donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie roept politieke partijen op om van elkaars vlaggen af te blijven

Politie roept politieke partijen op om van elkaars vlaggen af te blijven

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politie heeft een oproep gedaan aan politieke partijen om elkaars partijvlaggen met rust te laten. Dit naar aanleiding van een incident, waarbij vlaggen van een politieke partij bij een partijcentrum door rivaliserende politieke organisaties werden verwijderd.

Onlangs verhuurde een man zijn gebouw aan een politieke partij om te gebruiken als partijcentrum. Die politieke partij versierde het gebouw vervolgens met hun partij vlaggen. De volgende dag kwam de partij erachter dat hun vlaggen verwijdert waren door propagandisten van een rivaliserende politieke organisatie.

Dit gebeurde met medeweten van de verhuurder van het gebouw. Daarbij had de andere politieke partij het gebouw versiert met hun partij vlaggen, meldt het Korps Politie Suriname in een persbericht.

De politie doet een oproep aan alle politieke partijen in Suriname om dit laakbaar gedrag achterwege te laten. Dit ter voorkoming van escalatie tussen leden van politieke partijen onderling.

Verder wordt gevraagd aan verhuurders van locaties aan politieke partijen om zich te houden aan de huurafspraken, omdat zij door hun onbetrouwbaar gedrag kunnen mee werken aan het creëren van politieke chaos in ons land.

Om welke politieke partijen het gaat is niet bekend. Vorige week werd er ook al een filmpje gedeeld, waarbij een NDP propagandist langs huizen ging en vlaggen van de NPS en de VHP heeft verwijderd (foto). De partij beweerde dat de bewoners zelf hadden gevraagd om de vlaggen te verwijderen.

Zie ook:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

38 REACTIES
 1. “De partij beweerde dat de bewoners zelf hadden gevraagd om de vlaggen te verwijderen” is een leugen van de NDP. Als iemand een vlag bij mijn plaatst haal ik deze *zelf *meteen weg en wacht niet tot de NDP of welke partij een keer langs komt om hem weg te halen. Dus is onzin van de NDP, maar dat zijn we gewend van deze liegende partij.


  gemodereerd
 2. Het zijn de leugenachtige en criminele paarse ratten die met hun smerige poten komen aan de vlaggen van andere partijen en ze stelen. Mensen van andere partijen hebben het fatsoen om dat niet te doen. De oproep v.d. politie moet dus niet gericht zijn aan politieke partijen in het algemeen maar aan de verziekte paarse bende in het bijzonder.


  Maak melding
 3. Stiekem vinden ze die oranje vlaggen gewoon mooi, dus ik begrijp wel dat ze het willen hebben. Echter, blijf van je tengels van andermans spullen af. Foei..!


  Maak melding
 4. Typisch NDP-mentaliteit; liegen, bedriegen stelen, leugens verspreiden, roekeloos en onverantwoord.

  Hoefdraad heeft in deze gelijk; Suriname moet af van deze NDP / junkie-mentaliteit.

  Beste Surinamers,
  Laat dit NDP -volk niet jouw lot en het lot van jouw land bepalen.
  Verzilver jouw stem en red jouw Suriname.

  K R A K T I !!!


  Maak melding
 5. Het is intimidatie en machtsvertoon door de NDP. Zoiets als, kijk wij kunnen alles doen wat wij willen en niemand kan ons iets maken. Want wij regeren en onze wil is wet.


  Maak melding
 6. Heel Van Dijk kleurt bijna paars van vlaggen, wat opvalt zijn de smerige bermen in de straat al 10 jaren lang. Sommige straten lopen al lang onder water.
  En nog steeds, doch zie je paarse vlaggen.
  Raar mede als je kijkt naar de hangjongeren daar op de hoeken zonder werk.
  Denken ze wel na?
  Wat heeft de regering voor ze gedaan?
  Is Wie Kontren opgeknapt?
  De mensen moeten zich schamen om in zo een krottenwijk te wonen en niets te verbeteren.
  Ook Flora hetzelfde, vieze bermen en toch de regering liefhebben.
  Wat gebeurt er met de mens?
  Wat erg.
  Je gaat weg uit Su komt na 10 jaren terug en Flora is just the same.
  En dan toch stemmen voor onrecht.
  Zeer naief en zeer te betreuren.
  Mensen wees nogmaals kritisch tegen welke regering dan ook.
  Ook je eigen partij.
  Dat brengt ontwikkeling.
  Het land moet vooruit.
  Spreek je partij aan om beter te werken.
  Vraag ze waarom die vlaggendief een wapen draagt?
  Is hij politie?
  Waar gaat dit naartoe?


  Maak melding
 7. Wat een kinderachtige actie van een volwassen man. Gelukkig is hij duidelijk in beeld. Appeltje, eitje om hem te vinden lijkt me. Als je op deze manier de verkiezingen moet winnen ben je echt zielig en weet je niet waarom het gaat.


  gemodereerd
 8. Hij staat er mooi op. Moet toch makkelijk te vinden zijn. Wat kinderachtig. Bah. Geen woorden voor.


  gemodereerd
 9. Die ex junky op de foto, Boy Martini a.k.a. Boy Guardiola is een moordenaar. Hij heeft een moord hier in Curacao gepleegd hoor, dan a man lowe gwa Sranan kondre. Dat iem sabi.


  gemodereerd
 10. Het zag weer zwart van de mensen, je kon echt zien dat alle crèchejes dicht zijn.
  Een beetje Afrikaanse toestanden , wie de schoen past trekken hem aan en dat noemd zit ontwikkeld.
  Het is om te janken


  Maak melding
 11. MPP BOUTA heeft genoeg geld in kas en betaald de mensen goed met drugsgeld en corruptieopbrengsten om vlaggen van andere politieke partijen weg te halen.
  Paars moet nu wel met geld gaan strooien om stemmen binnen te halen.


  Maak melding
 12. Stem de ndp weg!!
  Zie maar hoe ze de verkiezingen willen winnen…fraude,corruptie,manupilatie en agressief gedrag.Surinamers jullie zijn gewaarschuwd.Stem de ndp weg.Laat ze niet in je huis of je lijf komen.Het zijn bloeddorstige beesten !Voor een gratis ndp pakketje zijn ze in staat tot alles te doen dat niet mag.


  Maak melding
 13. Allemaal stelletje idioten met de vlaggenparade machstvertoon.
  Laten alle partijen hun DNA leden en kandidaten eens een keer in een publiek debat gaan waar burgers en journalisten ook kritische vragen kunnen stellen aan die politieke bedriegers in plaats van dit kinderachtig gedoe.


  Maak melding
 14. Kondremangs
  Dit is weer het zoveelste bewijs dat die paarse bende olv DiDiBri uit is op confrontatie en intimidatie uit de jaren 80 tijdens het dictatuur. …….onverdraagzaamheid. ..corruptie. ..big talk. ……..25 mei as a sori keba. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 15. De gasten die dit soort dingen doen met hun kinderlijk gedrag zijn de ongeschoolden. 10 jaar geleden kwamen dit soort achterlijkheden niet voor in ons land. Dat dit soort zich volwassen voelt of noemt kan ik mij niet voorstellen. Een blag weghalen en iemand omkopen met paarse rotsooi zegt wel heel wat over het niveau paarse rotsooi.


  Maak melding
 16. Breaking

  Off topic

  Bron: de Ware tijd

  ” … PARAMARIBO – VHP-assembleelid Riad Nurmohamed uit zijn bezorgdheid over een mogelijke verkoop van het Centraal Suriname Natuurreservaat (CSNR). Informatie hierover dook op in het onderzoeksdossier over malversaties bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) die het Openbaar Ministerie onlangs naar het parlement heft gestuurd. Daarin worden zeker vier pagina’s gewijd aan deze kwestie. 

  Er wordt gerept over voorbereiding en bespreking van financiële waardevaststelling van alles wat in het reservaat is en hoe de regering daar contant geld voor zou kunnen krijgen. Behalve Financiënminister Gillmore Hoefdraad en toenmalig CBvS-governor Robert van Trikt zijn ook Joy ten Berge van het ministerie van Financiën en Hans Buysse van het Belgische Clairfield betrokken bij de voorbereiding. …”

  Het hart van elke trotse Surinamer zal huilen als dit werkelijk is.


  Maak melding
 17. Als Bouterse lastig wordt voor Trump dan sluit ik niet uit dat de US een coup gaan plegen en Bouterse opruimen. Dan wil ik wel al die zogenaamde Boutisten zien of zij hun leider nog steeds steunen. Dit volk staat nml niet bekend om zijn vechtersmentaliteit behalve aks het om heg beroven van oude bejaarden gaat.


  gemodereerd
 18. Riad heeft te lang zitten vasten en heel veel koeien laten slachten om pakketten uit delen. Dus zijn hersenen werken niet zo best meer, want de koe is heilig voor de hindoe en mag je niet slachten! Heeft hij geen andere onderwerp meer voor zijn campagnevoering.
  Enerzijds zit hij te klagen over dit onderwerp en anderzijds noemt hij dat op zich een goed project!

  “Uit de documentatie blijkt dat de regering vanaf 2017 met ondersteuning van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) probeert via de Intrinsic Value Exchange (IVE), een online effectenbeurs die is ontworpen om natuurlijke, menselijke en sociale activa te waarderen, geld te verdienen met het reservaat. “Op zich een goed project voor Suriname”, zegt Nurmohamed.”


  Maak melding
 19. Wayambo 7 mei 2020 At 22:29

  ” … Het parlement is evenmin op de hoogte van deze zaak, zegt Nurmohamed. “Maar erger nog: dit project wordt genoemd in het strafrechtelijk onderzoek naar de minister van Financiën. De naam van Orion NV komt ook erin voor, een bedrijf dat onlangs is opspraak is geraakt.”

  Hij vindt het triest dat de regering en haar assembleeleden die behoud en bescherming van de natuur propageren “door de mand zijn gevallen”. … ”

  Iedereen weet wat er gaat gebeuren als de NDP geld in handen krijgt. Kijk maar naar de afgelopen 10 jaar.
  De NDP vernietigt alles.

  Beste Surinamers,
  besef goed wat voor partij de NDP is. Het zijn duivels. Deze bende moet opgerold worden.


  Maak melding
 20. @para express
  De woede is zo groot dat ze de ndp Suriname wil vernietigen.
  Het is ongelooflijk dat het volk dit heeft laten gebeuren en nog steeds laat gebeuren. Gelul over verkiezingen. Hoe kan je daarop wachten???


  gemodereerd
 21. De politiek partij NDP is een criminele organisatie die verboden moet worden.
  Er is teveel dyugudyugu in het land die alleen maar voor verarming van het volk heeft gezorgd vanaf de zogenaamde revo.


  Maak melding
 22. Men wil het verpesten want dit is het leuke in Suriname tijdens verkiezing tijd ik mis die propaganda op de podium trouwens het zijn niet alleen ndp die vlaggen of andere materialen van partijen weg haal


  Maak melding
 23. Politie vraagt rovers om aub niet te stelen.
  Politie vraagt honden om niet te blaffen.
  Politie vraagt water om niet nat te zijn.
  Wat voor poepejantje orga is de politie in Suriname geworden?

  Er is video van diefstal.
  Doe je fucking job if you have any balls.
  Allemaal bang en in angst voor de NDP


  Maak melding
 24. Nu is het geen tyd om druk te maken om vlagen.wat je ziet hoef niet altyd zo te zyn.als j iemand ziet lopen met een fles alcohol wil nog lang niet zeggn dat die persoon een zuiplap is.netzo als j een ndp vlag ziet nu by bepaalde mensen wil niet zeggen dat ze ndpers zyn.die vlagen gaan niet stemmen.ik denk dat t volk in deze 10jaren alles voor hun ogen heeft zien gebeuren.en als ze in dat stemhokje zyn dan weten ze ook heeeeel goed wat ze moeten doen.


  Maak melding
 25. Waarom meld de politie niet gewoon dat ze hard zal optreden tegen deze mensen die zich schuldig maken aan georganiseerde diefstal, geweld en vernieling??
  Mag zeker niet van de baas en door alle meldingen in de media moesten ze wel iets zeggen dus dan maar een slap verhaal.
  Vreemd dat er wel auto’s van de overheid zijn om dit te doen en geen auto’s van de politie om het te stoppen !!


  Maak melding
 26. @ NPS ers, laten wij eerlijk zijn, wij hebben onze aanhang niets kunnen aanbieden de afgelopen 10 jaar, zelfs de dochter van Johan Pengel had zich aangesloten bij de NDP. We hebben geen leiders die vooruit kunnen denken en uitvoeren. Laat jullie waardigheid zien in het plannen en cijferen, want dat was de kracht van de NPS. Oom Jopie had velen van ons in de gelgenheid gesteld om te gaan Studeren en daarna het land te helpen opbouwen. Suriname heeft nog heel weinig visionairs als Frank Essed, Henc Aaron en zelfs een matematicus als Vene. En al de nazaten van deze visionairs hebben de NPS de rug toegekeerd, ze zitten in de NDP. Kom met een nieuwe ontwikkelingsplan, laat de diehards NPS zien dat de partij nog leeft, als er een denktank is in de partij toon deze mensen, breng eerst projecten tot stand en beloof niet wat je tot stand zal brengen, dan pas ga je weer je geloofwaardigheid tonen als partij.


  Maak melding
 27. Niveau “In de zandbak”
  Ik breek jouw berg als je niet doet wat ik zeg.

  Van het laagste kleuterniveau!!
  Zooo kinderachtig.
  Dat is de paarse mentaliteit.


  Maak melding
 28. Best mensen, de vlaggen stelers kunnen er niks aan doen, in een ”circus” worden apen ook gedresseerd tegen hun zin, in dit geval hebben ze het gemunt op oranje vlaggen.


  Maak melding
 29. @ Tralalalala… 8 mei 2020 At 20:53
  LOL, je hebt een punt. Ze kunnen er niks aan doen dat ze geen verstand en geen normen & waarden hebben.


  Maak melding
 30. De vlaggenoorlog is niet van vandaag. In de jaren 1954 ging de strijd tussen de NPS en Eenheidsfrond .Wij hadden op ons erf een vlag van Eenheidsfrond hangen. Toen kwamen een groep NPS ‘ers de vlag weghalen onder geroep van akadabar .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES