donderdag, mei 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameRepatrianten uit Nederland, Cuba en Curaçao in Suriname aangekomen

Repatrianten uit Nederland, Cuba en Curaçao in Suriname aangekomen

-

Does Travel - naar Suriname

Vrijdagavond 8 mei zijn honderden Surinamers, die gestrand waren in Nederland, Cuba en Curaçao aangekomen in Suriname. Een groep van 307 personen vertrok vrijdagmiddag vanaf Schiphol met een Spaanse Boeing 777 richting zanderij en kwam rond 18.30u aan op de Surinaamse luchthaven. Zaterdag 9 mei neemt deze charter weer Nederlanders die in Suriname gestrand zijn mee terug naar Nederland.

De tweede groep betreft gestrande reizigers uit Cuba en Curaçao. Die werden opgehaald door een commerciële vlucht van vliegmaatschappij Fly Allways. Deze vertrok vrijdag van Zanderij richting Havanna om daarna door te vliegen naar Willemstad. Op Curaçao stapten circa 40 gestrande passagiers in waarna het toestel terugvloog naar Suriname om rond 20.15u op Zanderij te landen.

Alle inzittenden zijn voor vertrek medisch gescreend om er zeker van te zijn dat er geen personen met ziekteverschijnselen van COVID op het vliegtuig naar Suriname stappen. Alle repatrianten gaan bij aankomst ook nog per direct 14 dagen in overheidsquarantaine.

De eerstvolgende vlucht die gestrande passagiers uit Nederland naar Suriname zal vliegen is er eentje van de KLM. Deze zou in eerst instantie op 13 mei vetrekken, maar omdat er een aansluiting gevonden moet worden met een vlucht van New Delhi, is deze datum niet haalbaar. In de Indiase hoofdstad zijn namelijk ook een aantal Surinamers gestrand, die eerst naar Schiphol vliegen en daarna aanhaken bij een vlucht van KLM naar Suriname. Deze zal op 17 of 19 mei plaatsvinden en ruim 300 mensen vervoeren.

Voor de mensen die vastzitten in Indonesië is er helaas nog geen oplossing. Dit omdat Indonesië haar grenzen nog niet heeft opengesteld waardoor er geen vluchten kunnen worden uitgevoerd naar Schiphol en vandaar door naar Suriname.

Donderdag kwamen ook reizigers uit Brazilië terug:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Complimenten Suriname
  Direct in overheidsQuarantaine
  Geen gedoe met oncontroleerbare thuiisquarantaine

  Corona vrij Suriname
  Houden zo en blijven bidden


  Maak melding
 2. Het is mooi om te zien hoe vliegmaatschappijen uit andere landen de helpende hand bieden, omdat slm nagenoeg failliet is. Tuurlijk zal er wel aan hun betaalt moeten worden. Maar waar haalt de regering het geld vandaan? Waarschijnlijk toch weer ergens een lening los kunnen peuteren.


  Maak melding
 3. Miss dikatie@@ dat de passagiers in quarantaine worden geplaatst dat is toch het beleid in Suriname dat weet toch iedereen
  Denk jij dat bidden zal helpen en waarom alleen bidden voor Suriname en niet voor de wereld je mist een boeng atie miss takkroe atie
  Ik snap niet dat mensen zoveel moeite doen om onzin uit te kraaien.


  gemodereerd
 4. Suriname zal altijd afhankelijk blijven van het buitenland. Het is raadzaam dat er men ophoudt steeds met de vingers te wijzen naar landen over de grens wat zij allemaal voor slecht gedaan hebben. Het is een bewezen feit dat deze regering het nimmer beter heeft gedaan in 10 jaar tijd. Ons land en volk wordt elke steeds meer de verdoemenis in geholpen. Grootheidswaanzin speelt hun parten. Narcistische trekjes, Borderliner gedrag. Psychopaten van de eerste orde. Je eigen volk manipuleren en vermoorden. Geheel het volk woont in de grootste gevangenis hier op aarde met hun dievenijzerers. Wat bezielt ons volk? Zelfverrijking en het ongeschoolde volk blijvend houden.
  Ons land is verkocht. Failed State. In geen enkel zwart land gaat het goed waar negers aan de macht zijn. Laten wij eerlijk zijn en onze kop niet in het zand steken. Armoede, de slechtste gezondheidszorg. Bedelen, lenen, stelen, roven en bedriegen.

  Sarie Torie.


  gemodereerd
 5. Helft van de passagiers waren van de klm hebben 900 euro per persoon betaald plusminus 150×900=135.000€.Hierdoor zijn mensen met slm ticket gedupeerd zeer trieste zaak.


  Maak melding
 6. Nu dan weer een Spaanse vliegmaatschappij naast KLM, TUI, Air Belgium en Fly Always en niet het land betaald de repatriatie maar de terugkeerders zelf. Ze moeten wel dingen van veel waarde daar in Suriname hebben dat ze deze ontberingen aangaan. Ze konden ook asiel aanvragen in het land waar ze zaten dan kregen ze ten minste onderdak medische zorg en zakgeld en konden hun eigen geld opsparen voor als ze ooit terug gingen. Als hun asielverzoek wordt/werd afgewezen dan betaalde/betaald het asiel weigerend land de terugreis. Wie wil nu zo graag de laatste weken van het regime ddb2 meemaken plus nog de eventuele rotzooi?


  Maak melding
 7. Surinaamse ingezeten in CUBA hebben Voor een ticket 1000US BETAALD.

  Lees US DOLLARS 💵
  NIET SRD

  Echter Covid19 team heeft wel een mega job klaargespeeld ! Logistiek challenge well done!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES