woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinamePolitieke organisaties geïnformeerd over Covid-19 maatregelen voor verkiezingen

Politieke organisaties geïnformeerd over Covid-19 maatregelen voor verkiezingen

-

Does Travel - naar Suriname

Om kiezers en stembureauleden te beschermen tegen de verspreiding van het Covid-19 virus heeft het managementteam verkiezingen van het ministerie van Binnenlandse op dinsdag 5 mei een bijeenkomst gehouden met politieke organisaties in Suriname. Tijdens de meeting zijn mogelijke voorzorgsmaatregelen voorgehouden. Politieke organisaties hadden de mogelijkheid om ook hun voorstellen te doen.

Marsiane Lingers lid managementteam verkiezingen geeft aan dat deze bijeenkomst nodig is geweest, omdat verkiezingen worden georganiseerd voor de samenleving. De politieke organisaties vormen daar een belangrijk onderdeel van. De bijeenkomst heeft als doel gehad om de maatregelen die zijn voorgesteld door de verkiezingsorganisatie in samenwerking met onder andere het ministerie van volksgezondheid voor te leggen aan de politieke organisaties.

De feedback van de politieke organisaties is in deze ook erg belangrijk zegt Lingers. Alle feedback wordt meegenomen om het document verder te completeren om het hierna aan te bieden aan het Covid-19 managementteam voor advies. Daarna zal het aangeboden worden aan de regering voor goedkeuring.

De vertegenwoordigers van de Surinaamse politieke organisaties hebben goede nota genomen van de voorgestelde maatregelen en zijn ook met voorstellen gekomen. Er zijn onder andere vragen gesteld over handhaving van de avondklok en als toch de mogelijkheid kan worden bekeken om de toezichthouder van het Onafhankelijk Kiesbureau in het stemlokaal te kunnen plaatsen.

Radjkoemar Randjietsingh, vertegenwoordiger van de VHP is goed gestemd over dit initiatief. Hij ziet graag dat de definitieve maatregelen worden vervat in een document dat wordt doorgestuurd naar alle stembureaus, zodat elke stembureau dezelfde werkwijze hanteert op de dag der verkiezingen. “Het overleg is een goede zaak, maar follow up is nodig hier”.

Ivan Fernald van de NPS weet dat de volksgezondheid voorkeur geniet, maar hoopt niet dat de voorgenomen maatregelen ten koste gaan van de transparantie en de controle. “We moeten onder alle omstandigheden eerlijke verkiezingen hebben.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Mensen blijven jullie aub. Allert. De ndp gaat hoe dan ook willen frauderen. Ze zijn al begonnen bij de cbb en moengo tapu.

  Kondremang,

  Stem bewust op 25 mei zijn jullie de baas laat de ndp met hun tam tam voor goed in boma verdwijnen.

  Gado de wi fesi mang!!

  Krakti!!


  Maak melding
 2. De Puinhopen Van 10 Jaar NDP. Benden van ellenden

  Mensen en Mensen kinderen.

  Naar alle zekerheid aangrenzend waarschijnlijkheid gaat er op grote schaal gefraudeerd worden door de NDP . Er staat veel op het spel als NDP deze verkiezing verliest

  Ik ben van mening als ze deze verkiezing verliezen dat de hele NDP top de bak in moet.
  Inclusief Jenifer Simons.. no wang sar attie no mus dih. opsluiten de boel zelf de vrouw van Bouterse.ook….. op kankeren met die vervloekte gasten..

  Suriname heeft behoefte aan goed bestuur en goed leiderschap, met als doel
  Suriname terug op de kaart zetten zodat we mee kunnen liften in de Vaart Der volkeren

  LETS MAKE SURINAM GREAT AGAIN.. YESS WE CAN

  STEM NPS……. NPS 2 DIE 4


  Maak melding
 3. Jullie zijn echt gefrustreerd daar in nl.
  Ik gooi mn blik in De Ware Tijd en zie een foto van Taekwando tijdens een Dutch open en zie dat die gasten de Surinaamse vlag niet goed houden. Vlag op zijn kop. Dat de krant het ook plaats.
  Walgelijk.
  Daar moet men op gaan letten.
  Geklets hele dag over Bouterse en NDP


  Maak melding
 4. @IL: Toch denk ik dat op enkele stuiptrekkingen na de verkiezingswinst niet paars zal zijn. Wat hebben ze nu aan een bankroet land? Ze gaan nog tijdens de verkiezingen vluchten denk ik. Ze komen pas over een paar jaren schoorvoetend terug als de olie verwerking goed loopt en dan jatten ze het land weer.
  @Wendy: Net goed de ster op de punt is wat het land nu is wij gaan de ster weer op beide benen zetten opgerot met jou en je paarse boevenbende.


  Maak melding
 5. Wendy/Wendel@@ waarom bemoei of let je op wat er in Nederland gebeurt je zeurt altijd over de Sur-Neds heb je niks beters te doen waar doet het je pijn.


  gemodereerd
 6. Dit is jullie kans surinamers.
  Ga stemmen en neem alle nodige voorzorgsmaatregelen in acht.
  Laat Coronavirus jullie niet ontmoedigen.
  Bevrij Suriname van bouta!!
  Doe je plicht als burger en stem bewust!


  Maak melding
 7. @Wendy
  Shei toch uit met je nonsens.
  Je schaamt je om de surinaamse vlag die onderste boven is gehouden maar je schaamt je niet dat de lijder van Suriname een moordenaar is!!?lauwpie you!


  Maak melding
 8. Onze vlag, heeft een inhoud en heeft een kant en klare verhaal.
  Ik heb veel respect voor ons vlag. Onze vlag, op de kop.
  Volgens mijn is ook het land op haar kop.


  Maak melding
 9. De NDP gaat na 25 mei zeker wederom regeren. Dan wordt het pas echt lachen. Zelfs figuren als wendy gaan dan elke dag vloeken. Hoe kon ik zo stom zijn, zullen ze zich beklagen. Maar gedane zaken nemen geen keer. Dus net goed voor alle Surinamers. Dan hadden jullie wijzer moeten zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES