NDP’ers gaan los op succesvolle campagnevideo van de VHP

84
NDP'ers gaan los op campagnevideo van de VHP

De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) heeft afgelopen week onderstaande campagnevideo naar buiten gebracht in Suriname. Het filmpje heeft heel wat tongen los gemaakt van NDP’ers die de VHP beschuldigen van plagiaat. De campagnevideo, die in slechts een paar dagen al meer dan 100.000 keer is bekeken, zou namelijk veel lijken op een commercial van Nike.

VHP voorzitter Santokhi wuift alle kritiek weg en geeft in een gesprek met ABC Online nieuws inderdaad aan dat de partij geïnspireerd is door uitspraken van belangrijk mensen in de geschiedenis, maar ook door de manier waarop Nike haar boodschap naar voren heeft gebracht. “Het staat ook allemaal duidelijk in de disclaimer bij de video, dus we ontkennen niets” zegt Santokhi.

Hij vindt het frappant dat juist de NDP zeurt over plagiaat, terwijl die partij haar slogan ‘Yes we can do the job!‘ duidelijk heeft afgekeken van president Obama’s ‘Yes we can!‘. Ook het bekende NDP logo van een hand met ‘We gaan voor nog vijfis een exacte kopie van de stop-attack campagne van een andere organisatie, aldus Santokhi.

De VHP trekt zich duidelijk niets aan van de kritiek van de NDP. In tegendeel heeft de partij juist dankzij de aandacht van al die NDP’ers nog meer succes met haar video en wordt het filmpje nog meer bekeken. Intussen heeft het filmpje alleen al op de pagina van de VHP meer dan 100.000 views gerealiseerd zegt Santokhi.

Hij geeft aan dat de NDP zo reageert omdat ze zich bedreigd voelt en diarree krijgt van het succes van het VHP filmpje. Tot slot geeft hij de NDP een tip en wel om die kritiek los te laten en zich liever te focussen op belangrijkere zaken in Suriname, zoals het vraagstuk van armoede, de hoge valuta koers, de crisis in allerlei sectoren en de zaak tegen minister Hoefdraad.

Voor de mensen die het Surinaamse filmpje gemist hebben is hij hier nogmaals:

https://www.facebook.com/VHPSuriname/videos/619201018951482/


84 REACTIES

 1. Je bedoelt inderdaad de ndplee wendy.

  Je hebt gelijk, die misbruiken al dik 10 jaar lang creolen. Makkelijk beïnvloedbaar met luchtkastelen, spiegeltjes en kraaltjes mentaliteit. Jammer als ze het niet door hebben, hoe ze keer op keer worden omgekocht.
  Notabene zet ndplee hun ouders op de markt, maar dan op een moderne manier. Jammer voor hen die dit nog steeds niet inzien.

  Bid mensen bid! Onze Almachtige God brengt je wijsheid waar die nodig is
  gemodereerd

 2. plagiaat of geen plagiaat de boodschappen zijn heel goed en duidelijk in dat filmpje…..en dat het gemaakt is door een paar surinamers die hun hart op de juiste plaats heeft voor suriname….mooie ervan is dat ik alle rasssen terug zie en een stuk cultuur ook erbij….goed gedaan V.H.P…..bigup CHAN het is jouw tijd nu…


  Maak melding

 3. plagiaat of geen plagiaat de boodschappen zijn heel goed en duidelijk in dat filmpje…..en dat het gemaakt is door een paar surinamers die hun hart op de juiste plaats hebben voor suriname….mooie ervan is dat ik alle rasssen terug zie en een stuk cultuur ook erbij….goed gedaan V.H.P…..bigup CHAN het is jouw tijd nu…


  Maak melding

 4. Wendy vertel me wat orgineel is van de ndp??en als de creolen misbruikt worden dan door wie te doen????heel Suriname word misbruikt door een ka romel party NDP die niet weet wat te doen voor het land en volk.als ndp deze verkiezing meer dan 18zetels behaald dan mogen ze van geluk en froude spreken!!!derest gaat by VHP…


  Maak melding

 5. Wendy,

  Werden de hindoestanen niet misleid door ndp voor de verkiezingen met alle valse beloftes.
  In hun regering zitten er hindoestanen voor spek en bonen die geen moer te zeggen hebben. Dit alleen om te zien dat ze zg. etnisch zijn. Een VP Adhin die zit daar als een lampelul en schoothondje van Bouta. De belangrijkste posten hebben zij die daar domineren de afro’s.
  Al zijn ze etnisch, op politiek gebied hebben ze kins van gebakken de afgelopen 10 jaren. een puinhoop met paarse bedrog.
  gemodereerd

 6. Goed voor de NDP. Wanneer de NDP hun dingen doen mag alles. Maar wanneer een ander partij doet is het niet goed. Recht voor één recht voor allen.👍👍👍


  Maak melding

 7. Heel goed gedaan van de VHP de boodschap is duidelijk en wat heeft plagiaat met een duidelijke boodschap te maken.
  gemodereerd

 8. Daarom kies ik voor STREI een partij zonder franje en niet bestaande uit kaka sani en Poeiejantjes! Ook een partij met behoorlijk wat geschoolde mensen die opkomt voor het algemeen belang en echt het beste met Suriname voor heeft.

  @ Wendy … steeds maar het slachtoffer blijven uithangen is zo kenmerkend voor jouw soort yapyapies.

  Ongeacht of het filmpje van de VHP plagiaat is of niet, duidelijk is dat de NDP een fascistische criminele organisatie is. Brrrrr daarom stem niet op deze faustisch organisatie !
  gemodereerd

 9. In de disclaimer is de bron vermeld, dus geen plagiaat maar een citaat van JFK, vertaald in Sranang tongo en dat mag volgens de apa-richtlijnen. No NDP o ka, neks no fout.


  Maak melding

 10. Voor wat betreft “een idee omzetten in een concreet product”, lees een campagnefilm, is wat mij betreft het principe van “beter slim gejat dan slecht bedacht” i.c.m. het verder passend en op maat maken een prima zaak! Dat heet immers doelmatig, slim en efficiënt werken. Dit is “de standaard” in Europa, Amerika en Azië! They don’ waste their efforts!


  Maak melding

 11. Dit is een normaal clip van VHP .

  Heeft NDP niets anders te doen ,laat NDP de productie gaan op voeren .

  Al 10 jaren hoor ik dat NDP productie gaat op voeren ,stelen op voeren dat doet NDP Regering .

  Bouva Bouka kom je van de Universiteit ,en dan loop je zo jong al te stelen van de staat .

  Hooghart Dagoe maakt jij maar een clip voor NDP over hoe ze stelen .

  Ramon Abrahams grijzen jij had Oom Henk Aaron voor een truck zand laten op sluiten .

  NDP jullie hebben nog een paar dagen om te graaien ,er is nietes meer in kas .

  Bokasa Bouterse hoeveel geld heb je gespaard voor de volgende generaties .

  Boereveen en Graanoogst hoeveel huizen hebben jullie gebouwd voor de kleine man uit de huizen fabriek .


  Maak melding

 12. Laat NDP een Clip maken met de grote schurken ooit in Suriname .

  40 jaren de zelfde liederen zingen ,Bouva Bouka was maar 7 jaren in 1980 .

  Misikaka wanneer komt de Clip van jou uit ,hoe jij kinderbijslag gaat delen .

  Hooghart jij komt zeker niet terug ,ga lekker nu met pensioen .

  Wij van de Oppositie wijken niet voor onderdrukking van NDP .

  laat NDP een mail sturen naar Trump en Pompeo ,ze houden toch niet van Nederland .


  Maak melding

 13. Beste Surinamers gaan we discuseren om een promotie film van een partij. Kijk naar de inhoud en probeer na te denken wat men hiermee wil bereiken voor de toekomstige generaties. I. P. V. Nex no fout a liebie moe liebie en nooit meer koloniale toestanden nationale pakketten dienst lenen en nog eens lenen kasreserve verdwenen burgers reserve verdwenen geen productie wisselkoersen niet te peilen en meer onzin beloven.


  Maak melding

 14. Wat een prachtige clip. Volgende clip mag wat mij betreft expliciter zijn voor wat betreft 10 jaar regering Bouterse. Leg de vinger maar op de zere plek. Quick and dirty

  Adviseer de VHP desnoods een media spindocter uit de VS te huren. Die zijn meester daarin.


  Maak melding

 15. Prachtig en oprecht!!!!
  Leren doen wij van een ieder om ons heen, Maar werken moeten we met z’n allen.

  Ben zelf geen vhp’er, maar vindt dit grandioos.
  Zet m op land genoten.


  Maak melding

 16. Dit filmpje met een overduidelijke boodschap heeft niets met plagiaat te maken. Deze hele oerdomme hersenloze ndp’ers moeten nu oprotten en voorgoed van het podium verdwijnen. Laten eerlijke Surinamers nu het land op de juiste manier regeren en op het hoogst ondenkbare niveau brengen. Ndp’ers zijn allemaal een stuk vee met een touwtje om hun nek. Die draven mee in de ndp massa. Bedelaars, boeven en oplichters zijn het. Het echte volk pinaart en zal 25 mei je juiste en beste keuze maken voor een beter en veilig Suriname. Lang leve de VHP


  Maak melding

 17. Het aantal vieuws wil nog niet zeggen dat het geapprecieerd wordt door de bevolking die beter weet en niet dom is.
  gemodereerd

 18. Het is verkiezingstijd, dus niets aan de hand met zo’n videoclip. Voor de meeste mensen heeft het alleen een klein beetje amusementswaarde en verder geen inhoud. Ik zie niets succesvols in deze campagnevideo!

  Waarover gaan deze beelden eigenlijk:
  @ Drie keer komt een hindoestaan in beeld, als pas afgestudeerde, als arts en als toekomstige president van de CBVS! Er wordt gezegd dat er een betere kasbeheerder bij de CBVS moet komen dan de NPS’er Telting en brengen ze een hindoestaan in beeld! Dus alleen maar lof voor de hindoestaan, in hogere beroepen/posities!

  @ Een Javaan wordt in de boeien geslagen!

  @ Een inheemse staat op Bosjebrug om te springen in de Suriname rivier!

  @ De creoolse bevolking komt het vaakst voor in andersoortige beroepen, muziek, dans, gevechtsport, kok etc. Een donkere binnenlandse meisje met een mobiel in de hand wordt belachelijk gemaakt en vergeleken met Mark Zuckerberg.
  De video start in elk geval met een donkere man met grote hypotheek problemen.

  Wat mis ik in de Video!
  @ Hoe ga je de problemen oplossen
  @ Waar zijn de chinezen
  @ Waar zijn de landbouwers
  @ Waar zijn de wisselkantoren van de VHP die de koersen steeds manipuleert!
  @ Waar zijn de beelden uit het binnenland
  @ Waar zijn de beelden van de achterstandswijken
  @ Hoe gaat de VHP naar Nederland om hulp te zoeken! Hier had ik Chan tenminste op de stoep bij torentje van Mark verwacht!

  Dat liedje (Chapra) van de VHP bij de onafhankelijk in 1975 was veel leuker. Daar werden de voorstanders van de onafhankelijk van Suriname, vooral Henk van de NPS behoorlijk belachelijk gemaakt!

  Succes verder met de campagnevoering!


  Maak melding

 19. Even dit onder de aandacht brengen
  Abdoel zegt:
  “Ik ben ook de mening toegedaan dat er een aantal zaken is waarbij de minister meer informatie dient te verschaffen, zodat die zaken ook duidelijk worden voor de samenleving,” zegt Abdoel.”

  Ik ga even buiten mijn boekje want deze “koeli” haalt het bloed onder mijn nagels vandaan.
  Waarom?
  Omdat hij na zeker 4 maanden komt Abdoel vertellen “Ik ben ook de mening toegedaan dat er een aantal zaken is waarbij de minister meer informatie dient te verschaffen, zodat die zaken ook duidelijk worden voor de samenleving,” dit terwijl de gehele oppositie al maanden ja zeker weten langer dan 6 maanden steeds vraagt doch vriendelijk “mevrouw de voorzitter waar blijven de stukken die wij van de minister van Financiën hebben opgevraagd. Steeds zegt deze minister “ik stuur ze op” en nog steeds mevrouw de voorzitter komen deze stukken niet. Deze minister houdt ons voor de gek deze minister wilt ons de stukken niet geven bijvoorbeeld de overeenkomst tussen de minister en CBvS” etc etc.

  Welnu te beginnen met de voorzitter:
  Deze vrouw is wars van alle normen en wetten alsook lapt ze alle fatsoensnormen en regels aan haar grote zitvlak. Ze heeft letterlijk “schijt” aan wat enkele DNA leden (de oppositie) steeds herhalen o.a. “waar blijft de president mevrouw de voorzitter hij moet rekenschap komen geven vragen komen beantwoorden zaken toelichten. Mevrouw de voorzitter de president heeft lak aan de DNA” .
  Ai mevrouw de voorzitter zoals mijn moeder het altijd heeft gezegd ” Gado no e sribie if a no yu a strafu ma a pai mang sa kong winsie na ini yu stamboom”

  Abdoel
  Op pad van Wanica praten zij zo en zijn kort van memorie in de koeienstal waar de plaque-ten van een koe worden gedropt en die hebben meer houdbaarheid dan jou geheugen die waarschijnlijk lekt als een zeef”
  Kom je nu na maanden met “Ik ben ook de mening toegedaan dat er een aantal zaken is waarbij de minister meer informatie dient te verschaffen, zodat die zaken ook duidelijk worden voor de samenleving,”
  Hoor jij Abdoel de echo in je eigen woorden niet? Shit always flows down


  Maak melding

 20. Dit is pas een verschijning van leiderschap “YESS CHAN WO SET A KONDRE BAKA”

  Ik had al een idee dat de VHP een afstands raket zou lanceren. Boodschap is duidelijk!!

  De ndp heeft heelerg druk met haar eigen hachje te redden en te frauderen voor de verkiezingen. Terwijl de andere partijen gaan door met hun kennis en kunde om Suriname te redden.

  Beste mensen,

  Naar mijn mening zie ik de VHP en de NPS als redder van Suriname.

  Stem bewust!!! stem VHP of NPS !!

  weg met de ndp parias!!!


  Maak melding

 21. De NDP zoekt de splinter bij de VHP. Maar hun eigen balk zien ze niet.

  Big up VHP ! We want more !

  VHP. just do it !

  VHP. I’m lovin’ it !

  VHP. Who else !

  VHP. Er is geen betere !

  VHP. Think different !

  VHP. Because you worth it !

  VHP. Open Halpinness !

  VHP. Suriname runs on VHP !

  VHP. Go for it !

  Waarom is de NDP zo bang voor de VHP ?
  Because,
  There is a new sherrif in town and the bad guys do not like him.

  Red Suriname.
  Ko mek unu Sranang switi baka.
  Krakti !


  Maak melding

 22. Ik kan nergens een bronvermelding vinden over een vermeende plagiaat door NDP ers, heeft Chan persoonlijk contact met hen. Ook binnen de gelederen van de andere partijen is hiervan niets bekend. Chan het is een prachtige video, maar door je domme insinuaties van plagiaat door vele NDPers, haal je mij niet over, ik zie zelf ma Dini in dit verhaal. Er is geen originaliteit in je verhaal. Wat mij ergerde is dat je een quote van John F Kennedy gebruikt op het eind,alsof het van jouw komt,denk je dat Surinamers zo achterlijk zijn, waar is je creativiteit, je originaliteit.


  Maak melding

 23. Ze zijn niet de eerste die zich schuldig maken aan plagiaat. Velen op de wereld en in Sur helemaal, hebben hun diploma’s /bull daarmee gehaald.

  Knap dat deze voorzitter probeert om negerengels te praten maar feit is dat de Sur. voertaal Nederlands is. En ieder surinamer spreekt en verstaat Nederlands.
  Waarom dan stoer willen doen?

  Staat een volbloed Hindioestaan niet om.zo asociaal te praten
  Vooral ah eind.
  gemodereerd

 24. NDP speelt smerig spel. Mensen in quarantaine mogen niet stemmen. NDPers weten dat deze mensen nooit op de NDP zullen stemmen vandaar het verbod. NDP Nooit gehoord van mobiele stembussen zoals hij huize Asiana???? Hoeveel mensen ware in het buitenland gestrand? 1.000 mensen. Dus 1000 tegenstaanders van de NDP uitgeschakeld. Andere politieke partijen dit is toch een kort geding waard.


  Maak melding

 25. Zoals @Ron aangeeft; beter goed gejat, dan slecht bedacht, das normaal. Velen hebben onlangs diverse appjes ontvangen, met een parodie op covid-19. Notabene zonder disclaimer. Zelfde idee.

  Het belangrijkste element in het suri verkiezingspakket is voor mij ontwikkeling.
  Ik mis dat bij alle partijen. Scholing, zelfbewustzijn, giving back.

  Iedereen is zo gefocust op een koers, pffff, geef ze die hengel en slimme tools, dan zorgen ze wel zelf voor ‘de heilige koers’!


  Maak melding

 26. De ndp voelt de hete adem van de vhp in de nek. Na 10 jaar wanbeleid zijn de Surinamers veroordeeld tot voedsel pakketten. Hopelijk gaan de ogen nu open en stemmen ze verstandig. In mijn optiek zijn de vhp, nps, da91, strei en pro fatsoenlijke partijen. Een coalitie met die partijen zou een goede optie zijn. PL/ABOP hebben al een geschiedenis met de ndp en zijn medeverantwoordelijk voor de afbraak van Suriname. Daarom kunnen deze partijen inprincipe geen optie zijn om tot eem coalitie te komen.


  Maak melding

 27. @wayamba
  Ondanks dat je in Nederland woont, ontbeer je simpele basis kennis!
  Je denkt toch niet dat Trump, of Bolsa of Mark getto’s laten zien in hun promo’s.
  Een promo is vooral positief en gericht op de toekomst.

  De ndp geeft toch ook niet in hun promo aan, de rechtszaak vh leider, de vele gereshuffelden, de gestolen gelden, de koers van 1 op 25, de mislukte fly-over of tram etc etc.
  De ndp kijkt ook naar de toekomst, dus zit rustig, voordat je een snee oploopt bij het scheren.
  By the way, het is geen promo voor het buitenland, ze weten ondertussen dat er verschillende bevolkingsgroepen in su wonen en dat er een moskee naast een tempel staat.
  Dus…,, u schrijft kul!
  gemodereerd

 28. Over zeventien dagen is er verkiezing. Mensen neem de verantwoordelijkheid voor je leven en welzijn op eigen schouders en wees alert/waakzaam.


  Maak melding

 29. Om te kunnen regeren heb je tenminste 26 zetels nodig in het parlement! Met de huidige prognose (VHP 14, NPS 3, DA91/Strei/Pro NUL), ga je echt geen kabinet kunnen vormen, maar alleen kunnen dromen! Met zo’n inhoudsloze campagnevideo ga je echt geen extra zetels binnenhalen!

  De VHP had beter een videoclip kunnen maken van “mere desh ki dharti sona ugle ugle hira moti (Film Upkar)”. Dat zegt de hindoestaan veel meer dan een Amerikaan achtige clip met weinig inhoud!


  Maak melding

 30. De NDP-video’s zijn allen al achterhaald, kondre Failliet !

  Geen sneltrein, geen fly-overs, geen 18.000 volkswoningen,
  geen cassavefabriek, geen, goede basiszorgwet !

  NDP heeft wel gezorgd voor
  * faiilliet Sranan geen
  * mega-staatsschuld
  * mega begrotingstekort
  * mega overheidsapparaat dat weinig presteert
  * mega aantal onderpanden van bedrijven/zaken
  * mega devaluaties van de SRD
  * zware politieke corruptie die niet wordt aangepakt
  * schandalige mega-onrechtmatige-wegkaping-van-
  tweehonderd miljoen USD, eigendom van bedrijven en
  Surinaamse onderdanen, die de Centrale Bank onder zich
  had
  * Produceren van wetten die in strijd zijn met Grondwet, wetten
  en met internationale verdragen !
  * Internationale boycot Sranan op de Financiele markten, vanwege
  zware monetaire financiering, laakbaar/strafrechtelijk handelen
  van de overheid, slechte financiele overheidsadministratie, financiele
  schandalen oa bij CBvS en valselijk voorlichten van beleggers

  Stop de onderdrukking en de onwettige en onrechtmatige streken van
  het Paarse regiem !

  PS : Geen wetten afkondigen die zelfs nooit op de agenda van DNA
  hebben gestaan ! Waarop geen enkele inspraak is geweest van
  direct betrokkenen in de Sranan-economie !
  gemodereerd

 31. ” … mere desh ki dharti sona ugle ugle hira moti … ”

  Een hele mooie spreuk en zeker van toepassing op onze Suriname !

  Betekenis:
  ” Het grond van mijn land geeft een overvloed aan goud, diamanten en parels. ”

  Heel schandalig dat de NDP dit niet weet te waarderen, er misbruik van maakt en het verkoopt / verpand aan het buitenland.

  Suriname is van ons. Wij Surinamers kunnen allemaal gelukkig zijn.

  Red Suriname. Krakti !


  Maak melding

 32. Maar de ndp heeft toch geen recht van spreken……ze hebben Suriname naar de afgrond gebracht maar willen hun smoel open maken over anderen..???!!!


  Maak melding

 33. Leuk campagne filmpje. De VHP heeft het deze keer beter gedaan vergeleken met de jammerlijke vertoning van het Surinaamse volkslied laatstleden. Toch zijn ze er niet helemaal. Het is wel zaak dat het geschrevene in de vorm van de ondertiteling, feilloos is als je campagne voert. Er worden hier en daar fouten gemaakt in het Sranantongo. Ook in het Nederlands. Bijvoorbeeld: “Wordt niet de beste kok in je buurt, maar wordt de beste kok ter wereld.” Wordt = fout (er hoort geen T achter in dit geval . Dit geldt ook voor de volgende zinnen daarna. Aangaande het Sranantongo , is er gewoonweg een teveel aan fouten om op te noemen. Neem ze niet kwalijk, er is een groot verschil tussen Surinaams praten en Surinaams schrijven, maar laat dan liever de ondertiteling weg, of zoek experts in de Surinaamse spelling.(Het is wel heel goed gespeld , maar niet perfect). De Surinaamse spelling blijft op sommige onderdelen wazig omdat er geen honderd procent eenduidigheid is). Blijft wel leuk. VHP heeft duidelijk gekozen om het multiculturele te accentueren. Echter, in het hoofdbestuur wordt dat onvoldoende weerspiegeld. Zeker wel tachtig procent is van Hindoestaanse afkomst.
  Denk niet dat de NDP zich druk hierover moet maken. De NDP gaat het nog beter doen voor zover er behoefte is . De NDP heeft al mooie filmpjes gelanceerd. No sweat. Als ik de ondertiteling niet meetel , krijgt de VHP een 9 van me. Met ondertiteling 7,5. Helaas blijft de 10 vooralsnog voorbehouden aan de NDP.


  Maak melding

 34. Kun je nagaan, tot op de letter wordt de VHP gevolgd, whahahaha.
  Rewind, forward, stop! Wat zeggen ze, waktie nog een keer!

  Whahahahaha, anderzijds is niemand op deze aardbol geïnteresseerd in de promo vd ndp.
  Zielig hoor, hoe voelt dat!


  Maak melding

 35. De NATIONALE DEPLORABELE PARTIJ moet zijn BEK dichthouden als het om PLAGIAAT gaat:

  We can do the job= een afgeleide van YES WE CAN
  FIST LADY= afkomstig van Michelle Obama

  De echtgenote van Ronald Venetiaan heeft nooit First Lady genoemd.

  Dus laat de NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ mij laten hoor.


  Maak melding

 36. Ff serieus ,
  Heeft die kaulo ndp_er nog steeds niet door dat hij verleden tijd is ?
  Zijn einde is nabij.

  Verandering op komst in Suriname .


  Maak melding

 37. Kondremangs
  PKT. ..bedoel je de koers met 1 op 10 voor nsdap? ??? Dan heb je gelijk. ….je kan zien dat de aanhangers van DiDiBri GEEN oog en oor hebben voor de vooruitgang van Suriname. ….ze gaan los op anderen en zijn onsportief. ..zie ook de vlaggen incidenten. ….wel een vlag noch een pakket gaat me buik vullen. …
  25 mei as A SORI KEBA. …en aan DiDiBri. …your ship is sinking. ……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 38. De echtgenote van Ronald Venetiaan heeft men nooit FIRST LADY genoemd.

  Op Bakase TORI van Limbo kwamen ze daarmee.

  Dus hou je gek dicht VERNIETIGERS VAN SURINAME


  Maak melding

 39. 1 Stabilisatie fonds 0 SRD
  2 Nood fonds 0 SRD
  3 Woning fonds 500000 SRD goed voor 5 huizen misikaka
  4 Garantie fonds 0 SRD
  5 Spaar fonds 0 SRD

  Wat heeft NDP in 40 jaren achter gelaten ,hoeveel kilo goud heeft CBVS .

  Wat moeten de kinderen eten van NDP Schurken .


  Maak melding

 40. Limbo en Slooten lezen jullie goed ,en vraag aan vrouw Jenny Simons ,NDP heeft deze fondsen op gezet .

  Limbo en Slooten onderdrukkers jullie hebben nog 17 dagen werk en loon van de staat Suriname .


  Maak melding

 41. Prijs van een kilo uien in maart srd 5,50 .
  Prijs van een kilo aardappels in maart srd 4,50. In mei zijn de prijzen van beide basisproducten gestegen naar srd 8.
  Wie in maart trek in kip had hoefde maar srd 31 af te rekenen bij Omoe Snesie. Nu kost een moederkip , mager op de graad alsof het beest aan het infuus gelegen heeft, betaalt nu srd 39. Ja ja de Yapyappies en keskeshies hebben woord gehouden!
  Suriname een paradijs ?
  Mi mars Papa !
  gemodereerd

 42. Oke, nog eentje dan.
  Speciaal voor alle Bouta-lovers.
  Afgeleid van “Heel Holland bakt” ?

  Herr Sranan stem gie Chan.

  Chan is de man die Suriname redden kan.

  Tja go ! Set kong !


  Maak melding

 43. Ingrid Bouterse heeft wel een diamand van 80 miljioen in haar handen gehouden en hoogst waarschijnlijk ook de second lady, mevr G Adhin. Terwijl wij op elkaar zitten te fitten in deze moeilijke tijden, zijn Nederlandse ondernemers druk bezig de Surinaamse groenten te verbouwen, en hun volk leren hoe de sopropo lekker klaar te maken, straks verkoopt men sopropo als een gezonde groente in heel Europa en China, maar er zal geen enkele Surinaamse ondernemer bij zij betrokken. Ze lopen al de creoolse restaurants af om de bereiding te formulern en hun eigen ras als gezond voor te schotelen, en hoogst waarschijnlijk heel goedkoop.


  Maak melding

 44. Aai baja!
  Binnen de ndp maken ze hun persoonlijke promo. Tjek meije, die ene die nog berecht moeten worden. Deze man houdt een preek en geeft 3 rekeningen door. Drie ????
  Whahahaha in srd, € en $. Via internet ohhhh my goshhhh.
  Dus…..
  “Als u op uw hart voelt, om een zaad te zaaien in het leven vd man van God”. meije

  Weer een rolmodel.
  Je blijft lachen met deze gasten.
  Stiekem bestaat niet meer, alles komt naar buiten.

  Next!


  Maak melding

 45. Ja omdat ze allemaal willen gaan graaien. Vhp had nooit gedacht dt dankzij NDP de grote olie vondsten gedaan zouden worden.
  Jammer voor ze.
  Ik snap wel dat ze willen komen eten. Hoe er gekookt is en waar de spullen vandaan komen weten ze niet. De tafel is gedekt. Vhp moet komen graaien want 10 jaar hangen ze achter de boot. Ze willen erin.
  NDP komt met 29 zetels


  Maak melding

 46. Hallo azijnpissers:
  NDP’ers kennen het verschil niet tussen opheffen en opschorten.
  NDP’ers kennen het verschil niet tussen een Dialoog , Discussie en Debat.
  NDP’ers kennen het verschil niet tussen Inspiratie en Plagiaat.
  NPP’ers kennen het verschil niet tussen hun eigen belang en het belang van de samenleving.
  NDP’ers kennen het verschil niet tussen eigen bezit en andermans bezit.
  NDP’ers kennen begrippen als Fraude, Diefstal en Corruptie niet.
  NDP’ers snappen niet dat als je 100% hebt gestolen en 10% weer terug geeft je nog steeds 90% hebt gestolen.
  De lijst is veel groter maar even genoeg voor vandaag


  Maak melding

 47. Javanen de zwakste schakel in Suriname, in politiek nooit te vertrouwen, mede door Somohardjo PL, ABOP. DOE. & BEP is Suirname op alle niveaus ten gronde aangericht.


  Maak melding

 48. Wayambo waarom zouden de surinamers wederom op de Ndp stemmen. Het land is onder hun toen vernietigd. De cijfers liegen er niet om. De Ndp komt niet verder dan 10 zetels.


  Maak melding

 49. Ik snap niet waarop die ndp kakkerlakken het baseren dat deze video plagiaat is. Wat ik erbij moet vertellen dat ik niets van de ndp volg, omdat alles van hen rotzooi is en daar hou ik mij niet mee bezig.

  Zie:
  – Vanaf 25 februari 1980 door de staatsgreep van ddb en rovers wat er terecht gekomen met de democratische rechtsstaat en economie van Suriname, sranan skeer, op straathoeken van Paramaribo. Taante, oom, wissel, wissel, wissel, beatrix, reagan, ontwaarding surinaamse gulden, lege winkelschappen, armoede,

  – regering jules wijdenbosch 1996 – 200 met ddb als adviseur, Suriname skeer, heel grote armoede en heel grote ellende, op straathoeken van Paramaribo taante, oom, wissel, wissel, wissel, beatrix, reagan, ontwaarding surinaamse gulden, lege winkelschappen in de winkels, Staatsolie Suriname die ze aan een Zuid-Koreaanse onderneming willen verkopen, enz.

  – regering ddb 1 2010 – 2015,Sranan Skeer bakka, heel grote armoede, heel grote ellende, wissel, wissel, wissel bij de Gambio, ontwaarding van de srd,

  regering ddb 2 2015- 2020, Sranan Skeer bakka, wissel, wissel, wissel bij de gambio, 4 koersen, banken worden leeg geroofd door ndp-ers die daar aan de touwtjes trekken, Suralco/Alcoa weg, Suriname moet hen betalen i.p.v. dat zij Suriname betalen voor de mijnbouwgronden die vervuild zijn achtergelaten, zij zich niet gehouden hebben aan de looptijd van de overeenkomst en vroegtijdig vertrekken, grote werkloosheid, heel grote armoede en heel grote werkloosheid, geen werkgelegenheid, grote Surinaamse ondernemingen die ze willen verkopen e/o zeer slechte overeenkomsten met de multinationals, Suriname is een bananenlandje en geen democratische rechtsstaat, poppenkast,

  Het Surinaamse Volk/de kiezers jong tot oud moet wel van de pot gerukt zijn of zij deze ndp-dievenpartij met ddb, gezin, familie, adviseurs, ja-knikkers die zichzelf flink verrijkt hebben/alleen maar met hun enige eigen belang bezig zijn weer op 25 mei 2020 een kans te geven.

  De oppositiepartijen en vooral de kleine nieuwe politieke partijen daar moeten de kiezers op 25 mei 2020 op stemmen voor de verandering van koers omhoog voor de democratische rechtsstaat en Internationale verdragen, toekomst van Suriname en de Surinamers, tenzij…


  Maak melding

 50. Duidelijke VIDEO taal van de VHP. CHAN je doet het Super goed. VHP voorwaarts voor ontwikkeling; rust en stabiliteit . 10 jaar NDP is alleen maar ellende en armoede. Paars las passie. den man bruja . ndp AKABA .
  gemodereerd

 51. Je moet wel ongelooflijk stom zijn als je niet ziet dat de VHP bewust gebruik maakt van een wereldberoemd merk.
  Speciaal voor deze dommies zegt Santoki het nog maar een keer.
  Maar ja LEZEN kunnen ze ook niet.
  Lezen is meer dan woorden achter elkaar kunnen lezen
  gemodereerd

 52. Volk van Suriname Stem Deze VERNIETIGERS VAN SURINAME volledig weg.

  Ze gaan zeker FRAUDEREN maar zelfs dan gaan ze het onderspit delven.

  Volk van Suriname: Laat u niet meer leiden door een VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MOORDENAAR.

  WEG MET DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ AKA NATIONALE DESASTREUZE PARTIJ.

  OP 26 MEI MOET ER EEN NIEUWE WIND GAAN WAAIEN IN SURINAME.

  IK REKEN OP U SURINAME


  Maak melding

 53. Domme Wendy. …de tafel is gedekt. …waarmee? De tafel was gedekt in 2010. Totdat de hyenas in 10 jaar tijd alles hebben kaalgevreten. ..Sranang skeer door toedoen van jouw geliefde abangies.


  Maak melding

 54. Valuta- wet kan de ndp niet meer redden..Veel Surinamers zijn regelrecht benadeeld.. . Vooral de laatste paar maanden zijn de winkelprijzen de lucht ingegaan…. 2019 was voor alle Surinamers een verloren jaar… 2018 ook.. De productiviteit werd niet gewaardeerd.. En een eerlijke kans was er niet… Veiligheid van de burger is ver te zoeken.. Een politieagent doet zijn best, maar hij wordt ondergewaardeerd…. Het Surinaamse volk wordt door de president van het land de heer Delano Bouterse in gijzeling gehouden… De president van Suriname is nergens welkom.. Ja, hij ging naar China maar moest 3 keer overstappen in Afrika … Europa en Amerika zijn voor hem heel ver weg.. Suriname en Surinamers hebben Europa zeker nodig… Nederland vooral, waar de Suri-neds wonen.. De vice president van Suriname heeft in Nederland gestudeerd .. Het grootste gedeelte van de buitenlandse valuta stromen naar Suriname.. zijn uit Europa… De srd is met handen en voeten gebonden aan de Euro… Op waterkant lees ik dat ndp strateeg.. Abrahams kunstmest verkoopt aan de boeren in Nickerie… Deze bandiet uit Paramaribo vraagt woekerprijzen van de Nickerianen… Er is veel meer mis.. De overheidsorganisaties in Suriname werken van dag tot dag.. Cubaanse medische personeel in Suriname mag Amerikaanse dollars verdienen.., contractueel ., Surinaamse niet.. … Alle die nu nog de ndp..cartel steunen ., doen dat vooral voor de voordelen van de corrupte praktijken..


  Maak melding

 55. Stem VHP surinamers.Jullie verdienen echt geen moordenaar als lijder.
  Stem bouta en de paarsen weg!
  Vermorzel ze,roei ze uit met tak en wortel.


  Maak melding

 56. Een mooi en bovenal inspirerende film.Ja dat vooral inspirerend.
  Slim, heel slim om gebruik te maken te maken van een wereldmerk zoals Nike. Overigens, als ik dit hier niet had gelezen had ik het niet geweten
  Plagiaat plegen is iets anders

  Pakiritigri
  Ik ben het met je eens dat Nederlandse taalfouten niet in de film hadden moeten voorkomen!
  Als je zoveel tijd hebt dan kan dit echt niet.
  Wat de Surinaamse taalfouten betreft is dit minder erg of totaal niet erg. Immers kinderen krijgen deze taal/dialect niet onderwezen. In officiele stukken zal je ook nooit deze taal tegenkomen.
  Overigens, in jouw posting zitten vijf grammaticale fouten.Niet erg hoor
  Misschien in mijn posting ook, maar ik meen een ander dan ook niet op zijn taalfouten te moeten wijzen
  en ik type op mijn mobiel op dit moment en daardoor ontstaan gemakkelijker fouten. Ook schiet mijn kennis te kort hoe sommige fouten, zoals officiele, te verbeteren vanaf mijn mobiel
  gemodereerd

 57. Rambo
  Je woont in Suriname?
  Vraagje
  Als je tv kjjkt heb je kunnen waarnemen of er meer of minder reclame op tv en radio wordt gemaakt?
  gemodereerd

 58. ZOALS WIJ ALLEMAAL WETEN IS DE VHP EEN ETNISCHE PARTIJ WAAR ALLEEN (MENSEN DIE OP MIJ LIJKEN)HINDOESTANEN OP STEMMEN . ALLEEN BIJ DE VERKIEZINGEN PROBEREN ZE DE CREOOL,INDIAAN,JAVAAN EN CHINEES OVER TE HALEN . VRAAG JE EENS AF HOE HET KOMT DAT DE VHP NOOIT MEER DAN 13 ZETELS KAN BEHALEN , TERWIJL DE NDP DAT STEEDS WEER SLAPEND DOET.
  dIT KOMT OMDAT DE NDP EEN MULTICULTURELE PARTIJ IS WAAR ALLE BEVOLKINGSGROEPEN OP STEMMEN .
  iK WEET 1 DING ZEKER EN DAT IS DAT DE CREOLEN NIET OP DE VHP STEMMEN ,DUS PROBEREN ZE DE ABOP EN DE NPS TE MISBRUIKEN OM HUN DOEL TE BEREIKEN.
  iK BEN ZELFS HINDOESTAAN HEB 1 KEER OP DE VHP GESTEMD,MAAR IK BEN VANAF 2005 GAAN STEMMEN OP DE NDP ,OMDAT DIE TENMINSTE ONTWIKKELING GEBRACHT HEBBEN . IK ZEG NIET DAT ALLES GOED GAAT ,MAAR TENMINSTE BETER DAN DE PERIODE VAN FRONT.MIJN ADVIES LAAT JE NIET MISLEIDEN DOOR DE VHP.
  GA VOOR ONTWIKKELING ?DUS STEM NIET OP DE VHP


  Maak melding

 59. Suresh. .pe A moni de dang die jouw favoriete partij heeft verduisterd? Nog steeds geen verklaring van geen enkele figuur. Ontwikkeling? Laat ons niet lachen. Voedselpakketten? Productiebedrijven? Noem ze op. Hoeveel was de koers in 2010 met de vhp? En hoeveel is de koers nu zonder de vhp?
  Alle politieke partijen hebben alle bevolkingsgroepen in hun gelederen. Niet alleen jouw afbraakpartij .Laat die oogkleppen van je maar vallen.


  Maak melding

 60. SURESH 8 mei 2020 At 16:24

  ” … MENSEN DIE OP MIJ LIJKEN) … ”

  Suresh, mensen lijken niet op jouw alleen ezels !

  Hahaha

  Set kong.


  Maak melding

 61. Wendy zegt: De tafel is gedekt. Hahahahahaha……………….
  De VHP weet dat ze alle honden in de pot vinden beste Wendy, don’t worry about that.
  Pa Vene had de tafel gedekt inderdaad voor de NDP.

  Gezellig met je!


  Maak melding

 62. Als je sterk staat in je kracht en gelooft in eigen kunnen dan ga je niet zitten zeiken over n promoclip vd tegenstander. Je laat je van je allerzwakste kant zien….mr Bouva.. en jaloers ook nog!


  Maak melding

 63. Die gefrustreerde en achterlijke paarse ziekelingen hebben duidelijk niks beters te doen met hun mislukte leven vandaar dat ze komen aandansen met allerlei valse, ongefundeerde en belachelijke beschuldigingen richting anderen.
  Die walgelijke paarse rotzooi verdient het om opgeruimd te worden want anders zal SU nooit tot duurzame ontwikkeling komen.


  Maak melding

 64. Een zeer inspirerende film.
  Heel slim om mee te varen op een naam dat wereldwijd bekend is. Heel slim. Mijn complimenten.
  Er is geen sprake van plagiaat, omdat dit wordt vermeld.
  “Het staat ook allemaal duidelijk in de disclaimer bij de video, dus we ontkennen niets” zegt Santokhi.
  Gebrek aan kennis als je het alsnog plagiaat noemt.

  HongKongFree 8 mei 2020 At 05:24
  Bottom line: iedereen jat wel een idee van een ander. Gebeurt al sinds mensenheugenis.
  Wanneer is er sprake van jatten? Strikt genomen, volgens jouw is het citeren van een ander ook jatten. Naar mijn mening niet. Ik bestelde recentelijk een patatje met. Damned die man voor me deed dit ook. Nu ga ik door het leven als een dief. Terwijl ik er 100% van overtuigd was dat ik een eerlijk man was.
  De slotzin waarin Santoki de kijker, de luisteraar persoonlijk aanspreekt is ook slim afgekeken.

  Santoki zelf komt heel goed over op mij. Of dat ook voor het Surinaamse volk en dan met name het deel dat nog niet op de VHP stemt ook het geval is, wordt afwachten.
  Best grappig, ik zou dit artikel wel lezen, maar zeker niet naar een filmpje hebben gekeken. Nu werd ik hier naar toe getrokken

  @ Pakritigri
  Ik ben het volledig met je eens dat taalfouten in zo’n film onacceptabel zijn.
  Taalfouten wat de Nederlandse taal betreft.
  Echter hetgeen Esmerald schrijft werpt wellicht ook een blik op jouw posting en die van anderen
  “Esmerald 8 mei 2020 At 12:23Kun je nagaan, tot op de letter wordt de VHP gevolgd, whahahaha.
  Rewind, forward, stop! Wat zeggen ze, waktie nog een keer!

  Wat het Surinaams daarentegen betreft, ben ik het niet met je eens. Het Sranantongo (ik dacht dat het Sranangtongo was). Dit is geen officiële taal. Het wordt nooit gebezigd in officiële stukken, het wordt de kinderen niet onderwezen op school en het wordt niet gesproken in de assemblee.
  Maar ook jij maakt je in je reactie alhier schuldig aan wat fouten.
  Totaal niet belangrijk hoor. Immers het is maar een forum

  1.“Wordt = fout Nu staat er wordt is gelijkwaardig (is hetzelfde als) aan fout. Dat bedoel je niet. Je bedoelt –wordt- is fout. Je spreekt het weliswaar hetzelfde uit (= en is), maar het is niet hetzelfde.
  Net als ten minste en tenminste
  2.Blijft wel leuk. Dit moet zijn; het blijft wel leuk
  3. Denk niet dat de NDP zich druk hierover moet maken. Dit moet zijn:
  ik denk niet dat de NDP zich druk hierover moet maken
  Beide zinnen zijn elliptische zinnen
  4.De NDP gaat het nog beter doen voor zover er behoefte is . Beter zou
  zijn De NDP gaat het nog beter doen voor zover (hi)er behoefte AAN is

  5. Een twijfelgeval
  “Neem ze niet kwalijk, er is een groot verschil tussen Surinaams praten en Surinaams schrijven, maar laat dan liever de ondertiteling weg, of zoek experts in de Surinaamse spelling”.
  Ook hier een elliptische zin, maar de twijfel zit verborgen in de wijze waarop je deze zin bedoelt. Is het op gebiedende toon dan is het goed.
  Anders fout
  Overigens ben ik van mening dat je grammatica ver boven het gemiddelde op waterkant uitsteekt.
  Ik geef geen cijfers. En nu had ik hier een smiley willen hebben.


  Maak melding

 65. Goede ideeen kunnen inspiraties zijn voor anderen. En dit is geen plagiaat of stelen. Kijk maar naar ondernemingen. De een begint een toko de ander komt op het idee en doet hetzelfde. Burger King heeft ook het idee van Mc Donalds “overgenomen”. En hoeveel fast food restaurants zijn er nu inmiddels ? Om maar een voorbeeld te noemen.
  INSPIRATIE kan ook gezien worden als AANMOEDIGING. Iemand heeft een idee maar twijfelt er aan tot dat hij ziet dat iemand anders hetzelfde idee heeft en het wel realiseerd.

  In dit geval, het promo filmpje van de VHP, heeft de VHP een totaal ander doelgroep. De VHP geeft een positief en inspirerende boodschap aan het volk. Er is geen sprake van misbruik of enig nadeel voor de ander. “A motivational speech” wordt vaker “doorgegeven”.


  Maak melding

 66. gewoon een promotie filmpje dat netjes een kernwaarde aangeeft van Samen de schouders er onder zetten, samen overs brengen, etc . geen haleluja verhaal.

  Ze hadden ook een overzicht kunnen maken waarmee ze alle mislukte beloften van Bouterse met wat humor in beeld gebracht zouden kunnen brengen. Dit is positieve campagne. Ver boven het niveau van Faya Pepre Nieuws en alle ongemotiveerde aantijgingen die daar geplaatst worden.

  Pakiritgri u vergeet bij uw stemmen overzicht de ABOP en PL en het feit dat ze samenwerken. Chappeau dat u in tegenstelling tot RobG de NPS laat groeien. Ik denk dat u VHP en NPS te laag in schat en dat u ABOP en PL op minimaal 10 zetels moet plaatsen.

  De hoop van Bouterse is dat ze een zetel meer krijgen dan de VHP en minimaal 17 zetels kunnen krijgen zodat op VVV niveau de keuze van de President bepaald wordt.
  Alle valse trucs die mogelijk zijn worden ingezet om dit te bereiken.

  We zullen zien wie succes heeft.


  Maak melding

 67. Pico
  Hoe is het man.
  Nu weet ik 100% zeker wie je bent man. Komt door je letterkundigheid en uitleg van woorden en zinsbouw gegeven aan paikratigri.
  Doch soms is Surinaams best moeilijk want zoveel woorden lijken op elkaar maar pas begrijpelijk als de hele zin in ogenschouw wordt genomen.

  Er is geen sprake van plagiaat, omdat dit wordt vermeld. Ben ik roerend met je eens want ook bij mijn afstudeer scriptie heb ik de bronnen waaruit delen zijn gehaald aangegeven dus kan het nooit plagiaat zijn.

  De definitie van plagiaat is:
  Plagiaat of letterdieverij is “het overnemen van stukken, gedachten, redeneringen van anderen en deze laten doorgaan voor eigen werk”.
  Dus het niet vermelden van bronnen.

  Dit kan Bouva zich niet herinneren want in zijn scriptie heeft hij de bronnen niet vermeld, Bouva wilde doen voorkomen alsof hij dus de bedenker van delen uit zijn scriptie uit zijn koker komt.
  Ai Bouva evenals Abdoel zijn jullie de voorhoede pionnen van de NDP en kraaien maar erop los zonder erbij na te denken althans zo komt het over.

  Vooral maar Abdoel heeft er een handje van, een econoom die beweert dat de wisselkoers van valuta met een wet tot stand kan komen
  Hoe dom en naïef komt Abdoel hiermee over? Ik denk heel erg dom.


  Maak melding

 68. Bij de VHP denkt men ” als de militairen het kunnen, dan kan de politie het ook “. Geen wonder dat Santokhi en Mathoera alles bepalen in de VHP. Helaas kunnen ze dat bij de VHP niet.


  Maak melding

 69. @ Pico, ik heb geen fouten gemaakt. Als ik bijvoorbeeld : “Neem ze niet kwalijk schrijf,”is dat niet fout. Het betekent gewoon dat het in dit verband in de (ik-vorm) enkelvoud geschreven is . Dus ,de (Ik) ,mag gerust weggelaten worden. Je hoeft namelijk niet steevast (ik) te schrijven of zeggen. Ik weet niet hoe je daarbij komt. En of iets beter klinkt ,is niet aan de orde. Taalkundig moet het correct zijn. Daar let ik altijd op. Het Surinaams heeft wel degelijk regels. Hierbij is het niet van belang of het officieel is of niet. De correctheid moet gewaarborgd worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.