Tweede groep repatrianten uit Nederland keert vandaag terug naar Suriname

14
Tweede groep repatrianten uit Nederland keert vandaag terug naar Suriname
Archieffoto: naar Suriname vertrekkende passagiers op Schiphol.

De tweede groep repatrianten vanuit Nederland keert terug naar Suriname. Met inachtneming van de COVID-19 veiligheidsregels stappen de in Nederland gestrande Surinamers, vandaag vrijdag 8 mei op Schiphol in het vliegtuig. Vanuit verschillende actoren is hard gewerkt aan de voorbereiding van deze vlucht meldt de Surinaamse overheid.

Op deze vlucht zitten voornamelijk personen die op 14, 15, 16 en 17 maart 2020 terug zouden moeten keren naar Suriname. Ook is zoveel mogelijk rekening gehouden met vrouwen met kinderen, personen die nu worden bijgestaan door de Surinaamse overheid, personen die onder medische behandeling zijn of medicatie nodig hebben, seniore burgers, personen in strategische beroepen en functionarissen in overheidsdienst.

De in Nederland gestrande burgers zullen zoals alle andere repatrianten ook verplicht in overheidsquarantaine wanneer ze in Suriname aankomen. De eerste groep repatrianten mochten dinsdag naar huis, waarna de hotels zijn gereinigd in afwachting van de tweede groep.

Aanmelden is tussen 08.00u en 10.00u in de ochtend, check-in balie 30 en 32. De geplande vertrektijd vanaf Schiphol Gate E3 is 13.00u en de aankomst in Suriname is 17.30u. Het vluchtnummer van deze tweede repatriëringsvlucht op de route AMS-PBM is PY993.

Morgen, zaterdag 9 mei vliegt het toestel om 17.00u terug naar Nederland met in Suriname gestrande Nederlanders.


14 REACTIES

 1. De Stem recht van al deze Surinamers wordt ontnomen. Ook de mogen de Surinamers in het Buitenland gestrand zijn, mogen niet stemmen. Hun stemkaarten gaan ze wel gebruiken.


  Maak melding

 2. De regering heeft heelerg druk om van alle kanten haar listige mentaliteit uit te voeren waar je zelf bij staat.
  Corruptie, frauderen en roven, Dit zijn de bijzondere kenmerken van de ndp regering.

  Tijd voor sheriff Chan!!


  Maak melding

 3. V Trikt, kan dus mooi zaterdag mee. Heb je de ambassade al gebeld. Je mag tot 2 jr terug je paspoort terug vragen.
  Er zijn geen getuigen, alleen theoretische bewijzen. Het interesseert de Surinamers geen hol, hoe het land er financieel voor staat. Je bent dus vrij.
  Is lente hier, mooi weer.


  Maak melding

 4. Welkom home Suri,jullie hebben niets gemist, hetzelfde liedje wordt overal gespeeld. Niemand kan jou van dat recht om te stemmen onthouden, voor ouderen, gehandicapten, uitlandigen en zieken is er altijd een mogelijkheid door je te laten vertegenwoordigen, middels een machtiging. Vraag het maar aan Patricia Ethnel van de NPS.


  Maak melding

 5. De eerste groep repatrianten uit Nederland waren zeer lovend over hun verblijf in
  Royal Torarica, Eco resort en hotel Babylon. Een tweede vakantie volgens sommige van hun. De regering heeft heel hard hun best gedaan om deze landgenoten zo goed mogelijk op te vangen na wat ze allemaal meegemaakt hebben, dat mag ook gezegd worden toch!
  Welkom in Sweetie Sranang beste landgenoten!


  Maak melding

 6. Wayambo 8 mei 2020 At 12:28

  De eerste groep repatrianten uit Nederland waren zeer lovend over hun verblijf in
  Royal Torarica, Eco resort en hotel Babylon. Een tweede vakantie volgens sommige van hun. De regering heeft heel hard hun best gedaan om deze landgenoten zo goed mogelijk op te vangen na wat ze allemaal meegemaakt hebben, dat mag ook gezegd worden toch!
  Welkom in Sweetie Sranang beste landgenoten!
  ====
  PS, laat jullie je stem wel horen om gebruik te maken van jullie democratisch recht om te stemmen! Mahatma Gandhi zou gewoon in hongerstaking gaan om vreedzaam zijn doel te bereiken!


  Maak melding

 7. Aangezien de hotels en resorten leeg zijn en blijven de rest van het jaar, is dit een goede optie om in te richten als quarantaineverblijf. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de resorten er geld voor krijgen van de overheid aangezien ze in zwaar weer verkeren.


  Maak melding

 8. Deze groep zal volgens Bartjes voor de verkiezingsdatum uit quarantaine zijn. Wat ik weet mogen Turken, Marokkanen, Amerikanen en Nederlanders in de Diaspora ook meedoen aan de verkiezingen in hun land. Waarom kan er niet een mobiel stembureau ingericht worden voor de repatrianten in quarantaine? Het is het recht van deze mensen om hun stem uit te brengen of om iemand te machtigen om namens hun de stem uit te brengen. De stemkaarten zijn toch al op het huisadres afgegeven en 1 stemgerechtigde kan als ik het goed heb voor nog 9 anderen stemmen met machtiging.
  Overmachts situatie buiten schuld.


  Maak melding

 9. Waarom zijn ze niet gelijk in nederland gebleven. Is volgens jullie Land van honing.
  Jullie frustreren tot en met daar.
  Wie zich niet wilt onderwerpen aan de regels moet niet komen naar Su.


  Maak melding

 10. Wendy, wat voor zin heeft het om het op wkn te zetten. Ga het ze persoonlijk vertellen wanneer ze geland zijn. Even de deur uit ipv thuis zitten pienaren.


  Maak melding

 11. Wij zijn twee gestrande Nederlanders die in Barbados zijn op dit moment. 8 en 9 april zijn er repatriëring vluchten gestuurd vanuit Nederland om de gestrande reizigers op te halen in Barbados. Maar wij, net zoals nog vele andere Nederlanders wisten hier helemaal niks van! We zijn achter gelaten en vergeten door de ambassade. Een flinke blunder van Nederland. Alsjeblieft kom ons halen op de weg terug naar Nederland. Wij willen ook naar huis!
  gemodereerd

 12. Veels te doorzichtig nona.veels te doorzichtig. Je lijkt rob brown wel
  Een kleuter doorziet dit.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.