Nog veel onduidelijkheid over dood aangetroffen mannen te Republiek

15
Nog veel onduidelijkheid over dood aangetroffen mannen te Republiek
De twee dood gevonden mannen, links Izaak Bruinhart (53) en rechts Germain Derby (40).

Dit zijn de twee mannen die gisteren in Suriname dood met schotwonden werden aangetroffen op een terrein achter een woning op Republiek. Het gaat om de 53-jarige Izaak Bruinhart en zijn 40-jarige neef Germain Derby. De twee mannen die naast elkaar wonen, waren zondag van huis gegaan om te jagen. Daarna is er niets meer van ze vernomen.

Er is nog veel onduidelijkheid over hun dood vertelde een nicht van de twee vanmorgen aan de redactie van Waterkant.Net. Ze gaf aan dat haar tante het bericht kreeg, dat een voertuig van de neef sedert zondag voor het perceel van de tante stond. De tante nam vervolgens contact op met de beheerder van het huis naast haar, met de vraag of hij de twee mannen gezien had.

Omdat de mannen sedert zondag niet gezien waren nam hij contact op met de politie. Dinsdagmiddag om 17.00u werden de lichamen van de twee mannen door buurtbewoners ontdekt, bij een kreek achter een woning te Republiek. De lijken hadden een schotwond aan het hoofd en waren in staat van ontbinding.

De familie is in shock na het voorval en heeft geen idee wat tot de dood van de mannen heeft geleidt. Het wachten is op het onderzoek van de Surinaamse politie. Naar verluidt zullen vandaag de familieleden worden verhoord.

In opdracht van het Openbaar Ministerie zijn de ontzielde lichamen van de heer Bruinhart en Derby voor obductie in beslag genomen door de politie. Hun jachtgeweren zijn hangende het onderzoek ook in beslag genomen. Ondertussen is deze zaak, voor verder onderzoek, door de politie van Zanderij overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten meldt de politie zojuist.


15 REACTIES

 1. Quote, “De lijken hadden een schotwond aan het hoofd.”

  Geëxecuteerd?…Forensisch onderzoek en goed rechercheren zal de waarheid doen achterhalen!
  gemodereerd

 2. Schot wond aan het hoofd !
  Zijn we weer beland in 8 december 1982 ?
  Een kogel scheerde over Fred Derby zijn hoofd heen omdat hij kabouter kort was , niet bij deze neef dus.
  Nou ja het is Bouterse zijn strategie en tactiek… vraag hem maar ..
  gemodereerd

 3. Zoek de namen op google
  Blijkt dat die ene Izaak Bruinhart ooit eens op de RR lijst van de ndp (nationale devaluatie party ) stond
  gemodereerd

 4. Rohan wat heeft dit met 1980 te maken, heb je ook geen druppel 💧 respect voor deze twee mannen hun nabestaanden. Je moet jouw schamen. En nogmaals dit heeft niks te maken met politiek
  gemodereerd

 5. Ze waren wezen jagen. zag de andere jager(s)ze aan voor dia en pingo.zoals laats het geval was.🤔onderzoek zal uitwijzen wat het motief is.


  Maak melding

 6. ik had liever de leiders van de oppositie daar zien liggen
  dan deze twee rustige mannen
  gemodereerd

 7. Allebei de jagers overleden aan schotwonden. Die herten kunnen tegenwoordig ook met wapens omgaan. Werd tijd ook. Mensen die denken dat ze zomaar alle wezens kunnen kapotschieten.


  Maak melding

 8. Het was een “Draw” waarbij ze tegelijk raak geschoten hebben.
  Waarschijnlijk kwam een owroe trobie ter sprake en konden ze het niet eens worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.