donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidBespreking aanpassing Covid-19 maatregelen in Suriname

Bespreking aanpassing Covid-19 maatregelen in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het Covid-19 Crisis Managementteam in Suriname is gisteren gesprekken gestart over de mogelijke aanpassing van de Covid-19 maatregelen die gelden in het kader van de partiele lock down. In overleg met departementsdirecteuren van verschillende ministeries wordt nagegaan op welke manier het leven van alledag kan worden genormaliseerd, met in achtneming van de Covid-19 veiligheidsregels.

Deze zijn inmiddels bekend: handen wassen, afstand houden, niet in grote groepen bij elkaar komen en thuisblijven bij griepverschijnselen.
Suriname is momenteel coronavrij en de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert dat de lockdown maatregelen mogen worden opgeheven, indien de autoriteiten het gevaar voor verspreiding minimaal achten.

De autoriteiten kiezen daar vooralsnog niet voor. Er wordt wel gekeken welke maatregelen kunnen worden herzien om burgers op een verantwoorde manier in de gelegenheid te stellen het leven van alledag weer op te pakken. Het overleg had onder meer betrekking op de voortgang van onderwijs, crèches, horeca, toerisme en transport.

Er heerst nog steeds een grote dreiging voor massale verspreiding van het coronavirus aan de grenzen, met name de oostgrens, waar personen illegaal de rivier oversteken. Na vaststelling van positieve Covid-19 gevallen in dit gebied, heeft president Desi Bouterse op advies van het crisis managementteam een totale lockdown afgekondigd aan de Surinaamse grenzen en op de grensrivieren.

Mensen mogen zich alleen verplaatsen met schriftelijke toestemming van het Covid-managementteam of het traditioneel gezag.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

16 REACTIES
 1. Kiesgerechtigden die zich op 25 mei vanwege de Covid-19-maatregelen in quarantaine bevinden, mogen niet deelnemen aan de stemming. Dat is opgenomen in de protocollen die zullen gelden op de verkiezingsdag. Deze aangepaste regels zijn dinsdag voorgehouden aan politieke partijen.

  Indien dit word doorgevoerd is dit een regelrechte ondemocratisch besluit.
  Wayambo is dit volgens jou democratie?
  Wayambo, heeft niet iedere rechtgeaarde Surinamer waar ook ter wereld en ingeschreven in het bevolkingsregister niet het kiesrecht? Het kiesrecht is een democratisch recht welke nu door deze regel wordt verkracht.

  Wayambo wat is jou mening hieromtrent?


  Maak melding

 2. Er komen nog meer regels aan, net genoeg om de verkiezing te winnen.
  Zoals ik eerder aangaf, repatrianten kunnen niet stemmen. Ze zijn te dom om te bedenken dat die mensen via een ambassade kunnen stemmen.
  Binnenlandbewoners worden letterlijk opgesloten ( complete lockdown).
  Stemmers krijgen een briefje om naar buiten te gaan. Uiteraard de ndp’ers .

  Hoe kan het dat het land covid vrij is, maar de maatregelen worden verscherpt? De media wordt monddood gemaakt, etc.
  In de rest vd wereld wordt langzaam de economie opgestart.
  In suri wordt toerisme opgestart, whahahaha, ze hebben vreemde valuta nodig. Aiii boiiii.

  Misbruik, vuil spel. Het wordt nog erger.


  Maak melding

 3. Ik zie het probleem niet waarom deze groep mensen niet van hun democratisch recht zouden kunnen gebruiken om te gaan stemmen! De regering is zelfs verplicht om voorzieningen te treffen zodat deze mensen op die dag wel kunnen stemmen! De regering doet toch ook zoveel moeite voor de mensen in het binnenland om zoveel mogelijk op 25 mei hun stem uit brengen!

  Wat zijn de mogelijkheden!
  1) Deze mensen in quarantaine komen waarschijnlijk uit verschillende kiesdistricten, dus kan je hun niet persoonlijk in hun eigen kiesdistrict laten stemmen. Teveel risico’s en organisatorisch te ingewikkeld.

  2) Deze mensen in quarantaine kunnen dus iemand de volmacht geven om voor hun te stemmen! Niets mis mee!

  3) Of een aparte stembureau voor deze groep mensen inrichten!

  4) Of onder begeleiding bij een van te voren uitgekozen stembureau dicht in de buurt van hun quarantaine locatie hun stem uit brengen!

  Dus de regering heeft genoeg mogelijkheden om deze mensen tegenmoet te komen!


  Maak melding

 4. Dan moeten ze iemand die ze vertrouwen vr ze laten stemmen. Ik wil ook geen covid van een paar gasten die het in het buitenland zijn gaan halen en voor mij brengen omdat ze willen stemmen.
  Want die corona bestrijding kost meer dan die gasten hun stem.
  In Guyana hadden ze PL om 10 u. Nu naar 6 u omdat ze feesten in de bars en nu zijn de mensen die zich hielden aan regels de dupe. Brazilie die smeken de wereld om hulo nu ze schijten. Zolang het covidteam de boel onder controle geeft ben ik blij.


  Maak melding

 5. 2) Deze mensen in quarantaine kunnen dus iemand de volmacht geven om voor hun te stemmen! Niets mis mee
  ======
  Dan moeten ze iemand die ze vertrouwen vr ze laten stemmen.
  ========
  Inderdaad moet je iemand wel vertrouwen om met jou volmacht voor je te gaan stemmen. In Nederland is dat wel zo! Je moet die persoon behalve een volmacht ook je identiteitsbewijs (paspoort) meegeven!


  Maak melding

 6. Wayambo
  Gelijk heb je dat de regering deze mensen, zoals jij aangeeft, op welke manier dan ook om hen tegemoet komen.
  Laat de regering kijken naar jij Wayambo hebt aangegeven.


  Maak melding

 7. nou zeg wat is er mis mee om nog een stemburo te plaatsen voor die gasten zodanig op een lokatie dat dichtbij is. kan toch wel????

  ik begrijp gezondheid van de mens heeft voorkeur maar geef hun die gelegenheid hun stem uit te brenzo niet, gewoon een zakenkabinet en verkiezingen verschuiven naar volgend jaar!!


  Maak melding

 8. WENDY, YU NA WAN DONG JAMPANESIE. PROBEER AL DIE GERECHTEN UIT JE DOMME KOP TE SLAAN. JE BENT BANG DAT DIE NAKPANJA DIDIBRI PARTIJ VAN JE VERLIEST. JA WANT JE BENT BANG DAT JIJ GATLIKSTER BAAN VAN JE ZAL VERLIEZEN.


  Maak melding

 9. SU heeft 10 Covidpatienten 2 maanden of langer vastgehouden in het ziekenhuis onder het mom v ” Wij zijn een Covidland”
  Elke dag moest de bevolking aanhoren hoe gevaarlijk groot het gevaar op besmetting was en hoe groot de dreiging wel niet is. Duizenden mensen zouddn/ zullen besmet raken en het einde v SU was in zicht. Door het volk met n enorme irreële angst op te zadelen heeft men met gemak het land al heel lang lam kunnen leggen.
  Nu de laatste patiënt naar huis gestuurd is en SU VOLLEDIG COVIDVRIJ is, schijnt er een gigantische dreiging te zijn van tienduizenden besmettingen in het Lawagebied.
  Dus ik die in Patbo en omstreken woon moet savonds om 8 u binnen zijn, vanwege de avondklok, mag mijn beroep niet uitoefenen, moet mijn kids zelf onderwijzen en zit gewoon gevangen in mijn eigen huis omdat….meneer DDB gewoon bang is voor de massameetings v alle andere partijen, voor het onder ogen moeten zien dat het volk hem uitbraakt en uitspuugt, bang om koren te horen roepen: Weg met Bouta, Weg met de NDP, Weg met de ROVERS
  Bang voor immens grote protesten over o.a de kaalslag op de CBvS.

  Corona is uit de hemel komen vallen voor deze bende. Met het misbruik hebben zij angst kunnen zaaien en de mensen aan huis kunnen kluisteren, ze in het gareel kunnen houden en weer braaf kunnen laten gehoorzamen. Intussen vergaat de lagere klasse vd honger en wordt die tevreden gehouden met voedselpakketten onder de paarse vlag maar die wel worden betaald van overheidsgeld.

  Suriname is al lang Covidvrij maar alle strakke strenge maatregelen gelden nog even hard.
  Hele grote groepen kunnen hun beroep niet uitoefenen en zitten zonder geld thuis.
  Aan hen is een tegemoetkoming beloofd waar ze nog niks van geroken hebben.

  Een maandenlange landelijke GIJZELING omdat de grote leider bang is als een wezeltje voor de MASSA die hem uitspuugt en hem het liefst zou willen vermorzelen.

  Aan alles komt een eind! En hoe?


  Maak melding

 10. Feit is dat dit Chinese Wuhan coronavirus tot nu toe een heel laag sterftepercentage heeft van voornamelijk ouderen en mensen met onderliggende chronische aandoeningen.
  Voor de overgrote meerderheid v.d besmette mensen blijft het bij een flinke griep van een paar dagen waar geen ziekenhuisopname voor noodzakelijk is.

  Wie jonger is dan 50 jaar, geen chronische aandoeningen en geen overgewicht heeft loopt uit wat tot nu toe bekend is bijna geen risico om na besmetting met het virus in de I.C.U. te belanden of eraan te overlijden.

  Persoonlijk zie ik weinig reden om
  (overdreven) bang/bezorgd te zijn voor dit virus maar ik zie wel dat de lockdownmaatregelen die de diverse regeringen hebben getroffen om de verspreiding van dit virus af te remmen wereldwijd heel veel economische schade opleveren daarom ben ik ben wel voorstander van een geleidelijke versoepeling zoals nu ook al aan de gang is in andere landen.

  De meeste mensen kunnen realistisch gezien niet maandenlang en jarenlang in lockdown blijven totdat er eindelijk een vaccin is gevonden vooral niet wanneer het gaat om een virus met een zeer beperkt sterftepercentage van voornamelijk bepaalde risicogroepen.
  Het middel mag niet erger zijn dan de kwaal.


  Maak melding

 11. Tamara 8 mei 2020 At 19:04

  Ik begrijp dat Tamara met haar hele betoog graag haar plek wil afstaan op de IC aan anderen? Zo zeker is ze van d’r zaak dat dit allemaal politiek gemotiveerd is.


  Maak melding

 12. Robles

  Zo zeker ben ik!
  Kijk naar Europa, met zijn tienduizenden besmettingen en tig duizend doden en toch is men daar al begonnen met leven.

  Su heeft niks, nada, nothing aan Covid.
  SU is Covidvrij. De dreiging vanuit het westen is te verwaarlozen…Er wordt gepatrouilleerd aan beide zijden vd rivier, ook door Frans Guyana.
  Hetzelfde in het oosten en het zuiden. De grenzen zijn dicht. Het luchtruim is dicht.
  Geef mij één reden waarom ik om 20.00u niet op straat mag of waarom het OV niet aangepast functioneert? Waarom mag de kleine man zijn bedrijfje niet openen?
  Waarom ligt alles plat?
  Waarom zijn de scholen nog steeds dicht?
  De schade is niet meer te overzien en mensen zijn radeloos. Geen inkomen. Stilstand, Honger!! Leeg geplunderde kasreserves…

  Het gaat over NÚ!
  Of moeten wij eerst op een vaccin wachten?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES