zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameAdvocaat Hoefdraad eist rectificatie van Starnieuws over berichtgeving gvo kasreserve

Advocaat Hoefdraad eist rectificatie van Starnieuws over berichtgeving gvo kasreserve

-

Does Travel - naar Suriname

De advocaat van de Surinaamse minister Hoefdraad van Financiën, heeft de Surinaamse nieuwssite Starnieuws vandaag gesommeerd, om een rectificatie te plaatsen. Dit naar aanleiding van een passage in een bericht, over de start van het gerechtelijk vooronderzoek (gvo) in de zaak van het oneigenlijk gebruik van de kasreserve.

Volgens advocaat Truideman, die een brief heeft gestuurd naar het medium, is er sprake van een suggestieve of onrechtmatige passage in het artikel ‘Indieners klacht positief over gvo oneigenlijk gebruik kasreserve‘. Daarin wordt in de eerste alinea de suggestie gewekt dat minister Hoefdraad een verdachte zou zijn in die zaak, terwijl dit niet zo is.

“De onlangs ingediende vordering van de pg bij De Nationale Assemblee (DNA) in Suriname, houdt geen verband met het politioneel onderzoek en gerechtelijk vooronderzoek inzake de kasreserve middelen. Anders dan Starnieuws dus suggereert is door de pg niet aan DNA gevraagd om minister Hoefdraad in staat van beschuldigingen te stellen in het onderzoek met betrekking tot de kasreserve,” zegt de advocaat.

Hij noemt het een ongefundeerde uitlating c.q. suggestie die beledigend en grievend is jegens de minister en sommeert Starnieuws om de passage direct te verwijderen en een rectificatie te plaatsen. Indien het medium geen gehoor hieraan geeft zullen er rechtsmaatregelen worden getroffen, aldus Truideman.

Volgens de advocaat is het niet de eerste keer dat er op onzorgvuldige wijze onjuiste berichten over minister Hoefdraad op Starnieuws zijn verschenen. Zo verscheen eerder dit jaar op 23 januari 2020 een bericht onder de kop: ‘Hoefdraad: Wist niks van wurgcontracten CBvS met Clairfield’, waarin Starnieuws verwees naar een bevestiging van de Managing Partner van Clairfield tegenover de Belgische krant De Standaard. Volgens Truideman is uit een extern onderzoek gebleken dat er geen artikel over die kwestie heeft gestaan in deze Belgische krant.

Nadat Starnieuws op 28 februari 2020 een artikel publiceerde onder de kop: ‘Hoefdraad verschijnt niet bij de politie in zaak van Trikt’ heeft advocaat Truideman in een gedetailleerde verklaring aangegeven dat en waarom ook deze berichtgeving van Starnieuws niet alleen onjuist maar ook onzorgvuldig was.

De raadsman van Hoefdraad heeft aangegeven dat het verzoek tot het plaatsen van een rectificatie zeker geen krachtmeting is en het vrijstaat om kritisch te berichten maar verwacht daarbij wel dat in het vervolg de nodige zorgvuldigheid ten opzichte van de minister in acht zal worden genomen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. Wat een kul van deze zogenaamde advocaat
  Truideman. Boefdraad is een vuile oplichter.
  Boefdraad heeft ons land diverse keren te kijk gezet over de grens gezet door zijn leenziekte. Die 92 leningen gedurende dat hij met zijn zwarte mars zit als leen minister op Financiën. Deze gast is ziek in zijn gekleurde ziekelijke kop. Leen psychopaat die de boel loopt te verzieken voor ons land. Hij is een.liegbeest en wil zijn recht halen door een lul rectificatie. Deze gast is echt ziek in zijn stront kop. Wat een flauwe kul is dit weer. Hij voelt zich onschendbaar. Eens een dief altijd een dief. Hij is een vuile dief. De generatie na ons zal voor al deze shit die hij nu veroorzaakt heeft moeten opdraaien. Gezien zijn postuur zal hij geen 100 jaar oud worden dan zit ons land met de gebakken peren. Dit wat zich nu afspeelt is nooit eerder in ons land voorgekomen. De leen kleptomanie van Boefdraad is dat hij aan een vreselijke niet te bestrijden leenziekte aan het lijden is. Wie verlost hen van deze ziekte.
  Deze gast moet verbannen worden van Financiën. Hij is geestelijke leen ziek.
  Zij die hem hierin ondersteunen zijn geen haar beter vreselijke paria’s.


  gemodereerd
 2. Hij is een graaier. Als het zo beledigend en grievend is voor hem, laat hij dan het tegendeel bewijzen.

  Het is een grote belediging voor Suriname, dat zo iemand nog Minister is van Financiën. Als hij de eer (die hij niet heeft en verdient) aan zich zelf had willen houden, dan had hij zijn functie neergelegd. Maar nee hij blijft zo onbeschaamd daar zitten en zogenaamd doen net alsof hij schone handen heeft.

  Schoonvader is ook zo iemand die 20 jaar aan zijn broek heeft hangen. Is voor het eerst in de geschiedenis van Suriname dat een zittende President is veroordeeld, een minister van financiën waar een strafrechtelijk onderzoek loopt, in 10 jaar tijd zoveel leningen zijn afgesloten, en de gelden zijn nergens te bekennen, dat President en minister samen de staatskas/CBvS hebben leeggeplunderd. En zo kan je nog een waslijst opnoemen.

  Dus Boefie no lul. JE BENT EEN BOEF EN DAT IS EEN FEIT EN GEEN BELEDIGING.
  SCHAAMTE DAT HEBBEN JULLIE NIET.


  Maak melding
 3. Truideman … wat de kwestie Boefdraad betreft heb je helemaal geen Case.

  NO WORK … NO PAY …. dat heeft BOEFDRAAD met je afgesproken … toch … toch !!!!
  { Laaghart = meester toch }.

  Probeer je op zo’n manier {toch} geldt van Boefdraad af te troggelen …. KIES ING MOOI !!!

  Rest dan de conclusie: SOORT ZOEKT EN VINDT SOORT !!!!!!


  Maak melding
 4. Advocaat Truideman, ik heb een Mars voor jou om te eten, als je een rectumficatie wilt zul je in avonduren toch naar de Waterkant moeten gaan en vergeet niet je eigen smeermiddel mee te nemen. Hopelijk verdien je genoeg aan boefdraad, maar laat je eerst betalen hoor want die boef kent alle talen behalve betalen.


  Maak melding
 5. De valutawet was alleen tot stand gekomen om de diefstal van de valuta kasreserves te compenseren en om Hoefdraad uit beeld te houden.

  De gevolgen van deze wet waren niet mals en hebben een hoop valutaire ellende veroorzaakt.

  En nu zijn er een aantal ellendige ellendelingen die de ellende op ellendige wijze niet durven te onderkennen en ellendig oprecht de ellendige mening zijn toegedaan dat de ellendig hoge prijzen de ellendige gevolgen zijn van de ellendige ellendelingen.

  Wat een ellende!!!


  Maak melding
 6. Rookgordijnen , afleidingsmanoeuvres en keiharde leugens worden in de strijd gegooid om de crimineel Hoefdraad buiten schot te houden.

  Je broek valt er spontaan van af als je luistert naar het verweer van deze advocaat.

  Dit is pure intimidatie van de vrije pers.


  Maak melding
 7. Hij heeft zoveel wiet (marihuana) gerookt dat hij zijn ogen nauwelijks nog kan open houden. Goed voorbeeld overigens, zo stoned als een aap een speech staan te doen. Ik vraag me af als er echt zoveel mensen zijn die de graaicultuur van deze knaap niet inzien en maar wat graag de hand boven zn hoofd houden.

  Deze man is als 2de persoon de oorzaak van de hoge prijzen in de winkels door de vele leningen. Wat zal van Trikt denken over hem? Zullen ze elkaars handje vasthouden, samen (met de overige bende leden) ‘onder één hoedje spelen’ en vingertje naar elkaar wijzen of zal van Trikt alles eerlijk gaan vertellen?

  Eerlijkheid duurt het langst! We will see!


  gemodereerd
 8. Alleen de dwaas en de zot, spekken de advocatenpot.

  Dit is alleen bedoeld om de aandacht af te leiden van het financiële wanbeleid en zijn crimineel handelen.

  25 Mei is bijltjesdag voor de paarse maffia-bende.


  Maak melding
 9. Truidelul, wat wil je ons hiermee zeggen; dat we te maken hebben met het meest integer en eerlijk nijlpaardje ter wereld?
  Ga je oma vo de gek houwe.


  Maak melding
 10. JK
  Hij is een graaier.

  JK
  je hebt 50% gelijk want hij is niet alleen een graaier mar ook een matennaaier. Want hij heeft van Trikt openlijk alle schuld proberen te geven terwijl van Trikt hem vaak uit de wind heeft gehouden.

  Eenmaal een matennaaier altijd een matennaaier


  Maak melding
 11. Weten jullie wat ik momenteel mis?
  De reacties van pakiratigri en RobG en Wendy en al die anderen die vonden, ja verleden tijd, dat Hoefdraad en Abdoel en Simons en Bouva en Misiekaba en de hele NDP coalitie nog 5 willen.
  Maar dan hoe dan? Waarom en met welk doel?
  Welke speerpunten hebben zij op hun agenda staan?


  Maak melding
 12. De heer Truideman heeft helemaal gelijk. De media is teveel aan de oppositie gelieerd en is te snel geneigd ongefundeerde berichten te plaatsen! Intussen heeft starnieuws dat bericht gerectificeerd!

  Van Trikt tot nu toe enige verdachte in zaak kasreserve
  05 May, 22:54
  “Minister Hoefdraad is GEEN verdachte in de zaak rond de kasreserve, zoals opgevat kan worden uit een bericht dat eerder is gepubliceerd door Starnieuws”


  Maak melding
 13. @Wayambo/Waldo

  “Minister Hoefdraad is GEEN verdachte in de zaak rond de kasreserve”.

  Ja dat probeert deze reetkever zeker te manipuleren, om niet als verdachte in beeld te verschijnen.
  Het kan niet zo zijn dat Van Trikt in zijn eentje heeft gehandeld.
  Begin maar aan je afgod te vragen waar al het geld is gegaan van de leningen die afgesloten zijn in de 10 jaren.
  Dus kom jij maar hier niet de advocaat uithangen.

  @Big Sma,

  Je hebt gelijk zolang hij geeft kunnen profiteren van al het geld die ze samen hebben gegraaid was Van Trikt de beste persoon op de juiste plek. Zulke hufters zijn deze kadavers die zich mensen noemen.
  Iedere maand strijkt hij een vette salaris op terwijl hij Suriname letterlijk en figuurlijk heeft verkocht.


  Maak melding
 14. deze m…p..ma heeft suriname in verlegenheid gebracht.dan nu wil je rectificatie want i fier i srefi beledigt starnieuws kiesi i marssss mooi.je bent een vuile dief en je wilt de waarheid niet horen.
  wanneer ik je kop en naam voorbij ziet komen moet ik braken zo vies en laag ben je.
  je steelt van die volk en nadien geef je ze pakketjes.


  gemodereerd
 15. Zie tijd reactie Wayambo 6 mei 2020 At 09:51

  Dit gepeupel beweert dat hij in Suriname woonachtig is.
  Wat een uitzonderlijke blakaman moet je wel zijn om Surinaamse tijd 04:51 in de ochtend klaarwakker te zijn om het voor crimineel als Hoefdraad op te nemen.
  Hou je zus voor de gek yu k” sika eksi.


  Maak melding
 16. Misschien heeft de betreffende journalist de zaken door elkaar gehaald. Er speelt immers zo verschrikkelijk veel rond deze minister dat de journalist in de war is geraakt.
  Als Abdoel in de war raakt dan ….

  Hoefdraad is dus volgens Truideman voor andere zaken opgeroepen dan de kasreserve zaak.
  Een rectificatie dat dit zo is lijkt mij dan ook terecht en hoeft niet zoveel voeten in de aarde te hebben.
  Echter heeft Truideman namens zijn cliënt al gesproken met de redactie van Starnieuws? Als dat niet het geval is vrees ik dat de rechter hem terug naar huis zal sturen om zijn huiswerk te gaan maken. Ga eerst praten en kom dan eventueel terug. En dan snauwend, wilt u de rechtbank voortaan niet meer lastig vallen met dit soort zaken, we hebben het al heel erg druk
  De rechter heeft Abdoel naar huis heeft gestuurd en gezegd dat hij eerst alle fouten uit zijn huiswerk moet halen. Als de oppositie dan nog bezwaar heeft, dan moet zij bij het constitutionele hof zijn, maar eerst je huiswerk verbeteren.

  Ik heb overigens ook niets meer gelezen over de inspecteur die op bezoek was gegaan bij een gevangene. Hij ontkende en eiste rectificatie van de journaliste
  Aangezien ik alleen de berichtgeving op Waterkant lees en dat niet eens altijd kan het aan mij voorbij zijn gegaan.
  Hetzelfde geldt voor de juf met scheermes
  of de conciërge? die een leerling over het schoolplein sleurde.
  Ook hier helaas geen vervolg artikel


  Maak melding
 17. zo vlak voor de verkiezingen, heeft het volk genoeg materiaal om een goede keuze te maken wie ze willen hebben als gezagdragers. Succes


  gemodereerd
 18. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Advocaat Hoefdraad eist rectificatie van Starnieuws over berichtgeving gvo kasreserve, via zijn advocaat Frank TRUIDEMAN.

  Ik dacht dat deze voormalige rechter Frank TRUIDEMAN thans advocaat van beroep, niet meer op deze aardkloot bestond.
  BOEFDRAAD heeft natuurlijk deze advocaat als beschermengel in de hand genomen.
  Advocaat Frank TRUIDEMAN is nimmer INTEGER noch TRANSPARANT in het verleden geweest.
  En dat kan deze Frank TRUIDEMAN nimmer ontkennen.

  Starnieuws behoeft geen enkele rectificatie te plaatsen.

  Graag verwijs ik jullie over een reactie van de niet integere Frank TRUIDEMAN.
  Het gaat over een artikel uit (waterkant.net) van 20 maart 2019
  Gelukkig dat ik het archief van (waterkant.net) nog kon raadplegen.

  Groep advocaten in Suriname wil herstel eer in de advocatuur.
  Expliciet verwijs ik naar de reactie van @resto d.d.21 maart 2019
  @resto 21 maart 2019 At 12:07

  Nog een prettige dag verder met BOEFDRAAD en de niet INTEGERE Frank TRUIDEMAN.


  Maak melding
 19. Hoeffie moet met de pres, met Van Trikti en met de
  complete ministerraad, de onrechtmatig weggehaalde
  200 miljoen USD, uit de kasreserves, onmiddellijk terug
  storten op een bankrekening bij CBvS !

  Dan zijn jullie kerels !

  Overigens is het strafbare feit Diefstal, Verduistering, Roof,
  en of Oplichting, l gepleegd !

  Vormen de daders niet gewoon een criminele vereniging,
  die binnenkort zal worden vervolgd ???


  gemodereerd
 20. Wayambo, of je bent stekeblind, of je zit met je kont in de boter en profiteert mee van de onvoorstelbare corruptie die momenteel heerst in de regering Bouterse. Snap niet dat ze nog 5 jaar willen. De pot is helemaal leeg gelekt. Het enige dat ik kan bedenken is dat hij zo probeert om uit de cel te blijven en hopen dat hij binnen die 5 jaar op bezoek mag gaan bij zijn grote broer “Satan”.


  Maak melding
 21. ” … Daarin wordt in de eerste alinea de suggestie gewekt dat minister Hoefdraad een verdachte zou zijn in die zaak, terwijl dit niet zo is. … ”

  Een suggestie kan men op verschillende manieren interpreteren.

  Advocaat Tralalaman mag eisen. Wie zegt dat zijn interpretatie de juiste / de bedoeling is ?
  Ben benieuwd hoe ver hij daarmee komt.


  Maak melding
 22. Van Trikt xal Hoefdraad’s mars breken. Hij is nu ook verdachte in het verdwijnen van de kasreserve. Hierover zegt hij in opdracht van Hoefdraad te hebben gehandeld. De eindverantwoordelijke wordt de vierde verdachte. Daarna gaan we naar LVV en NH. Ontzettend veel werk aan de winkel.


  Maak melding
 23. Geloof me deze man gaat niet de bak in , de hele coalitie gaat tegen stemmen, en als het volk nu niet wakker voor 25 mei worden ze nooit meer wakker, Suriname is failliet der is geen geld meer, Hoefdraad en vrienden focussen zich nu op die vier honderd miljoen SRD steun pakket, hij kan nergens meer lenen, CHINA kan hij niet meer gaan , of anders moeten ze nog meer staatsbedrijven aan China overdragen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES