zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMinister Hoefdraad eist weer rectificatie bericht, dit keer van De Telegraaf

Minister Hoefdraad eist weer rectificatie bericht, dit keer van De Telegraaf

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Hoefdraad van Financiën in Suriname is niet te spreken over een artikel van de Nederlandse krant De Telegraaf, met de kop ‘Surinaamse minister van Financiën aangeklaagd in witwasschandaal’. Volgens Hoefdraad wordt hij hiermee ten onrechte in verband gebracht met witwassen.Hij heeft via zijn advocaat in Nederland rectificatie geëist van de Telegraaf.

In een schrijven naar het medium geeft de raadsman van minister Hoefdraad aan dat zijn cliënt ten onrechte in verband wordt gebracht met witwassen en zelfs als verdachte wordt aangemerkt als verdachte in een witwasschandaal. “Client wordt niet verdacht van witwassen en wordt daarvoor niet aangeklaagd en ook niet vervolgd. Evenmin is aan het Parlement verzocht toestemming te geven voor een dergelijke vervolging op basis van witwassen”, aldus een passage uit het schrijven aan de Telegraaf.

De raadsman geeft aan dat de gedane uitlating onjuist is en de naam van de minister schaadt. “De publicatie heeft eveneens tot gevolg dat belangrijke nationale- en internationale relaties/ contacten van de minister hierover terecht vragen stellen.” De advocaat voert verder aan dat de zaak, waarbij de procureur-generaal het parlement heeft gevraagd de minister in staat van beschuldiging te stellen, helemaal geen betrekking heeft op witwassen.

“Hierbij verzoek ik de Telegraaf, en voor zover nodig sommeer ik de Telegraaf, om per ommegaande het suggestieve c.q. onrechtmatige artikel te verwijderen en een rectificatie te plaatsen” aldus de advocaat. Ook wordt door hem gevraagd aan de Telegraaf om de informatie op Twitter en Facebook aan te zuiveren en om Google het bericht uit haar archief te doen verwijderen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Hoefdraad een rectificatie eist van een nieuwsmedium. Eerder deze week eiste hij een rectificatie van de Surinaamse nieuwssite Starnieuws:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

68 REACTIES
 1. Flikker toch lekker op meneer hoefdraad . Denk je dat dit de Surinaamse pers is die je monddood kunt maken .

  Persvrijheid is een groot goed in Nederland en ben derhalve trots in dit land geboren en getogen te zijn.

  Vrijheid en vrijheid van meningsuiting zijn belangrijke pijlers waarop onze maatschappij functioneert. Daarvoor hebben mijn vader en vele anderen gestreden in de oorlog.

  Dus meneer hoefdraad je mag hoog van toren blazen dat de Telegraaf tot rectificatie moet overgaan , maar ik zou zeggen blijf maar dromen.

  De waarheid is soms hard om aan te horen. Iedereen weet dat je een ordinaire schurk en oplichter bent die een heel mooi land samen met jou baas kapot gemaakt hebt.


  Maak melding
 2. Ik hoop dt hij net zo lang doorgaat totdat het gedonder van de nederlandse debielen stopt


  gemodereerd
 3. Ik zie het al voor me.

  Wij van de Telegraaf verontschuldigen ons dat we Hoeffie van witwassen beschuldigden. We hadden de sukken, 144 pagina’s, nog net goed gelezen en moeten constateren dat het om veel ernstige vergrijpen gaat waarvan hij beschuldigd wordt.
  Blijkbaar voelt Hoeffie zich in zijn beroepseer als SUPER CRIMINEEL beledigd omdat we slecht svan witwassen spraken.
  Daarom onze excuses. Hij is een veel grotere crimineel dan we aanvankelijk dachten”
  .
  Al dus de te verwachten correctie.


  Maak melding
 4. De Puinhopen Van 10 Jaar NDP

  Sjarwa Alla Matie Dja.

  EXCUSE ME ..

  Volgens mij heeft deze mafkees en advocaat zijn medicijn niet in genomen
  De Heer Hoefdraard heeft Bouterse onder zijn duim.. maar de Nederlandse
  Pers … denk ik niet. Pis vlek


  Maak melding
 5. De Telegraaf heeft geen redenen, om dit te rectificeren, doordat deze geslepen paarse rat meerdere misdaden op zijn vervolgings Cv heeft staan, en deze Boefdraad kan hier in dit land Suriname hoog van de toren blazen, maar in Nederland, maken ze ze korte metten met deze crimineel in overhemd met stropdas, er is zelfs al onthuld vanmorgen in het programma van Pirkan, dat hij zelfs niet naar Amerika kan gaan, vanwege de oplichting van Oppenheimer, betreffende dubbele royalties die zijn uitgegegeven door deze oplichter Boefdraad.


  Maak melding
 6. De advocaat heeft gelijk. Het is gebleken dat vanaf het prille begin er sprake is geweest van misinterpretaties. Sommige Surinaamse journalisten zijn zo onbekwaam dat ze niet eens het ene van het andere kunnen onderscheiden. Er wordt geroeptoeterd als het ware. Jan met de pet en Sara met het hoofddoekje nemen het ook over, en zo zijn de ingrediënten aangeleverd om er een Babylonische spraakverwarring van te maken. De Telegraaf houdt van smeuïgheid en neemt het vaak niet te nauw met waarheidsvinding. Dit is domweg klakkeloos overnemen zonder te verifiëren. De advocaat moet gewoon voet bij stuk houden en er een rechtszaak van maken als er niet gerectificeerd wordt. Starnieuws moest al gedwee rectificeren en toch stoort de Telegraaf zich niet hieraan. De reputatie van de republiek Suriname lijdt hieronder. Vanuit dat perspectief zou men deze zaak mogen bekijken .Er lijkt wel sprake van moedwilligheid .


  Maak melding
 7. Het rectificatie luidt als volgt:

  SURINAAMSE WAARDELOZE MINISTER VERDACHT VAN WITWASPRAKTIJKEN, HET LATEN VERDWIJNEN VAN $200 MILJOEN AAN KASRESERVE’S EN HET OPLICHTEN VAN OPPENHEIMER EN HET VEKOPEN VAN STAATSEIGENDOMMEN .

  Zo lijkt het beter of niet Boefie???


  Maak melding
 8. @Pakiratigri,

  “Surinaamse journalisten zijn zo onbekwaam dat ze niet eens het ene van het andere kunnen onderscheiden”

  Daar zal je gelijk in hebben. Maar het is ook zo, dat de Mini sters en Plesident diploma’s hebben van het “vaak” onbekwaamheid.
  Noem jij maar 1 Mini-ster die goed presteert. Van de Plesident vraag Ik niks want die laat keer op keer bewijzen dat hij waardeloos is.


  Maak melding
 9. Rachied Doekhie : “ROVERS BINNEN DE NDP”

  Als Doekhie dit zo ervaart vraag ik mij af waarom hij dan nog steeds pleit om geen vervolging van Hoefdraad in te zetten.
  A mang e bari na Stanvaste radio ma neks a no e doe. Zolang je niets doet dan ben je en maak je ook deel van de corruptie

  Doekhie noemt namen zoals Abrahams en Wijdenbosch etc


  Maak melding
 10. @Wendy
  De waarheid is hard om aan te horen.En dit is de Nederlandse pers en die laat zich onder geen beding intimideren.Dit is geen Surinaamse pers.En in Nederland kan de regering de pers ook niet zijn wil opleggen laat staan intimideren.Dus droom maar jouw sweet Wendy dreams.


  Maak melding
 11. pakiratigri

  Luister naar Doekhie tijdens zijn interview met Frans Pinas van Stanvaste radio.
  Na het beluisteren van Doekhie zijn bijdrage moet je in staat zijn om een mening te vormen en geven.
  Zou je dat willen doen?


  Maak melding
 12. Grapjas .
  Hij wrijft in een vlek. Niemand wist van dit artikel
  Nu weet vrijwel iedereen er van.
  Telegraaf rectificeert dat zij niet correct heeft overgenomen en publiceert gelijk een waslijst van waar Boefdraad wel beschuldigd wordt en dat hij Suriname naar de afgrond geleidt heeft.


  Maak melding
 13. Dit is geen nieuws meer. Het is bekend dat Boefdraad zich schuldig maakt aan praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen. Hoe zo advocaat. Dit staat in alle Surinaamse kranten. Boefdraad zoekt aandacht. Wie denkt hij wel dat hij is. Een witteboorden crimineel van de ergste orde.
  Telegraaf is een gewone krant. Niks rectificatie.


  Maak melding
 14. De media in Nederland gaat vaak en te snel af op informatie van de Surinaamse Nederlanders, de zogenoemde tweederangs journalisten en columnisten. Deze mensen zijn te vaak politiek gelieerd en stellen Suriname vaker in het kwade daglicht en daarvan smult de media natuurlijk! De Surinaamse minister van Financiën is in Suriname NIET aangeklaagd voor witwassen. Het is dan ook zijn volste recht om via zijn advocaat in Nederland rectificatie te eisen van de Telegraaf. Dat gaat de Telegraaf ook moeten doen!

  Nederland moet een keertje ophouden om Suriname steeds te criminaliseren. Kijk liever eerst zelf naar je eigen rotzooi daar aan de Noordzee!


  Maak melding
 15. Hmm….door deze actie van boeffie gaat het gebeuren nog breder uitgemeten worden in de media….dus inplaats van witwas praktijken word het..”minister laat op onverklaarbare manier honderden miljoenen verdwijnen van de Centrale bank”..tja dat klinkt dan beter?? En is dichter bij waarheid he…en is minstens even erg!!!!


  Maak melding
 16. Dit betreft gewoon de intriges die een gewiekste advocaat toepast om het kaf van het koren te scheiden.Elk weldenkend mens is op de hoogte van het verzenden van VERTROUWELIJKE STUKKEN.Deze stukken zijn geheim tot een bepaald moment en daar zijn zowel de cliënt (lees: verdachte) en verdediging van op de hoogte.
  Wat de verdediging nu doet is proberen erachter te komen wat er naar de pers gelekt is over deze vertrouwelijke stukken en NIETS anders.


  Maak melding
 17. Laat hij lekker in Nederland komen bewijzen dat hij niet witwast. Hij durft niet, want alles wijst op witwassen. Het enige wat hem kan vrijpleiten is een verklaring pe a Moni go.


  Maak melding
 18. Van minister tot makelaar geworden,huis van 650000 USD gekocht .

  Bouterse met je oplichters heb je nog 14 dagen ,en een telling van 20 dagen van de stem kaarten .

  Oppositie gaan jullie niet op uitnodiging na de verkiezing praten met NDP .

  NDP zeg samen doen ,maar na de verkiezing van 2015 zijn de schurken alleen een Regering gaan vormen .

  Wij van de Oppositie partijen wachten niet om samen te werking met Alcoholisten van NDP en Landrovers .


  Maak melding
 19. Het goud dat ze in Suriname vinden komt niet naar Nederland .

  Laat Bouterse Trump en Pompeo gaan bezoeken hij heeft nog 14 dagen .

  Samen doen maar NDP vreet als op met de 26 gestolen zetels na 20 dagen tellen in 2015 .

  Zijn het blinden die de stem kaarten gingen tellen in 2015 ,dat duurde 20 dagen .

  Nederland heeft geen Goud bedrijft in Suriname .

  Hooghart en Abraham Grijzen verkopen geen goud aan Nederland .

  40 jaren dood en verderft heeft NDP veroorzaak ,zie maar de gevolgen ,geen eten geen werk geen geld geen huis .

  Wanneer gaat NDP de productie op voeren en met welke gewassen en grondstoffen .

  NDP is erger dan slavernij, zie maar de loon van een schoonmaakster 1000 SRD is maar 80 USD

  Loon schoonmaakster tijdens Front Regering 1000 SRD was 300 USD .


  Maak melding
 20. HOE KAN EEN DIEF RECTIFICATIE EISEN????????????????

  LAAT BIGI BOI ODF HOE HIJ HEET ZIJN SMOEL EEN BEETJE BEWERKEN……….

  ZN KOP WAT KLEINER SLAAN


  Maak melding
 21. De lijst met leugens tegen Hoefdraad en de NDP blijkt niet kort te zijn. Enkele onderwerpen die onlangs op Surinaamse t.v. zenders schaamteloos zijn besproken.

  De glimlach kon je aflezen van de gezichten van de criticasters. Hoe kunnen volwassenen zo open en bloot liegen. Verkoop natuurreservaat, verkoop Staatsolie,verkoop aandelen IAM Gold,verkoop aandelen NewMount,verkoop royalties IAM Gold en NewMount,verkoop Staatsziekenfonds, verkoop EBS,verkoop SWM, verkoop Staatsbosbeheer.

  Naarmate de verkiezibgen dichterbij komen nemen de leugens in aantalen en omvang toe. Achter dit alles zit een Amerikaanse communicatie deskundige die door de VHP is aangetrokken. Deze man kon met zijn adviezen Hillary Clinton en Obama zeer negatief presenteren aan de Amerikaanse kiezers.


  Maak melding
 22. Wayambo
  Indien je het aantal inwoners in ogenschouw neemt het het aantal criminele aspecten die de sranang mangs uitvoeren dan ja dan kun je spreken dat Suriname een hoger percentage heeft dan bijvoorbeeld Nederland.
  De kranten weergeven een mening die door een journalist is uitgewerkt en of nemen de kranten een artikel over van een ander nieuwsbron.
  Zols de kranten de CNN en of de Washington post citeren over iets dat Trumo de president van USA heeft gedaan / uitgevreten.

  Dus waarom beweer jij dat “Nederland moet een keertje ophouden om Suriname steeds te criminaliseren.”
  Het is niet Nederland maar een krant in Nederland net zoals Limbo de wandaden goed probeert te praten wordt er niet gezegd dat Suriname de wandaden goedpraat maar een zogenaamde journalist.

  Dus Wayambo kies betere woorden om iets te benadrukken.


  Maak melding
 23. Hihihihi hahahahaha. De hoogste bomen vangen de meeste wind. Ik ben blij dat ik in Nederland woon. Weg van al dat geboefte daar. Wendy blijf lekker met devil daar!


  gemodereerd
 24. Misschien heeft de telegraaf over de 21 miljoen die in Nederland in beslag is genomen. Deze is zeker van witwassen. Als de CBvS niet schroomt om 200 miljoen van hun eigen burgers te stelen, wat is dan 21 miljoen witwassen.


  Maak melding
 25. De glimlach kon je aflezen van de gezichten van de criticasters. Hoe kunnen volwassenen zo open en bloot liegen. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  zegdtdt de microbe robbrown 🦠🦠🦠🦠.
  Jij weet niet eens meer wat liegen is, leigen is je tweede natuur geworden


  Maak melding
 26. Dus Wayambo kies betere woorden om iets te benadrukken.
  =====
  Bij dezen:
  Voornamelijk de Nederlandse media met behulp van een paar Surinaamse Nederlanders moeten een keertje ophouden om Suriname steeds te criminaliseren. Kijk liever eerst zelf naar jullie eigen rotzooi daar aan de Noordzee!


  Maak melding
 27. Laat hoefdraad zijn onschuld voor de Rechter gaan bewijzen……hij is niet eens komen opdagen voor verhoor….maar meneer heeft van uit zijn huis wel veel praatjes!!!!


  Maak melding
 28. Bericht is aangepast. Maar…
  Feit blijft dat het suri OM onderzoek verricht naar mini-ster financiën.
  Feit blijft dat internationale organisaties vragen stellen.
  Feit blijft dat het Surinaamse DNA toestemming moet geven voor onderzoek naar mini-ster financiën.

  Dus… de conclusie is;
  Suri OM doet in afwachting van toestemming DNA, onderzoek naar mini-ster financiën.
  Internationale organisaties zijn nu op de hoogte vh onderzoek.
  Alle ogen zijn nu gericht op het Surinaamse DNA, in hoeverre zijn ze transparant en integer.
  Bedankt meneer de advocaat, checkmate!


  Maak melding
 29. Hosea 4:6 NBG51
  Mijn volk gaat te gronde door het gebrek aan kennis. Omdat gij de kennis verworpen hebt, verwerp Ik u, dat gij geen priester meer voor Mij zult zijn; daar gij de wet van uw God vergeten hebt, zal ook Ik uw zonen vergeten.
  Moeders gefeliciteerd met deze dag.
  @ de telegraaf, wie heeft het begrip witwassen ontwikkeld, om zichzelf hiermee te verrijken en volkeren te onderdrukken?
  Ik ga al een tijdje niet meer naar de kerk en dat komt, omdat de kolonisator, dus u Telegraaf, de karakters van waarde, hebt witgewassen. 300 plus zoveel jaar mocht ik niet leren lezen en schrijven, maar alleen jullie versie over God aanhoren, nu blijkt dat jullie zelfs God hebben witgewassen, met alle profeten en heiligen. De films over mozes, david en noem maar op, zijn alleen maar witgewassen acteurs, omdat de waarheid anders is. David,Salomo, Job, Mozes, blijkt uit de geschriften dat ze zwart zijn. De witte gekruisigde Jezus behoort een donkere man te zijn met wollig haar en geen blonde kerel. Openbaringen 1
  14 Zijn haar was zo wit als wol, zelfs zo wit als sneeuw en zijn ogen schitterden als vuur. 15 Zijn voeten glansden als brons in een oven en Hij had een stem als een donderende waterval. 16 In zijn rechterhand hield Hij zeven sterren, uit zijn mond kwam een scherp, tweesnijdend zwaard en zijn gezicht straalde en schitterde als de felle zon.
  Als dit geen witwassen is.
  Telegraaf, je bent een vijand van God, dus ook een vijand van mij, en in de geschriften die voor mij bestemd zijn, leert hij mij zijn vijanden niet te vertrouwen.
  Mijn broeders en zusters zijn verdeeld in verschillende groepen, maar eens zullen ze zien wie de echte witwasser is.
  Bakra, ik vertrouw je niet en ik zal je nooit vertrouwen en zaken met je doen. Je bent een onrein wezen met wie ik geen contact mag hebben, dat heeft de Profeet Mozes aan het volk doorgegeven. Mensen zoals jij, mochten zich niet vertonen in de tempel waar God huist. In de geschriften staat, dat God jouw haat en je op een dag zal uitspugen. De geschriften leren ons dat wij ongehoorzaam zijn en koppig, en dat God demonen op ons zou afsturen en dat wij weer in slavernij gebracht zouden worden. Jullie bakras, witte pigmentloze wezens die op ons zijn afgestuurd, om de wil van de allerhoogste te vervullen, Jullie tijd is op, 2019 was het begin van jullie houdsbaarheid datum. Je hoeft mij niet te geloven, bestudeer de geschriften, daarin zit de kennis die voor ons bestemd is.
  Wanneer je anderen blijft beschuldigen van zaken om er politiek gewin uit te halen, zal het dubbel en dwars naar jouw terugkomen, wat je zaait zal je oogsten, de vloek van de 12 zonen van Yacob is opgeheven, en zij die terugkeren naar de geboden van Mozes, doen de wil van God.
  Er zijn velen die onwetend zijn, maar een wijze spreuk is”ga tot de mier gij luiaard en word wijs.


  Maak melding
 30. WayamWaldo:
  U is meneertje ‘ja maar’!
  Feiten en cijfers liegen niet.
  Krijg jij nou per regel of reactie betaald?
  Jij bent volgens mij bijdehand genoeg, je zou dan dus ook kunnen weten hoe discutabel deze regering ( lees NDP) te werk gaat, dit blijkbaar bewust bagataliseren van alle ‘misstappen’ dezer regering kan niet anders betekenen dat je een ‘ordinaire’ broodschrijver bent!

  Hoefdraad en advocaat gaan zich behoorlijk verslikken in deze rectificatie eis. Het geeft alleen maar meer publicatie en zal zo mogelijk anders geformuleerd worden daarbij meer feiten en veronderstellingen oproepend. (Was ook al mooi uitvergroot bij de ‘rectificatie’ op Starnieuws, een kleine ombuiging maar gelijk een opsomming van alle relevante zaken zoals benoemt in het schrijven van de PG)


  gemodereerd
 31. Zandloper:

  Geef NL en de rest van de wereld maar de schuld van het falen van deze NDP (r)overheid.
  Maar weet;

  Wie zijn overtredingen bedekt, zal niet voorspoedig zijn.
  Maar wie ze belijdt en nalaat, die vindt ontferming.
  Spreuken 28:13


  gemodereerd
 32. 1 Stabilisatie fonds 0 SRD
  2 Nood fonds 0 SRD
  3 Woningbouw fonds 500000 SRD goed voor 10 huizen Misikaka
  4 Garantie fonds 0 SRD
  5 Spaar fonds 0 SRD

  Deze zijn de fondsen waar de Makelaar Boefdraad geld achter laat voor jong en oud .


  Maak melding
 33. Loon schoonmaakster Front Regering was 1000 SRD was 300 USD

  Loon schoonmaakster NDP Regering nu is 1200 SRD is 90 USD .

  Doe de groeten

  aan de

  Grote schurken van NDP


  Maak melding
 34. Zandloper, voor de rest gaat het goed met je?
  Wat een haat naar andere kinderen vd Universe, phoehoe. Jij krijgt zeker weten een gouden troon en een vip behandeling, in de hemel als het zover is.

  Lees een boek, verdiep je in de mysteries vh leven. En vooral ‘laat los’, want na een reïncarnatie v 300 lange jr, heb je nog steeds niets geleerd.

  This Shiva is behaving like a dramaqueen.
  (only insiders)
  Namaste!


  Maak melding
 35. Fondsen zonder geld en goud ,vraag Hooghart en Abraham en Graangoost en Doehkie lees goed zijn de fondsen van NDP Regering

  Mensen hoe vinden jullie dit ,zijn de mensen Surinamers .


  Maak melding
 36. @Zandloper:
  Ik geloof niet meer in de geboden want de ndp heeft het grootste deel besmeurd ddb komt rechtstreeks uit het geslacht van Kaïn. Hij moord steelt hoereert liegt is hebzuchtig en misbruikt het geloof. Hij is een wrede moordlustige slang enig in zijn soort. Ik schaar hem in dezelfde rij als Saddam Hoesein .Gadaffi, Bin Laden, Hitler en Mousolini. Ik wil nog meemaken dat hij uit een hol of grot wordt gerookt en berecht.


  Maak melding
 37. Gangaram verklaart dat de huidige regering veel meer uitgeeft zonder naar hun kas te kijken.
  Frans Pinas vertaald dit in “dus de president geeft meer uit dan dat hij in kas heeft”
  A dong kaw Gangaram Panday zegt “nee dat heb ik niet gezegd, ik heb gezegd de president kijkt niet wat er in de kas zit”
  Boi ik heb in jaren nooit zo een domme opmerking plaatsende man geluisterd.
  Irritant en irritatie wekt het bij je op.


  Maak melding
 38. @Esmerald, het staat allemaal in de bijbel en in de Quran dat de GOD van Abraham,Izaak en Yacob, natien heeft gemaakt om te haten, en de bakra is de ergste soort. Het hindert mij dat ons is geleerd dat deze God van iedereen houdt, dat is een grote leugen en geintroduceerd door de witte man de voormalige kolonisator.


  Maak melding
 39. @ Sammy de Queen, van wie heb je de informatie dat de door jouw genoemde persoonlijkheden moordlustig waren? Ja de witte man die alles witwas. Zij Killery Clinton ,niet over Gadaffi”ik kwam en zag en toen ging hij dood”met een lag op haar gezicht? Lopen jullie nog langer achter hen aan, en vroeg of laat zullen jullie ogen geopend worden. Het zijn de demonen. (demo-cratie)


  Maak melding
 40. Bigi Sma

  ik hoorde dat ook van dat de President niet kijkt wat er in kas zit. Meer dan duidelijk dat je met dat soort kader niets voor elkaar kunt krijgen.
  De bochtjes die ze om de hete brei draaien is aandoenlijk.

  Heb ook naar Doekhi geluisterd op Standvaste.

  Ze bevuilen stuk voor stuk hun eigen nest.

  Gangaram Panday is allicht eerlijk hij verwacht geen 26 zetels en zeker geen 30.
  Het gaat om damage control en een poging om minimaal 17 zetels te krijgen zodat ze de verkiezing van de president in de DNA kunnen blokkeren.

  De NDP heeft veel Dutch Courage maar loopt duidelijk op haar laatste benen.

  Boefdraad heeft nog geen Covid Fonds kunnen presenteren.


  Maak melding
 41. correctie zandloper.
  Lees niet 1 boek, maar aub meerdere boeken.
  Bijv The Bhagawad Gita
  Oude en nieuwe testament
  Wu Wei en TAO Te Ching
  J. Krishnamurti
  The way of ZEN
  Happy Buddha
  Is quarantaine tijd, eat your heart out.
  Vergeet de Matrix niet en de documentaire, ‘Through the wormhole’ met Morgan Freeman. LOL.


  Maak melding
 42. Mijn eerste reactie was- de telegraaf weer. Waardeloze rechtse sensatiekrant, slechts
  geschikt voor de wachtkamer van de tandarts
  Hoefdraad heeft gelijk; rectificatie eisen!

  Mijn tweede reactie is: kansloos. Waarom? Omdat ik het artikel in de Telegraaf heb gelezen (met dank aan google)
  Nul, komma nul keer wordt Hoefdraad beschuldigt door de krant.
  De krant baseert immers haar berichtgeving op een artikel in een Surinaams dagblad.(telegraaf.nl/nieuws/938603002/surinaams-om-wil-minister-van-financien-vervolgen)
  Toen ik dit artikel opzocht zag ik wel dat de minister door diverse media werd beschuldigd.
  Worden die ook “verzocht” om tot rectificatie over te gaan of alleen de Telegraaf.
  Het maximale wat zou kunnen gebeuren is dat, als het zover mocht komen, dat de rechter zegt; u dient in het vervolg wat zorgvuldiger te zijn. Klaar. Tijdverlies, geldverspilling

  Resumerend
  De advocaat van Hoefdraad is uren aan het schrijven/declareren
  Men, dat is de minister en de figuren om hem heen zijn een vijand aan het creëren, zoals vaker het geval is geweest: de blanke, de Hollander, de Amerikaan.
  Gaap
  Dit zal niet meer werken. Het nationalistisch geven een boost geven is vrees ik achterhaald.
  De haat aanwakkeren heeft niets, maar dan ook niets gebracht.

  Al schrijvend bedenk ik mij ineens dat er veel meer speelt. Hoe zat het ook alweer met de €19,5 mln (minus 1 briefje van €50, die was nep, zo kon ik lezen, nadat Fer. E een link met ons had gedeeld).
  Suriname heeft in eerste instantie de minister in eigen persoon gestuurd, later volgde er een andere actie en ten langen leste werd de weg van de rechtspraak gezocht.
  Dit pleit niet in het voordeel van de minister als de Hoge Raad (in cassatie) beslist dat de rechtszaak inderdaad opnieuw moet plaatsvinden.
  Dan begint het van voor af aan en wordt het billen knijpen voor de minister van financiën.

  Het beste was geweest, om stil te zitten en niets te doen
  In Suriname zeggen ze dok (dok dagoe wagie e kong. Schrijfwijze- geen idee)
  In Nederland zeggen ze: wie geschoren wordt moet stil zitten
  Nu vraagt hij om de schijnwerpers op hem te richten. In dit geval kan je beter in het donker zitten

  Zandloper
  Veel sterkte


  Maak melding
 43. Mensen…, hier op waterkant lees ik van Surinamers die advies geven hoe Amerika feitelijk bestuurd moet worden.., of hoe een heilige boek inhoudelijk eruitziet moet zien… Wat een zienswijze kom ik tegen… Toch is het eventjes belangrijk om het hoofdstuk hoefdraad af te sluiten., althans voorlopig op 25 mei.. 2020.. Hoefdraad wilt zijn naam zuiveren, c.q.in Nederland, dan zeg ik,, dat kan.,, . Het kasreserve moet terug gestort worden… Hij heeft een ratingburo laten doormeten hoe het land voorzit… Het werd een ccc.., laag in termen van economische zaken.. Hij is verantwoordelijk voor financiën..De dagelijkse kantoor daar… De man die van Trikt heeft gestrikt.., dat is hoefdraad.. . En nu wilt hij met zijn kop in het zand staan… . De werkelijkheid van Suriname is steeds centraal… komen te staan.. Ook in Nederland en in Nederlandse kranten.. .Een verkiezing nadert.. . Het nationale munt van Suriname de srd is al jaren in vrije val… De ndp-regering houd het land al jaren in een lockdown.. Er is van project Venetiaan niets verder opgenomen .. Op 25 mei is er een kans om schoonschip te maken met de huidige situatie… Mensen stem de onzekerheid weg… Stem op een partij als nps.., vhp of strei.. Stem op desnoods de abop… Dat zijn allemaal partijen die meer democratie en eerlijkheid in hun bagage dragen… Zeg nee tegen de ndp… Zeg nee tegen de ndppp…


  Maak melding
 44. @Pico

  😂😎🤣
  ongelofelijk wat een sukkels. Ze printen verkeerde chocolade letters om net te doen of ze een zaak hebben. Er wordt een heel ander artikel gesuggereerd. Lezen is te moeilijk. Het Witwassen slaat op van Trikt. Ofwel zoals jij schreef kansloos en alleen bedoeld voor de achterban om af te leiden.

  Angstig hoe men liegen en bedriegen tot beleid maakt of kan maken bij het regeren van landen.


  Maak melding
 45. @ Rambo
  je schrijft
  “Mensen stem de onzekerheid weg… Stem op een partij als nps.., vhp of strei.. Stem op desnoods de abop… Dat zijn allemaal partijen die meer democratie en eerlijkheid in hun bagage dragen… Zeg nee tegen de ndp… Zeg nee tegen de ndppp”

  Hoe zat het bij de vorige verkiezing(en) met de rol van de ABOP en het aantal zetels.
  Waarom vraag ik dit?
  Toen Bouterse het moest opnemen tegen Wijdenbosch, riep hij; ik sleep hem aan de haren door de stad of zoiets. Wijdenbosch verloor (en won, want hij werd en word vorstelijk betaald om adviseur te mogen spelen)
  Over Brunswijk zei hij dat hij niet vergeten was wat voor rol die gespeeld had en dat hij hem nog wel zou krijgen.
  Brunswijk’s rol in de politiek dat zou ik willen weten. Is hij er ook zo fantastisch financieel uitgesprongen? en doet hij verder in de politiek totaal niet toe.
  Bouterse hanteert de stelregel: hou je vijanden dicht bij je dan kan je volgen wat ze doen. Slim


  Maak melding
 46. @ esmerald, Ik dien maar 1 God,wat jij mij voorsteld is om dezelfde fout te maken als mijn voorouders, toen ze niet wilden luisteren en andere goden achterna gingen Ik kan je dit vertellen, ik weet veel meer dn de meeste hindoes of budisten. Je ziet niet in dat ook jullie boeken een witwas beurt heeft gekregen. Kijk om je heen in de wereld, het is de witte man die de leer van Osho heeft overgenomen en interpreteerd zoals zij het goedvinden. Zels Osho had geleerd om te vertrouwen op je innerlijke, dus zij die mijn innerlijke willen manipileren zijn mijn vijanden, en ik haat hen. Als Hoefdraad het Surinaams volk heeft benadeeld, dan zal hij gestraft worden door het Surinaams volk, maar geen enkele witte duivel, moet Surinaamse kinderen een pak rammel komen geven want zij hebben niet die autoriteit. En de Surinaamse kinderen, die lijden aan het Stockholm Syndroom, watch out, je verkoopt je land niet voor een vette kluif aan de vijand.


  Maak melding
 47. Surinaamse minister van Financiën aangeklaagd in witwasschandaal
  23-4-2020
  ====
  Het is een feit dat bovenstaande bericht in de telegraaf van 24 april staat met een verwijzing naar DWT als bron. Maar volgens mij moet je als media een bericht eerst goed verifiëren voordat je het gaat publiceren! Stel je voor dat je alle berichten uit de media in Iran, Rusland, China klakkeloos over zou nemen en publiceren! Je zou dat een behoorlijke rotzooi krijgen! De Surinaamse media staat ook bekend om hun partijdigheid richting de oppositie!
  De Telegraaf gaat dit bericht volgens mij wel moeten rectificeren!

  Mijn enige kritiek is, waarom de heer Hoefdraad DWT niet gevraagd heeft om dat bericht toentertijd te rectificeren!


  Maak melding
 48. @pico, als je kind iets zou hebben gedaan, wat nog niet bewezen is, maar de beschuldigingen van de buurman zinnen op wraak, zou je je kind dan aan de buurman geven om gestraft te worden? Als je weet dat die buurman een pedo is, zou jij je kind dan niet in bescherming nemen tegen die immorele crimineel, die slechts zijn genot probeert te botvieren op je kind?
  Suriname moet haar kinderen zelf afstraffen en geen enkele buitenlandse mogendheid, vooral niet die bakra.


  Maak melding
 49. @ zandloper.
  Ik ga er vanuit dat je vragen retorisch zijn.
  Je eerste vraag kan ik nog wel plaatsten. De tweede vraag daarentegen staat helemaal los van dit artikel
  Je laatste zin is neem ik aan ook gericht aan mij.
  Ik zal het totaal proberen samen te vatten met een vraag
  Als de ouder (Suriname) haar/zijn kind niet straft en dat kind komt bij je over de vloer en papt met je dochter aan. Zeg je dan ook: het is de taak van de andere ouder om zijn/haar kind te bestraffen?.
  Zaken eindigen niet in huis, niet bij de grens (Suriname). Om een zo recent mogelijk voorbeeld te geven
  Suriname heeft haar grenzen gesloten. Had niet gehoeven toch. Zeker wel, invloeden van buiten af
  Het gevaar met het aanhalen van voorbeelden is dat het eigenlijke onderwerp niet meer wordt besproken, maar het voorbeeld
  Wat die bakra betreft;
  er zijn slechte bakra’s en goede bakra’s
  er zijn slechte Surinamers en goede Surinamers


  Maak melding
 50. Heel veel van de beschuldigingen aan het adres van Hoefdraad moet men niet serieus nemen. Een aantal van deze beschuldigingen zijn proefballonnetjes van de oppositie. In werkelijkheid streven de oppositiepartijen naar een ‘small government ‘. Zij willen een kleine overheid die alles aan het spel van de vrije markt moet overlaten. De markt moet volgens hen overgelaten worden aan het egoïsme van het kapitalisme. In feite willen de VHP en haar bondgenoten alle overheidsdiensten van de hand doen, inclusief Staatsolie. Zij waren ook behoorlijk boos toenndecregering Bouterse de Afobakadam in handen kreeg voor Suriname. Een ‘small government ‘ moet zich volgens hen zich helemaal niet bezighouden met de Surinaamse Waterleiding Maatschappij, Energiebedrijven Suriname, Staasolie, aandelen in de goudsector, Staats bosbeheer, SLM,enz.enz. Alle bedrijven waar de overheid aandeelhouder van is wil men verkopen aan particulieren. De oppositiepartijen beschuldigen de regering Bouterse dat zij deze bedrijven willen verkopen. Maar in feite willen zij juist de reactie van het volk peilen met deze proefballonnen die zij loslaten. In de VHP en de VES zijn er figuren zoals Ramautarsing die grote voorstanders zijn van het egoistisch kapitalisme. Ook Brunswijk is voorstander van deze economische denkwijze. Een small government maakt ruimte vrij voor het egoistisch kapitalisme om greep op de samenleving te krijgen.


  Maak melding
 51. Rob,
  je weet als je liegt moet je je leugen onthouden, anders val je door de mand.
  Jij bent een fervent voorstander geweest van marktwerking. Jij bent de persoon geweest die voortdurend riep dat
  de subsidies omlaag moesten
  bedrijven bij een terugtrekkende overheid steeds meer kansen wordt geboden.
  ik kan nog meer voorbeelden aanhalen en dit zelf staven met bewijzen, aangezien ook jouw postings op waterkant te vinden zijn.

  Ben jij nu een voorstander van een steeds kleiner wordende overheid?
  of ben je voorstander van een groter wordende overheid?
  Zodra je deze vraag hebt beantwoord kunnen we verder.
  Je mag nu nog volstaan met kleiner/groter


  Maak melding
 52. @zandloper. Je dient de god van de witte man. Want de witte man heeft je voorouders geleerd dat ze zijn god moeten aanbidden zodat ze in de hemel komen en niet in opstand moeten komen tegen hun meester. De bijbel die je leest is van de witte man. De god die je aanbidt is de god van de slavenhouder. Eigenlijk ben je gewoon nog een slaaf. Je bent verlost van de fysieke ketens maar mentaal ben je nog steeds een slaaf via de bijbel en de god van de witte man.


  gemodereerd
 53. @Pico, het was meer een mannier om mijn gedachtengang vorm te laten krijgen, zodat het spreekt tot hen die het lezen. Ook een retorische vraag kan beantwoord worden met een retorisch antwoord, wat jij dan ook hebt gedaan.
  Het aanpappen met mijn dochter is geen strafbare handeling, maar betreft een indeling of norm van mijn huishouden.
  Als Hoefdraad, als Surinamer, kind van het land, een strafbaar feit heeft begaan, dan zal Suriname hem moeten veroordelen. Zodra de internationale media er zich mee gaat bemoeien en de persoon in kwestie vernederd, en dat keur ik af af. De geschiedenis heeft ons laten zien hoe landen als Nederland te werk zijn gegaan, en dat maakt mij tot een Surinamer die iedere andere Surinamer beschermt.
  De beschuldiging aan het adres van Hoefdraad, als zou hij een witwasser zijn, mag nooit en te nimmer komen van een land als Nederland, vanwege hun witwas history.


  Maak melding
 54. Rob: heel veel van de veren die ze in de kont van de NDP stoppen moet je ook niet serieus nemen. Toen ik dit stuk las moest ik bijna overgeven omdat de NDP niet eens weet wat wetenschap bedrijven betekent.

  bron: starnieuws

  Santokhi keurt verklaring wetenschappelijk bureau NDP af
  10 May, 16:30
  foto
  VHP-voorzitter Chan Santokhi tijdens een persconferentie vrijdag. (Foto: René Gompers)

  De VHP keurt de verklaringen van het wetenschappelijk bureau van de NDP af. In de pagina grote artikelen wordt gesteld dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën “de beste minister ooit is die dit land heeft voortgebracht” en dat de juridische stappen tegen hem politieke aanvallen zijn van de oppositionele partijen. De procureur-generaal zou daarbij een ‘hidden asset’ van de oranjepartij zijn. VHP-voorzitter Chan Santokhi vraagt zich af of de in ongenade gevallen ex-governor Robert van Trikt en zijn advocaat Irvin Kanhai dan ook van de VHP zijn. Zij hebben beiden verklaard dat Hoefdraad betrokken is bij de monetaire wantoestanden die nu worden onderzocht merkt hij op.

  Santokhi vindt de conclusie van het wetenschappelijk bureau grappig. Er is geen wetenschappelijke basis, “geen facts and figures” om die constatering te staven merkt hij op. “Het enige wat ik kan concluderen is dat we met deze minister armer zijn geworden, dat we met deze minister enorme hoge leningen hebben, dat we de slechtste ratings ooit hebben. Dat we, ja triest, een governor hebben die nu opgesloten is en een minister hebben die verdacht is. Triest in de Surinaamse geschiedenis dat beide autoriteiten de status nu hebben van verdachte. Een is opgesloten en de ander moet in staat van beschuldiging gesteld worden,” zei Santokhi vrijdag op een persconferentie in ‘de Olifant’.

  “Als je zegt dat hij de beste is kom met feiten en cijfers… maar dit geeft ook de kwaliteit aan van het wetenschappelijk bureau van de NDP,” merkt Santokhi op. “Aan een debat voor politieke partijen over de economie doen ze niet mee. Ze komen wel met een monoloog in de krant om personen te beschuldigen zoals de pg die gelinkt zou zijn aan de VHP. Ze zeggen dat het onderzoek net vóór de verkiezing is gestart om de verkiezing te beïnvloeden.”

  “Het onderzoek is al geruime tijd gestart, sinds januari,” benadrukt Santokhi. “En wie heeft gezegd dat de minister van Financiën verantwoordelijk is voor de handelingen waar de governor van werd beschuldigd? Niemand anders dan de advocaat (Irvin Kanhai) van de governor (Van Trikt). Hij heeft het publiekelijk gezegd. Ten tweede heeft Van Trikt zelf bij de rechter verklaard wat de betrokkenheid is van minister Hoefdraad bij al deze misdrijven. Zijn meester Kanhai en Van Trikt van de VHP? Ze hebben niks met de VHP te maken. U mag zelf beoordelen aan welke partij ze gelinkt zijn.”

  “Het wetenschappelijk bureau van de NDP dat deze mensen probeert te linken aan de VHP, mag zelf gaan beoordelen in hun eigen administratie tot welke politiek groepering deze twee mensen behoren. Zeker niet VHP. Het zijn juist wel deze mensen die publiekelijk en bij de rechter hebben verklaard dat Hoefdraad betrokken is. Het gaat om heel serieuze zaken.” Santokhi doet een greep uit de lijst van beschuldigingen: gelden zijn weggemaakt van de Centrale Bank, goederen en gebouwen zijn aangeschaft in strijd met de wet voor meer dan 100 miljoen euro, inkomsten uit Iamgold en Newmont zijn voor verschillende leningen tegelijk verpand.

  “We keuren de verklaring van NDP wetenschappelijk bureau af, we keuren hun uitlatingen af waarin ze constant de rechterlijke macht beledigen en beschuldigen,” deelt Santokhi mee. “We vragen de samenleving de rechterlijke macht te steunen zodat ze in alle onafhankelijkheid en onbevreesd haar werk kan doen.”

  René Gompers


  Maak melding
 55. dhr Doeki en Mangly zaten bij radio standvaste openlijk te dwepen over een massa moordenaar, die 60% van de mensheid wil vermoorden. Hij financieert de, kroeka wetenschap, en is om de haverklap in Africa om besprekingen te voeren over het vaccineren van Afrikanen, deze hebben hem door en lusten hem ook niet. De wereld wordt te klein voor deze satanisten, nadat ze door hebzucht en domheid de planeet in een deplorabele toestand hebben gebracht.
  Hij werkt samen met Monsanto, en iedereen weet dat die het brein is om ons voedsel te manipuleren, GMO. Ze smijten met geld en kunnen zwakkelingen gemakkelijk overhalen om hun eigen bevolking te vernietigen. “Money is the route of all evil”
  Alle zaden moeten gekocht worden bij bedrijven die door Monsanto en consorten gerund worden, het zijn killers, maar men ziet alleen de rijkdommen die ze hebben vergaard.
  Zij zijn in staat het weer te beinvloeden, stormen op te wekken via electromagnetische golven. Daarom is onze planeet helemaal overstag. Alles wat ten goede zou moeten zijn voor de mensheid wordt door hen tegengehouden, zij kennen de wet van, non interference, en staan niet toe dat er een beter menselijk bestaan komt voor de bewoners van de aarde.
  Uitvindingen worden tegengehouden en uitvinders worden vermoord.
  Dat er Surinamers zijn die deze duivels verafgoden, keur ik met klem af, ze zijn verraders van land en volk en moeten worden ontmaskerd.


  Maak melding
 56. @Zandloper
  Het uiterlijk van koning David wordt beschreven in de bijbel als veertienjarige Hij was rossig dus met een zeer lichte huid.Hoe kom je aan zulke onzin.Het maakt tocht niks uit welke huidskleur de bijbelse figuren hebben? Waarom is men in Suriname zo geobsedeerd door de kleur van je huid en de structuur van je haar?


  Maak melding
 57. @percival,23 En de Heer zei tegen haar:

  “Twee naties zijn in uw baarmoeder,
       en twee volkeren van binnenuit [b] zullen worden verdeeld;
  de een zal sterker zijn dan de ander,
       de ouderen zullen de jongeren dienen. ‘

  24 Toen haar dagen om te baren waren voltooid, zie, er waren tweelingen in haar baarmoeder. 25 De eerste kwam rood uit, zijn hele lichaam als een harige mantel, dus noemden ze zijn naam Esau. 26 Daarna kwam zijn broer naar buiten met zijn hand, die Esau’s hiel vasthield, dus zijn naam heette Jacob. [C] Izak was zestig jaar oud
  (De kleur van Yacob word niet vermeld,omdat hij origineel is)

  Romeinen 9:13
  13 Zoals geschreven staat, heb ik Jacob liefgehad, maar Esau heb ik gehaat.

  Esau Sells His Birthright
  30 En Ezau zei tegen Jakob: ‘Laat me wat van die rode stoofpot eten, want ik ben uitgeput!’ (Daarom heette zijn naam Edom. [A]) 31 Jacob zei: “Verkoop me nu uw geboorterecht.” 32 Esau zei: ‘Ik sta op het punt te sterven; wat voor nut heeft een geboorterecht voor mij? ‘ 33 Jacob zei: “Zweer me nu.” Dus zwoer hij hem en verkocht hij zijn geboorterecht aan Jacob. 34 Daarna gaf Jakob Esau brood en linzenstoofpot, en hij at en dronk en stond op en ging heen. Zo verachtte Esau zijn geboorterecht.
  41 En Esau haatte Jakob vanwege de zegen waarmee zijn vader hem zegende; en Esau zei in zijn hart: De dagen van rouw om mijn vader zijn nabij; dan zal ik mijn broer Jacob doden.

  42 En deze woorden van Esau, haar oudste zoon, werden tot Rebekka verteld: en zij zond en riep Jakob, haar jongste zoon, en zei tot hem: Zie, uw broer Esau, die u aanraakt, troost zichzelf, met de bedoeling u te doden.

  43 Nu dan, mijn zoon, gehoorzaam mijn stem; sta op, vlucht naar Laban, mijn broer naar Haran;
  Ezau die uit twee zwarte mensen werd geboren was wat men een albino noemt, pigmentloos. De witte man si niet wit maar rood, in de zon heeft hij alle kleuren van de regenboog, avontuurlijk, gek op jagen en rood vlees, en hun bijbelse naam is Edomiet.
  Psalmen 83: 4
  ‘Ze hebben gezegd: Kom, en laten we hen afsnijden van een natie; opdat de naam van Israël niet meer in gedachten wordt gehouden.
  ( en het spel gaat door) De oudste zal de jongste dienen, is de zegen maar bij overtreding van de wetten zal de oudste hem overheersen. YHWH is een God van oorlog, exodus 153 The Lord is a man of war: the Lord is his name, en hij is zwart.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES