donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVSB wacht in goede hoop uitspraak rechter in zaak valutawet af

VSB wacht in goede hoop uitspraak rechter in zaak valutawet af

-

Does Travel - naar Suriname

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft dinsdag laten weten dat ook zij kennis genomen heeft van de uitspraak, inzake het kort geding dat tegen de staat was aangespannen door enkele politieke partijen vanwege de omstreden ‘valutawet’ die onlangs aangenomen is in De Nationale Assemblee (DNA). De Kortgedingrechter in Suriname heeft de Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren opgeschort.

In het aangespannen kort geding door de VSB, de Associatie van Surinaamse Fabrikanten en de Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen is er nog geen uitspraak. De rechter heeft nog aanvullende documentatie opgevraagd betreffende de rechtspersoonlijkheid van de VSB als hoofdaanklager.

“Deze aanvullende informatie zal meteen worden gedeeld via onze raadsman. Gelet op de argumenten, hebben wij goede hoop dat de uitspraak ook in het voordeel van de VSB en haar partners zal uitvallen” zegt de vereniging in een persbericht.

“Wij betreuren het dat het zover heeft moeten komen. Indien de Nationale Assemblee op de juiste manier in dialoog was getreden met alle betrokken partijen was het mogelijk geweest een wetsproduct tot stand te laten komen dat ordening geeft aan ons valutaverkeer en de Surinaamse munt ondersteund” aldus de VSB.

De VSB heeft samen met haar partners inmiddels concrete voorstellen doen toekomen aan DNA om de wet te wijzigen op belangrijke punten en zegt de DNA wederom uit te nodigen om deze gesprekken voort te zetten en de wet met de nodige wijzigingen weer in behandeling te nemen.

Lees ook:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Quoite :
  ———-

  Starnieuws, dinsdag 5 mei 2020.

  NDP-fractieleider Abdoel verbaasd over uitspraak rechter

  Paramaribo,
  NDP-fractieleider Amzad Abdoel zegt aan Starnieuws met verbazing kennisgenomen te hebben van de uitspraak van de rechterlijke macht over de valutawet. “Ik weet op dit moment niet of een rechter juridisch wel de bevoegdheid heeft een hele wet buiten werking te stellen of voor toetsing naar het Constitutioneel Hof te sturen,” zegt de politicus.
  Het is volgens Abdoel net zo verbazingwekkend als toen het Hof van Justitie zelf uitleg moest komen geven omtrent een gedane uitspraak over de terugroeping van de leden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan van De Nationale Assemblee. Hierbij is volgens Abdoel gewerkt met een oude wet die niet eens meer bestaat en is een huidige in werking zijnde wet totaal genegeerd.
  “Deze taferelen bij de rechterlijke macht zijn zeer bedenkelijk en rieken naar een situatie om over na te denken of controle en toezicht over de rechterlijke macht wel of niet nodig is. We leven in een rechtsstaat en geen rechtersstaat.
  Maar goed dat de wet Constitutioneel Hof al is goedgekeurd en de voordrachten voor bemensing al gestuurd zijn naar de president. Zodra de president het Constitutioneel Hof bemand, ben ik zelf ready om deze en andere wetten voor toetsing te sturen naar dit Hof. Dan zal het kaf van het koren gescheiden worden. Het eindigt in elk geval niet hier,” zegt Abdoel.

  Deze meneer Abdoel profileert zich meer en meer als degene die gaat beslissen, hoe een RECHTSTAAT fucntioneert. Het lijkt wel alsof hij zich een god waant en denkt dat ook hij samen met zijn kornuiten ( NDP fractie ) gaat bepalen hoe de wet moet worden toegepast. Door deze leugenachtige insinuaties te versoreiden, probeert hij CHAOS en TWIJFEL bij de totale bevolking te creëren. Dit is misdadig gedrag en zal hij bij het aantreden van de nieuw te kiezen regering, voor het gerecht moeten worden gesleept en gestraft worden. Dit is pure crimineel gedrag en hij, als spreekbuis van de NDP, is vele malen erger dan die zogenaamde leider (lijder) van die partij.
  Dit soort figuren zijn levensgevaarlijk voor de samenleving en zullen voor het leven verbannen moeten worden, ooit nog politiek in Suriname te bedrijven.


  Maak melding
 2. Zie foto; met zoveel ja-knikkers heeft Suriname geen tekort straks bij de exploitatie van haar olievoorraden voor de kust.
  Stelletje gewetenloze hyena’s.


  Maak melding
 3. “Wij betreuren …….. aldus de VSB.
  En zo hoort ook. Raadpleeg de personen/instellingen die
  verstand van zaken hebben en dit ook moeten uitvoeren.
  Abdoel, zo las ik gisteren alhier, denkt dat de rechter de “valutawet” moet toepassen

  Deze blunder heeft nogal wat consequenties (en niet alleen voor Abdoel)
  – Er kan nu door bepaalde figuren snel nog gehandeld worden op de oude voorwaarden. Dit zijn dan mensen die gebruik/misbruik kunnen maken van de koers.
  – Als het zo is dat het de bedoeling was om de vermogenspositie van de oppositie (VHP) te verminderen is dit zwaar mislukt. Bouterse zal dit Abdoel persoonlijk aanrekenen (en terecht)
  Mijn adagium maar weer eens van stal halend: gebrek aan kennis


  Maak melding
 4. Nu snap ik waarom men al jaren praat over geen huur in valuta, geen vetkoop percelen in valuta mr er is nooit iets aan gedaan.
  Het stelletje witwasbeesten die de boel in handen houden. Gaat niet om het volk maar in Su kunnen ze met gemakt hun geld witwassen.
  Je kan zo een cambio openen. De drugsfiguren geven je een bedrag in buitenland en jij geeft ze hier geld. De zh importeurs die kipen zg $$/€€€ op zwarte markt maar kopen zwart geld. De regering moet aan de hand van invoerrechten dat men betaald en de prijs die ze op haven doorgeven, de prijzen laten bepalen. Of meer produkten laten halen en bepaalde importeurs van de kaart vegen.
  Tegen SASUR de boef kon niemand iets doen. Rechtelijke macht moet na 25 /2020 opdonderen


  Maak melding
 5. Rechterlijke macht moet opdonderen na 25 mei 2020.
  Miss Wendy gaat voor een dictatoriale STAAT a la Noord Korea.

  WE ZIJN DAN OVERGELEVERD AAN DE WILLEKEUR VAN DE MACHTHEBBERS.

  Miss Wendy, je weet totaal niet waar je over praat.


  Maak melding
 6. Wendy 6 mei 2020 At 12:03
  Ai Wendy wat je beweert bijvoorbeeld
  Je kan zo een cambio openen. De drugsfiguren geven je een bedrag in buitenland en jij geeft ze hier geld.

  Wendy zeg eens eerlijk
  Indien dit zo makkelijk kan en onder de neuzen van de regering (lees coalitie met de NDP voorop) dan is één ding duidelijk “de overheid en de coalitie die faciliteren het stelletje witwasbeesten die de boel in handen houden”
  Want de regering doet er toch niets aan en de coalitie is er niet als de kippen bij om een nieuwe wet in te brengen die dit zou moeten kunnen voorkomen.


  Maak melding
 7. Controleer even of Abdoel geen Cambio-eigenaar is. Want als dat zo is kan hij een grote njang maken.
  Hoe?
  Via je cambio verkoop jij dollars tegen SRD 7.50. Daarna stuur je een loopjongen naar de markt op de dollars tegen SDR 15 te verkopen. Voor aftrek commissie van de loopjongen maak je een winst van 100%. Vandaar dat hij haast had met deze wet. Niet om land en volk, maar om zichzelf te dienen. Daarna kan je de 2e Chotelal uithangen door de Dollars tegen SRD 8.50 te verkopen . Gevolg: je verkoopt meer US Dollars en met meerdere loopjongens ga je via de markt de boel weer wisselen tegen 15. Binnen de kortste keren ben je schatrijk


  Maak melding
 8. Stemmen op 25 mei!
  Stem bouta en de ndp weg.
  Verlos jezelf van alle ellende en miserie,maak je land Suriname trots !
  Tijd voor dialoog met bouta de veroordeelde moordenaar?…kom nou surinamers,tijd om serieus te worden.Ga stemmen!!Stem niet op bouta!


  Maak melding
 9. Een regering met daadkracht, zou gelet op de
  onlangs bekend geworden cijfers van totale
  leenschuld, de afwaardering van de dekking van
  de SRD bij de Centrale Bank door minister Hoefdraad,
  van 50 % tot 35 %m, de hoge cijfers mbt monetair-
  financieren door de nachthebbers,

  onmiddellijk de Sranan-munt, de SRD, zwaar hebben
  gedevalueerd !

  Bouta cs durven dat niet en zijn bang voor het Volk en laten
  heel Sranan-volk en de gehele financiele sector in een
  onzekere valuta-wissel-situatie !
  Heel slecht voor het beetje handel en economie dat nog
  overeind staat in het leeggeplunderde Sranan !

  PS : Een zware bezuiniging op de staatsuitgaven, komt
  in het boek van de Paarse machthebbers niet voor !!

  Daarom Sranan-munt e sungu gwe moro fara !!!


  gemodereerd
 10. Abdoel is verbaasd dat de rechters het lef hebben uitspraak te doen dat niet in het voordeel is van de ndp regering zoals hij gehoopt had.


  Maak melding
 11. Coup van de VHP en NPS, de geesten van Aaron en Lachmon zijn komen helpen. Aaron als ex bankier en Lachmon als jurist hebben samengespannen om het parlement naar huis te sturen
  vanwege het maken van foute wetten.


  Maak melding
 12. jullie (n d p) bende regering maken foute wetten en geven anderen de schuld..
  hoe houdt je dat vol al die jaren, alles wordt weer van tafel geveegd..
  25 mei a.s. is de tijd rijp om te bewijzen, dat jullie de job niet aankunnen..

  helaas pinda kaas.


  gemodereerd
 13. VSB heeft eeuwig geldproblemen. Een S Binda is daar een vb van. Grote mislukkeling.
  Die rijstboeren planten al 100 jaar rijst maar nooit kunnen ze het zelfstandig. Waar heeft ex lid van vhp ht geld voor al zijn trucks, bussen en noem naar op gevonden. Badjadala


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES