dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidRepublic Bank Suriname doneert USD 100.000 aan beschermings- en testmiddelen

Republic Bank Suriname doneert USD 100.000 aan beschermings- en testmiddelen

-

Does Travel - naar Suriname

In het kader van het indammen van de COVID-19 pandemie in Suriname, heeft de Republic Bank Suriname diverse persoonlijke beschermings- en testmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid. De middelen zijn bestemd voor het Centraal Laboratorium van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en zijn ingekocht door het bedrijf Intermed. De totale waarde van de middelen bedraagt USD 100.000.

De directeur van de Republic Bank Suriname Montague Mc Leod gaf aan dat deze donatie onderdeel is van het programma “Power to make difference”. Middels dit programma levert de bank in alle landen waarin zij opereert een bijdrage om het COVID-19 virus tegen te gaan. De minister van Volksgezondheid Antoine Elias gaf aan namens de Surinaamse regering dankbaar te zijn met deze geste, zodat het COVID-19 virus zich tot een minimum kan beperken.

De schenking vond plaats op dinsdag 5 mei op het ministerie van Volksgezondheid. Naast de minister en de directeur van de bank was ook de directeur van het BOG aanwezig. “Namens het Centraal Laboratorium en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg zijn wij u heel dankbaar en kunnen wij onze testcapaciteit vergoten”, aldus de BOG-directeur Minouche Bromet.

Als afsluiting gaf de directeur van de Republic Bank aan dat de minister altijd een beroep op de bank mag doen en er vervolgens nagegaan zal worden in hoeverre zij nog een bijdrage kunnen leveren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Waarom niet 4 of 5 miljoen? Dan konden jullie onderling nog meer met elkaar verdelen. Dus 10.000 zal er, zoals bij ieder project, daadwerkelijk worden besteed aan het project.

  Met hoeveel moeten jullie de overige 90.000 verdelen?


  gemodereerd
 2. Het is meestal maar 10% wat op plaats van bestemming terecht komt, met een beetje geluk. Het is eigenlijk gewoon zo, wanneer je denkt dat het al gek genoeg is geweest allemaal, dan wordt het toch nog gekker gemaakt.

  100.000 us dollar voor PBM, in zo een land met zo weinig bevolking? MAAK DAT DE KAT WIJS!
  Kijk hem staan, de incompetenteling. Moeten we nou hier om lachen, hoe hard we voor de gek worden gehouden, en ze ervan uit gaan dat de bevolking niets door heeft? Of speelt de Surinaamse bevolking toch liever het spelletje mee en verkopen ze hun ziel (en eigen stemrecht, maar in feite ook hun eigen ouders) voor een paar voedselpakketten?

  We benne benieuwd!


  gemodereerd
 3. Hulp, is nodig?
  Je kan pas een ander helpen, als je voor jezelf hebt gezorgd, hoe graag je een ander zou willen helpen.
  Wij, buren helpen mekaar in goede en slechte tijden.


  Maak melding
 4. Deze gelden zullen in de verkeerde portemonnaies verdwijnen. Jammer. Achter de schermen wordt reeds gevochten over de verdeling. Jammer voor de goede bedoelingen van de Reoublic Bank.


  Maak melding
 5. Maak je niet te druk!! Ze krijgen nog meer om corona te bestrijden!

  De Wereldbank heeft US$ 412.000 ter beschikking gesteld van Suriname om essentiële medische benodigdheden te kopen ter bestrijding van de coronaviruspandemie.


  Maak melding
 6. Dus dit doen banken. Ze lichten je op (veels te dure financiële producten) en geven dan geld aan wie ze willen. Jij hebt daarvoor betaald, maar ze vragen jou niks. Ipv hun producten goedkoper te maken voor hun klanten, gaan ze schenkingen doen. Wiens belang behartigen ze eigenlijk?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES