zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVerkiezingsdag Suriname is ook nationale vrije dag vanwege Id-Ul-Fitre

Verkiezingsdag Suriname is ook nationale vrije dag vanwege Id-Ul-Fitre

-

Does Travel - naar Suriname

Op maandag 25 mei a.s. vinden de verkiezingen plaats in Suriname. Deze dag is dit jaar ook een nationale vrije dag, omdat het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft vastgesteld dat het einde van de vastenmaand ramadan (Id-Ul-Fitre) ook op die dag officieel gevierd wordt in Suriname.

Ramadan is de negende maand van de islamitische maankalender. In de islam geldt deze voor moslims heilige maand als een periode van inkeer, waarin tussen de dageraad ruim vóór zonsopkomst en zonsondergang gevast wordt.

Voor veel moslims valt het einde van de ramadan al in het weekend voor de verkiezingsdag, omdat het vasten op vrijdag 24 april jl begon en 30 dagen duurt. Hierdoor eindigt het vasten op zaterdag 23 of zondag 24 mei.

Op de dag na het vasten is er het Id-Ul-Fitre feest, dat in Nederland ook wel Suikerfeest wordt genoemd. In de ochtend bezoeken mannen en vrouwen de moskee voor het gezamenlijke speciale gebed voor deze feestdag. De gelovigen dienen eerst de verplichte zakat (aalmoes) te hebben voldaan.

De rest van de dag gaat men bij familie op bezoek en dit jaar natuurlijk stemmen!

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Ik vindt het niet kunnen dat men nu ook weer klaar staat met waardeloze opmerkingen ten opzichte van andermans geloof ,zelf heb ik een ander geloof ,zeer toevallig dat de verkiezing valt op die datum maar dat is geen reden om zo te reageren
  Als wy elkaar genoeg ruimte laten voor een ander om zyn geloof te belyden en de respect op kan brengen om Samen te leven dan ben ik daar een deelgenoot van
  hiermee neem ik afstandt van de vele beledigende uitspraken en benamingen die hier dagelyks het rubriek paseren ,en ben ik ook van mening dat politiek en geloof strikt gescheiden moeten worden


  Maak melding
 2. De Puinhopen Van 10 Jaar NDP

  SJARWA ALLA MATIE DJA

  Al Komen De Grieken Met Geschenken Naar Je Toe Vertrouw Die Niet.
  Een ider die Bouterse 2010 en 2015 aan de macht heeft gestemd

  Laten we met zn alle voor zorgen dat hij weer weg gestemd word ..


  Maak melding
 3. Maar Kan Id-Ul-Fitre wel gevierd worden zoals de mensen gewend zijn? Kort na het begin van het Christelijk vasten/Lijdenstijd was begonnen gingen de Covid 19 maatregelen in die bewustwordingsperiode eindigde op 12 mei met Pasen maar dit jaar wa er geen Paasmis of Paasdienst zoals altijd omdat er maar een beperkt aantal mensen toegelaten werden in de kerken in de kleinere kapelletjes ging het zelfs niet door om je vastenperiode feestelijk af te sluiten en het licht van de nieuwe paaskaars te ontvangen. De 21e is het Hemelvaart en de 31e mei en 1e juni is het weer een Christelijke hoogdag nl Pinksteren. Zo zijn al 3 hoogfeesten door de Covid-19 maatregelen anders dit jaar. Het zal mij benieuwen hoe et met het einde van de Ramadan zal gaan als de lockdown en al die opgelegde regelgeving nog niet is opgeheven. Ik heb het afsluiten van de Ramadan altijd een fijn feest gevonden om met de buren kennissen en aangenaaide familie te vieren.
  Maar vieren met door de staat ingestelde regels is anders ik hoop dat we al onze feesten volgend jaar gewoon zoals normaal zullen kunnen vieren.
  Vieren zonder beperkingen.


  Maak melding
 4. Het wordt tijd dat Sur.een woordje spreekt voor de Palestijnen.De Israeli’s hebben miljoenen mensen gepropt in de Gaza strook en hebben een tekst in gietijzer bij de ingang geplaatst.Arbeit macht frei.


  Maak melding
 5. Sorry hoor, maar men mag en kan niet samen zijn op het plein, dus stemmen gaat gewoon door hoor.
  Of willen jullie nog 5 devaluatie jaren.


  Maak melding
 6. Jacobus 9 mei 2020 At 13:54
  Het wordt tijd dat Sur.een woordje spreekt voor de Palestijnen.De Israeli’s hebben miljoenen mensen gepropt in de Gaza strook en hebben een tekst in gietijzer bij de ingang geplaatst.Arbeit macht frei.

  Het lijkt erop dat je deze reactie al gemeld hebt.

  Ja en dat jullie dergelijke anti-semitische berichten toestaan, die totaal onwaar zijn.
  Jacobus ga jij maar eens op bezoek in de concentratie kampen waar miljoenen joden zijn omgebracht en kijk dan ook meteen even waar dat bord: “Arbeit macht frei” hangt.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES