VIDEO: NDP propaganda in binnenland gaat door ondanks lockdown

48
VIDEO: NDP propaganda in binnenland gaat door ondanks lockdown

Op social media in Suriname was de afgelopen dagen veel verontwaardiging over onderstaand filmpje, waarin te zien is dat NDP mensen voedselpakketten vervoeren ondanks de ingestelde lockdown in Suriname. Critici vragen zich af hoe er NDP-boten kunnen varen op de rivier terwijl geen enkele politieke partij op de rivier mag zijn en geen propaganda mag maken.

In het filmpje is te zien dat er vrachtwagens met voedselpakketten worden uitgeladen. Deze worden vervoerd met boten met NDP-vlaggen en mensen in partijkleding. Ondanks het feit dat het duidelijk is dat het hier gaat om een actie ondersteund door de NDP, beweerde districtscommissaris (dc) Margaretha Malontie dat het gaat om pakketten van de regering en niet van een politieke partij.

In een gesprek met Starnieuws zei de dc dat ze niet kan verklaren waarom de boten met een NDP-vlag varen door mensen in partijkleding. Volgens haar zijn het ministerie van Regionale Ontwikkeling en het NCCR belast zijn met vervoer en distributie van de voedselpakketten.

Afgelopen weekend zei ABOP voorzitter Ronnie Brunswijk ook al dat de NDP gewoon overal propaganda maakt. Hij voerde aan dat het oneerlijk is, omdat andere Surinaamse partijen die mogelijkheid niet hebben. Brunswijk zei ook dat staatsmiddelen door de NDP gebruikt worden voor dit soort zaken.

Bekijk het filmpje hier:

https://www.facebook.com/133859907193283/videos/2582245055436250/


48 REACTIES

 1. Moeten ze geen voedsel krijgen daar?? ze hadden toch honger vonden Abop gasten. Jullie willen ook verkiezingen over 19 dagen terwijl ht aantal covid gevallen in onze buurlanden stijgen. Bee wilt zelf de gasten uit Frans Guyana. Waarvoor weet ik niet. Ze hebben gekozen voor dat land dus blijf daar.


  Maak melding

 2. Suriname …wees verstandig en kies verstandig…..lot van Suriname ligt in jullie handen.
  En niet aan die dwazen , die voor het zeggen hebben. Er word weer luid en duidelijk misbruik gemaakt door de NDP.
  gemodereerd

 3. Kondremangs
  De paarse leugenmachine en misleiding gaat onverstoord voort. ….wat een takroe ati bende olv DiDiBri. …..nog 19 dagen. …dan is het onze kans om deze nsdap weg te stemmen en een hernieuwde poging te starten om de ichiasstal op te ruimen. …..niet alleen dat. ..maar ook een grootschalig onderzoek naar de onrechtmatig verkregen bezittingen vanaf de onafhankelijkheid van Suriname ……en onteigenen. ..veroordelen en opsluiten van de staatsboeven……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 4. Wat een verachtelijke actie ook. Als je iets goeds uit de grond van je hart doet dan moet je daar niet er zelf beter van worden. De mensen van de NDP overschrijden steeds maar weer alle grenzen van fatsoen. Ik weet 1000% zeker dat de blanke kolonisten meer respect hadden voor de inlanders dan de NDP.
  Suriname is een failed state maar hiervoor is alleen de NDP en Bouterse verantwoordelijk. Niet Santokhi of de VHP noch de NPS.
  gemodereerd

 5. Kondremangs
  Wendy. ..wat voor cijfer je op school voor begrijpend /stillezen? Ik denk niet hoog. ….het gaat er niet om dat er pakketten worden vervoerd en uitgedeeld …..het gaat om de misleiding daaromtrent. …de overheid is GEEN ndp. …….comprende? Mijn belastinggeld moet niet misbruikt worden door jouw paarse bende voor hun eigen propaganda. …..comprende?
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 6. Wendy je lult weer eens. Het is een gore verkiezingstunt. Met overheidsgeld campagne voeren is strafbaar. Na 25 mei ga jij met je zooitje creperen
  gemodereerd

 7. Mooi gebaar van de overheid dat deze mensen in de afgelegen gebieden van hulppakketten worden voorzien. Niets mis mee! Maar natuurlijk wordt hier een beetje propaganda gevoerd! Waarom niet, zou ik zeggen. De oppositie doet het dagelijks tientallen keren via de media, columnisten, vakbond, VES, rechterlijke macht etc! Is verkiezingstijd en iedereen maakt een kleine overtreding, een gele kaart zou ik zeggen!

  Trouwens, in de Nederlandse media heb ik vanmorgen gelezen dat het Rode kruis 19 miljoen euro nodig heeft voor Caribisch Nederland, waar de toeristenindustrie is ingestort. Op de eilanden wordt onder meer eten uitgedeeld.

  Dus niet alleen in Suriname deelt men pakketten, maar overal en zelfs in die rijke landen!


  Maak melding

 8. De laatste gestoorde stuiptrekkingen van paars. Paniek wordt groter en groter in de partij na de uitspraak van de excellente rechter. Einde is in zicht.


  Maak melding

 9. De vrachtwagens lijken ook op leger voertuigen althans zijn in de leger kleur groen
  Ai Wayambo
  Is dit een alleenrecht en dus geen democratisch recht?


  Maak melding

 10. In Nederland heet dit sluikreclame. In Suriname is dit het bedrijven van sluik politieke propaganda, waaraan Bouta zich in de jaren 2015 en 2020 schuldig heeft gemaakt, Quod licet Jovi non licet Bovi. Degene aan de macht bepaalt dus alles. Ook deze vorm van fraude en machtsmisbruik wat een onrechtmatige verrijking van de bedoelde Jovi voorstelt. Terugbetalen de schade, de grondwet op dit punt wijzigen en schuldigen in de gevangenis stoppen.


  Maak melding

 11. Als het gaat om eigen VOORDEEL, dan maak het voor de ndp dus geen reet uit of Corona crisis is niet . 1 vloek van mij : vreet die pakket voor de laatste keer en Vallen jullie paarse kakkerlakken dood ! Basta …. dood vonnis is trouwens op 25 mei a.s….


  Maak melding

 12. Ja hoor ABOP mensen in NDP kleuren..zo kan ik het ook hoor FAKE ROMMEL !
  gemodereerd

 13. Wayambo goed dat de regering corona verspreid. Stel mongolen jij en Wendy even dom. Waar is al het klote geld gebleven van het volk? En waarin geinvesteerd;geef daar eens een antwoordt op?


  Maak melding

 14. Ik had dit al voorspeld in de eerdere topic over het vervoer en blijf erbij gewoon de rekening aan de ndp aanbieden en als ze het niet betalen ieder1 in de top en hun familie en naasten onteigenen van vaste en onroerende goederen en die op een openbare veiling verkopen. En dan heb ik het over alle overheidsprojecten die door deze boevenbende worden geclaimd met hun paarse dweilen.


  Maak melding

 15. @Wendy: ja natuurlijk moeten alle Surinamers in de diaspora daar blijven want door hun geldzendingen en andere donaties kan jij je scheur pieren hier en elders. Straks kan jee alleen djamoeng eten want dat is paars zelfs boomkip ga je niet zien laat staan proeven en kan je gaan hosselen aan de waterkant.
  @Waldo: wel tof dat jij die gele kaart trekt.


  Maak melding

 16. Keihard bewijs op beeld en toch komt deze paarse teef glashard ontkennen.

  Wat een misselijkmakend land en volk.

  Liegen, bedriegen, bedelen, roven, stelen, frauderen en oplichten is een volksaard.


  Maak melding

 17. Paars is ontzettend populair. Moet je nagaan dat zelfs in Nederland er een periode is geweest van twee opeenvolgende paarse regeringen. De PvdA heeft als symbool rood en de VVD blauw. Door rood en blauw te mengen krijg je paars. In Suriname staat paars op eenzame hoogte. Geen wonder dat de oppositie alles en dan ook alles aangrijpt om paars in diskrediet te brengen. Zoals gewoonlijk verlegt men de focus naar bijzaken. Primair is het uitdelen van voedsel. Je maakt mensen namelijk blij. Secundair is de kleur van de kledij. Als men besluit om voor die gelegenheid uniform een paarse kleur te kiezen om naar het binnenland te gaan ,is dat hun goed recht. We zien ook de fiere Surinaamse vlag wapperen. Na urenlang met een vergrootglas de Surinaamse wet bestudeerd te hebben, mag ik tot de gewichtige conclusie komen dat paarse kleding en toebehoren niet verboden zijn . Het is een missie van de overheid die heel toevallig besloten heeft paarse kleding aan te trekken 😂🤣. De oppositie mag het als propaganda beschouwen. Propaganda weegt echter niet op tegen het vullen van een lege maag. Er wordt 1×24 uur beweerd dat paars op 25 mei zich gereed kan maken voor de vlucht. Dan san ye bada? Of zijn we Calimero geworden?


  Maak melding

 18. Deze mpp regering gebruikt onze valuta om propaganda te maken. Waarom mogen de andere partijen niet naar het binnenland???? Bouta yu ma….moordenaar!!!!


  Maak melding

 19. Het gaat over de situatie in Suriname staat in dit artikel en niet over Nederland. Is begrijpend lezen zo moeilijk. Nederland heeft niets hiermee te maken. Het is raadzaam de hand in eigen boezem te steken in plaats van een ander land hierin te betrekken.
  Na so a de


  Maak melding

 20. @Ray,

  Ik hoop net als jij dat de NDP bij de komende verkiezingen wordt vermorzeld. Het volk moet zijn verstand gebruiken bij het naar de stembus gaan.

  Mensen moeten niet kiezen voor ARMOEDE maar dat ze perspectief hebben in het leven.


  Maak melding

 21. Het lijkt erop dat Wayambo, Wendy en Pakiratigri, Faya Pepre betaalde krachten zijn. Anders maak je jezelf toch niet zo belachelijk. Er moet een geldelijke beloning tegenover staan. Kan niet anders. Ik weiger te geloven dat mensen zo weinig diepgang hebben.


  Maak melding

 22. De mensen żijn vrij de pakketten te weigeren.
  Ik neem niets van VHP, NPS, PL of ABOP.
  Dus roepen jullie he mensen op dt ze niets moeten nemen dan brengen jullie voor ze. Zo simpel. Met 20 kg goud kan je veel voeding kopen. De zg rijke VHPers kunnen de mensen verrassen. Pl hft ook pakketten


  Maak melding

 23. Slapen jullie rustig verder surinamers.
  De verwende bosland bewoners die niet hoeven te werken en geen rekeningen hoeven te betalen krijgen alles gratis.Bouta stopt het eten letterlijk in de mond van deze lummels.Ze leveren geen enkel bijdrage aan de economie van Suriname en alles is Gratis voor ze. Het geld waarmee bouta ze trakteert dat zijn jullie belastingcenten,jullie die werken,op school zitten en aan belastingplicht doen.Zelfs Corona epidemie die heerst waarmee bouta jullie ,de rest dus ,onder zijn bebloede greep houdt blijkt uitzondering te zijn voor deze dorpbewoners,regels en wetten gelden niet voor ze,je kan zien dar ze bouta slaafjes zijn.
  Erger nog ze hebben geen moer te maken dat jullie van de stadbewoners zo te lijden hebben van bouta,hij zorgt goed voor ze en in ruil heeft hij hun stemmen als dank.De ndp staat berucht voor Geven en Nemen politiek.
  Suriname bestaat niet alleen uit dorpbewoners dus de rest van Suriname…stem bouta en de ndp weg!!Laat deze comedie van de ndp te zien hier eindigen!
  Red je zelf,red Suriname,stem niet voor de ndp,stem niet op bouta de veroordeelde moordenaar!


  Maak melding

 24. Wendy no drai a tori. Niemand is er tegen dat er pakketten verdeeld worden. Maar dat doe je niet onder de vlag van een politieke partij als de NDP. Dit wordt betaald met belastinggeld van ALLE Surinamers en niet door de NDP. Dat weet je donders goed. Maar je doet er alles aan de discussie te ontregelen zoals je script voorschrijft.


  Maak melding

 25. Wat is er tegen als vrijwilligers van de NDP zich inzetten om voedselpakketten van de overheid naar de behoeftigen in het binnenland te brengen. Daarnaast hebben andere NDP vrijwilligers hun boten ter beschikking gesteld voor dit goede doel van de overheid.


  Maak melding

 26. @RobG
  Vindj jij het niet vreemd en verdacht dat de ndpers en de vrijwillegers van de ndp zich bezorgd maken om 1 groep alleen en huppeldepup overvaren in een korjaal het binnenland in bij het minste en geringste en met sensatie ook??
  Een groep dat trefoe heeft om te werken,geen enkel bijdrage levert en op tijd voorzien wordt van alles gratis…gek toch?!


  Maak melding

 27. @henry.
  Blijf de surinamers motiveren om naar de stembus te gaan om bouta weg te stemmen.
  En inderdaad ze moeten de juiste keuze maken en dat is kiezen voor welvaart en ontwikkeling van Suriname .
  Power.💪


  Maak melding

 28. @Ray/@Redskin,
  Jullie anti-propaganda, leugens en agressie tegen de NDP mag dan overweldigend overkomen maar haal het uit je hoofden dat de overwinning reeds binnen is. Reken je maar niet rijk. De meerderheid van De bevolking steunt de NDP. NPS en VHP zullen alleen maar armoede over de bevolking brengen.


  Maak melding

 29. Bouta-lovers zijn schijnheilig en hypocriet.
  Als het om de oppositie gaat willen ze fair play.
  Maar juichen fraude en machtsmisbruik van de NDP wel toe.
  Het NDP-volk is gewoon vies en laag.

  Ik hoop dat de bewoners in het binnenland op de hoogte zijn van de criminele praktijken van de paarse criminelen.


  Maak melding

 30. Wendy 6 mei 2020 At 17:27
  De mensen żijn vrij de pakketten te weigeren.
  Ik neem niets van VHP, NPS, PL of ABOP.
  Dus roepen jullie he mensen op dt ze niets moeten nemen dan brengen jullie voor ze. Zo simpel. Met 20 kg goud kan je veel voeding kopen. De zg rijke VHPers kunnen de mensen verrassen. Pl hft ook pakketten
  ===
  Wendy, ik hoor helemaal niets van deze partijen als het gaat om de minst draagkrachtigen te helpen in crisistijd! Na lange heb ik Rusland weer eens gehoord over de valutawet, Chan over gestolen vlaggen en Lonny over fraude die hij verwacht bij de komende verkiezingen! Wanneer hebben ze iets sociaals gedaan de afgelopen periode! Lonny is toch koning van het binnenland, moet hij zijn onderdanen dan niet helpen in crisistijd! Chan heeft toch grote sponsors, zijn die alleen voor de rijken. Rusland is toch een christelijke ziel, wanneer gaat deze barmhartige Samaritaan zijn naasten helpen? Ikke benne benieuwd!


  Maak melding

 31. Het enige wat paars doet is zieltjes winnen door voedselpakketten uit te delen aan ongeschoolde die niet hun eigen naam weten te schrijven. Ons land tel 75% analfabeten.
  Dus is niet verwonderlijk dat juist deze gasten gaan stemmen op paars. Dom dommer domst.
  gemodereerd

 32. Dit is het zoveelste bewijs dat de paarse bende helemaal verziekt is.
  Ndp heeft niet betaald voor die pakketten en ze hebben dan ook geen recht om hun vlaggen te voeren bij de uitdeling.
  De paarse ratten maken flink misbruik v.d. coronacrisis. Andere partijen mogen volgens de regels niet naar het binnenland om propaganda te voeren maar de paarse ziekelingen doen dat wel onder het mom van pakketten uitdelen.
  Paars is duidelijk een kankergezwel die de ontwikkeling van SU saboteert en achterhoudt. In het belang van SU verdient het om met wortel en tak uitgeroeid te worden.


  Maak melding

 33. Rob, een beetje leidinggevende zegt dan aan de vrijwilligers dat dit een nationale zaak is en niet bedoel is als propaganda.
  We begrijpen dat je je best moet doen om weer een slap excuus te verzinnen.
  Be a man boy en zeg gewoon waar het op staat. Je komt steeds zieliger over
  gemodereerd

 34. @RobG
  Wij ,de rechtgeaarde surinamers juichen niet en doen niet als voor ons de overwinning al binnen is.Wij doen ons best om de surinamers te motiveren om te kiezen voor een leider die het land kan leiden en orde,wet en recht kan eerbiedigen.
  Surinamers moeten de wil tonen dat ze voor zich zelf kunnen denken en moeten ophouden zich als bouta slaaf te gedragen.
  Aangezien de surinamers begeleiding nodig hebben om de juiste koers te varen , tot zolang zullen wij de surinamers eraan blijven herinneren dat ze een crimineel als bouta niet nodig hebben om het voor ze te bepalen.


  Maak melding

 35. RobG 6 mei 2020 At 18:46

  ” … NPS en VHP zullen alleen maar armoede over de bevolking brengen. … ”

  Bouta en zijn bende zijn 10 jaar aaneensluitend aan de macht. Wat voor rijkdom hebben zij voor de bevolking gebracht ?
  Kas is leeg,
  miljarden US $ schuld op een bevolking van ongeveer 600.000 waarvan nog geen 200.000 tot de beroepsbevolking hoort.
  De bevolking is afhankelijk van pakketten en moet in de rij staan voor boodschappen. In elke sector is er onvrede en wordt er gestaakt. De straat bepaalt de koers, de SRD is waardeloos.
  Welk rijkdom heeft de NDP de afgelopen 10 jaar gebracht ?
  Mensen die NDP stemmen zijn Bouta-lovers die zorgen voor rijkdom voor Bouta maar dit NDP-volk is een schande voor het land en de echte trotse Surinamer.


  Maak melding

 36. Kijk al prachtige jachten varend over de Brokopondo . Kijk naar de elitaire mensen op de jachten …. Misiekaba heeft gelijk hoor….. Suriname is al een 2 E Dubai !!
  gemodereerd

 37. Die paarse ratten maken misbruik van de lockdown om vervolgens van onze belastinggeld pakketten uit te delen aan die paarse criminelen. Waarom die lelijke paarse vlaggen????? Na 25 mei zullen we met deze criminelen afrekenen. Corrupte boevenbende!!!!


  Maak melding

 38. @ pkt: De kleding in een andere kleur mag dan misschien maar de militairen zijn geen reclamepoppen hun uniformen moeten ten alle tijde aan bepaalde standaarden voldoen en mogen niet politiek gekleurd zijn laat staan dat het herkenbare politieke uitingen als opdruk heeft. De ndp is zwaar in overtreding. Die dweilen hadden nimmer onder de Surinaamse vlag gevoerd worden.
  MN op een grensrivier horen de vaartuigen de Surinaamse vlag te dragen maar netals in het verkeer is in dit geval het onderbord belangrijker om de boodschap over te brengen. MAW de ndp maakt misbruik van overheidsmiddelen om propaganda te voeren. Conclusie ze horen de gehele rekening van dit voedseltransport en de pakketten gepresenteerd te krijgen en indien ze geen bonnen kunnen overleggen dan wordt het eindbedrag dmv schatting bepaald.
  En oja ook paars in Nederland was een mislukking ga je maar ff warmen aan de geschiedenis van je voorbeeldland.
  Toen je massa moordenaar ddb naar de krijgsraad moest ging hij als ekte man in camouflage velduitrusting die koemakoisi worong!


  Maak melding

 39. @ RobG

  “NPS en VHP zullen alleen maar armoede over de bevolking brengen”.

  Beste RobG u vergist zich enigszins de tekst moet zijn

  “NPS en VHP zullen minder armoede brengen over de bevolking dan de NDP gedaan heeft”

  Door het verkwistende gedrag en slecht plannen van de NDP betaalt elke Surinamer van 0 tot 100 jaarlijks SRD 6.000 voor de staatsschuld die ontstaan is door allerlei niet duurzaam gefinancierde Paarse plannen.
  Onder Venetiaan betaalden die zelfde mensen ongeveer SRD 600 per jaar voor de fianciering van investeringen.


  Maak melding

 40. De ambtenaren hebben geen respect voor de Surinaamse vlag, alleen voor de paarse vlag, vandaar dat bij een actie van de overheid niet de Surinaamse vlag werd gebruikt, maar de vlag van de NDP. Deze ambtenaren zijn echte purple moesoes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.