele uitzondering. Walgelijk!
  Wat een karikaturen!


  Maak melding

 20. niks op deze wereld is gratis ,maak dat de kat wys ,want anders waren wy allemaal al ryk stelletje grappenmakers ,de tydt zal het leren


  Maak melding

 21. Para Express 10 mei 2020 At 20:12

  Ik geloof er helemaal niks van dat de VHP het zo goed voor heeft met de arme mensen buiten hun eigen bevolkingsgroep.


  Maak melding

 22. Spellingcontrol is wel gratis rbrown.

  Wat een mentaliteit zeg, pffff. Iedereen steelt is dus normaal. Hebben je ouders je niet geleerd om jezelf nooit te vergelijken met een ander. Tsjonge, jonge, jonge.
  “Time will tell is bullshit”. Als je niets doet, gebeurt er niets.

  Hopeloos gadverdamme!


  Maak melding

 23. Wanneer gaat de farmaceuten in ons land zelf medicijnen vervaardigen?????
  Steeds maar weer je klauwen open houden naar andere landen toe om te bedelen is toch schandelijk. Wel een grote bek geven naar andere landen toe terwijl ons land niets kan/wil doen om vooruit te komen op medische gebied. Boefdraad loopt te lullen als een bedelhond om advocaat in Holland in te schakelen voor de media. Wat een grote fiasco. Waarom de Telegraaf dingen moeten gaan rectificeren is je grootste onzin. Onze media hier ter lande schrijft ook veel hierover, onze mensen hier in het land hebben ook dezelfde mening over Boefdraad. Maar neen, Boefdraad met zijn ordinaire kop heeft het op het buitenland gemunt.
  Dit is een afleidingsmanoeuvre voor de vele diefstallen. Listig en bedrieglijk karakter.
  Probeer maar ja eigen advocaat Truideman, is hij soms waardeloos Boefdraad dat jij perse een advocaat in Holland moet zoeken en lastig vallen???? Flikker toch op met je bullshit. Witwassen doen jullie allemaal in deze hele rot ndp regering. Criminaliteit viert hoogtij in ons land. Is over de hele wereld bekend. Failed State


  Maak melding

 24. Robles 10 mei 2020 At 23:57
  Para Express 10 mei 2020 At 20:12

  Ik geloof er helemaal niks van dat de VHP het zo goed voor heeft met de arme mensen buiten hun eigen bevolkingsgroep.

  Vooral door het aangeboren wantrouwen van de zwarte Yapyappies zullen ze nooit vooruitkomen tov de bruine keskeshies.
  Je weet zelf dat wat jij schrijft gewoon voortkomt uit afgunst en wantrouwen.
  gemodereerd

 25. Lokdown at 11mei 03:19
  Je noem ons land een failed state dan moet jij opdonderen van Suriname. Ga maar zelf na hoeveel de NF regering op bedel toer was in Europa vooral Nederland want door te bedelen gingen ze het land draaien. Ik ben trost op me president die 10 jaren land zonder te bedelen het land zoveel heeft ontwikkelt. NF regering heeft gebedeld en hun zak gevuld en geen enkel ontwikkeling gebracht juist hebben ze de armen geprobeerd dom te houden zodat ze zouden blijven regeren maar is hun niet gelukt want Surinamers zijn nu veel slimmer geworden


  Maak melding

 26. Jk 11 mei 2020 At 04:28
  Lokdown at 11mei 03:19
  Je noem ons land een failed state dan moet jij opdonderen van Suriname. Ga maar zelf na hoeveel de NF regering op bedel toer was in Europa vooral Nederland want door te bedelen gingen ze het land draaien. Ik ben trost op me president die 10 jaren land zonder te bedelen het land zoveel heeft ontwikkelt. NF regering heeft gebedeld en hun zak gevuld en geen enkel ontwikkeling gebracht juist hebben ze de armen geprobeerd dom te houden zodat ze zouden blijven regeren maar is hun niet gelukt want Surinamers zijn nu veel slimmer geworden

  Ben je zo dronken dat je alleen maar onzin uitkraamt? Trots op je president omdat hij Suriname ontwikkeld heeft ? Dagelijks lange rijen voor de bakker of rijen van mensen die bedelen voor een voedselpakket. Devaluatie van de srd nu naar 1:18. Geen hond die zaken met Su wil doen. Mensen die pienaren. Scholen die geen boeken of onderwijsmateriaal hebben, de staatskas die leeggeroofd en jij bent nog trots op de president ? Jullie zijn het allerlaagste soort baja.
  gemodereerd

 27. India heeft veel armoede,ga naar dongri Mumbai,wat ik daar zag, nooit in new delhi gezien,ipn Suriname ga ik vaak naar India mensen zijn in het algemeen heel vriendelijk,in suriname is vriendelijkheid ver te zoeken vooral de Afrikaanse mensen zijn brutaal ongemanierd, dat zie al bij de SLM


  Maak melding

 28. Haha spellingscontrole is gratis.
  Rob zodra je dit toepast ben je geen rbro meer.
  Openbare aanbesteding is ook een lachertje. De winnaar krijgt van het ministerie de bieding van de concurrenten van te voren en past zijn bieding aan
  Eenmaal de opdracht binnen wordt het bedrag aangepast.
  De winnaar laat het werk uitvoeren en krijgt wat van de minster
  gemodereerd

 29. Suriname kan zijn schulden nooit nooit afbetalen en zelf de rente niet.
  Deze regering heeft dat allemaal voor elkaar gekregen.
  2de Dubai is een pure lul verhaal, om olie naar boven en aan land te brengen kost miljarden en olie zal in de toekomst niet zo aantrekkelijk zijn, eerder wind en zonne-energie.
  Ik zie het gebeuren dat india Suriname in de toekomst zal overnemen
  Al is Suriname een onafhankelijke staat.
  India is in staat om alle schulden van Suriname te betalen. In Indiase beheer komt dan de luchthaven, de nieuwe haven en diverse goudmijnen en de olie industrie enz.
  India is opzoek naar een raketlanceerplatform voor al zijn raketten en Suriname ligt zeer gunstig op de evenaar.


  Maak melding

 30. Ik zie veel Indiërs hier… Velen voelen zich blijkbaar geen Surinamers maar Indiërs blijkbaar. Het is simpel op te lossen. Terug naar het land die jullie hart bekeerd. Het zou mooi zijn dat alle Amerikaners, Australiërs enz ook zo zouden denken als de zgn Indiërs van Suriname.

  Maripa ko,hihihihiihihihihiii 11 mei 2020 At 04:5..

  Je hebt geen Afrikanen in Suriname, maar Surinamers. Ze zijn al eeuwen daar. Ik was januari in Suriname en sommige van jouw soort deden zo arrogant tegen die jongetjes de koffers dragen en verkopers op Zanderij. Het niet normaal meer. Sommige denken dat meer zijn dan andere mensen. Ik heb 1 van jouw soort aangesproken om hun gedrag, want in Holland lopen met hun kop naar beneden en in Suriname willen ze arrogant doen. Let op : Mijn reactie is niet gericht tegen jouw soort die normaal is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.